עוד שאלה תודה על ההסבריםeyal1214

קודם כל  תודה על ההסברים בשאלה הקודמת זא לא היתה גם בדיוק שאלה בעיקר הערכה כלפי הציבור הדתי לאומי,

1-אני רוצה לשעת הציבור הדתי לאומי תמיד מדבר על ערכים ופועל עלהם הוא תמיד מדבר על מה שהכי חשוב זה להיות בן אדם טוב הם איפלו לא מנסים להחזיר בתשובה הם יגידו תהיה בן אדם טוב ואוהבים את כולם יצא לי לבקר במקומות יהודה ושומרון אנשים פשוט מדהימים השאלה היא האם זה גם חשוב לשמור שבת להניח תפילין דברים כאלה האם זה חשוב בעינהם האם גם הם חשוב להם ללמוד תורה  כמו החרדים או רק להיות בן אדם טוב כמו שהם אומרים?

2.הכרתי פעם מישהי דתיה מעפרה למרות שאני לא דתי ולא ממש הבנתי את העניין של שמירת נגיעה זה מאוד יפה בעיני איך שבנות מכבדות את עצמם עד לחתונה אני רואה מה קורה במקומות אחרים [אני לא דתי] אבל האם לוחצים יד לא לוחצים יד גם זה מקפידים כל אחד ומה שהוא רוצה אבל גם על זה צריך להקפיד?

כמו צמח בר

1. קצת לא היה מובן לי מה שכתבת..אבל אני אנסה להסביר לפי מה שהבנתי..

אנחנו מאמינים שזה שלוב. להיות אדם טוב ולקיים מצוות וכו' .

כל אחד מהדברים לא יכול להיות מושלם בלי השני. אי אפשר לקיים מצוות מבלי להיות אדם טוב ולהפך..

ויותר מזה.

הדברים מובלים אחד לשני.

כשאתה מקיים מצוות,חוץ מזה שאתה עושה את רצון ה' ,אתה גם הופך להיות אדם הרבה יותר טוב. (ושוב-גם להפך)

נכון שיש הרבה שלא שומרים תורה ומצוות ובכל זאת אנשים טובים,אבל חברה לא יכולה להתקיים על סמך זה שכל אחד יחליט בעצמו מה טוב לו ויעשה לפי צו ליבו.

אי אפשר לסמוך על זה שכו-לם יהיו טובים.

וגם אם כולם בוחרים להיות כאלו,מי ערב לכך שמה שטוב ל-י הוא בהכרח טוב לשני?

ניקח לדוגמא שהידים. מבחינתם,כדי לזכות בגן עדן ו"להיות טובים" צריך לצאת לרחובות ולפוצץ יהודים. האם זה טוב גם מבחינתי? לא ממש..

וכן להפך...

לכן אדם צריך חוק "אלוקי", משהו אובייקטיבי שיקבע מה טוב ומה לא. (כמו לדוגמא במדינה שיש בה חוקים וחייבים לעמוד בהם,בין אם אתה מסכים איתם או לא,רק בשבמדינה החוקים נקבעו ע''י אנשים,בעלי טעויות וחולשות כמו כולנו,והמצוות שבתורה נקבעו ע''י ה' שהוא אלוקי ..)

אז כן,זה מאוד חשוב שתהיה אדם טוב בלי כל קשר להאם אתה שומר מצוות או לא,אבל גם מאוד חשוב לשמור תורה ולקיים מצוות. אחד מוביל לשני ואף אחד לא יכול מבלי השני (והסיבה שהבאתי למעלה היא רק אחת מהסיבות,יש עוד כ''כ הרבה דברים..)

2.אתה שואל למה כ''כ מקפידים (אפילו) על לחיצת יד .

טוב,אתה בעצמך ענית על זה,ראית מה קורה במקומות אחרים..

אז נכון,זו רק לחיצת יד וזו ר-ק נגיעה קטנה,מה כבר זה יכול להזיק?

כמו שאמרת,הדברים האלו מובילים לדברים אחרים,גדולים יותר. שאנחנו לא רוצים להגיע אליהם.

וכדי שלא נגיע לדברים החמורים האחרים. אנחנו מרחיקים את עצמינו גם מהדברים הקטנים (שנראים חסרי חשיבות) ולכן מאוד משתדלים אפילו שלא ללחוץ יד.

כתבתי כאן רק את דעתי, את מה שלמדתי. לכל דבר יכולים להיות סיבות עמוקות וגדולות יותר ממה שהבאתי כאן.

ו-כמובן,מבלי כל קשר לסיבות שהבאתי למעלה. אנחנו מקיימים מצוות כי זה מה ש-ה' ציווה,קיום המצוות לא תלוי בהבנה שלנו אותם.

בקשר לשאלתך השניה -אוהבת את אבא

בעיקרון, לא לוחצים יד.

כיום אנחנו כבר במציאות שיש הבנה שבת דתיה לא לוחצת יד - ומכבדים. [וזה מהמם, דרך אגב]

אך יש פעם אחת שאלחץ ידו של גבר. [ואני נשואה]

קרה לי בדיוק השבוע, הייתי באזכרה של חייל לפני כמה ימים ובעלי מאוד מוכר ומבורך אצל משפחתו,

וכשהוא הכיר לי את המשפחה, האמא, האבא וכולם..

האמא נישקה אותי, האבא הושיט את ידו.

ו..בום.

מחשבה ראשונה - אוי.

מחשבה שניה - לוחצת ובוודאי.

לחצתי את ידו. 

אצלהם, [הוא דתי] במסורת ובעדה נוהגים כך, לא אכנס לזה, אך בכדי לא לבייש אותו - לחצתי את ידו.

ותאמין לי, לא מתחרטת לו לרגע.

תודה על ההסברים לאוהבת אבא עוד דברeyal1214

את יודעת מאוד כואב לי על הדתיים הלאומיים נזכרתי שרשמת על החייל נהרגים להפ בפיגועים אחים הורים ועוד הולכים לקרבי מגרשים אותם מהבתים שלהם ו[כמו שהיה בגוש קטיף] ואז שולחים אותם למלחמות ורוצים אחרי זה לגרש את האלמנות שלהם מהבית כמו שהיה עם משפחת קליין או משפחת פרץ,

הם אנשים כל כך טובים ומוסריים אני משום מה חייב ומרגיש צורך לאמר א זה דווקא בתור חילוני אני ממש לא הבנתי מזה הציבור שלכם נגיד יום הזכרון כבר כתבתי פה שמעי את אשתו של רועי קליין אומרת שהוא זינק על הרימון הוא ידע שיש לו תמיכה מבית ולא הבני מזה כל האנשים האלה מזה כל המוסריות אני לא מסוגל לתפוס ולהכיל את החברה שלכם ואני מכליל כן אבא של יונתן נתנאל שנהרג בעופרת יצוקה מבקש לחבק את החיילים שירו בבן שלו מה קורה כאן מזה כל האנשים האלה.

ואתם יודעים עוד דבר גם אני יגיד להם דברים חיוביים הם יגידו שכולם טובים גם חילונים וגם כאלה שלא שומרים מסורת כי יש להם מוסריות וערכים ונתינה כל כך גבוה שהם לא מסוגלים להעד על עצמם שמרתי בכתול פעם והם באו ואמרו לי סתם אתה חלק מעם ישראל והזמינו אותי לבית שלהם עד לפני שנה לא ידעתי מזה דתי לאומי יש לכם חברה מדהימה.,

כמו שאמרתי מצד שני אני רואה שהרבה אצלכם משתנים ולא נשארים דתיים כי אתם מנסים כל פעם לקרב בין אנשים וקשה לכם להחזיק ותעריכו את עצמכם כל הזמן אתם רק רוצים לתת נתינה נתינה נתינה מה אתכם

אני שמח שיצא לי במקרה גם לתרום לאנשים מהציבור שלכם למרות שזה היה במקרה שיהיה לכם רק טוב

ואני מאחל לעצמי למרות שאני לא דתי להכיר מישהי כזאת דתיה לאומית הם בנות כל כך טובות ואני מכליל אבל יש לי הרבה מה להסתמך אבל אני לא רוצה להלאות אתכם בכתיבתי שגם ככה לא הכי ברורה.

עוד שאלה נוספת ושוב תודהeyal1214

מדברים על שירת נשים אני לא כל כך מבין למה אסור לשמוע מישהי שרה ?אבל אני עבדתי בכותל שלא יגידו הדרת נשים וראיתי הדתיים הלאומיים הכי הרבה מכבדים נשים ומתיחסים אלהם בכבוד לא כמו מה שקורה במסיבות ודברים כאלה בחברה שלי החילונית שיצא לי ללכת אז שלא יגידו הדרת נשים אני רואה מה קורה אצלנו ואני לא רוצה לפרט ועל הצורה התבאות כי פה יש אנשים דתיים יש לכם חברה מדהימה ויש לכם זכות גדול להיות בה אני לא דתי ולא כלום לכן אין לי אינטרס לאמר את זה אבל כואב לי איך שמדברים כלפי הציבור שלכם בתקשורת אני מרגיש צורך לאמר את הדברים האלה

אתה פשוט..טהור! יודע?אוהבת את אבא

אתה כנה בטירוף. מה שחסר היום להמון אנשים.

הפשטות..האמת..צפה לך על הכתב. וזה פשוט מיוחד לראות את זה.

מה שתיארת על המסירות - קיים. 

אך כמובן, שום דבר, ושום מזגר לא מושלם.

יש את הסוטים מן הדרך שכבר לא דתיים, וזו זכותם המלאה.

אדם יבנה את חיוו לפי נשמתו, לפי אמונתו. לא סתם אומרים 'איש באמונתו יחיה'.

אדם שסט מדרכו, הולך לחפש את עצמו, לטעום קצת, להכיר, להבין 'מה זה העולם הגדול', ו'מה יש לעלום להציע',

כן, זה מושך..זה מעניין..

אני מבינה כל אדם שחוקר איפה באשר הוא,

אם הוא חילוני,

אם הוא דתי,

אם הוא כופר או אתאיסט מוחלט.

אני אוהבת את הגישות של כולם.

למה?

כי הגישה של כולן אמיתית.

[ויצא לי לדבר עם אתיאסט אמיתי, שזה פשוט מדהים [!!] איך הוא מאמין בחוסר אמונה, כאילו,

הרי, אין אדם שלא מאמין במשהו. אין דבר כזה.

אחרת, הוא לא יצליח לשרוד. צריך משהו שיחזיק אותו.

ותמיד שואלים..אז, במה אתיאסט מאמין? במה?

אז התשובה היא, הוא מאמין בחוסר אמונה. שזה - גם כן, אמונה. לפחות, סוג של. 

תודה על הדברים אוהבת אבאeyal1214

זה עניין אצלכם אני נורא מתחבר  לערכים ולנתינה שלכם אבל אז שאני רואה מלא דתלשים אפילו בנות טובות כאלה של אולפנא שמלא משתנים זה מאוד מחליש אותי כזה ומוזר שאני לא דתי ואפילו אני אומר חבל אבל שיצא לי לדבר עם אנשים ואמרתי להם בערך אותם דברים הם אמרו שזה חיזק אתם כי לפעמים הם לא תופסים מה יש להם בידיים.

ראיתי למשל סרט של בת של רב הרב אבינר מבית אל ורואים בנות של רבנים מהציונות הדתית שאפילו לא שומרות כשרות ולא צמות ביום כיפור ואי ופתאום הולכות למסיבות דברים כאלה ואז אני אומר לעצמי ולא מבין מה קורה כאן כאילו הם הופכים להיות מהעולם שלי לא יודע למה זה עצוב לי מוזר .

חבל שהרבה אצלכם משתנים כי זו חברה מדהימה שגם לומדת באוניברסיטה גם בצבא בנות של שירות לאומי נותנות הכל רופאים קולנוע עורכי דין אבל אולי בגלל הקרבה אתם משתנים כי קשה לכם להכיר חילוניים ולהיות דתיים.

קראתי הרצאה של איזה רב שאומר שרימו את הדתיים הלאומיים שבמקום לקרב אין אנשים בחברה שלהם הופכים הכי הרבה לחילוניים.

יש כל הזמן ביקורת נגיד אפרת רוזנברג שפירא רואים שהיא מאוד אינטלגנטית והכל אבל ועוד כמה אבל אתם לא מעריכים את החברה שלכם ואתם דתיות תגידו גם דברים טובים עלכם ולא רק אני אומר את זה מלא אנשים אומרים שהדתיים הלאומיים הם באמת מלח הארצ.

מדברים על תג מחיר שוריפים עץ זיתים אני נגד זה רק מוציא שם רע לאנשים שלכם אבל הצד שני רוצח משפחות שלמות תינוקת בת 4 חודשים כמו משפחת פוגל ולא בין גביר ולא ברוך מרזל שימשיכו להגיד עלהם דברים אני לא מאמין שאף בן אדם יהודי מסוגל ככה להרוג לא מאמין לזה.

משהו פשוט אחד להגיד -אוהבת את אבא

יש לך מגזר מהמם! אני פשוט אוהבת אותו. 

אך, לא הכל מושלם בחיים. התורה היא מדהימה, ובדרכה אנו הולכים,

יש כאלו שנופלים, יש כאלו שמתחזקים,

יש ויש.

ככה גם אצל כולם. העולם צריך להיות מאוזן, לא?

אני מנסה להניח שלא התכוונת ברצינות לסיום.מוטיז
צר לי להרוס את הרומנטיקהמוטיז

ק-ש-ק-ש-ת   מ-ו-ח-ל-ט-ת.

רק כי אתה לא מסכים עם מה שאומרים..כמו צמח בר

לא אומר שזה קשקשת

ליכלכת!!

..מוטיז
עבר עריכה על ידי מוטי ז בתאריך ב' אלול תשע"ב 18:53

למה לכלכתי?מוטיזאחרונה

כל דבר שאני לא מסכים איתו, הוא טעות!

אם הוא רחוק יותר מדעתי- הוא קשקוש!

ואם הוא ממש ממש רחוק רחוק- הוא ק-ש-ק-ש-ת מ-ו-ח-ל-ט-ת!!!

ברוך השם, אני כבר לא סובל מפיצול אישיות, שרבים קוראים לו "פלורליזם" "ליברליזם"  ושאר "איזם" שונים וחסרי תוכן.

לא לא לא!!! זוהי אכן קשקשת מוחלטת!מוטיז
עבר עריכה על ידי מוטי ז בתאריך ב' אלול תשע"ב 18:30

כי אני צריך לקרוא שוב בעיון, סליחה (בינתיים)

לסיכום סופי: קשקשת! קשקשת! קשקשת!מוטיז

(מקווה שאכתוב לעניין, שוב לא ישנתי מאתמול בערב, אני בקושי שולט בעצמי, הרגע ניסיתי להחטיף סטירה למישהו שאמר לי חצוף, השליטה העצמית שלי בשפל של כל הזמנים )

טוב ,ניגש לשטויות שכתבת:

"יש את הסוטים מן הדרך שכבר לא דתיים, וזו זכותם המלאה"=קשקשת מוחלטת!

מה הקשר פה זכות? מה זה נוגע בכלל?   

"לא סתם אומרים איש באמונתו יחיה"    =קשקשת מוחלטת!

מי אומר? המקור זה "צדיק באמונתו יחיה" זהו אחד העיוותים!

"אני מבינה כל אדם שחוקר איפה באשר הוא,אם הוא חילוני,אם הוא דתי,

אם הוא כופר או אתאיסט מוחלט.אני אוהבת את הגישות של כולם. למה?

כי הגישה של כולן אמיתית"      =קשקשת מוחלטת!

אני לא מבין כל אדם !

הגישות של כולם אמיתיות? לא ייאמן העיוות!!

אתאיסט הוא אמיתי? אתאיסט מוכרח להיות שקרן לעצמו. זה מגוחך!

"הוא מאמין בחוסר אמונה. שזה - גם כן, אמונה. לפחות, סוג של."

מה לעזאזל את מקשקשת פה?   

שה' יעזור לך.

שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום

שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"

בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.

תהא שנת פח זבלאריק מהדרום

למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.

לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת

והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה

וביקשת בלי "תהא שנת":

תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת

תפילה, שירה, פתיחות זולת

תקופה של פרנסה זמינה

תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום

תהא שנת פחות זמבורותנקדימון

מהשנה של הבחירות הקודמות

תהא שנת פרקי זימרהנקדימון

תאמינו שיש פה זהבנקדימון

תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון

תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.

תאכלו שוקולד פלוס זנגביל

תנין שבולע פטריה זוהרת

תוכי שאוכל פסטה זולה

תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ

תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא

תדחה שוב פגישה זואשר ברא

תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון

תהיה שוב פאפא זמין.....נחלת

תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון

תהא שנת פינוי זבליםנקדימון

תעיזי שאפי פעלי זכיoo

בלי תהא שנת!משה

תלך שמוליק פה זורעיםחושבת בקופסא

תרצה שנעשה פוקר זבל

תהה שנת פתרון זהב

תופסת שנכנסת פה זהירות

תהא שנת פוטר זיוףנוגע, לא נוגע

תהא שנת פרס זכאית

תהא שנת פייס זכייה

תהא שנת פורום זורמת

תשמע פה זהדי שרוט

פורום דתי.

תאמין שרציתי פורשה זריזהל המשוגע היחידי

תדעו שזה פשוט זלזולל המשוגע היחידי

תהא שנת פיצוץ זורחאני צודק

תראה שתמצא פה זיווגךאביעד מילוא

זה הכי מקורי שעלה לי

אמן ואמןאני צודק

תמיד שומעים פה זמזוםרקאני

אהבתי!אשר ברא

נכתב בהשראת היתוש שהציק לי אתמול 😅רקאני

(יתושה… הנקבות הן אלו שמחפשות לעקוץ) שנה טובה!פ.א.אחרונה

תהא שנת פתיחת זבולrrinaa

השנה הקרובה שלכם תיראה אחרת מהקודמת?פתית שלג

ברורל המשוגע היחידי

אבל בגילי זה באמת אחרת

כןooאחרונה

אני תמיד בתנועה

לחלום

להגשים

לשפר

להתמיד

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

אולי יעניין אותך