אז מה מהתכונים המיוחדים שלכם השבוע לכבוד שבת?
לכבוד החום הצפוי השבוע, אני מכינה רולדת שוקו-בוטנים (שאוכלים קפואה,בתקווה שיהיה לי באמת זמן להכין)
שוקו:
250ג' ביסקוויטים ועוד 2-3 ביסקוויטים
קקאו
סוכר
מים/יין
מרגרינה/שמן
תמצית וניל
מכינים כפי שמכינים כדורי שוקולד - מרסקים את הביסקוויטים, מבשלים את כל היתר לתערובת חלקה (אפשר במיקרו), ומערבבים עם פירורי הביסקוויטים.
בוטנים:
250 ג' ביסקוויטים, פחות ה2-3 שלקחנו לשכבת השוקולד.
חמאת בוטנים
דבש
סוכר
מים.
שוב, מרסקים את הביסקוויטים,מבשלים את כל היתר לתערובת חלקה,מערבבים עם פירורי הביסקוויטים.
על נייר אפייה משטחים את תערובת השוקולד. משאירים שוליים.
מפזרים באופן אחיד את תערובת הבוטנים על תערובת השוקולד, ומהדקים לשיכבה אחידה.
לאט ובזהירות מגלגלים לרולדה, תוך כדי שמהדקים כל הזמן.
שומרים במקפיא. לפרוס פרוסות צרות,כי הטעם די מרוכז.

)

