אני ממש מפחדת משחנשי"ם עם מורות!!
כילו אני מרגישה ממש תקועה ואני לא יודעת מה להגיד!!
עצות וניחומים וסיפורים אישיים יתקבלו בשמחה!!
זה חארטות, טימטומים, וזיבולי שכל.
כבר נתקלתי בכמה מקרים של מורות שהעבירו הלאה את מה שאמרתי. שעשו דברים שביקשתי מהם מפורשת לא לעשות.
היתה כבר מורה שאמרה לי (והתכוונה לזה בכל הרצינות) "אורה, לדעתי אין לך באמת חברות. כל החברות שלך רק מרחמים"
א', זה ממש לא נכון. אף בנאדם נורמלי לא יתחבר למישו כי הוא מרחם עליו, ויש לי חברות נורמליות שאוהבות אותי מאוד בזכות עצמי.
ב', גם אם זה נכון בנאדם עם טאקט אפילו בסיסי ביותר לא יאמר את זה למישו אחר. במיוחד לא אם הוא קורא לעצמו "מחנכת".
המורה הזאת יש לה מזל שהתיישבתי בחדר בפינה הכי רחוקה ממנה שמצאתי. אחרת היא כבר היתה מקבלת כאפה רצינית.
קיצר, זה לא באמת דבר נצרך.
רק אם יש לך מורה באמת שווה (כמו החברות המדהימות שליי. שאם אם יהיו מורות הלוואי על כל ישראל) וגם רק אם יש לך משו באמת לדבר. שלא תיקח אותה לשיחה על איך את מרגישה וכו' וכו' וכו' ובואו נהיה קצת יותר דביקים מגעילים.
בעעע.
ואם יש לך משו ואת לא רוצה מורה, את מוזמנת בשמחה אלי!!
אני יודעת שממה שכתבתי פה לא יצאתי בדיוק הבנאדם האידיאלי לדבר איתו, אבל אני יכולה להגיד לך כמה שמות של ילדודס שיגידו ך שבכל זאת נחמד לדבר איתי
סתם אני קצת לחוצה היום מאוד. כלמיני דברים. אבל אם תבואי מיום רביעי ואלך - אני מאוד מקווה שבעז"ה אהיה יותר רגועה. ואם לא אני יגיד.. אני בכללי לא ילדה ממש מעצבנת.
וד"א, לא רק מי שכתבה את זה מוזמנת. כווולם!! באמת
אני אשמח אם אצליח לעזור
זהוו. כל הכבוד למי שקראה עד כאן..
וזה לא נכון..יש מורות באמת שיודעות ומבינות וגם הרבה פעמים יותר מבנות בנות גילנו...
גם לי הייה פחד כזה..וממש גדול..הייתי נהפכת ללבנה כאילו משהו נורא קרה [ואני תמניה!!(כאילו חומה)] ולאט לאט מגלים שהם נורמאליות...מסתבר שייש כאלה..גם עכשיו יש לי פחד מזה אבל אני מתגברת..[בברסלב קוראים לזה יראה נפולה]..
תתפללי על זה..
ומשו אחרון...לפעמים התלמידה פוגעת באמון ואז האמון נשבר..אבל יש גם מקרים שהמורה פוגעת בתלמידה...וצריך לא להתבייש להגיד למורה את זה כמו שהיא תדאג להגיד לך שאת שברת אמון..לא לבוא ממקום של התרסה אבל להגיד..זה יעזור להמשך הקשר...
בהצלחה נשמה!!
מאשר שהתלמידה תשבור אותו.
כי מורה זה מישו שאת יודעת שסומכים עליך.
משו שקרה לי השנה.
דיברתי עם המנהלת של האולפנה והיא נסתה להוציא ממני משו ואמרתי לה שאני לא רוצה לדבר איתה על זה. אז היא שאלה אותי אם לדעתי מישו אחר כן יוכל לעזור לי. אמרתי לה שאני יותר רוצה לדבר על זה עם המחנכת שלי ולא איתה. ושהמחנכת יודעת שאני רוצה לדבר איתה ובעז"ה כשיהיה לה זמן. אז היא (הרבהנית) שאלה אותי אם אני רוצה שהיא תגיד למחנכת שאני רוצה לדבר איתה. אמרתי לה שלאף כי היא כבר יודעת את זה, ואני סומכת עליה שכשיהיה לה זמן היא תדבר איתי. אז הרבנית אמרה שפסדר.
באותו ערב אני מקבלת הודעה מהמחנכת "אורה מתוקה, אשמח לדבר איתך וכו' וכו' וכו'" לא זוכרת בדיוק מיה היא רשמה.
אוקיי? הרבנית בסוף כן הלכה ואמרה לה את זה. וואי. ככ התעצבנתי. באתי יום אחרי זה לרבנית ושאלתי אותה למה היא אמרה, אז היא הסבירה שהכל לטובתי. ככ כעסתי!! בנאדם אומר לך לא לדבר עליו, למה את מדברת? אם הייתי רוצה הייתי אומרת למורה בעצמי. זה החיים שלי, לא שלך!! את שאלת אם אני רוצה שתדברי איתה עלי, אמרתי שלא, ובכל זאת הלכת ודיברת.
עכשיו, מהסיפור שכתבתי פה והסיפור שכתבתי למעלה (ששתיהם אמיתיים לגמריי!!תשאלו תבנות שאיתי בכיתה) את באמת מצפה שאני יתן אמון במורות וילך לדבר איתך כשמשו מציק לי? המחנכת שלי כפרעליה. מותק של בנאדם, שיכולה באמת לעזור במלאן תחומים. אני בהחלט מבינה בנות שהולכות להתייעץ איתה וכו'. אבל אני בחיים לא יעשה את זה. נאבד לי כל האמן הבסיסי בדבר שקוראים לו מורה.
בשביל זה יש חברות
יש גם מורות אחרות!
וזה לא הכי חכם לכתוב את זה ככה כי יכול להיות שיש פה בת שהמורה שלה מקסימה והיא הבנאדם היחיד שיכול להציל אותה(כן זה יכול להיות ענין של חיים ומוות) ומה שכתבת יגרום לה להסתגר...
אני מצטערת שאני ככה תקיפה אבל באמת צריך להיזהר עם כאלה הצהרות במיוחד במקום כזה(ועוד בכזה שירשור שמה שהיא ביקשה זה ההפך)
אם את רוצה אני יכולה לספר לך מלא סיפורים על איך המנהלת תיכון שלי שברה לי את האמון פעם אחרי פעם ועל מחנך שכמעט גרם לי לאבד את האמון במדריכה ובעוד מישהי מהצוות שהיו היחידות שעזרו לי באותה תקופה ועדיין הייתה לי גם מחנכת שעזרה לי מאוד להתמודד עם המשבר אמון שהמנהלת גרמה לי אז....
זה מאוד תלוי במורה ובתלמידה....
אורה אם את רוצה להרחיב את הנושא את מוזמנת לאישי...
ממש סליחה עם פגעתי אבל אני יודעת כמה הנושא הזה יכול להיות רגיש...
ובהצלחה לך ולכולן!
ככה אני אמרתי למורות שלי.
ואו שהם וויתרו, או שעשו את זה אחרת.
גם אצלנו זה היה חובה.
בסדר, בקטנה. כל תשובה כללה את אחת מהמילים "כן/ לא / נחמד/ תודה/ בסדר/ ב"ה".
המורה מבינה ומסיימת מעצמה את הסיפור.
מנסיון של אחת שלא דיברה עם מורות יותר מ-2 עד 5 דקות בד"כ.
תייבשי אותה, תעני לה באדישות כדי שתקלוט יפה מאוד שאת לא מעוניינת.
מופרעת שכמוני 
אני מרגישה תקועה..
ובקושי מדברת ומתי שאני אומרת מבינים אותי לא נכון.
זה ממש קצת חסר לי שאני לא משחנש"ת עם מורות כי יש מורה אחת שכן הייתי רוצה לדבר איתה.
אבל הרבה יותר כיף וטוב לדבר עם מדריכה בסניף\באולפנה חברות וכו'
מי המנהלות?
יש פורום בנות בוגרות- פורום המשך של הפורום הזה
יש פורום כלה הדרך- פורום לכלות
שניהם לא פעילים הרבה.
ויש גם פורום סגור של נשואות בלבד
לפנות למנהלות
וגם לכלות
וגם יש על כך שאלה ותשובה של רופא בפורום של בי״ח מעייני הישועה - וגם הוא ענה שאין סכנה
רכיבה על סוס לנשים - פגיעה בקרום הבתולין - המרכז הרפואי מעיני הישועה
אני לא מקנאה, אני לא פותחת עין, אבל חשבתי שיהיה לי פחות קשה. התחתנתי מהראשונות, מזמן כבר, תכף שנתיים. ואני רוצה להיות אמא, אני כלכך רוצה כבר. ולאט לאט כל חברה נכנסת להיריון, נהיית אמא, ואני מרגישה לבד בבדידות הזאת, לא מצליחה להכיל יותר.
אני הכי שמחה בשבילן
ואני הכי עצובה בשבילי
זהו
יש עוד הרבה נשים כמוך, אמהות בפוטנציה,
שמחכות להריון, שנמצאות בתהליכים,
שמחזיקות תקווה, שמקוות למשהו חדש שיצמח בתוכן
❣️❣️
מקדישה לך את השיר של תרצה אתר: גשם הקשב לנשים
עד רדת הערב, גשם
הקשב לנשים בחלון
עד רדת החושך, גשם הקשב
לנשים הצופות בוילון
גם לנו אדמה שמחכה למשהו מלמעלה
גם בנו יש אימה וזעקה
למשהו פורח
וכן הלאה
עד סוף השבוע
גשם, הקשב לנשים בחלון
עד קץ השבועיים
גשם, הקשב לנשים העומדות ומחכות
גם לנו בחצר
חלקה קטנה ריקה מזוהר דשא
גם אנו מצפות עד אין בינה
למשהו ברוך כמו הגשם
גם בתוכנו מחכה שותקת
חלקת ארץ קטנה חרבה
והגשם שלנו איחר לרדת
הגשם שלנו
טרם בא
אך הגשם שלנו יבוא
עננים כבר זעים במרחב
הגשם שלנו קרב, קרב
בצעדי ענק
הקשב לנשים בחלון
גשם אדיר ונוהר.
הקשב איך קוראות הן בזו אחר זו-
הוא חוזר
הוא חוזר
הוא חוזר
נ.ב
יש פורום סגור לנשים : באהבה ובאמונה (פוריות) שאפשר להיכנס אליו
חיבוק וחיזוק 🫂
)אני כותבת סיפור ושואלת בגלל זה, חס ושלום לא קרה לי...)
השאלה היא כזו, בחורה שנכנסת להריון מאונס-מה היא צריכה לעשות? כאילו, הפלה אי אפשר כי אסור ואם היא תלד את הילד-הוא יהיה ממזר, מה ההלכה אומרת על זה?
ההלכה מתירה להפיל.
וגם, ממזר הוא רק מי שנולד לאשת איש מגבר אחר, ילד שנולד לרווקה הוא לא ממזר
ממזר הוא מי שנולד מיחסים אסורים, כמו גילוי עריות, בגידה בבעל, כהן עם גרושה
טכנית אישה שלא נשואה לא יכולה ללדת ממזר כי בעילה יכולה להיחשב כנישואין בדיעבד
א. הריח הוא לא כל כך חזק בלי התחתוניות- נסי ותראי. חלק ממנו הוא העובדה שיש בהן פלסטיק וזה גורם לחוסר אוורור.
ב. אפשר לשים תחתוניות מבד ואז זה נושם -פחות ריח- וגם סופג נוזלים וריחות.
נסי בלי תחתונית
ותחתונים מכותנה, גם לאימון.
( וכשמתלבשת לכושר גם מחליפה לחדש, בעיקר להרגשה )
@עשב לימון מבד מכבסים?
באתר יש רשימה של כל המדריכות.
אם לא, תכתבי אזור ואני יכולה למצוא
אני מכירה, ניסיתי.
זו שיטה שעובדת, אבל צריך לעשות תרגילים כל יום, לא פעם אחת ודי.
אז כל עוד תרגלתי זה סידר לי את המחזור,
וכשלא- לא.