זה תמיד עוזר...
אני גם מצביע איחוד לאומי ואני גם מעריך את מיכאל בן ארי.
אני גם חושב שמה שהמפד"ל ניסו לעשות ב"איחוד" האחרון היה בושה וחרפה.
ובכל זאת - ככה לא בונים מפלגה עם השפעה.
אז לא היה איחוד, והאיחוד הלאומי הם מפלגה בת ארבעה מנדטים עם מידת השפעה כמו של מרצ או המפלגות הערביות - אין להם יכולת לעשות שום דבר.
במקום לרוץ ביחד ולנסות להשיג עשרה מנדטים ויותר - ותראו מה ש"ס משיגים עם 11 מנדטים, אתה מציע לריב ולקבל שוב 2 מפלגות שייאבקו במטרה לעבור את אחוז החסימה.
עדיף לבלוע את הכבוד והגאווה ולהצביע למפלגה שבה נמצא גם זבולון אורלב (שאני ממש ממש לא אוהב אותו, שלא תטעה לרגע) - כי אם יש משהו שעשוי אולי למנוע הרס שלך יישובים נוספים, זה לאחד את כולם, כולל כולם, תחת מנהיג אחד שיהיה מקובל על כולם ושיקבל את כולם.
בעיני, לנפתלי בנט יש את הפוטנציאל להיות המנהיג הזה והוא הצהיר שאין לו בעיה עם אף אחד ושהוא לא פוסל אף אחד.
ועם כל הכבוד למיכאל בן ארי, אני מבטיח לך שיש עוד כמה שאכפת להם ונלחמים על ארץ ישראל - רק שזה נורא קשה לעשות כשיש לך 3-4 מנדטים וגם השגיו של מיכאל בן ארי, הם יותר בתקשורת ופחות במעשה.
אגב, לדעתי, 2 המפלגות צריכות להתפרק ולהתפקד לליכוד ולהשפיע משם. חברי הכנסת הימנים של הליכוד השפיעו הרבה יותר מהאיחוד הלאומי או מהמפד"ל בכל הקשור להחלטות כנסת וממשלה.
רק דמיינו מה היה קורה אם כל מצביעי האיחוד הלאומי והמפד"ל היו מתפקדים לליכוד ויוצרים רשימה לאומית חזקה.