למשל, אחרי ריצה של בערך 5 ק"מ, אדם גדול יחסית ישרוף משהו כמו 400 קלוריות. (בחישוב גס, 7000 קלוריות הן ק"ג אחד). ככה שהרבה תועלת מבחינת שמירה על משקל, אין בזה.
חשוב לעשות ספורט אירובי כדי לשמור על רמת כולסטרול תקינה ועל כושר.
לגבי אכילה נכונה, זה יותר קל כשזה הופך לחלק מהשגרה היומית - לקום בבוקר, לאכול ארוחת בוקר שיודעים בדיוק מה היא מכילה, לאכול פירות וירקות בין לבין (אגב, גם פירות זה דבר לא מרזה בעליל...), בשעה קבועה לאכול ארוחת צהריים שיודעים מה היא מכילה ובין לבין לאכול פירות וירקות ושוב, לאכול ארוחת ערב בשעה קבועה.
כמה טיפים שקיבלתי מתזונאית כדי לא לעלות במשקל:
1. לפני כל ארוחה, לשתות 2 כוסות מים.
2. לאכול צלחת אחת ושתמיד יהיו ירקות על הצלחת.
3. לאכול סוג אחד של חלבון וסוג אחד של פחמימה בכל ארוחה. (כלומר, לא לאכול גם אורז, גם פסטה וגם תפו"א - אלא לבחור סוג אחד ולאכול אותו. כנ"ל לגבי בשר, עוף, דגים וכו' - לבחור סוג אחד ולאכול אותו).
4. לא לאכול לחמניות ולחמים רגילים - לאכול לחם דגנים קל (יש כאלה עם פחות מ-40 קלוריות לפרוסה).
5. אורז מלא מתפרק לאט יותר ומשביע למשך זמן רב יותר.
האופן אישי, במיוחד בתקופה האחרונה אני אוכל מסודר, רץ פעמיים בשבוע ומאמן כל יום-יומיים.
הדבר שהכי קשה לי בריצות זה דווקא השיעמום - אז אני רץ על מכשיר ריצה ושם איזה משהו מעניין על המסך שמולי... זה גם הרבה יותר כיף לרוץ במזגן... אני לא מבין למה אנשים בוחרים לרוץ ברחוב...