(שרשור לאשכנזים בלבד ) אז איך היו סליחות?מושיקו
עבר עריכה על ידי ט' בתאריך כ"ב אלול תשע"ב 01:35

אני ממש לא מחבב מנינים המוניים ואוהב מאוד מנינים קטנים - כמו איפוא שהייתי

והיה נהדר

לא הלכתי, למרות שזו הפעם הראשונה..יעלי_א
יצר הרע! נו נו נו..
גמני לא הלכתי... ופתאום אני חושב...מוטיז

יש בכלל מחר בבוקר? וואלק! במוצ"ש זה לא תמיד בלילה?המום

לא.. (לפחות לגבי ספרדים)יעל מהדרום

לק"י

ואין לי מושג מה קורה אצל אשכנזים.

תמיד אפשר להשליםמושיקו

ביום הראשון מתחילים מחצות והלאה.

ואם פיספת את מניני חצות תוכל להשיג מנים מהרשימה הזו

בחצר הקודש גור: האדמו"ר מגור יגיע הערב ליל א' דסליחות מהמושב 'בית מאיר' שם הוא שוהה לצורך מנוחה, לאמירת הסליחות הראשונות בשעה 00:30 בהיכל בית המדרש הגדול דחסידי גור ברחוב ירמיהו בירושלים. למעלה מרבבת חסידי גור צפויים להשתתף. 

בחצר הקודש בעלזא: אלפי חסידי בעלזא יגיעו בשעה 5:00 לפנות בוקר לאמירת הסליחות עם האדמו"ר שעובר לפני התיבה, לאחר תפילת שחרית יאמרו החסידים את כל ספר התהילים. 

בחצר הקודש ויז'ניץ: יאמרו את הסליחות הראשונות בבית המדרש הגדול 'אהבת ישראל' בבני-ברק בשעה 00:30 כשלפני התיבה יגש האדמו"ר מויז'ניץ, תפילת שחרית בשעה 9:00, ובשעה 12:00 תתקיים תפילה באהל אדמו"רי בית ויז'ניץ. 

בחצר הקודש ויז'ניץ: אמירת הסליחות בהיכל בית המדרש הגדול 'מרכז חסידי ויז'ניץ' ברחוב עזרא בבני-ברק בשעה 00:30, לפני התיבה יגש כ"ק האדמו"ר מויז'ניץ. 

בחצר הקודש צאנז: בהיכל הגדול בשעה 5:00 לפנות בוקר קודם אמירת 'שמע קולנו' ישא האדמו"ר מצאנז דברי חיזוק. 

בחצר הקודש סערט ויז'ניץ: יחלו באמירת הסליחות הראשונות בבית המדרש הגדול ברמת ויז'ניץ בחיפה - בשעה 00:30 בראשות האדמו"ר מסערט ויז'ניץ, קודם לאמירת הסליחות יקבל האדמו"ר את קהל חסידיו מחוץ לעיר. 

בחצר הקודש באיאן בקלויז הגדול ברחוב מלכי ישראל בירושלים, יחלו באמירת הסליחות הראשונות בשעה 00:30. 

בחצר הקודש קרלין סטולין: יחלו באמירת הסליחות בשעת חצות הלילה, בהיכל בית המדרש הגדול, ברחוב אבינועם ילין בירושלים, בקרלין נוהגים להגיע לסליחות בבגדי חול. 

בחצר הקודש נדבורנא: אמירת הסליחות בשעה 5:30 לפנות בוקר כשהאדמו"ר ניגש לפני התיבה. 

בחצר הקודש לעלוב: אמירת הסליחות בבית המדרש הגדול של החסידות ברחוב מנחת יצחק בבית-שמש. 

בחצר הקודש תולדות אברהם יצחק: אמירת הסליחות הראשונות בשעה 5:00 לפנות בוקר, בשאר הימים בשעה 6:00. 

בחצר הקודש תולדות אהרן אמירת הסליחות בבית המדרש של החסידות בשכונת מאה שערים בירושלים בשעה 5:00 לפנות בוקר. 

בחצר הקודש טשערנוביל: יאמרו את הסליחות בהיכל בית המדרש הגדול ברחוב חבקוק בבני-ברק כשלפני התיבה ניגש האדמו"ר מטשערנוביל בשעה 00:30. 

בחצר הקודש פרמישלאן: אמירת הסליחות בשעה 5:00 במרכז החסידות בשכונת קרית הרצוג בבני-ברק, לאחר תפילת שחרית יוצא האדמו"ר יחד עם קהל החסידים לפקוד את המקומות הקדושים. 

בחצר חסידות אונגוואר: בשעה 4:30 לפנות בוקר בראשות האדמו"ר בבית המדרש בקרית אונגוואר בשכונת רמות בירושלים. 

בחצר הקודש סלונים: במרכז החסידות ברחוב סלנט בירושלים אמירת הסליחות בשעה 00:30. 

בחצר הקודש דושינסקיא: בבית המדרש הגדול מהרי"ץ דושינסקיא ברחוב שמואל הנביא בירושלים בשעה 5:00 לפנות בוקר. 

בחצר הקודש סאדיגורא: בשעה 23:00 בבית המדרש הגדול סאדיגורא ברחוב גוטמכר בשכונת שיכון ה' בבני ברק. 

בחצר הקודש דארג: בבית המדרש הגדול ברחוב יצחק נפחא בבני ברק, בשעת חצות. האדמו"ר מדארג עובר לפני התיבה. 

בחצר הקודש קאליב במרכז החסידות ברחוב חנה בירושלים אמירת הסליחות בשעה 00:00, בראשות האדמו"ר מקאליב. 

בחצר הקודש אשלג: הערב בשעה 22:30 תתקיים סעודת מלוה מלכה, ולאחר מכן בשעה 00:30 אמירת הסליחות בראשות האדמו"ר בבית המדרש ברחוב שד"ל 4 בבני-ברק. 

בחצר הקודש פינסק קרלין: בשעה 23:00 בבית המדרש הגדול בשכונת בית ישראל בירושלים. 

בחצר הקודש פיטסבורג: בבית המדרש הגדול בקריה באשדוד בשעה 00:00 בראשות האדמו"ר שיגש לפני התיבה. 

בחצר הקודש קופיטשניץ: בשעה 00:15 בבית המדרש של החסידות ברחוב עזרת תורה 33 בירושלים. 

בחצר הקודש זוועהיל: במרכז החסידות ברחוב שמואל הנביא 55 בירושלים יאמרו את הסליחות בשעה 5:15 לפנות בוקר. 

בחצר הקודש זוועהיל יאמרו את הסליחות בשעה 5:00 לפנות בוקר בציון הרשב"י באתרא קדישא מירון - שם שהו השבת. 

בחצר הקודש צאנז-ז'מיגראד נאמרים הסליחות לפנות בוקר על ידי האדמו"ר, העובר לפני התיבה, בהיכל בית המדרש ז'מיגראד ברחוב מינץ בני ברק. 

בחצר הקודש קאמרנא: בבית המדרש קאמרנא ברחוב ארזי הבירה בירושלים בשעה 00:30. 

בחצר הקודש שאץ ויז'ניץ בבית המדרש ברחוב הרצל 60 בחיפה אמירת סליו ראשונות בשעה 23:00. 

בחצר הקודש קרעטשניף קרית גת: יחלו באמירת הסליחות הראשונות בשעה 5:15 לפנות בוקר בראשות האדמו"ר בבית המדרש 'תפלה למשה' - קרעטשניף. 

בחצר הקודש קרעטשניף ירושלים: בבית המדרש ברחוב אבינועם ילין 5 יחלו באמירת הסליחות בשעה 4:45 לפנות בוקר. 

בחצר הקודש נדבורנא ביתר: אמירת הסליחות הראשונות בשעה 6:00 בבוקר בבית המדרש ברחוב פנים מאירים. לאחר הסליחות יניח האדמו"ר תפילין לשני ילדים מבני החסידות. 

בחצר הקודש באד-אישל: בבית המדרש ברחוב ארזי הבירה בירושלים בשעה 5:00 לפנות בוקר. 

בחצר הקודש שעדליץ: בשעה 00:30 בלילה בבית המדרש ברחוב אלקנה 12 בירושלים, קודם אמירת הסליחות ישא האדמו"ר דברי התעוררות. 

בחצר חסידות קולבסוב: ברחוב תורה מציון 14 בירושלים אמירת הסליחות בשעה 00:30. 

בחצר הקודש הורנסטייפל: בשעה 00:30 בבית המדרש ברחוב אחינועם 18 בשכונת סנהדריה בירושלים. 

בחצר הקודש שידלובצא: בשעה 00:30 בבית המדרש של החסידות ברחוב אהלי יוסף 14 בירושלים.

בהיכלי התורה והישיבות:
הגראי"ל בסליחות. צילום: מנחם הלוי

בהיכל ישיבת 'אורחות תורה': ראש הישיבה הגראי"ל שטיינמן יגיע לאמירת הסליחות הראשונות בהיכל הישיבה בשעה 00:30. 

הגאון רבי ברוך מרדכי אזרחי ראש ישיבת 'עטרת ישראל' ימסור שיחת חיזוק קודם אמירת הסליחות בשעה 22:30, בביהמ"ד יוצאי 'עטרת ישראל' ברחוב יהודה הלוי בבני ברק. אמירת הסליחות בשעה 00:30. 

בבית הכנסת המרכזי 'יחל ישראל' ברחוב נתיבות המשפט 2 במודיעין עילית קודם אמירת הסליחות ישא דברים המגיד מישרים הגאון רבי שלמה לוינשטין בשעה 22:45.

מוקדי החזנות ברחבי הארץ:

ירושלים: 

בבית הכנסת הגדול - עם החזן חיים אדלר בליווי מקהלת בית הכנסת בניצוחו של אלי יפה, שידור חי ברדיו 'קול חי'. 

בבית הכנסת 'ישורון' ברחוב המלך ג'ורג' 14 – יעבור לפני התיבה החזן אשר היינוביץ. 

בבית הכנסת אוהל מרדכי - ברחוב תחכמוני 23 בירושלים יעבור לפני התיבה החזן מאיר דורפמן בשעה 00:00. 

בבית הכנסת רננים - עם החזן אברימי קירשנבוים. 

בבית הכנסת המחתרות – 'אחדות ישראל' סמוך לבנין כלל, סליחות בנוסח קרליבך עם יצחק מאיר וחברים. 

תל אביב: 

בבית הכנסת הגדול עם החזן יצחק נבו בליווי מקהלת 'לשמוע אל הרינה' בניצוחו של מאיר בריסקמן. 

בבית הכנסת 'היכל מאיר' ברחוב מאנה 12 בעיר, תתקיים אמירת סליחות ראשונות עם החזן משה מולר, בליווי מקהלת החזנים הירושלמית בניצוחו של בנימין גליקמן, עם הילד ידידיה ורצברגר. 

בבית הכנסת 'בית אל' ברחוב פרישמן 23 תתקיים אמירת סליחות ראשונות עם החזן הראשי של משטרת ישראל שלמה פיבקו בשיתוף עם הרכב הג'אז של שמוליק ישורון – להקת 'סולן' בשעה 22:30. 

בבית הכנסת 'רמה' תתקיים אמירת סליחות ראשונות עם החזן מאיר שטרית בשעה: 22:30. 

ראשון לציון: 

בבית הכנסת 'תפארת בקר' ברחוב שיבת ציון 4 בעיר, תתקיים אמרית סליחות ראשונות עם החזן דוד וינבך בליווי מקהל 'נעימות יתנו' בניצוחו של יותם סגל, בשעה: 23:00. 

רמת גן: 

בבית הכנסת 'דובב עוז' ברחוב הבילויים תתקיים אמירת סליחות ראשונות עם החזן שלמה גליק בליווי מקהלת 'רינת ישראל' בניצוחו של אופיר סובול. בשעה 23:00. 

בבית הכנסת הגדול תתקיים אמירת סליחות ראשונות עם החזן ישראל רנד בליווי מקהל 'קולות מן השמים' בניצוחו של רפי ביטון, בשעה 23:00. 

חיפה: 

בבית הכנסת הגדול ברחוב הרב הרצוג 5 בשכונת הדר תתקיים אמירת סליחות ראשונות עם החזן דב הלר בליווי מקהלת צה"ל בניצוחו של פליקס שפיץ עם החזן הצעיר צבי גרינשטיין. 

נתניה: 

בבית הכנסת הגדול במדרחוב בעיר עם החזן צבי וייס בליווי מקהלת 'זמרת י-ה' בניצוחו של הד"ר אורי אהרון, בשעה 23:00, בשעה 22:30 דברי התעוררות מהגאון רבי משה חיים לאו, שידור חי יועבר ברדיו 'גלי ישראל'. 

פתח תקוה: 

בבית הכנסת הגדול ברחוב חובבי ציון יעבור לפני התיבה החזן יעקב רובין. 

בבית הכנסת שונה הלכות - החזן יחזקאל קלאנג בליווי מקהלת 'רינה ותפילה' בניצוחו של יוסף שוורץ עם ילד פלא. 

בבית הכנסת 'חפץ חיים' – יעבור לפני התיבה החזן אלעזר וינוגרד. 

בבית הכסת 'שונה הלכות' ברחוב חובבי ציון 46 בעיר, תתקיים אמירת סליחות ראשונות עם החזן יחזקאל קלנג בליווי מקהלת 'רינה ותפילה' בניצוחו של יוסף שוורץ, בשעה: 23:00. 

מודיעין: 

בבית הכנסת צעירי מודיעין – עם החזן שמואל ארנון בליווי מקהלת 'שירת מודיעין' בניצוחו של יענקלה רוטנר. 

בני ברק: 

בבית הכנסת 'היכל זאב' גרחוב מנחם 25 יעבור לפני התיבה החזן חגי ימני. 

באולמי 'ארמונות חן' קהילת התימנים יקיימו הערב אמירת סליחות מרכזיות, בשעה 22:30 דבר רבני העדה, ובשעה 12:30 אמירת הסליחות. 

כל הזכויות שמורות למערכת 'בחדרי חרדים' אין להעתיק בשום צורה שהיא ללא רשות בכתב. 

ניתן להאזין לכל העידכונים ושידורים חיים ממוקדי הסליחות ב'מוקד הציבור' - 03-600-60-60

אשריך מוטיז

ציטוט ממה שהעתקת:

כל הזכויות שמורות למערכת 'בחדרי חרדים' אין להעתיק בשום צורה שהיא ללא רשות בכתב

לכן נתתי קרדיט.מושיקו
מעניין איך היה נראה בחדרי אם הם לא היו מעתיקים..אלקנה ב
איזו זכות! אבא ש"צ..יעלי_א
אני הלכתי רבע דרך עם אבא וחזרתי..
היה חזק..טל ים

היה מכונן..

תמיד יש פעם ראשונה..

אפליה!!!!נפשי תערוג
^^^^^^ג'נדס
מה זאת אומרת לאשכנזים בלבד??

יאללה ספרדיםםםםם!!! אני רוצה לדעת איך היה לכם!!

*אני אשכנזיה שהולכת לסליחות של ספרדים
לא....ג'נדס

היה מדהים!!! אין עלינו.. ;)טופי תות
היה מרומם, כרגיל נפשי תערוג
אני רק ביום הראשון הולך לאשכנזי כדי לצאת ידי חובהבנדא מצוי!!

כל שאר הימים לספרדים

אני אישית הייתי בישוב

מי דואג להתחתן שנה הבאה ע"מ שאני אארגן בדיוק במוצ"ש ערב הסליחות של האשכנזים 7 ברכות אצלי בחצר ואני אזכה לקביעות
פעם שלישית גלידה

הלכתי!! בלי תכנון.. ננשמה!

ו-וואו, היה מדהים. 
אמנם של 'שכנזים, ובד"כ קשה לי [למרות שאני 100% שכנזיה..=]

אבל לא יודעת.. הייתי ב'אורות'..

לילה מבורך ושבוע מלא באור וטוב!

לא העניין שלימשה

גם ככה אני מחזיק "בציפורניים" את הריכוז בתפילה שכבר יש ביום יום בלי כל התוספות.

או כמו שאמר אהרון הכהן למשה רבנו:

"על הראשונים אנחנו בוכים - ואתה בא להוסיף עליהם?"

בשביל לקרוא עלונים משבת-שעברה ולשחק בפלאפון עדיף לישון עוד שעה בבית.

לפעמים הכנות שלךמאמע צאדיקה

מפחידה

מרוב שיעור מוסר שזה עושה

בלי לאצת דוס בעיני הסביבה- רק לרצות מצוא חן בעיני אלוקים

אהבתי!מישהו10
וואלה!מוטיז
גם קמתי בחמש, וגם לא הלכתי לסליחות!כתר הרימוןאחרונה

נו, לפחות התפללתי שחרית... (ותיקין?)

אין מספיק מקום בשרתים של ערוץ 7פשוט אני..

אם אתחיל לכתוב ביקורת על הגיליון האחרון של מגזין ''פנימה'' 🙈

כמעט בכל עמוד הרגשתי צורך לדפוק את הראש בקיר, אבל הצלחתי להתגבר על היצר 🥳

הדסה הדסה למה את הלב שלי לקחת הדסההה קפיץ

מה אתם חושביםהתלמיד העייף

הייתי בחתונה עכשיו של חבר והיה 0 אנשים מהישיבה התיכונית שלנו (היום כבר נמצאים עמוק בעולם הישיבה) הגיעו מהישיבה התיכונית אני הרב שלנו וראש הישיבה עכשיו זה לא היה בחור שקט הוא בחור שבתיכוניץ היה מאוד פעיל ובאמת היה חבר טוב של כמה חבר'ה וחברמן עכשיו בסדר לא כולם חייבים לבוא אבל מינימום חבר אחד שניים טובים מה נסגר??

עצוב ממשכְּקֶדֶם

אופייני לג'ן זישבורת,לב

והלוואי שיתעוררו מחשבות

תלוי מה הגיל שלוחושבת בקופסאאחרונה

אם הוא סיים את התיכונית לפני 7-8 שנים ולא כל כלך שמר על קשרים משם, יכול להיות שזו התדלדלות טבעית של חברויות מהתיכון.

היינו פעם בחתונה של חבר של בעלי, ובעלי הרגיש צורך מיוחד שנבוא למרות שזה היה באיזה כרם נידח על איזו גבעה, כי הבחור הזה לא מאוד חברותי במיוחד וצריך לשמח. בסוף היו חוץ ממנו עוד 2 חברים, ושלושתם היו היחידים שרקדו לחתן. לכלה היו בערך 4-5 חברות. אחרי החופה בשעה 9 וחצי בערך הם עוד לא יצאו מהחדר ייחוד, ובעלי ממש התלבט כי הוא הרגיש שהוא חייב לשמח בריקודים, אבל הטרמפ שלנו (הרב שקידש בחופה) רצה לצאת, וידענו שיש לנו נסיעה של שעתיים וחצי לפחות, ושום טרמפ אחר כי אנחנו לא מכירים אף אחד שם, ומתוך אולי 50 האנשים שהיו שם חצי כבר יצאו. בסוף נסענו עם הרב.

זה כנראה אחד האירועים הכי מוזרים שהייתי בהם, ובאמת הרגיש מאוד לא נעים שלא היו חברים.

אממ… בנותבנות רבות עלי

מה הקטע שלכם עם זקנים של גברים?

שלכן*בנות רבות עליאחרונה

שנים לא הייתי פה.הלב בוער למלך!

לא ידעתי שזה עדיין קיים. אז ברוכים תיהיו אנשים חדשים וישנים

אתה קיים גם מחוץ לווצאפ???אריק מהדרום

לאט לאט חוזרים למקורותהלב בוער למלך!אחרונה

הפיצ'ר האהוב עליי בתקופה הזועשב לימון

שנכנסים לאתר אינטרנט והוא מציע לי לאשר שימוש בקוקיות 🤭

אם יש שיער מספיק ארוך אני מאשרת

עד עכשיו אני לא מבינה מזה הקוקיס האלהנחלת

וגם, למה מכנים את מה שזה לא יהיה, כך.

אבל אני לא דוגמא...

תודה!נחלתאחרונה

משה

עוגיות זה משמין (את בקשת ה http)

עוד פעם גולש יותר זמן ממה שתכננתיחוזר תמיד לאשתי

בפעם האלף החלטתי שהפעם אני לא נסחף.

כאילו, שום דבר לא יעזור זה חזק ממני.

לא בקטע של צדקות או נפילה, פשוט נגרר, זה שורף זמן ואני מרגיש שאין לי שליטה על הזמן שלי.

מה יש באינטרנט שמטשט את גבולות הזמן, ותמיד תמיד תהיה עליו יותר זמן ממה שתכננת?

כמו בקניון, מטשטש תחושת זמןעשב לימון

ונועד להיות כזה.

את מבלה הרבה בקיונים?משה

אני לא מסוגל להיות בהם. הרעש הורג אותי.

לא הרבהעשב לימון

אבל כשאני צריכה כמה דברים מכמה חנויות אז זה המקום המתאים. פשוט להיות ממוקדת, להגדיר מראש מה אני צריכה

נתתי את ההקבלה כי יש על הקניון פרק של חיות כיס אאלט. וזה אחד המאפיינים שהם מונים שם

אולי בגלל שאני רגיש מאוד אף פעם לא אהבתי קניוניםמשה

אני מבין שלאנשים נוירו-טיפיקלים המקום הזה הוא מקום בילוי.

כאן ההבדל, בהכללה גסה, בין גברים ונשיםפ.א.

סביב life style, סטיילינג, אופנה, שופינג, טיפוח

ובין הציפיות השונות בין גברים לנשיםעשב לימון

מנשים מצפים יותר

מצפים יותר כלומר בקניון?משה

מצפים להיות יותר מטופחותעשב לימון

ומכאן הקניון כמודל אופנה וסטייל וכמקום שבו "הופכים" אישה להיות "אישה לפי הציפיות" עם כל מה שפ.א כתב

אה. כן. ציפיות מגדריותמשה

אני מבין בין המילים שאת לא בדיוק מנסה להיצמד אליהן.

(גם אני לא, בצד הגברי של העניין).

אני כן. אבל בתנאים שלי עשב לימוןאחרונה

נכון מאודפ.א.

אני באמת דקה מחזירה תשאלה אליךSeven

מה יש באינטרנט שגורם לך לשרוף זמן ?

(אלא אם כן התכוונת אינסטגרם טיקטוק וכזה ואזיותר מובן)

הממחתול זמני

– המוח האנושי לא אוהב להתמקד כל־כך במשהו אחד לאורך זמן רב. זה מאוד קשה לשבת במשך כמה שעות ולהתעסק במשהו רצוף כמו ציור או כתיבה, למי שלא רגיל לזה. באינטרנט יש הרבה גירויים קצרים והמוח שלנו מת על זה (זפזופ בין אתרים, חדשות).

פעם הייתי אוהב לשחק במשחק מחשב מסוים אבל זה היה קשה לשבת עליו הרבה זמן בלי הפסקות של דברים אחרים (כמו קריאת מאמר).

– אני חושב שהאור במסך מרגיע/ממכר. המחשב/אינטרנט/UI בנוי בצורה מאוד מאוד כיפית ונוחה לעין והמוח די נרגע מזה.

– אתה תמיד יכול לעבור לטלפון בלי דפדפן או למחוק את הדפדפן מהטלפון שלך (אפשר לחפש מדריך), אם הבעיה שם.

אפשרoo

להגביר שליטה ע"י

צמצום טריגרים

(לשים את הטלפון בחדר אחר/ לצאת החוצה בלי טלפון)

מציאת חלופות

(תחביבים/ לדבר עם אנשים/ לצאת לטייל)

אימון

(לשים יעד ריאלי ולהוסיף עליו כשמצליחים להשיג אותו)

אגב זה לא קשור רק לגלישה אלא לכל שליטה עצמית אחרת

(אוכל/ כעסים/ זמנים/ תקשורת תקינה/ גבולות)

כשמשפרים שליטה בנושא אחד

הוא יכול להשפיע על עוד נושאים

כנראה שיש לך יותר מידי זמן פנוי?פ.א.

אחרת היו לך עיסוקים אחרים שהיו יותר חשובים לך, מעניינים אותך, התחייבת לעשות אותם כי אחרת תיפגע…

אינטרנט זה אתגר קשוח. והבחירות לא חד משמעיות.משה

והוא קשוח בעיקר בגלל שהתוכן שיש בו הוא תוכן באיכות טובה ממש. כלומר, אני יכול לצרוך זבל (ואז לי אישית יותר קל להפסיק, רילס למינהם).

ואז מגיע איזה מישהו שאני מעריך עם סרטון שיש בו חכמה שאולי אני צריך לחיים שלי. ועוד אחד. ועוד פוסט עם טקסט מעניין, ועוד שרשור בפורום רגישים שאני מתעניין בו כי הוא באמת מקדם אותי בחיים.

והופס, עברו שעתיים.

אם אני לא אצרוך שעה ביום מדיה חברתית אני אבוד והמקצוע שלי מת ובעוד 3 שנים לא יהיה לי במה לפרנס משפחה.

אם אני נכנס לטוויטר כדי לקרוא חדשות AI כי זה מקור המידע הנכון אני נסחף לרעל של החדשות הרגילות ומבזבז עליהן את הזמן.

שעה טוויטר צריך.

שעתיים?

שלוש שעות?

ארבע?

אולי בשעה השלישית או הרביעית אני אמצא כתבה שתשנה לי את החיים (קרה במוצ"ש לפני שבועיים, עם Laguna AI)?

אצל מי שזה צורך מקצועי, כמותך, ההסתכלות אחרתפ.א.

ובדורות קודמים, וגם היום למי שרלוונטי, יש הרבה שמבלים זמנים מאוד ממושכים בספריות וארכיונים לצרכי עבודתם.

גם בצורה הזו הרבה מהזמן "מתבזבז" עד להגעה למידע הרלוונטי.

בספריה אפשר להאבד בדיוק כמו באינטרנטמשה

נכון. לזה התכוונתיפ.א.

הזכרת לימשה

שכחת לכבות את האור יערית, ונרדמת עם הספר ביד יערית...

שיר נוסטלגי מקסים 😻פ.א.

יש אפשרות בפלאפון של איכות חיים ובקרת הוריםארץ השוקולד

להגדיר זמן מסך ואז הוא יכול להגביל אותך בזמן.

אפשר גם להגדיר מצב ריכוז בשעות מסוימות שתצטרך אקטיבית ללחוץ על פסק זמן כדי להיכנס והוא יעיף אותך אחרי זמן קצוב.

לכל הפחות screenzenשבורת,לב

אני מכיר את הבן אדם בתור ילדל המשוגע היחידי

אבל אז הוא דווקא היה מפחיד קצת לילדים

כמה טוהר, אמת וכנות יש בונחלתאחרונה

ממש ממש מהלב. באמת, גרם לי לחלישות הדעת. איזו נפש, נשמה, יפה ונקייה!

עזרא שיינברג - מישהו יודע מה סוף הסיפור?חוזר תמיד לאשתי

הסוף עוד לא הגיע לצערינו...הסטורי

ישב כמה שנים בכלא, שוחרר כמיטב המסורת של מערכת המשפט הישראלית המלאת חמלה והגנה על אלו שהרסו חיים.

מסתבר שתוך כמה שנים יחזר להסתובב עם פמליה וחסידים שוטים, בדיוק כמו מוטי אלון...

זה השאלה... מתפתח שם משהו?חוזר תמיד לאשתי

היו מחאות, דיבורים, ואז השתקה.

אולי צריך להציף את הנושא הזה שוב.

צריך לעקוב, לבדוק מה הסטטוס של הרוע הזה

מעניין... אנשים כאלו תמימים?חוזר תמיד לאשתי

מי מסוגל לחזור לכזה איש? להאמין בו?

מדובר על אנשים אינטלקטואלים... לא לבושי שחורים שנוהרים אחרי כל כת מזדמנת וכל איש אשר בשם רב יכונה, אשר כל רדיפה שבעולם וכל פיצוץ פרשייה לא תרחיק אתם ממנו אלא תוסיף ותעצים את אהבת והערכתם אליו..

לא יודע, איך חזרו שוב ושוב למוטי אלון?!הסטורי

איך יש עדיין אלפי חסידים לברלנד?!

אין לך לעקוב אחרי כל דבר בעולםנקדימון

אם אתה מכיר שמישהו שמתפתה לשם, תציל אותו. זהו.

נדמה לימשה

שהיכולות שהביאו אותו למקומו הקודם עדיין שם. ספויילר: זה אכן דבר שלא מסובך מדי ללמוד. אבל רוב האנשים המערביים לא מאמינים בזה ואז כשזה עובד להם זה שוק חייהם.

אני חושבת שדווקא במקרה שלו, הוא מנודה עד היום והלואוריןאחרונה

הלואי שכל המתעללים/אנסים/פדופילים היו מקבלים יחס כזה לתמיד. יש יוצאים מהכלא וממשיכים במעלליהם וגורמים כאב וצער לעוד קורבנות.

למיטב ידיעתי גר היום בקצרין ומנודההריון ולידה

עוד יש איזו הפגנה קטנה כל מוצש מתחת לביתו בקצריןיהודי שואף לטוב

תגובתי נוגדת את תקנון האתר 4ne1

אולי יעניין אותך