התנדבות בצניעותtzvib

שלום וברכות על הפורום. אני חושב שזה רעיון מדליק יכול להפיץ ידע לכולם וגם לעודד התנדבות בתחום.

שאלה: הבן שלי, הלומד בישיבה תיכונית,  עבר קורס של 60 שעות עזרה ראשונה של מד"א. האם יש אפשרות להתנדב באמבולנס, אבל שיוכל להתנדב עם מתנדבים אחרים ולא עם בנות?

תשובותחובשת
דבר ראשון תודה על הברכות.

אכן כן, ע"מ להתנדב צריך לעבור לפחות קורס 60, מתי הוא עבר את הקורס (התעודה תקפה ל-3 שנים), ההתנדבות היא רק באמבולנס, וכמובן טיפולים בתחנהף אך רוב ההתנדבות היא בנסיעות באמבולנסים.

מבחינת הצוות, זה מה שנקבע מראש.
בד"כ צוות של אמבולנס מורכב מהנהג-חובש, חובש מלווה ו2 מתנבי נוער (מע"רים-כמו בנך).

אז לפעמים אחד המערים יכול להיות בת, או אפילו החובשת (כמוני).
אני באופן אישי, חובשת מלווה. הרבה פעמים קורה שאני בת יחידה באמבולנס (נהג ו2 מערים).
בד"כ אין בעיה עם זה, אין ייחוד, וגם החברה' הלא דתיים מכבדים את היותי דתיה, שומרים איתי נגיעה, וכו'.

במהלך הזמן בנך יכול ליצור קשר עם נהג (דתי) שיסביר לו שהוא מעדיף שבאמבולנס יהיו רק בנים. וככה הם יצורו אמבלנס רק של בנים. (זה תלוי בנהג בד"כ, אך זה יכול לגרום לעלבון מצד הבנות.

ישר כח לבנך, ואם יש עוד שאלות, בשמחה.
תוספת קצרהאנונימי (פותח)
נקדים ונאמר שזה נכון שיש קצת בעיות במד"א אבל כל דבר בר פיתרון.

א'
לא תמיד זה בעייתי שהבן שלך יעלה עם בנות, זה לא דורש שישברו שמירת נגיעה או כל דבר אחר. אם זה עניין צניעות אז זה ממילא קיים או עם החולים/פצועים/משפחותיהם או המתנדבות שנמצאות בתחנה כמו הבן שלך עד הרגע שיוציאו אותו לקריאה.

ב'
והיה ועדיין זה נחשב מבחינתו לבעיה אפשר לקבוע עם נהגים מתנדבים שאז הם קובעים לעצמם את הצוות וישנם צוותים שלמים בכל אזורי הארץ שמתנהלים ככה ולכן אין סיבה שבתחנה שלך הבן שלך אין וגם אם לא אז בתחנה ליד.

ומה עם בנות?צופה מהצד2
חברה שלי פחדה לפני שהתחילה להתנדב שהיא תידרדר [מבחינה רוחנית]
היא מתנדבת כמעט שנה, ולצערי... החשש שלה מתממש [ככה היא מספרת],
גם כי לפעמים סתם יושבים בתחנה ומעבירים צחוקים, הדרדרות זה לא רק שמירת נגיעה...
נראה לי שצריך לפתוח מד"א לדוסים [במקום מרכזי - כדי שיהיו כמה שיותר...]
או ליצור מקום שבו בנות יוכלו להתנדב לבד [לבנים יש דבר כזה...]
הודעה ראשונה שלי!!!אנונימי (פותח)
לא שזה ממש יכול לעזור,
אבל שמעתי על רעיון כזה בארה"ב...
לבנים יש משמרת כל מוצ"ש אך ורק לבנים במד"א ירושליםבנדא מצוי!!
חוץ מזה אפשר לדאוג ולהגיע למשמרת כמה חבר'ה רציניים ולקבוע את המצב בתחנה אם זאת תהיה משמרת של דוסים או לא!
מסכים איתך...אנונימי (פותח)
וואלה?חובשת
לא ידעתי על המשמרות בנים בירושלים.

אבל כמו שעניתי לפותח השירשור, אפשר ליצור קשר עם נהג ולעשות איתו משמרת קבועה עם צוות קבוע שמורכב רק מבנים.

כמה דבריםחובשת
גם אותי כל הזמן הפחידו בזה שאני "עלולה" להדרדר רוחנית וכו'.

אבל לדעתי זה תלוי באופי של הבן אדם ואיך הוא מגדיר את עצמו.

אני, ב"ה, איך שהתחלתי את הקורס ישר הבהרתי לכולם שאני שומרת נגיעה, שהמדריך קרה לי ל"טפל" בבן עמדתי על שלי ואמרתי לו שאני מעדיפה "לטפל" בבת. בהתחלה הוא ניסה "להתקיל" אותי "ואם יהיה לך פצוע בשטח את גם תגידי שאת מעדיפה בת"?
עניתי לו שבשטח אני לא יכולה לקבוע מי יהיה הפצוע שלי, עכשיו כן, וחוצמזה שפצוע בשטח זה בגדר פיקוח נפש וכאן לא.
וזהו מאז כולם יודעים ש"אורטל שומרת נגיעה" וגם אם יש מישהו חדש ישר אומרים לו שבנים לא נוגעים בי כי אני דתיה, הכי מפליא אותי שדווקא הלא דתיים מקבלים את זה יותר מאשר הדתיים.

אז שוב השאלה איך את (היא) מציגה את "כרטיס הביקור" שלך.

"ואל תביאני לידי ניסיון ולא ביזיון"

בהצלחה.
אני חושבאנונימי (פותח)
שזה בגלל שהדתיים פשוט התרגלו לזה...
חוצמיזה-אל תשכחו שמדובר בפיקוח נפשות...
ואני מוסיף ומדגיש!בנדא מצוי!!
אם את/ה יכול לארגן כמה חבר'ה שאת/ה מכיר/ה תוכלו להגיע לשם ולקבוע את הכללים למשמרת. הווה אומר את הדוסיות של המשמרת שיהיה ברור לכולם שככה נראית המשמרת הזאת.....או כל משמרת שהחבר'ה האלו נמצאים בה!
זה עובד......ככה קיבלתי דיווח מדוד שלי שהוא פרמדיק!
סורי אחיאנונימי (פותח)
אני כאן רק כדי להביע את דעותיי
בכיף אחי!בנדא מצוי!!אחרונה
תגידו רגעעלמת חן

דוד שלי נפל ואיבד הכרה ועכשיו הוא התעורר ומדבר חלש

השאלה שלי מה יכולה להיות הסיבה ששמו אותו בטיפול נמרץ?

לכאורה הוא בעצם רק התעלף

לא יודע כמה פעיל פה...ניב שטרן
אבל מישהו יודע על קורס חובשים לביינישים בבין הזמנים?
בדקת עם איחוד הצלה?פתית שלג
א. איפה בודקים?ניב שטרן
ב. בעיקרון אני מעדיף לעשות דרך מד"א...
תתקשר אליהםפתית שלג

גם לאיחוד הצלה וגם למד"א.

אני יודע פשוט שבאיחוד הצלה מצוי יותר קורסים נפרדים.

ולפי מה שידוע לי מד"א מכבדים את הקורס של איחוד הצלה.

(ואם אתה מתכוון להתנדב, אז התשלום סמלי..)

מה המספרים?ניב שטרן
מדא *8101 איחוד 025436540פתית שלגאחרונה
ואולי תעדכן פה בפורוםפתית שלג
קורס חובשים מבחן אג''ם עזרה דחוף בבקשהcatt

שלום, יש לי מועד ג' של מבחן אג''ם (נהלים עברתי ברוך השם)
אני לא מצליח להתכונן, כל החומר לא ברור, מפוזר ומאוד ארוך, זה לא כמו עם שאר החומר והמבחן המסכם אותו עברתי בקלות.
למישהו בבקשה יש את המבחנים עם תשובות? אני חייב ממש ממש דחוף, אני לא רוצה ליפול בקורס חובשים שהשקעתי בו אלפי שקלים ומעל חצי שנה בגלל המבחן השטותי הזה
תודה רבה לעונים!!

קורס חובשת או מ"ער לנשים בלבד ?אין
יש דבר כזה?
אולי באיחוד הצלה,לא לנוערישראלית2❤🇮🇱אחרונה
שאלה על קורס 60ישראלית2❤🇮🇱
אהלןן
מישהו יודע במקרה אם בקורס 60 יש דברים עם אינפוזיות/ורידים/מחטים? אני ממש מפחדת מזה אבל ממש רוצה לעבור את הקורס..בעייתי?😅
בגדול לא אמור להיותהריון ראשון13

כי נוער לא מתעסקים בזה..
מקסייימום מלמדים בדיקת סוכר שזה עם מחט לא ניראית 

ואי פצצהה(; תודה(:ישראלית2❤🇮🇱אחרונה
התנדבות בנטןמנ1
אם אין בתחנה שאני מתנדב אמבולנס לבן אני יכול להשתבש לנטן?
או שאני לא יכול להתנדב אז?

תודה רבה מראש!!!
רשמיתמשקפת
אסור לך לעלות על אטן/נטן בלי הכשרה
בתכלס יש נהגים/צוותים שמאפשרים לעלות גם בלי הכשרה אבל זה דיי נדיר וקורה בעיקר אם יש מחסור באנשי צוות
אז תיאורטית אפשר להרשם למשמרת בנטן או שא"א?מנ1אחרונה
יצירת קשר עם מדא לעניין התנדבותשיבול

אני מעוניין בהתנדבות ולעשות קורס במד"א אך יש לי שאלות אליהם קודם.

למשל שלחתי טופס מקוון אבל אני לא בטוח שמילאתי כמו שצריך ושזה עבר, אני מתלבט איזה קורס איפה ומתי, ובאופן כללי אני לא מבין מתי יחזורו אלי אם בכלל

הבעיה שלא עונים בטלפון שבאתר (03-9101101) כנראה שהם עמוסים מאד תמיד. איך אפשר ליצור קשר עם אדם רלוונטי לעניין התנדבות וקורסים?

תודה

תנסה להתקשר ל8101*תגל הארץאחרונה
עריכהשושנושי

אולי יעניין אותך