עקב הבקשה להעלות לכאן מתכונים, וביחוד מתכונים שהוכנו לשבת...
המתכון לקוח מספר ישן באנגלית שנמצא אצל סבתי. לא המצאתי, אבל יש קצת שינויים.
עוגת חלבונים
כוס וחצי חלבונים (כ - 12 חלבונים)
חצי כפית מלח
כוס וחצי סוכר
1/4 1 כפית תמצית וניל (או שקית סוכר וניל)
כוס + 2 כפות קמח
crim of tar (נדמה לך שכך כותבים. תבלין לבן שיש בארה"ב. לא חובה) -> 1/4 1 כפיות.
הוראות:
שמים את החלבונים בקערה, ומוסיפים את התבלין (crim of tar) ומלח. מקציפים, ומוסיפים תוך כדי כוססוכר ותמצית וניל.
לערבב את הקמח עם שאר הסוכר בנפרד, ולהוסיף בתנועות עטיפה לביצים המוקצפות.
אפיה 30-35 דק' בחום בינוני. אנחנו עושים בסיר פלא, מכיון שזאת עוגה גבוהה, והקצץ עלול ליפול בתפנית מרובעת. אבל אפשר לנסות ולשים בתבניות מאורכות.
לא לשמן את התבנית!
מקווה שהועלתי... שבת שלום.
)
)

