לכל דבר וענין-
מרק לסוגיו
רוטב פטריות
טיבול לקוסקוס/פתיתים
וכן על זה הדרך.
תודה לכם, ולבריאות! ![]()
לכל דבר וענין-
מרק לסוגיו
רוטב פטריות
טיבול לקוסקוס/פתיתים
וכן על זה הדרך.
תודה לכם, ולבריאות! ![]()
אביה14ולומדים לאט לאט לתבל בתבלינים טבעיים...
אצלנו בבית כבר שנים אין אבקת מרק, ואמא שלי מכינה את האוכל הכי טעים בעולם! ![]()
פשוט יש תחליפים לאבקת מרק וצריך להתרגל
יש תערובת עשבי תיבול למרק, המכילה סלרי, בצל, שום, פלפל אדום ועוד
וכמו שעד היום יש הרבה שעושים.
רק הערה קטנה - החשש העיקרי מאבקות מרק למיניהם זה מונוסודיום גלוטומט. כיום ברוב אבקות המרק כבר אין את החומר הנ"ל.
אני לא אומר שאבקות מרק ללא מנוסודיום גלוטומט הם בריאות אבל הם הרבה פחות גרועות.
אב ל במרקים עם ירקות וכו זה ממש לא ניצרך.
מוסיפים תבלינים ועשבים (מלח, כמון, פטרוזיליה וכו')
לאחר טיגון כל החומרים מוסיפים קצת מים ומביאים לרתיחה.
אם רוצים את הרוטב סמיך אז מערבבים בכלי נפרד מעט מים עם קמח / קורנפלור עד להמסה ואז מוסיפים לרוטב תוך כדי בחישה והמשך הבישול.
מטגנת בצל ופטריות
מוסיפה קמח ותבלינים בהתחלה, עם הפטריות ומערבבת טוב טוב שלא יהיו גושים.
ואז מוספה נוזלים (מים\ שמנת\ יין\ חלב)
ועדיף קמח, קונפלור עושה את זה צמיגי יותר ומתיבש בצ'יק, אני לא אוהבת..
למרות שאני כן משתמשת לפעמים גם באבקת מרק, אבל ממש לא תמיד..
ותמיד יוצא טעים
לאוכל יהיה טעם שונה ממה שאת רגילה
כלומר-
יפסיק להיות להכל אותו טעם אנמי של אבקת מרק- אחיד לכל אוכל
ויתחיל להיות לו טעם ייחודי לכל מאכל, לפעמים טעם עדין יותר, בהחלט פחות מלוח
ואחרי שמתרגלים לאכול בלי אבקת מרק, כבר אי אפשר לסבול את הטעם המשתלט שלה.
שנותנים טעם הרבה יותר טוב, וזה הרבה יותר בריא....
ואם זה מאכל בשרי, אפשר להכין מראש ציר עוף או ציר בקר, להקפיא ולטבל איתו...
אפשר גם להוסיף פטרוזיליה, שמיר, סלרי טריים או יבשים ומלח. בשביל הצבע אפשר להוסיף מעט כורכום (יותר ניטרלי) או כמון.
בס"ד
מה שאני עושה בדרך כלל זה לטגן את מה שאמור לתת את הטעם למרק, למשל לטגן בצל, וגמבה, ולהוסיף רסק עגבניות, (קודם כל את הבצל עד שהוא מוכן, אח"כ מוסיפים את הגמבה, וכשהגמבה מוכנה מוסיפים רסק עגבניות ולדקה אחת, ואז מוסיפה לזה מיים מהמרק המתבשל בינתיים, ניתן גם להוסיף תבלינים שאוהבים, דקה לפני שהמרק מוכן מוסיפה את התערובת הנ"ל.)
זה למרק אדום, ניתן לטגן בצל עם גזר, וכ'.
כמו כן לבשל בתוך המרק שורשים, (סלרי, וכ')
ואם כבר מרקים, בדרך כלל אני מכינה מרק מעצמות עוף, (גרונות) זה מאד בריא, וטעים.
רוטב פטריות- לטגן בצל עם פטריות, ולהוסיף שמנת לבישול. חשוב להוסיף את הפטריות לאחר שהבצל מוכן.
אין שום תבשיל שבאמת צריך להתשמש באבקות בשבילו, אלא אם כן מאד אוהבים את הטעם שלהן.
אגב כל המאכלים שהטעם שלהם מבוסס על בצל מטוגן חשוב מאד לטגן אותו נכון, לא לשרוף ולא על אש גבוהה מידי, (שמבחוץ זה שרוף ובפנים לא מוכן) ולהשגיח, כמעט עד שזה בגוון חום זהוב. (או במילים אחרות עש שהבצל מתוק)
מודה באשמה- זאת השקעה גדולה יותךר מאשר לזרוק אבקה לתוך המרק...
ב"ה
שלום לך
אמא שלי מכניסה בכל דבר כמעט א. מרק וגם אני בשלתי ככה בהתחלה
עד שנמאס לי מהטעם של זה 
אז במה אני מתבלת?
- שום כתוש (לעוף, לבשר, דג, פסטה..) ו/או - בצל מטוגן.
- כמעט תמיד בוזקת: כורכום, מלח, פ. שחור, פפריקות - תלוי בתבשיל.
- במרקים אני מאד משתדלת לשים סלרי- יש לזה טעם מדהים.
- כוסברה ופטרוזיליה- טיפ נהדר מסבתא זרי הנפלאה:
אחת לחודש קונה שקית מכל סוג, משרה במים וסובון, שוטפת, קוצצת ומקפיאה. כך יש לי כמעט תמיד במקפיא קופסא של כוסברה וקופסה של פטרוזיליה , כשאני רוצה - פשוט מוציאה מהמקפיא ומוסיפה בעזרת כף חופן לתבשיל!
נסי ותהני .. האוכל יצא עדין יותר
לבריאות
גם אני מעולם לא השתמשתי.
גיליתי שבתבשילים מסוימים הכמון עושה את העבודה (נגיד פשטידת בצל..), ובאחרים- חוואיג' למרק מעולה. כמובן הכל תלוי בטעם, אבל ברגע שאין אבקת מרק זה באמת לא כזה מסובך.
דינה ל.יש לי רק בעיה אחת-
אנחנו בית אשכנזי טהור שרגיל רק למלח, פלפל שחור ופפריקה. (אה, ואבקת מרק, כמובן...)
חוויג', כורכום, ועלים ירוקים- מעולם לא נכנסו אצלנו בדלת!
כך שאישית אין לי מושג מה הטעם של סלרי, כוסברה וכו'. מעבר לזה, תהיה תגובת הסביבה...
אבל זה חשוב לי לידע כללי, ובהזדמנות הראשונה אנסה .
תודה!
בעזהי"ת
ופשוט הרגלתי אותם.
פטרוזיליה בחצי מהדברים בערך [אפילו סלט טבולה כבר רץ אצלינו!], כוסברה בדברים מסויימים, סלרי בהמון דברים..
זה נכנס.
סלרי ופטרוזיליה מתאימים גם לאניני טעם, כשלפחות בשלב הראשון תשתמשי בכמות קטנה (את יכולה להקפיא את העודף כדי שלא יתקלקל).
למרקים כתומים וכד', את יכולה להוסיף קמצוץ של כמון, הוא יוסיף טעם ולא חריפות. בתור התחלה, תוסיפי רק לכמות קטנה מהתבשיל שתשימי בסיר קטן.
שקשה לתת להם טעם דומיננטי וערב ללא איזו טיפ-טיפונת אבקה -
אפשר בהחלט לעשות זאת, והכל תלוי הכמות ובאיכות הרכיבים שבמרק.
אגב, למנות כמו רוטב פטריות וכאלה, שכפי שכתבו לך יותר מסובך\יקר להגיע לטעם הרצוי ללא התערבות חיצונית -
אפשר לקנות שקיק בודד של רוטב פטריות או רוטב לצלי וכאלה, משתמשים למטרה הרצויה, ולא מתמכרים לזה הלאה 
רק מה -
גיליתי את השלב הבא -
גם תבלינים נותני טעם, תערובות כאלו, כמו גריל עוף\דג, תבלין לסטייק\לקציצות וכד'
מכילים ג"כ מונוסודיום גלואטומט!!
אז אם לא נגמלתי מהם - מה הואילו חכמים בתקנתם? לא הואילו כנראה... אולי רק צמצמו את היקף העניין.
מה דעתכם? משתמשים בכאלו או לא?
(פעם חשבתי שאלו פשוט תרכובות של תבלינים מתאימים עם מלח..)
אם את מגלה שכתוב על החבילה שהתערובת מכילה משהוא מלבד תבלינים נטו-
אל תקני!
לכי לחנות תבלינים איכותית ותקני מהם
(בירושלים- בשוק מחנהיודה- רוצה המלצה ספציפית לחנות?) (או בעיר אחרת?)
אבל דבר אחד - במרק עוף, פשוט תשימי עוף בתוך המרק. יוצא טעים יותר מכל אבקת מרק שהיא 
כדאי להכין מרק ירקות שורש : בסיר גדול למרק הכניסו שורש פטרוזיליה + עלים,שורש סלרי + עלים,3 גזרים,בצל יבש,תפוח אדמה,שום,דלעת,צרור פטרוזיליה,3 גרגרים של פלפל אנגלי ו3 עלי דפנה ומלח לפי הטעם כסו במים והביאו לרתיחה.לאחר הרתיחה בשלו עוד שעה על להבה נמוכה.
קררו את המרק,סננו,הכניסו לשקיות קרח והקפיאו.
נוזלי המרק ידללו ויעשירו כל תבשיל ובעיקר לא יזיקו לסועדים.
אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.
חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?
לק"י
מרקים
שקשוקה וסלט עם לחם
קוסקוס ומרק
פסטה ושניצל
מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-
פשטידות, מאפים
יכול להיות פיצות
אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות
לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)
כי בשרי זה על האש.
מנסה לגוון חוץ מזה
יכול להיות פרווה או חלבי
קישים/פשטידות
מאפינס
מרקים
תפו"א אפויים
פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)
סלטים
ממרחים/מטבלים
פוקאצ'ות
עושים ירקות ותוספות ורטבים,
המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.
כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.
נאמץ כנראה
תודה
ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.
כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.
פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.
מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד.
דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,
כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס
אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)
מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון
אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב
אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת
סלט גדול מתובל היטב
אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים
שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה
אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).
אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.
מה הולך אצלכם?
מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים
מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק
לק"י
מרק עדשים כתומות
מרק אפונה
מרק ירקות עשיר
מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...
מרק כתום עם עדשים כתומות
מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם
מרק מגורד עם קוביות עוף
מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)
מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.
(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)
בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.
מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)
מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.
מרק אפונה
מרק כרישה
מרק עוף ברור
מרק ירקות גם זורם לפעמים
מרק בצל
אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.
בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)
מרק ירקות עפ שעועית לבנה
מרק אורז ועגבניות
מרק גזר
מרק קישואים
מרק עוף זה הכי טעים בעולם
עדשים כתומות/ירוקות
כתום
בצל
גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים
אפונה
הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.
מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר
מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף
מרק עגבניות
מרק אפונה
כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת
אני מכינה מרק דלעת וחומוס.
בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט
מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.
בנתיים חותכים דלעת לקוביות.
מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)
מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.
מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.
מכבים כשהכל מתרכך.
טוחנים.
מרק ירקות עם או בלי גריסים
מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)
מרק בצל חלבי
מרק פטריות וגריסים
מרק עגבניות
מרק עוף
מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..
צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.
לק"י
אם לא אכפת שיהיה טחון גס.
אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.
אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.
(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)
בקיצוררר עצות?
אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.
אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)
וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)
בא לי לגוון.
רעיונות?
לק"י
ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.
תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".
לק"י
ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.
ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.
לבסיס:
300 גרם ביסקוויטים מפוררים
ממיסים יחד:
100 גר שוקולד מריר
כוס חמאת בוטנים
3 כפות טחינה
2 כפות דבש
רבע כוס שמן
מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית
מקפיאים ל10 דקות
שכבה שניה:
ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)
מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.
מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך
בהצלחההה
לק"י
אני התחלתי עם עוגות, עוגיות וסלטים.
מה בתפריט
אין לי מושג עדיין
חלות יש מההקפאה
היום בע"ה שייתן לי כח
סלט עגבניות
חילבה
טחינה?
עוגיות
עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)
אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי
ערב
מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות
קוסקוס
בוקר
חלןת וסלטים
סדש
חמין פרוֹה
אנטיפסטי
שניצלים של סבתא מהמקפיא
חלןת
שמרים שוקולד מהבצק של החלות
פירות
חצילים בתנור
טחינה
סלט ירקות
סלט אבוקדו אם יבשיל
סלט זיתים מהמקפיא
)טארקויהיה מרק, כנראה כתום
ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...
אצלנו כנראה
דג ברוטב וקציצות לערב
באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה
ולשבת עצמה יהיה חמין
בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח
ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה
לחם כרגיל קונה
בתקווה אכין חלות רגילות,
מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.
מבחינת פחמימות:
נכין אורז ופתיתים
2 סוגים סלומון
סלט תפו"א
ירקות מוחמצים
סלט סלרי/ או עגבניות שרי
מרק עוף + איטריות
עוף
פרגיות
רולדה אולי
אורז
ברוקולי
פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס
לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים
קרקרים ודגים מעושנים
צ'ונט
שניצלונים
סלט חסה
סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר
כיף לכתוב פה! שבת שלום💐
הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'
חצילים מטוגנים וטחינה.
עוד מעט יהיה בע"ה
צלי בשר
פרגיות
כפיתות
ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה
נמשיך משם הלאה
אורז
בשר בערמונים
עוף בתנור
דג לסד"ש
עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)
סלטים מהמקפיא
חלות מהמקפיא
גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...
חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש
)
סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות
פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים
ליל שבת
מרק כתום
עוף ברוטב מתוק
אורז
בוקר שבת
חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים
תפוא קריספיים כלשהם
סדש
בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)
מיני רוגעלך מהמקפיא
עוגה קנויה אם נצטרך
חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים
ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.
יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.
קינוחים:
עוגת קינמון
בראוניז
חיתוכיות שיבולת שועל
ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.
לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.
זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.
זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.
זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.
מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.
הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.
מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.
ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.
ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).
נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.
ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.
ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.
חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.
הכנתי עוגה וזהו...
להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו
שזה נדיר מאודדד..
הלך לנו המיקסר
הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...
אז חלות קנויות
סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)
ליל שבת
מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)
תבשיל הודו ובטטות מתוק
אורז
בוקר שבת
לזניה
סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)
סדש
שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה
עוגיות לימון מושלגות
אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח
דג ברוטב וקציצות דגים
עוף עם תפוח אדמה ואורז
חלה קנויה
עוגה קנויה
סלטים חיים
וקצת פיצוחים ושטויות
פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום
ערב שבת
דגים ברגיל מושט וטונה בסיר
ומרק גרונות
בוקר שבת
מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה
כנפיים
שניצלים ואורז
סלטים
טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה
חלות שהכנתי
עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.
היה טעים
לק"י
עוגת שוקולד
עוגת תפוזים
קוראסונים קנויים
חציל בפירורי לחם
חציל עם עגבניות וכוסברה
טחינה
סלט חי
ליל שבת:
תבשיל שהיה אמור להיות פקילה
קוסקוס
מרק שעועית וירקות
יום שבת:
קוסקוס
תפו"א בתנור
חזה עוף וירקות מוקפצים
שניצלים
סד"ש:
בורקסים קנויים
חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)
וסלטים תוצ"ב:
ז'עלוק
סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)
חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן
חילבה (האורחת הביאה)
טחינה (כנ"ל)
סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת
דג בירקות
אורז
קוגל ת"א תוצרת בית
ביצים
רצועות טונה מטוגנות
מרציפן תוצ"ב
עוגה תוצרת בית .
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38
אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה
אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.
ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק
מה שממילא נותן לו אווריריות.
וגם-
א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך
(בלי ביצה ושומשום)
ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.
ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.
מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.
ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה
מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .
נפש חיה.לבצק
2 קילו קמח
4 כפות שמרים יבשים
1/2 1 כוסות שמן
1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )
כוס סוכר
2 כפות מלח
אופן הכנה:
שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.
מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).
מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח.
כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה
כ- 15 דקות
מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר)
אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.
גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות
את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה
החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב