עבר עריכה על ידי yaldaima בתאריך כ"ד תשרי תשע"ג 00:57
המקלדת שלי דפוקה, כשאני מנסה לכתוב את האות "ש" בנושא ההודעה נשלחת מעצמה כאילו הייתה לחיצה על מקש
אנטר.
לא צריך כל הזמן לשחק, אבל יש אמצע.
גם להיות כל הזמן על המחשב ובקושי להפעיל אותו זו לא הזנחה פיזית, אבל זה בעייתי למדי.
גם אני עם שלי שנה וחודשיים בבית, ואני לא משחקת איתה כל הזמן, אבל עושה איתה יותר מקצת מוזיקה ופרצופים.
הבנות פה הציעו הצעות ממש טובות,
ואני מוסיפה:
ספרי תמונות, לומר לו מה רואים בכל תמונה, לחזור כמה פעמים על זה, בתוספת
שמות תואר וחפירה קצרה : "אתה רואה? הינה כלב, איזה כלב חמוד, הוא חום, ויפה, הוא נובח הב הב... גם לסבתא /דודה/
שכנה יש כלב. נלך היום לטייל ונראה כלב"
דברי איתו באותו סיגנון על כל תמונה שתראו, תשבי איתו ככה כל עוד יש לו סבלנות.
צעצועים למוטוריקה, או סתם גיגית פלסטיק קטנה מהמטבח וצעצועים קטנים יחסית (לא מידיי!) שאפשר ללמד אותו להוציא ולהכניס , לומר לו "תוציא החוצה" ו"תכניס פנימה", וכפיים+כל הכבוד+ נשיקה כשמצליח לו.
חשוב לטייל בחוץ, לא הייתי מניחה בחוץ על השביל (הוא קטן, וזה דיי איכס) אבל כן להראות לו ולומר "זה עץ גבוה, גם לסבתא+/דודה/+
שכנה יש עץ בגינה " "הינה חתול, הוא לבן/+שחור/+אפור/+ג'ינג'י , הוא מילל מיאו, " ואותו סיגנון
של משפט על דברים אחרים שרואים. פרחים... פרפרים... כלבים... סומכת עלייך 
כלי מטבח, מצקת, תרווד, כוסות וצלחות פסטיק, סיר קטן (לא עם ידיות בקלית, הקטנה שברה לחמותי כאלה 3.)
וביחד איתו לעשות מצילתיים מהמכסה, לדפוק עם המצקת והתרווד וכפות מטבח גדולות לסוגיהן, על הסיר , להכניס כוסות קטנות מפלסטיק (לא חד"פ, הוא יאכל אותם ויפצע בשפה) לתוך הסיר... תזרמו עם זה בכיף
נחמד לשים ברקע את
שמח במטבח
של פרפר נחמד ביוטיוב.
לגלגל בקבוקים גדולים על הריצפה ... להגיד על כל דבר מה אתם מחזיקים נניח "זה סיר שאמא מכינה לך בו מרק"
"זו כוס, אמא ואבא שותים מים בכוס" "זה בקבוק, גם לך יש בקבוק קטן".
הבנת את הרעיון...
משחקי הרכבה כאלה מעץ, שמכניסים עיגולים ומשולשים לשקעים בלוח עץ, לומר לו את הצבעים, והגיד לו כל הכבוד
+ כפיים + נשיקה, גם אם לא שם בדיוק במקום, הוא לא אמור עדיין בגילו לדייק.
לומר לו כל דבר שאתם עושים ביחד נניח "אמא מחליפה לך טיטול" "אמא מכינה לך מטרנה, אתה תאכל ויהיה לך טעים"
"אמא מבשלת מרק" "עכשיו ניכנס לעגלה ונלך לטייל " "עכשיו נלבש חולצה ומכנסיים" וכו...
נורא, נורא קריטי לדבר אליהם מלא, כאילו שהם מבינים, כי רק ככה הם באמת יבינו. בהרבה מקרים יש
לילדים קשיי
שפה כי לא מדברים איתם מספיק. אני לא יודעת אם אצלכם זה ככה, זו עצה כללית לכולן.
כשקטנטן נולדה סבא אמר לי לדבר איתה מלא, להסביר לה כל דבר כאילו היא גדולה, לספר לה מה שומעים ומה רואים, וב"ה היא נורא ורבלית ומדברת ממש
יפה.
לא ממליצה לו להיות לידך כשאת מבשלת, מסוכן. היו מקרים כבר.
אבל תקפלי לידו כביסה , כלים וכו... ותדברי איתו על זה "אמא מקפלת את המכנסיים
של אבא" "אמא רוחצת צלחת כחולה" וכו...
כתבתי את כל מה שעולה לי לראש...
ובקשר לבישול, בגילו היא אכלה מטרנה 3-4 פעמים ביום, ומרק טחון של ירקות וירקות ופחממתיים (3 תפו"א, 4 גזר, סלרי, 3 קישוא, חתיכה לא קטנה דלעת, חצי דלורית, פטרוזיליה,1בצל 1בטטה בינונית-גדולה ) לא תמיד מכל הירקות, לפעמים בבטטה, אבל עם דלעויים, ולפעמים עם דלעויים ובלי בטטה, בתוך המרק בישלתי חתיכת שווארמה הודו לא קטנה, או כנף הודו ללא העצם עם כמה כפות סולת (אם רוצים לחסוך, כנף הודו פחות נוח אך יותר זול בהרבה , אותו טעם, בריא לא פחות) . הכמות הזאת מספיקה לך ולו ל2-3 ימים ועוד ישאר קצת לאבא...
טחנתי הכל חוץ מהעשבי תיבול. היא אהבה מאוד עד שהחליטה שבא לה אוכל כמו של כולם.
זה לא הרבה עבודה, ואפשר לשמור עוד יומיים נוספים במקרר. ככה אם תכיני את אותה כמות כמו בהוראות, יש לך מרק לשלושה ימים (בחורף... בקיץ נשמר יומיים) כדאי גם לך לאכול, זה ממש טעים, בריא ומזין. טוחנים בבלנדר או בבלנדר מוט, יש בסופרים והוא לא יקר, אל תקני של סלמור, הוא דפוק וסיוט. יש לי בראון, מעולה, והוא יקר יותר, אבל הזולים נהרסים מהר ככה ששווה להשקיע.
לא כדאי לא לבשל לו אוכל מזין, אמרה האמא שמידי פעם גם מחפפת, אבל 90% מהימים יש אצלי לילדה ארוחה בשרית חמה ובריאה, עם פחמימה וסלט ירקות/ירקות אפויים/מבושלים. לא נראה לי שהוא יסבול מתת תזונה אם הוא יאכל חביתה וסנדביץ' (פירות כדאי כל יום... מתוק וטעים.. ותורם להרגלי אכילה טובים כשיגדלו ויאכלו גם פירות ולא רק ממתקים)
חלק מהשבוע, אבל צריך שהוא יאכל גם אוכל-אוכל, בשרי,ירקות... ממומלץ תשאלי אחות טיפת חלב או תזונאית מוסמכת, אני מדברת מתוך הרגשה, אימהות וצפייה באמהות אחרות ואיך שגדלתי בבית... אני לא סמכות מקצועית.
ולסיום, מישהי יודעת למה המקלדת עושה לי אנטר כל פעם
שאני לוחצת
ש ואני צריכה לריב איתה כדאי לעלות את ה
ש למעלה??? איך מתקנים את זה רב
ש"ע!!!!!