צפרא טבא רבניםאנונימי (פותח)

בשתי מילים, מהי ברסלב? יש מישהו שיכול לנסות ולהגדיר? מה החידוש של ברסלב...

השמחה, הדביקות ברבי נחמן,מה הנקודה העיקרית. תודה.

לפי איך שאני רואה את זה..מרב.

הדבקות בקב"ה.

והאהבה האמיתית והפשוטה והתמימה לכל המהלכים שהוא עושה, ולכל דבר שקורה בעולם.

וההבנה הפשוטה.

והכל..

בפשטות..

באהבה והבנה..

בלי לחפור ולשאול ולקדוח ולחפש.

אלא פשוט למצוא ולהתרגש, להתפעל, להתפעם...

אבל אולי זה לא נכון.

ככה אני, בתור רבע ברסלברית, רואה את החסידות.

דבקות בה' זה חידוש של ברסלב?יהונתן..

אז או שמשה רבינו היה ברסלבר, או שהוא לא היה דבק בה'

זה מה שרבינו אמר:שדות האמונה

בס"ד בר"ה

שהוא לא בא לחדש לנו כלום...

הוא אמר שהוא מגלה לנו דרך ישנה מאוד, ואעפ"כ היא חדשה מאוד...

הדרך שדרכו בה אבותינו מעולם....

הוא רק בא להזכיר לנו את הדרך הזאת

אז ככה..השתפכות הנפש

הבסיס בברסלב זה-תפילה-התבודדות,דיבור עם ה',שעה ביום לדבר עם הקבה,לספר לו מה היה לך היום,להודות לו,להתפלל על דברים,יש פירוט בספר-בשדי יער,של הרב שלום ארוש הי"ו,ממש מקסים!!http://www.breslev.co.il/vod/%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%A4%D7%99%D7%9D/%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%A4%D7%99%D7%9D/%D7%AA%D7%A4%D7%99%D7%9C%D7%94_%D7%90%D7%99%D7%A9%D7%99%D7%AA.aspx?id=831&language=hebrew

אמונה-אנחנו שואפים להגיע לדרגה הגבוהה של אמונה שבאה אחרי האמונה הבססית שכל מה שקורה זה מה',אחרי זה מגיעים לאמונה שהכל לטובה ואחר כך הדרגה הגבוהה שאפשר להגיע אליה רק אחרי האמונה שהכל לטובה-אין ייסורים ללא עוון-לחפש בעצמך על איזה חטא הייסורים מרמזים לך לחזור בתשובה,זה מביא לחיים ממש טעם..http://www.breslev.co.il/vod/%D7%A9%D7%9E%D7%97%D7%94_%D7%95%D7%94%D7%AA%D7%97%D7%96%D7%A7%D7%95%D7%AA/%D7%A9%D7%9E%D7%97%D7%94_%D7%95%D7%94%D7%AA%D7%97%D7%96%D7%A7%D7%95%D7%AA/%D7%9E%D7%9B%D7%AA%D7%91_%D7%90%D7%94%D7%91%D7%94.aspx?id=575&language=hebrew

ושמחה שהיא ממש חשובה לעבודת ה',אבל רוב השמחה באה לדעתי ע"י האמונה-"כשאדם יודע שכל מאורעותיו הם לטובתו-זאת הבחינה היא מעין עולם הבא"

כשיש אמונה החיים הם כמו עולם הבא כי אין שום דבר רע,כמו בעולם הבא,והחיים שמחים ואנחנו שמחים בלי שום דבר רע בחיים!!

אבל יש גם את השמחה שבאה ע"י מלתא דשטותא,ואפילו מלעשות לעצמנו פרצופים במראה...

בהצלחה!!!!!!!אשריך!!!!!!http://www.breslev.co.il/vod/%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%A4%D7%99%D7%9D/%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%A4%D7%99%D7%9D/%D7%94%D7%AA%D7%97%D7%96%D7%A7%D7%95%D7%AA_%D7%91%D7%A9%D7%9E%D7%97%D7%94.aspx?id=1176&language=hebrew

לאנונימי שבוע טוב!נתל'האחרונה

כך כותב מוהרא"ש מיבניאל (בשו"ת באתר ברסלב סיטי):

"אדרבא אתה צריך להבין מה זה ברסלב? ומה רצה רביז"ל מאתנו? ועל מה מיוסדת עיקר נקודת חסידות ברסלב?

וכך מובא בדברי רביז"ל(חיי מוהר"ן סימן שנ"ט) איתא במדרש (בראשית רבה פרשה ל"ד סימן כ"א) על פסוק (יחזקאל ל"ו כ"ו) "ונתתי לכם לב בשר", אל תקרי בשר אלא בסר, שיהיה כל אחד בוסר בחלק של חבירו, לב בסר אותיות ברסלב, היינו שכל הצרות שעם ישראל סובלים מפני שיש לנו לב האבן, שאחד לא מבין את השני, ולא מעוניין להבין את השני, כמו שתי אבנים וכו', וזה מה שאומר הנביא (שם) "והסירותי מכם את לב האבן ונתתי לכם לב בשר", שזה יהיה הגאולה שאדם יהיה לו לב של בשר, ואמרו חכמינו הקדושים (בבא מציעא פד.) אהבה דוחקת את הבשר, הרגע שיש לאדם לב בשר, הוא יבין את השני ויאהוב את השני ויעזור להשני, וזה כל הענין של חסידות ברסלב, שהם אותיות לב בסר, כי אות ש' מתחלפת באות ס'.

כי אדם צריך לעבוד על מידותיו לעקור ממנו את הלב האבן שזו מדת האכזריות שיש בו, מדת האנוכיות שיש בו, ואז דייקא יזכה ללב בשר, לאהוב את כל בר ישראל, ולהרגיש בכאב הזולת, וישתדל לעזור, שזה כל חסידות ברסלב, וזה לא שייך לזרם אחד וכו', זה מתנה לכלל נשמות ישראל ולכל העולם כולו.

ולכן לא בחינם שלאחרונה מתפרסם הלימוד העמוק של רביז"ל בכל העולם כולו, ולא רק נשמות ישראל נמשכים אל רביז"ל, מכל החוגים ומכל החסידיות ומכל השיטות וכו', אלא אפילו אומות העולם מתענינים בהלימוד העמוק של רביז"ל, איך שמחזק ומעודד ומשמח את כל הנשמות הנפולות, ומחזק את כולם, ומדריך את כולם בדרך הנכונה, אשרי מי שיתמיד בספרי רביז"ל, ואז יתהפך לבו לב האבן, שזה היצר הרע הס"מ שענינו רק לעשות רע להזולת וכו', ולעשות פירודים בין נשמות ישראל וכו', ועבודתינו צריך להיות להפוך את לבנו לב האבן, ויהיה נעשה לבו לב בשר, שזה היצר טוב שענינו רק לעשות טוב להזולת וכו'.

הרי שלך לפניך שיכולים להיות אשכנזי חסיד ברסלב, ויכולים להיות ספרדי חסיד ברסלב, ויכולים להיות ליטאי חסיד ברסלב, ויכולים להיות מאיזה מוצא ומאיזה גזע ודרך חסיד ברסלב, כי חסידות ברסלב הוא רק להפוך את הלב האבן ולעשות מזה לב בשר, ולהרגיל את עצמו לדבר אל הקדוש ברוך הוא כאשר ידבר איש אל רעהו והבן אל אביו, לבטל את כל רצונותיו רק אל רצונו יתברך, וזה עיקר השלימות שכל בר ישראל צריך להגיע אל זה, שיהיה לו לב אחד לאביו שבשמים, ואמרו חכמינו הקדושים (שוחר טוב תהלים ס"ה) אין תפילתו של אדם נשמעת אלא אם כן משים לבו כבשר.

ולגבי ש"ברסלב זה דבקות בהקב"ה" כפי שרוג'ר כתבה, שמעתי פעם מהרב עופר גיסין משפט על דרך המליצה (שמכיל בתוכו מוסר גדול) "פעם ברסלב היה עניין של דבקות בה' יתברך והיום.. מדבקות.. חחח..  צוחק   הלוואי ונזכה להיות כפי רצון רבינו באמת דוס

הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך