שאלתי את זה בשרשור ולא ענו לי-אשמח לשמוע תשובותיהונתן..

נת'לה הביא את המקור הבא: מובא בשיח שרפי קודש: בשם הבעל שם טוב "צדיקים ירשו ארץ", שמקום ציון הצדיק הוא בחינת ארץ ישראל. רק שנבין מה זה אומר "בחינת"- בשם הרב קרמר שליט"א: "בחינה זה לא דוגמית, או דומה למשהו, בקטן, 

אלא 'בחינה' לשון 'תבחן', היינו, אם תבחן את שני הדברים לעומק, תגלה שבשורש הם אחד, הם אותו דבר"

שאלה לגביי עניין ה "בחינת": אם בשורש א"י וחו"ל הם אותו דבר,למה ארץ העמים מטמאת וא"י לא? ואיפה עוד מצינו בהלכה השוואה דינית-מהותית של חו"ל לא"י?כי לכאורה זה חידוש..

שואל ע"מ להבין,תודה

[אשמח אם לתשובות יצורפו מקורות]

תן לי להוסיף ולשאול:ניתאי הארבלי
הרי יעקב אבינו לא הסתפק בבחינת א״י כי אם התעקש לא״י ממש...?
גם משה רבינושי"מ

רצה להקבר בארץ אבל הקב"ה לא רצה, כי הוא רצה שיהיה תקומה למתי מדבר.

א. אף אחד לא חולק שארץ ישראל ממש זה העיקר, אלא שיש דברים שאנחנו לא מבנים למה דווקא שם השם זימן להם להיקבר.

ב. בהלכה כתוב שקברו של אדם זוכה לו 4 אמות. ולכן קברות צדיקים מגיע אלהם מעפר ארץ ישראל (לא זוכר באיזה ספר ראתי את זה.

ג. לגבי יעקב אבינו הטענה לא נכונה כי הסיבה שיעקב אבינו לא רצה להיקבר במצרים זה בגלל שהוא פחד שיהפכו אותו לאליל לע"ז.   

מצטרפת לבקשהכמו צמח בר

תודה לכל מי שהשקיע מזמנו לענות..

רבי נחמן גם כותב שתלמיד חכם הוא בחינת משה רבנו,אדם כל שהוא

זה כנראה לא סותר שיש הבדל משמעותי בין תלמיד חכם רגיל למשה רבנו.

כנראה שהביטוי "בחינת" מלמד על קשר מהותי בין הדברים, אבל לא שהם זהים.

אבל..יהונתן..

מהציטוט שהבאתי  (נתל'ה יותר נכון..) משמע שהם זהים: "תגלה שבשורש הם אחד, הם אותו דבר"

ליונתן שבוע טוב, הנה תשובה שנראה לי יכולה לעזור..נתל'ה

לגבי "בחינה", אז כמו שכתבתי בשם הרב קרמר שליט"א, שזה לא 'דוגמית' \ "אותו דבר אבל בקטן' \ 'דומה',   אלא שבשורש, בעליונים העליונים הם אותו דבר ממש, אבל כשהשתלשלו לזה העולם הם נפדרו (כדוגמת הנשמה של הבעל והאשה שבמקור הייתה אחת וכשהגיעה לזה העולם התפצלה לשני גופים). ולכן 'בחינה' לשון בחינה, היינו, שאם תבחן את הדבר לעומק, תגלה שבשורש הם ממש אחד, בחינת "והיו לבשר אחד".  

מובא בספר פעולת הצדיק (למוהרא"ש מיבניאל) ובשיח שרפי קודש: "בשם הבעלש"ט "צדיקים ירשו ארץ" שהצדיקים זכו לבחינת קדושת ארץ ישראל ממש.

ומובא שם הסיפור שפעם השתוקק הרב הקדוש רבי נחמן הורידענקא זי"ע, סבו של רביז"ל, לנסוע לארץ ישראל, בחיי רבו הבעל שם טוב הקדוש זי"ע, ואמר לו הבעל שם טוב הקדוש זי"ע שילך מקודם לטבול במקוה, וכן עשה, וכשחזר מן המקוה שאל אותו הבעל שם טוב הקדוש זי"ע, מה ראית בטבילה ראשונה? ענה לו רבי נחמן זי"ע, ראיתי את ארץ ישראל, ובטבילה שניה מה ראית? ראיתי את ירושלים, ומה ראית בטבילה שלישית? ראיתי את מקום המקדש, ובטבילה רביעית? ראיתי את קדשי הקדשים, אבל את הארון לא ראיתי, ענה ואמר לו הבעל שם טוב הקדוש זי"ע, "הארון הוא במעזבוז", והבין הרמז של רבו הבעל שם טוב הקדוש זי"ע, ונשאר אצלו כל ימי חייו, הרי שהצדיק האמת קדוש בקדושת הארון והאבן שתיה, וכל מי שבא אליו, ומבטל שכלו ודעתו אליו, מקבל הארתו הגדולה, ואז גם שכלו הפרטי מאיר באורו הגדול של הצדיק.

וכך כתוב בספר דרשות הר"ן (רבי ניסים) על הש"ס דרוש שמיני :

" אין ספק שראוי שנאמין שכמו שבזמן שבית המקדש קיים, היה המעון ההוא המקדוש, מקום מוכן לחול שפע הנבואה והחכמה, עד שבאמצעות המקום ההוא היה שופע על כל ישראל, כן ראוי שיהיו הנביאים והחסידים מוכנים לקבל שפע, עד שבאמצעותם יושפע השפע ההוא על המוכנים, לכל בני דורם... כמו המקדש המקודש, וכל שכן לאותם שהם מתקרבים עליהם ומשתתפים עימהם.

ולא בחייהם בלבד, כי גם אחרי פטירתם מקומות קבריהם ראויין להמצא השפע שם, בצד מן הצדדים, כי עצמותיהם אשר כבר היו כלים לחול עליהם השפע האלוקי, עדיין נשאר בהם מן המעלה והכבוד שיספיק לכיוצא בזה. ומפני זה אמרו חז"ל שראוי להשתטח על קברי צדיקים ולהתפלל שם, כי התפילה במקום ההוא תהיה רצויה יותר..."

וכך כותב הזוהר על העליה לבית המקדש ( פרשת בא דף לח' ע"א) " : וכתיב "יראה כל זכורך את פני האדון ה' ", מאן פני האדון ה'? דא רבי שמעון בן יוחאי, דמאן דאיהו דכורא מן דוכריא בעי לאתחזאה קמיה".

בתרגום חופשי- וכתוב יראה כל זכורך את פני האדון ה', מי זה פני האדון ה'? זה רבי שמעון בן יוחאי שמי שהוא זכר מן הזכרים צריך להראות לפניו.

ועד כותב הזוהר (פרשת תרומה דף קס"ג ע"ב, בתרגום חופשי): " אמר רבי אלעזר ודאי פני שכינה ראיתי, שהרי כאשר רואה בן אדם צדיקים או זכאים אשר בדור ופוגש בהם, ודאי הם פני השכינה! ומדוע נקראים פני השכינה? מפני שהשכינה מסתתרת בתוכם, היא בסתימות והם בגלוי".   

הכלי יקר בפירושו על התורה (פרשת במדבר לג, מט) הולך צעד יותר קדימה ואומר:

" הנזק המגיע לעולם בסילוק נשמת הצדיק הוא גדול מן הנזק המגיע לעולם בסילוק הרוחניות מן הבית המקדש... ונפש הצדיק נותן יותר הוייה וקיום לעולם יותר מכל הרוחניות שהיו בבית המקדש, לפי שצדיק אחד יסוד עולם ונשמתו חצובה מתחת כסא כבוד על כן יש בה קדושה גדולה ונותנת הויה וקיום לכל העולם".

תודה רבה על התשובה המושקעת!אבל מחילה..לא כ"כ קבלתייהונתן..
עבר עריכה על ידי יהונתן.. בתאריך כ"ז תשרי תשע"ג 19:44

תשובה למה ששאלתי..

אם בשורש א"י וחו"ל הם אותו דבר,למה ארץ העמים מטמאת וא"י לא? ואיפה עוד מצינו בהלכה השוואה דינית-מהותית של חו"ל לא"י?

כאשר מדמים מילתא למילתא בין 2 דברים שהיסוד/הגדר שלהם שווה, המעמד ההלכתי שלהם אמור להיות אותו דבר.

לשיטתך- אם אומן וא"י אותו דבר, אז בע"ה כשביה"מק ייבנה אדם שטס לאומן לא ייטמא בטומאת ארץ העמים?[כשהוא לא בשידה תיבה ומגדל]

ליונתן, דבר ראשון בשמחה, ואשתדל להסביר..נתל'ה

דברתי לגבי "קדושה", זאת אומרת שאם יהודי רוצה לזכות לקדושת ארץ ישראל צריך לקבל מהצדיק שכן זכה לבחינה הזו.

לא דברתי בכלל על הרובד של שטח גאורפי של חוץ לארץ  מול ארץ ישראל ברור שיש מצוות מעשיות שאי אפשר לעשות בחו"ל אלא רק בארץ ישראל.      

ולא כתבתי שארץ ישראל וחו"ל הם אותו שורש, אלא הצדיק וארץ ישראל.

ולגבי לעתיד לבוא וכשיבנה בית המקדש כבר כתב הרמב"ם בספרו היד החזקה בהלכות מלכים פרק יב: 
"וכל אלו הדברים וכיוצא בהן לא ידע אדם איך יהיו עד שיהיו שדברים סתומין הן אצל הנביאים גם החכמים אין להם קבלה בדברים אלו אלא לפי הכרע הפסוקים ולפיכך יש להם מחלוקת בדברים אלו ועל כל פנים אין סדור הויית דברים אלו ולא דקדוקיהן עיקר בדת ולעולם לא יתעסק אדם בדברי ההגדות ולא יאריך במדרשות האמורים בענינים אלו וכיוצא בהן ולא ישימם עיקר שאין מביאין לא לידי יראה ולא לידי אהבה וכן לא יחשב הקצין אמרו חכמים תפח רוחם של מחשבי הקצים אלא יחכה ויאמין בכלל הדבר כמו שבארנו:"

>>יהונתן..

אז מחילה,אולי לא הבנתי את דבריך נכון..

אז אתה מסכים איתי שדרגת-מעלת-קדושת א"י וחו"ל לא שוות?

ודברי הרמב"ם כמדומני מדברים על המציאות של ימות המשיח וכו'..

ליונתן, הבאתי את הרמב"ם לגבי שאלתךנתל'ה

אם נטוס לאומן  כשיהיה בית המקדש.. והרמב"ם כותב שעד שלא יהיה לא נוכל לדעת.. 

וברור שאני מסכים איתך שארץ ישראל מעלתה על חו"ל!! איזו מן שאלה זו אחי..המום  חח.. צוחק שתהיה בריא..צוחק

..יהונתן..

ב"ה שאתה מסכים,ולא, זה כבר לא תמוה..תתפלא- אבל יש שיר "....אל עיר הקודש אומן.."

המום

לי גם השיר הזה לא עושה טובנתל'ה

בלב.. חיוך

אבל אתה מבין אחי היקר שלא לומדים חסידות ע"פ שירים..מיקרופון   חחח... תופים

רק על פי ספרים.. ומתלמידים אמיתיים שקבלו מתלמידים אמיתיים.. דוס

לא הייתה לי הוו"א בכלל,רק הראיתי שזה לא הזוי.יהונתן..
אוקיי נשמהנתל'ה

עכשיו ריקוד..ליצן  צוחק

אשריכם ישראל שדות האמונה
במקור בליקוטי מוהר"ן לא כתובה המילה "בחינה"שפת הנחלאחרונה

סִפֵּר עִמִּי מֵעִנְיַן קֶבֶר הַבַּעַל שֵׁם טוֹב, זֵכֶר צַדִּיק וְקָדוֹשׁ לִבְרָכָה שֶׁטּוֹב מְאד לִהְיוֹת שָׁם עַל קִבְרוֹ וְאָמַר כִּי ''צַדִּיקִים יִירְשׁוּ אָרֶץ'' (תְּהִלִּים לז) הַיְנוּ שֶׁהַצַּדִּיקִים אֲמִתִּיִּים יוֹרְשִׁים אֶרֶץ יִשְׂרָאֵל שֶׁזּוֹכִין שֶׁמְּקוֹם גְּנִיזָתָם הוּא קָדוֹשׁ בִּקְדֻשַּׁת אֶרֶץ יִשְׂרָאֵל מַמָּשׁ וְאֶרֶץ יִשְׂרָאֵל הוּא תִּקּוּן גָּדוֹל לִפְגַם הַבְּרִית 

הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך