תגובות שנראו לי מאוד הגיוניות ונכונות ולכן אני מפרסמם!
שלום וברכה - קודם כל אני רואה לשמחתי שאתה מאוד פעיל בפורום בתנועה ואני ממש אשמח להכיר אותך - מי אתה? מאיזה סניף? ומאיזה שבט?
אני עוקב בדאגה גדולה אחרי הנסיונות שלך לפרסם דברים חמורים וקשים כלפי אדם שאני מכיר מקרוב.
אני לא יודע מה אתה יודע, ממי שמעת ועד כמה מה ששמעת הוא נכון - על פי כללי שמירת הלשון אסור לך לקבל ולהאמין!!!
אני מכיר את הסיפור מאוד טוב ואני חושב שזה אסור לפרסם את מה שאתה רוצה לפרסם מכמה סיבות:
1. כל אדם יכול לעשות תשובה - ואת זה למדנו מדוד המלך שאמר חטאתי, ה' סלח לו והשאיר אותו מלך.
2. אדם שחזר בתשובה אסור לפרסם עוונותיו הראשונים אלא אם כן ידוע לך בוודאות שהוא ממשיך במעשיו הרעים.
3. הפרסום צריך לכוון לתועלת להבא- דהינו שאנשים אחרים לא יפגעו בעתיד. ולא בתור נקמה על מעשי העבר.
4. מה שאתה מפרסם אתה צריך רק את מה שאתה ראיית בעצמך או שזה הוברר לך מעל לכל ספק שקרה (עדות בבית דין של שני עדים) - דבר שאני בטוח שלא קרה
אני אסיים במדרש מזעזע שאני בכיתי כשקראתי אותו לראשונה. (אני כותב מהזיכרון אז אני מתנצל מראש אם אני לא מדייק)
אמר דודו - רבש"ע גלוי וידוע לפניך שאם מקרעין את בשרי אין דמי שותת ארצה.
שבשעה שבאים אלי תלמידי ושואלים - דוד הבא על אשת איש מה עונשו?
ואני אומר להם מיתתו בחנק ויש לו חלק לעולם הבא
אבל - המלבין פני חברו ברבים אין לו חלק לעולם הבא"
בכללי ראוי לפני שאתה רוצה לפרסם דברים כל כך קשים ללמוד קודם את דיני הוצאת שם רע וממתי ובאילו תנאים מותר להוציא שם רע על אדם. ולהתייעץ עם תלמיד חכם או עם אנשים שמכירים את הסיפור.
אני ממש אשמח אם תדבר איתי - ועד אז אני מבקש ודורש שלא תפרסם שום דבר בפורום של התנועה בנושא הזה.
דביר עמיאור
רכז הדרכה
תנועת הנוער אריאל
אסור לך לספר את הסיפור כי זה לשון הרע והוצאת שם רע!!!!
הסברתי לך מה הם הכללים שלפיהם יהיה מותר לך לפרסם את הדברים לפי הלכות לשון הרע
ואם אתה מתעקש להיות רשע שעובר ברגל גסה ובשאת נפש על איסור תורה של הוצאת שם רע והלבנת פנים שחמור מגילוי עריות שפיכות דמים ועבודה זרה ביחד (עין הקדמת החפץ חיים לשמירת הלשון)
אז תהיה רשע.
אני מבקש רק שלא תעשה את זה דרך האתר של התנועה שלנו!!!
הסיפור שסיפרת לי ידוע לי - רק שאני יודע הרבה יותר ממנו.
בכל מקרה לא ביקשתי ממך לסלוח לו ולכפר לו - אלא מהקב"ה. שמקבל את מי שעושה תשובה ושב אליו באהבה.
מקווה שהסברתי עת עצמי
דביר עמיאור
רכז הדרכה
תנועת הנוער אריאל
את תגובתי בעיניין לא פרסמתי מכיוון שיש חשש להוצאת שם רע.. דיברתי עם ת"ח
והוא אמר לי שאסור לי לפרסם בכלל!!!
סליחה ומחילה אם חס וחלילה פגעתי במישהו...