איזה מתוקה את שאת כותבת תגובה לכל אחת שהגיבה לך..
מצטערת שאין ביכולתי עוד עצות לתת לך, גם כי יש לי ילד אחד וגם כי אמרת שאין מה לעשות עם הלימודים..
אני גם חושבת כמו יפעת שאת ובעלך צריכים לשבת ביחד ולפרוס את כל מה שצריך לעשות (ואם הוא עובד אז לא לקחת את זה כברור מאליו אלא זה עוד מטלה משותפת שהוא עושה ולפעמים זה ממש גומר אותם וקשה לנו הנשים לקבל את זה שבבית ובילדים לא מתחלקים באופן הוגן)
שום דבר לא ברור מאליו! את עכשיו אחרי לידה ולא במיטבך, אז טבעי שתעשי פחות ממה שהיית מסוגלת בזמנים אחרים.
לא מזמן היה דיון שלם פה או בפורום נשואים טריים על חלוקת הנטל בין האישה לבעל כשהאשה הייתה בהריון והיה לה קשה.
היה שם טיפים איך לנהל את הבית (למרות שאמרת שעיקר הקושי זה הילדים ולא הבית אבל אולי זה יעזור לך)
אולי עוד משהו שיכול לעזור: אם יש שכנה שבחופשת לידה מסודרת (נניח הא עובדת מסודר וחודשיים אחרי לידה)
יש מצב שהיא באה אלייך עם התינוק ועושים דברים ביחד? זה גם מקל מבחינה נפשית לא להיות כל היום לבד עם התינוקות וגם פיזית, נניח כשאת מניקה והיא לא, היא תוכל לתת צעצוע, בקבוק לבן השנה שלך.
זה ריאלי? זה לא מנסיון, סתם חשבתי על זה.
כשגיסתי הייתה בחופשת לידה היא עזרה לי המון בטלפון לברר על מטפלות וכו'.
כנ"ל קניות לתינוק (ובכלל). נשמע שאתם גרים בחור אז זה ממש יקל עליכם אם יעשו לכם קניות. (או אתם תזמינו באינטרנט ושכנים עם רכב יביאו לכם הביתה)
ואני ממש ממש מצטערת שלא דייקתי בדברי מקודם, אין זה מענייני אם תכננתם מראש את ההריון או לא!! התכוונתי שלפני הלידה, כשההריון היה מציאות מוגמרת אז לפעמים יש אנשים שפוגשים פעם ב.. ומציעים עזרה רק שלא שומעים מהם אחרי הלידה ובכ"ז הם שמחים לעזור. לעניין העזרה כבר התייחסת. רק ראיתי צורך להתנצל על הדברים.
ועוד משהו: את ממש ממש מדהימה!! לגדל שני ילדים, מוטיבציה לחזור ללימודים ולסיים את התואר, לתקתק את הבית. אשרייך!!! את ממש חרוצה! יש לי הרבה מה ללמוד ממך, אז אל תעלמי לנו, בע"ה בהריון הבא שיהיה לי למי לפנות לקבל עצות..