שלום וברכה לכולן,
אני מרגישה צורך להעלות את הנושא אחרי שתקופה די ארוכה אני כאן איתכן בפורום (גם אם לא מגיבה הרבה)
ושמתי לב לתופעה די מתסכלת שבאוניברסיטאות לא מספיק מתחשבים בנשים יולדות!
גם אצלנו במכון טל לא כ"כ עוזרים אבל לפחות אין נוכחות חובה במרבית הקורסים (מתוך הנחה שהלימודים קשים ממילא ומי שלא מגיעה זאת בעייה שלה)
מה זה לחזור ללימודים סדירים עם נוכחות חובה שבועיים אחרי לידה???
רחמים על היולדת ועל הולד..
דווקא עכשיו לקראת הבחירות הפנימיות בבית היהודי כשנלחמים על הקולות שלנו (גם המועמדים הגברים ובמיוחד הנשים שברשימה) זה הזמן להקים קול זעקה!
נכון שזה לא קשור רק לציבור הדת"ל אבל בשטח, איזה ציבור משלב לימודים באוניברסיטה ולא מוותר על הרחבת המשפחה?
למה אני צריכה להרגיש שכל דבר הכי קטן שאני מבקשת (וב"ה שלי לפחות יש מי שמקשיב..) עושים לי טובה ענקית?!
(ממש צריכה להתחנן בדמעות לעובד נקיון שלא יזרוק את החלב אם ששאבתי במהלך היום בשעה 17:00 כשהוא מנקה את המקררים ואני מסיימת ללמוד ב20:00..)
נכון שזאת טובה גדולה בשבילי,
אבל מרפרוף בעלוני השבת (שסוף סוף יצא לי לעבור עליהם..) מדברים המון על תרומת הציבור שלנו לדמוגרפיה וחשיבות מצוות פרו ורבו ובאותה נשימה על חשיבות הציבור שלנו בעולם העבודה ושכלול העולם.
אז אם שילוב משפחה וילדים עם יציאה לעבודה זה ערך בעל חשיבות לאומית, אז לא עושים לי טובה כשמוותרים לי על הגשת תרגיל שבועיים אחרי לידה!! (כלומר, כן עושים לי טובה אבל, הבנתן..)
אתן גם מרגישות ככה? מי לוקחת על עצמה לעשות מעשה?
אין לי שום כוונה זדונית נסתרת לקדם מישהו או משהו בבחירות (אני בקושי מעורבת בזה, סתם נתקלתי בזה בשבת) אלא רק כואב לי על המציאות העגומה הזאת..