השתמטות? רוב מוחלט של בוגרות החמ"ד מסתפקות בשנת שירות אחת
דו"ח נרחב של "נאמני תורה ועבודה" מצביע על תמונת מצב עגומה ביחס לאחוזי ההתנדבות של בוגרות החינוך הממלכתי דתי: פחות מ-20% מהן מתנדבות לשנתיים של שירות לאומי או לשירות צבאי
מחקר שמפרסמת תנועת "נאמני תורה ועבודה" מצביע על נתונים עגומים ביחס לאחוזי ההתנדבות בקרב בוגרות החינוך הממלכתי דתי בישראל. על פי הנתונים, פחות מ-20% מבוגרות החמ"ד מתנדבות לשנתיים של שירות לאומי או לשירות צבאי. כרבע מבוגרות החמ"ד משרתות בצה"ל, ומאידך כ-75% מהבנות המשרתות בשירות הלאומי מסתפקות בשנת שירות אחת ואינן ממשיכות לשנה שנייה.
(לכתבה המלאה: http://www.kipa.co.il/family/49687.html)
סליחה? מה עגום בזה שלא כולן מתנדבות לשנתיים? האם כמות הזמן של ההתנדבות במסגרת השירות לאומי מוכיחה משהו?
אני (ורבות כמוני) החלטתי לא לשרת שנה שניה - לא מתוך אגואיזם ונוחות, אלא מתוך אידיאליזם, ויעיד המקצוע אותו אני מבקשת לרכוש...
אפשר לא להסכים עם החישובים שלי לגבי מה תורם יותר למדינה - שנתיים שירות או שנה שירות ומיד לאחריה כניסה לשוק העבודה. אבל להגיד שזו השתמטות? ממה בדיוק השתמטתי? איפה בחוק מחייבים אותי לשנתיים שירות? החלטתי הייתה במסגרת החוק ומתוך רצון טוב לעשות ולפעול מתוך המערכת (וכמובן לא מתוך ניצול החוק לנוחיותי).
אוף, נמאס לי מהביקורת הזו. מה ביקשתי? לעשות טוב...
)

יש לך זיכרון צילומי לניקים …