לעיתים ראש גדול מידי מראה על בעיה, כמו נוזלים במוח (שלא אמורים להיות).
בד"כ יש לזה סימנים נוספים ואם זה רק זה בלי דברים נוספים אז יש לזה טיפול, רק שצריך לתפוס מה שיותר מהר את הבעיה..
לרוב ראש גדול זה שום דבר אבל על הצד ש... רוצים לעקוב כדי לשלול בעיה.
בכלל, כמה שבטיפת חלב מלחיצים כשמשהו יצא מהנורמה, זה כדי לוודא שאין בעיות, פעם רופאת ילדים אמרה לי זה לא שמחפשים בעיות, אלא רוצים לשלול בעיות.
אולי זה נשמע אותו דבר אבל זה הבדל עצום, הרופאים לא רוצים שיהיה בעיות והם לרוב גם לא מייצרים אותם, הם אמונים על הבריאות ומתוקף תפקידים הם עושים בדיקות לוודא שזה שום דבר ואם חלילה יש בעיה, אז מצוין שעקבו מההתחלה וככה ממזערים נזקים.
לרוב הם לא מתכוונים להלחיץ, זה אנחנו שנלחצות כשאומרים לנו על משהו שהוא לא תקין.
אני מעפידה שאולי קצת ילחיצו אותי מאשר לנהוג כמו בת יענה שאין כלום כי אני לא רוצה שילחיצו אותי.
תארי לך (תסריט דימיוני, בעז"ה אצלכם הכל בסדר) שאם חלילה יש חשד לבעיה, אבל הרופא לא רוצה להלחיץ אז הוא לא אומר כלום ומאוחר יותר מתגלה שאכן יש בעיה, אז באים בטענות לרופא למה לא אמרת? למה לא בדקת?
ואם הרופא לא מסביר מספיק טוב בשבילך ואת מרגישה שלא נותנים לך את כל המידע, זכותך ללכת לרופא אחר, לחוות דעת נוספת ושיתן לך את כל המידע, כשרופא חושד במשהו הוא צריך לתת את כל המידע, לא רק להגיד מה לא תקין אלא גם מה המשמעות של זה, מה הסבירות שזה שום דבר לעומת בעיה, את צריכה לצאת בהרגשה שהכל מובן לך גם אם העתיד ואם אכן יש בעיה עדיין בערפל ולא ברור.
לא התנסתי בזה ספציפית, כן התנסתי בבעיות אחרות שעלו במעקב בטיפת חלב ואני מכירה את התחושה הזאת שאומרים לך שאולי יש בעיה וצריך לעקוב לראות למה זה.
מאחלת לך שבעז"ה הכל בסדר.