בתוספת להרבה הצעות טובות שהועלו כבר...
ראשית - חיבוק ונשיקה - אמנם הבשורות משמחות, אבל...
שנית - נגד בחילות מאוד עוזר טיפול של כירופרקטר שיודע מה הוא עושה ו\או קרניו-סקרל. בגדול, כל טיפול הוליסטי יכול לעזור. אישית, החלק הראשון של רב ההריונות הייתי עם הראש באסלה רב שעות היום. דווקא בהריון של הקטנה שלי גיליתי את הכירופרקטיקה כעוזר מאוד נגד בחילות והקאות. הכירופרקטר הסביר לי שבחילות\הקאות הן כתוצאה של סתימה אנרגטית בחלק העליון של הגב, משמאל לעמוד השדרה, ועבד על גופי כדי לשחרר את החסימה.
סיפרתי על כך למטפלת קרניו-סקרל, והיא בדקה עם בהשיטות שלה, ואמרה "ואוו! נכון, הצד השמאלי פקוק והימני פתוח!" בשבוע אחד הוא טיפל והיא טיפלה וכמעט רקדתי כל השבוע מרב עונג ושמחה והקלה!
שלישית - סחרחורות יכולות להגרם מלחץ דם נמוך מדי! נמוך אינו ההפך מגבוה, גם נמוך וגם גבוה אינם תקינים. גזר וביצים קשות מעלים את לחץ הדם. מלח מאוד עוזר להעלות את לחץ הדם!!!
בזמנו, בטיפת חלב אמרו לי שלאשה בהריון אסור מלח. הייתי ילדה טובה, עד שאמא שלי שמה לב שאני בקושי רב מצליחה לקום מהמיטה למצב של ישיבה, עשתה "אחד ועוד אחד" והגיעה למסקנה שכדאי שמיד אבלע קצת מלח... שני מלפפונים חמוצים והופ! כמעט זינקתי מהמיטה! פתאום היה לי לחץ דם! (באחת המדידות היה לי 70/40).
רביעית - בדיקת דם - לוודא שיש מספיק מכל הדברים הבסיסיים והחשובים מאוד!!! פריטין (ברזל במחסנים) חייב להיות בינוני-גבוה בתחום הנורמה. אם אין מספיק, לקחת ברזל עדין כלשהו (אקטיפרין, למשל) גם B12. מאוד מאוד חשוב - VIT D יש נטיה לזלזל בו או לומר שערכים של 18-20 הם תקינים. אפילו המעבדה של קופ"ח אומרת שצריך 30. ועדיין, רצוי להגיע ל-50-55, מינימום, במיוחד לאשה. הדרך הפשוטה היא טיפות VIT D בכמות של 1000 יח' לטיפה. 50 טיפות פעם בשבוע או 8-10 טיפות ביום. D גם דואג למערכת החיסון שלנו.
חמישית - להמנע מקפאין לחלוטין - קפה, תה, קקאו, שוקולד. קפאין גם סופח ברזל ומונע ממנו להקלט בגוף ועוד כל מיני רעות. אמנם טעים, אבל עדיף לדחות.
שישית - לצמצם עד למינימום כל פעילות לא חיונית (כלים, בישול, קניות, נקיונות...). אולי ניתן גם לדחות מטלות לימודיות? כמו שיש הקלות לחיילי מילואים, אולי אפשר למצוא גם הקלות לנשים הריוניות?
שביעית - לדעת שהתקופה הזו היא זמנית, ולהתפלל.