אני מנסה כל סוף שבוע לחשוב..~א.ל
עבר עריכה על ידי לעולם חסדו בתאריך י"ג חשון תשע"ג 19:34

על קינוח מחומרי גלם פשוטים שנמצאים בבית.

משהו שהוא לא יקר- מבחינת קניה

וקל להכנה.

וכמובן- נראה ידידותי למאכל..

 

ישנם רעיונות?

אולי סלט פירות?יהיה טוב

יש לי מתכון ממש טוב.

את יכולה לשים את הסלט פירות בתוך ג'לי ולהקפיאאנונימי (פותח)
תפוח אפוי, ממולא מכל הבא לידאני ירושלמית

אם יש לך אז אגוזים/שקדים/פירות יבשים +דבש/סוכר מעט יין /קינמון

 

בקיצור מה שבא ברוך הבא

 

גם קומפוט תפוחים רץ בעונה הזאת

 

וכנ"ל מאגסים (הכי טעים לבשל חצי ביין חצי במים +סוכר וקינמון)

עוגת שוקולד חמהטל..

לא חובה שתהיה עשויה משוקולד, אפשר עוגה בחושה רגילה

ולשים מלמעלה רוטב שוקולד.

עוגה לבנה עם רוטב פירות.

 

-קראמבל

-פירות חתוכים יפה:תפוזים, מלון, תפוחים וכו'.

-כדורי שוקולד/גלילה

-עוגת רולדה - נראית יפה, ואפשר לגוון במילוי.

 

 

 

אשמח למתכון לרולדה.. תודה!~א.ל
רולדהנתנאל ואודיה

להקציף 5 ביצים שלמות עם כוס סוכר

להוסיף כוס קמח ו2 כפות שמן בתנועות עטיפה.

לשטח בתבנית גדולה ולאפות כ- 10 ד'.

כשיוצא מהתנור- להפריד מהנייר ולגלגל על מגבת יבשה.

כשמתקרר- למלות ולגלגל.

 

מילוי- ריץ' מוקצף עם שוקולד מומס/ שוקולד למריחה/ קפה/ אבקת נוגט/ אבקת ג'לי ריבת חלב וכו...

 

אפשר להגיש קפוא בתור עוגת גלידה.

המילוי לבד^נתנאל ואודיה

יכול לשמש כ-מוס.

אפשר גם פירות חתוכים(טריים/שימורים) ומעליהם ריץ' מוקצף

או להקציף ריץ' עם פחית רסק תפוחים ולהגיש קר או קפוא. מומלץ להוסיף אגוזים.

עוגת שכבות מביסקוויטים אם רוצים חלביתאישה קטנה

אז עם מילוי גבינה ואינסטנט פודינג,

או שכבת פירורי ביסקוויטים+חמאה/מרגרינה/שמן ועליה פודינג

או , עשיתי לשבת שעברה והיה מאוד טעים- פירות שכבר רכים ולא כיף לאכול אותם אך חבל לזרוק כי עדיין טובים- לחתוך לקוביות קטנות, לערבב עם סוכר, יין, קינמון ותמצית וניל

 ולפזר על בצק פאי שבסה"כ עשוי מקמח, שמן, סוכר ומים. ולאפות.

מוס שוקולדא"י המאוחדת

ממיסים חב' שוקולד מריר או חלבי

מוסיפים לזה ריץ מוקצף מערבבים ביחד

כדאי להוסיף גם טיפה מים לשוקולד (שלא ישרף)

אפשר להוסיף כף נס קפה ושתי כפות סוכר...

יוצא ממש טוב!

מומלץ בחום!

לא"י המאוחדת אפשר להוסיף במקום ריץ שמנת מתוקהא"י המאוחדת
שמנת מתוקה להקצפה?~א.ל

מניחה שכן...

שוקולד ומים לא הולכים יחד-משה ר-

אם ממיסים נכון את השוקולד שזה אומר בבן מארי, או בפולסים קצרים במיקרוגל, הוא לא יישרף....

נכון! ולא עם שום נוזל, חוץ מליקר.. ומה זה בן מארי?~א.ל
בן מארי זה המסת שוקולד ע"י אדיםאביוס

שמים קערה חסינת חום (או סיר) על גבי סיר עם מים רותחים. צריךך להיזהר שהמיים לא ייגעו בסיר או בקערב העליונים, כך שרק האדים ימיסו את השוקולד.

ויש לזה כלי מיוחד? אי אפשר להמיס שוקולד בסיר רגיל?~א.ל


אפשר עם סיר רגיליהודיה מא"י

שמים סיר קטן מעל סיר גדול יותר, או במחבת

סליחה על הנידנוד..~א.ל

אבל גם שם צריך שהסיר העליון לא יגע בתחתון וכו'?

איך עושים את זה?

ככה אומריםיהודיה מא"י

אבל אני תמיד שמה פשוט אחד בתוך השני, והשוקולד לא נשרף לי

ואצלי הוא פשוט לא נמס...אילה שלוחה
ג'לי עם פירותדינה ל.

אפשר ג'לי כתום עם חתיכות אפרסק

 

אחרי שעברתי על התגובות פה, צחקתי לעצמי...אני ירושלמית

זה נקרא מחומרים שיש בבית??

 

שוקולד מריר/קצפת/שמנת וכו',

 

האם זה משהו שאתם מחזיקים בבית באופן קבוע??

 

אני ממש לא.

 

שוקולד מריר יש בד"כ  לנישנוש של הילדים אבל כרגע אני בדיאטה, אז כדי שלא יהיה לי שום פיתוי גם זה אין. ובכל מקרה בכמות שתספיק לאפיה/מוס וכד' אני חייבת להצטייד מראש, כי מה שיש בבית בד"כ מתחסל קודם...

 

אז השאלה צריכה להיות, מה יש לכם בד"כ בבית?

 

אצלנו:

 

פירות

 

ביצים

 

קמח

 

סוכר

 

קקאו

 

חומרי אפיה

 

שאריות של פירות יבשים ואגוזים, בד"כ יש משהו...

 

מעבר לזה, צריך לתכנן מראש ולקנות.

 

אה, נזכרתי כרגע יש לי במקפיא כמה קצפות פרווה מוקפאות, שקניתי לחגים ולא עשיתי בהן שימוש אז הקפאתי.. נראה מתי תצאנה לאור...

דווקא שוקולד מריר זה דבר שאני מחזיקה בבית בקביעותיהודיה מא"י

כי זאת תרופה טובה נגד שלשול

ומאחר וזול יותר לקנות במארזים, אז לרוב יש גם יותר מחפיסה אחת

מצד שני אצלנו דווקא עומדים יפה בפיתוי, והשוקולד נשמר

תרופה טובה נגד שלשול? תוכלי להסביר, בבקשה?!עין צופיה
שוקולד מריר זה דבר שטוב כדי לעצור שלשוליהודיה מא"י

אוכלים כמה שורות (אם זה מבוגר) או כמה קוביות (אם זה ילד) וזה מאוד עוזר

 

בדוק? לבנות על זה?!עין צופיה

אני באמת מחפשת צ'ופרים למשלשלים (שלא יהיו כאלה...) שאסור להם לאכול כלום...

בדוקיהודיה מא"י

נכון שלא תמיד זה עוצר את השלשול מיידית, (לפעמים כן, לפעמים לא, תלוי במה שגרם לזה, בכמה הוא חזק וכו')

אבל בכללי זה דבר שעוצר, ומתאים לאכול בזמן שלשול. כמובן רצוי עם אחוזי קקאו מה שיותר גבוהים, אבל גם השוקולדים הפשוטים בהחלט טובים

(וכן, כדאי להזהר מכמויות גדולות של שוקולד, למי שנוטה לסבול מעצירות)

 

אני אוהבת להשתמש בשוקולד לצורך הענין, כי באמת מי שסובל משלשול (או גרוע יותר, שלשול והקאות) בדר"כ כ"כ מסכן. גם חולה, וגם לא יכול לאכול שום דבר. אז לפחות דבר אחד טעים אפשר לאכול - שוקולד (בעצם שניים גם רימון)

יש דברים שיותר עדיפים משוקולדאנונימי (פותח)

קקאו זה לא הדבר הכי מומלץ..זה אולי עוצר..אבל גם פוגע בגוף..

אורז לבן עוצר,טוסטים בלי כלום-בדוק ומנוסה!

 

ורימון להיפך-הוא גורם לשלשל..

 

   

סלט פירות + ג'לי??????בת אשר ופרחה

אני בת 73 ואין חורף ללא סלט   פירות. כל פירות שבנמצא,

1מוסיפה אגוזים קצוצים קצוצים

2  סוכר מסוכרזית. קוראים לזה "כמו סוכר".

3. לפי כמות הסלט, מוסיפה או ליקר (שאריות...) או מהיין שאנו משתמשים לקידוש.

 

אנסה  לשבת זו להוסיף ג'ילי צהוב, כנסיון . אם האיש שלי יקנה, טוב. אני בעניני אוכל "קונה" הכל והמשקל הוכחה.......

 

 

 

5 תפוחי גרנד + לימון חיבת אשר ופרחה
עבר עריכה על ידי בת אשר ופרחה בתאריך ט"ו חשון תשע"ג 12:14

אצלנו קוראים לזה "אפל מוס" apple mus

לוקחת 5 תפוחי גרנד הכי   גדולים שבנמצא,  מקלפת ומוציאה את הליבה. קיבלתי 4 חתיכות גדולות מכל תפוח.

 כל התפוחים הקלופים והנקיים בסיר שבו מים  מכסים את התפוחים. מוסיפה "כמו סוכר"  (תחליף מצוין לסוכר, אבל לא זול

כאשר המים רותחים כמה דקות, אולי 10, אני בודקת עם מזלג שהתפוחים רכים  דיים. אפשר גם לראות על  פי צבעם שהשתנה.

מכבה את הגז

עושה בנפרד חריצים עמוקים בלימון ומוסיפה אותו בשלמותו לסיר החם עם התפוחים, מיד אחרי כיבוי הגז

נותנת להתקרר ומשאירה את הלימון  "החרוץ" לשהות בחברת  התפוחים.

אני "שוברת" את התפוחים (שהתקררו בינתיים) ושישארו גושים. יש כאלו האוהבים  ממש לרסקם   והמרקם  שיהיה עדין. אני לא בין אלו.

המעדן הזה מתאים למבוגרים וגם להם  לא לכולם הוא  מעדן. חמיצות הלימון, שאנו מתלהבים ממנו, הדוחים - מסתיגים.

דווקא מסיבה זו 

 אין חורף ללא אפל מוס -   APPEL MUS

תאייתו איך שנראה לכם.

73 או 23?אמהונת

אשרייך שבגיל כזה את מכינה דברים כאלה טובים,

ובכלל שאת יודעת להתעסק עם מחשב..(סבתא שלי בגיל דומה ולא עושה לא את זה לוא זה.)

אני בת 73 .בת אשר ופרחה

נכדה יקרה.

אני יודעת שאין לצעירים סבלנות ל"זקנים", אבל אם תרצי "שקט" מסבתא, למדי אותה להיכנס למשל לערוץ 7 . כך אני מרגישה את דופק החיים. אני לא אוהבת לשבת על כוס קפה עם חברות. יש לי חבר אחד ויחיד שאנחנו מאוהבים 51 +  ולא  נצרכים לחברים. נשמע  מתנשא? האיש לומד משעת בקר מוקדמת 4.30 ביחידות ובשעה 5.20 עם חבורה. בשעה 6.00 תפילה וב-7.00 הולך 45 דקות. ואז ארוחת בקר של זקנים אוהבים. יש לי ברוך ה' גם שעות פנויות (עבדתי עד גיל 68 ) ובין המשחקים שאני משחקת מול המחשב אני הכי אוהבת "רמי". חפשי בגוגל והורידי  עבור סבתא גם עוד משחקים יותר    פשוטים: דמקה, שבץ נא.

במטבח אני קונה בשרים מוכנים, קייטרינג ולשאר יש לי עדיין סבלנות. לא אופה. כשגידלתי   את ששת צאצאי, כל שבת על השולחן היו 6 עוגות למשך כל השבוע. שיהיה שמח (עם סמכות)

המשיכי להיות נכדה יקרה

סבתא רבה

עוגה מקסימה - מהממת! הכי פשוטה, רבע שעה אפיה.אלירז

 

העוגה הכי קלה EVER. והיא עוד נראית מרשים! 
אם באים אליכם אורחים לא קרואים או כשמתחשק לכם לפאר את השולחן ללא מאמץ, זוהי הכלה!
רבע שעה והיא מוכנה.
היא טעימה, מרעננת וטעמה משתנה כל פעם בהתאם לפירות שתחליטו לשים בה.
אם תכינו אותה בתבנית פאי, היא בכלל תיראה מדהים!
הבייסיק שלה זה עוגת טורט.

תבנית פאי 24 קפיצית.

1. בקערת המיקסר להקציף: 4 חלבונים
                                         4 כפות סוכר
2. כשהקצף יציב להפסיק את פעולת המערבל ולקפל לתערובת  4 חלמונים
                                                                                          4 כפות קמח
                                                                                          1 כף שמן
3.לצקת לתבנית ולאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) במשך 15 דקות. לצנן.
4.בשלב זה ניתן להרטיב את העוגה עם קצת סירופ סוכר (להרתיח 1/4 כוס סוכר עם 1/4 כוס מים) ולצקת מעט על העוגה. כאן ויתרתי, מפאת עצלות, והמשכתי לשלב הבא.
5. לחצות תותים לשני חצאים ולסדר יפה על הטורט. אני השתמשתי בקצת יותר מחצי קופסת תותים.
6. להכין  ג'לי בטעם תות לפי הוראות היצרן ולצקת על התותים.
7. לקרר עד ייצוב הג'לי, רצוי ללילה שלם. לשמור במקרר.


לא חייבים אפילו לשים פירות, בעלי אוהב אותה פשוט עם הג'לי.

 

תראו איך היא נראית משגע: (אם אתם משקיעים עוד כמה דקות בקישוט)




בלינצסלימורשרה

במילוי של קוביות שוקולד _פורסים אותם, ממלאים, מגלגלים ושמים על הפלטה או במיקרו

השוקולד נמס והלשון מלקקת!!!!!!!!!!!1

הוסיפי שהילדים מתלכלכים מהשוקולד.בת אשר ופרחה
מה טוב! עבורם ~א.ל
שלום לכולם!אנונימי (פותח)

ישנם רעיונות לעוגיות פשוטות וטעימות, בלי מרגרינה?

קצת נמאס לנו מהמתכונים המוכרים.....

תודה רבה!

מה זה מבחינתכם מתכונים מוכרים?פלפלתי
שוקולד צ'יפס, קוואקר,תמריםאנונימי (פותח)
עוגיות מושלגות -פלפלתיאחרונה
עבר עריכה על ידי פלפלתי בתאריך ט"ז חשון תשע"ג 22:26

ניסיתי  את המתכון הזה כמה פעמים, לפעמים יצא פגז - לא נשאר כלום, ולפעמים הם משום מהיצאו לי כדורים ולא השתתטחו ואז זה הלך הרבה פחות טוב. לא יודעת מההבעיה במה שעשיתי אז.

בכל מקרה - שווה ניסוי.

 

http://bishulbezol.blogspot.co.il/2010/08/blog-post_24.html

 

בהצלחה!

 

עוגיות בצק פריך ניסית? כאלה של שחור- לבן?

 

ועוד משהו בשבילך שיתן לך עוד הרבה אפשרויות:

http://bishulbezol.blogspot.co.il/search/label/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%99%D7%95%D7%AA

 

כשהייתי קטנה הייתה לנו שנה מרוקאיתגפן36

שבכל פורים הייתה מביאה משלוח מנות מלא עוגיות מעשה ידיה.

מאז (גיל 6) ועד היום (30) ניסיתי לשחזרת את השבקיות המופלאות שלה, ואתמול לראשונה הצלחתי!!


ברוח הצלחה זו- נראה לכם שמאותו הבצק אפשר להכין גם בורקסים? 

זה בצק נוזלי כזה. לא?יעל מהדרוםאחרונה
לק"י


תכיני בורקסים מבצק ספידי. מכירה?


ואיזה כיף שהצלחת!!

איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
אנחנו עושים מושט מתובל בתנור. לא יקראוריןאחרונה
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימון

אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)

מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון

אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב

אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת

סלט גדול מתובל היטב

אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים

שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה

זה מאד תלוי מה אתם מבשלים בד"כ בביתשדמות בחולות

אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.

(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)

זה יכול להיות סושי

או פיצות

או פסטה וסלט

פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)

שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות

מוקפץ נודלס עם או בלי דג

ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

אבל לוקח המון זמן וסבלנות לשפוך לתניות הקטנות. אזאורין

חזרתי לתבנית הגדולה ופשוט חתכתי לריבועים.

לי זה בסדר מבחינת זמן וסבלנותיעל מהדרום
לק"י


שווה לפותחת לנסות פעם אחת.

מה שבאתי לכתוב... יוצא מעולהגלויה
חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולה
בפניםבוקר אור

*נייצ'ר וואלי*

4 כוסות קוואקר דק

כוס קמח

כפית סודה לשתיה

3/4 כוס פיצפוצי אורז

כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן

אפשר כפית קינמון

אפשר טיפה מלח

*נוזלים בנפרד-*

כוס שמן

ביצה

2 כפות דבש

2 כפות טחינה- פחות קראצ'


לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..

לשטח ממש

180 רבע שעה

לקרר ולחתוך


לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה


אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח

מושלם! שומרת לייראת גאולה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

כשיש לי קצת זמן להשקיע אז מכינה שבלולי שמרים(אהבת עולם)
גליל של עוגת שמרים ואז פורסת, מניחה ואופה.


יש עוד כל מיני מתכוני עוגיות שמכינים גליל ופורסים. אני עושה את זה עם עוגיות שוקולד צ'יפס. מכינה בלילה, מניחה פס על ניילון נצמד או נייר אפייה ומגלגלת חזק, מקפיאה ואז פורסת ואופה.


אפשר גם מעמולים.

תודה רבה! רעיונות מעולים❤️מרגולאחרונה
לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימון
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וןאיי ממש!!! גם אני. טיגון בצל ולהוסיף סלרי בכלמרקמותק 27אחרונה
וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה

אולי יעניין אותך