קוראים לו הרב להושיע.
אָמַר משֶׁה לִפְנֵי הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא- רִבּוֹנוֹ שֶׁל עוֹלָם ! כְּשֶׁהָיוּ בָּנֶיךָ בְּצַעַר וְאֵין מִי שֶׁיְּבַקֵּשׁ רַחֲמִים עֲלֵיהֶם מִיָּד עֲנֵה אוֹתָם, אָמַר לוֹ הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא- משֶׁה חַיֶּיךָ! שבְּכָל שָׁעָה שֶׁיִּקְרְאוּ אוֹתִי אֲנִי אֶעֱנֶה אוֹתָם, כְּדִכְתִיב מִי כַה' אֱלהֵינוּ בְּכָל קָרְאֵינוּ אֵלָיו.
קְחוּ עִמָּכֶם דְּבָרִים וְשׁוּבוּ אֶל ה'. אָמַר לָהֶם- דְּבָרִים אֲנִי מְבַקֵּשׁ.. בְּכוּ וְהִתְפַּלְּלוּ לְפָנַי וַאֲנִי מְקַבֵּל! אֲבוֹתֵיכֶם, לא בִּתְפִילָּה פָּדִיתִי אוֹתָם?
שֶׁנֶּאֱמַר: וַיֵּאָנְחוּ בְּנֵי. יִשְׁרָאֵל מִן הָעֲבוֹדָה וַיִּזְעָקוּ!
בִּימֵי יְהוֹשֻׁעַ, לא בִּתְפִילָּה עָשִׂיתִי לָהֶם נִסִּים? הֱוֵי אֵין אֲנִי מְבַקֵּשׁ לא זֶבַח וְלא קָרְבָּנוֹת אֶלָּא דְּבָרִים! <דיבורים! הדיבורים שלך ממש!> שֶׁנֶּאֱמַר: קְחוּ עִמָּכֶם דְּבָרִים וְשׁוּבוּ אֶל ה'.
רבינו אומר- אל תוותרו לה' ית'.. תתעקשו! הוא יתן לכם!
אז את מרגישה שאת מדברת לקיר ונכנעת? בדרכ כשיש קיר שרוצים לעבור דרכו, שוברים אותו.
אז איך שוברים, את שואלת? עם דיבורי אמת, לא שקר! אל תספרי לה' שאת צדיקה ושאת רוצה להיות כליל השלימות.. תגידי לה' את אמת שלך, רבונו של עולם אתה רוצה אמת? האמת היא שאני לא מרגישה אותך בכלל, אני מרגישה שאני מדברת לקיר, האמת היא שיש לי את כל התאוות שבעולם ואני אגיד לך עוד משהו רבונו של עולם, האמת היא שאני אוהבת את התאוות שלי. אבל אני גם מאמינה בך שאתה יכול לעשות הכל אז באתי אליך שתיקח את זה ממני כי אני באמת רוצה להיות אישה כשרה ורק שתדע רבונו של עולם, שאם אתה לא תעזור לי, אין לי למי לפנות ואני לא מתכוונת ללכת לאף אחד, אני באה רק אליך כי אתה אבא שלי לא הם אבא שלי! רבי נחמן אומר שהתפילה היא החיות.. איזה חיות ה'? אני לא מרגישה כלום, אבל אני מאמינה שאם הוא אמר אז זה כך. אז תעזור לי ה', תראה לי איך מקבלים חיות מהתפילה..
וכו' וכו', מניח שהבנת. וככה שוברים קירות. ואז תתחילי לראות נפלאות, מה ה' עושה איתך.