אהלן! אני פעם ראשונה שנכנסתי לכאן,אנונימי (פותח)

יש מי שיכול לתת לי רעיון זה יהיה טוב,

בזמן האחרון יש לי תחושה חמוצה שמרבית הדברים שאני עושה חסר בהם משהו.

ממש תחושה מסריחה כזאתי.

אני נקראת ממשפחה איכותית וטובה, אולפנא נחשבת, מעמד חברתי בינוני-גבוה פלוס, מתנדבת ופעילה..

אבל

וכאן מגיע אבל גדול(!)-

מין רקנות OVER ועצבות. אני בקושי פעילה רואה הכל שחור מתלוננת יותר

אני מרגישה גם שאין לי עם מי להתייעץ, וחסר לי משהו הרבה יותר בסיסי ממה שיש לי.

אם יש למישהו ספר של רבי נחמן או רעיון נחמד שאני יכולה לעשות,

משהו שייתן לי יישומים לעבודה, ובאמת אני ארגיש שינוי.

"כל המציל נפש אחת מישראל כאילו קיים עולם ומלואו"- תרתי משמע.

באמת תודה רבה.

בע"ה שה' יעזור!!!!!!!

למאושרנתל'ה

כתוב בספרים שהקב"ה הוא החיות של כל הדברים בעולם, בכל דבר- דומם צומח חי מדבר יש ניצוץ אלוקי שמחייה ומקיים אותו. כשח"ו אדם מנתק את הדבר משורשו היינו מה' יתברך הוא נתפס רק לקליפה- למעטפת החיצונית ולכן מרגיש שהוא לא חי את אותו הדבר.

כך גם בעבודת ה' אדם יכול לעשות את כל הסממנים "הדתיים"- כיפה ציצית שבת כשרות צניעות להתפלל וללמוד תורה אבל בלי קשר חי ונושם עם המקור עם השורש- עם ה', וחיות של הכול זה מה שר' נחמן קורא לזה "התבודדות"- לדבר עם ה' יתברך בשפה שלך ולהכניס אותו לחיים שלך.

לכן לכי למקום פנוי ופשוט תדברי עם אבא, ספרי לו הכל.. הכל, תרגישי חיות, תקשיבי לו, תקשיבי לאיך הוא מקשיב לך..

בהצלחה..

תמיד אחרי תשובות של נתל'ה...שדות האמונה

בס"ד בר"ה

אני מתבייש לדבר

אבל בקשר לספר, אולי "משיבת נפש" יעזור...

בהצלחה רבה ורק אושר וטוב בחיים!!

א. תודה רבה!!אנונימי (פותח)

ב. כבר ניסתי כמה פעמים לדבר ככה עם ה' ולנסות להתחבר אליו ולא הולך לי אני מרגישה שאני מדברת לאוויר 

ובחיים לא היתה לי הרגשה של סיפוק "וואוו אני מרגישה את ה' במה שאני עושה"וכו' וכו'.

לפני כמה זמן שמעתי ספור:

בתק' החגים היה איש אחד מתפלל בשיא הכוונה נגפש אליו אדם ושאל אותו- מה אתה משחק אותה פתאום מגיעה התק' הזאת אז אתה מתכוון ומדקדק בתפילה?

ענה לו אותו איש- כל השנה אני משחק אותה אבל תק' החגים אני אמיתי עם עצמי.

משו כזה....

אני ממש מזדהה עם זה כי מצד אחד- אני מתקדמת עם החיים ועם מה שהם מזמנים עימם, ומצד שני אני מרגישה- וואלה אני מתקדמת עם הכל ויחד עם זאת אני "תקועה" וריקנית ואולי באיפה שהו מקום לא אמיתית עם עצמי והאמת שלי.

כל פעם אני מקבלת על עצמי אותם החלטות- צניעות, לה"ר שמחה וכו' וכל פעם אני נופלת בזה פווווווווול.

מה אני אמורה לעשות??

מוזמנת לאישי . ותקראי את הספר "לב העולם אתה"נפש חיה

של הרב ארז משה דורון. ממש ממש יפה ובשבילך!

באמת שאת מוזמנת לאישי וננסה בשמחה לעזור לך!

אופס...לא שמתי לב שזה בן. אז.... הבנים פה ישמחונפש חיה

לעזור!
בהצלחה!

זה בתצמח בר
למאושר- המשךנתל'ה

אני גם ממליץ על הספר "לב העולם אתה", וגם "כנפיים" של הרב ארז משה דורון,

ממליץ גם בחום על הספר "מרחוק" של הרב אריה הנדלר,

אפשר גם להפנות אותך לכמה מאמרים של ר' נתן בליקוטי הלכות ששם הוא מסביר שככה זה בהתחלה- שצריך לעבור דרך החלל הפנוי, החושך, המועקה, הבור השחור, גלות וכו' וכו' לפני שזוכים לאור ולבהירות לשמחה ולקשר המתוק והתמידי עם ה' יתברך בחינת "ויהי ערב (ורק לאחר מכן) ויהי בוקר יום אחד".   

מאושר...השתפכות הנפש

תפני אלי באישי סבבה?

באמת באמת ברצינות!!..

אני כ"כ מבינה אותך,גם אני הרגשתי ככה..

זה מה שהכי קירב אותי לברסלב,הריקנות והחיפוש אחרי הדבר שימלא אותה..

ממש תודה לכולכם!!!אנונימי (פותח)

אני אנסה בע"ה לחפש את הספרים האלה.

סתם שתדעו- אחרי שרשמתי פה הרגשתי ממש הקלה, שמשהו השתחרר.

כרגע באישי- אני לא מתחילה עד שאני ארגיש שאני באמת יכולה לעשות את זה.

אז גם תודה לכן...

איזה כיף שהמקום פה עזר לך....שדות האמונה

בס"ד בר"ה

בע"ה שתזכי לצאת מהבילבולים של היצר המעפן הזה

ושה' יאיר לך את הדרך, ותראי רק טוב וחסד כל ימי חייך

מחלה . מוזמנת לאישי. בהצלחה רבה!נפש חיה
**מחילה!!נפש חיה
מכיר רב שיכול לעזור לךהאטורי האנזו

קוראים לו הרב להושיע. 

אָמַר משֶׁה לִפְנֵי הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא- רִבּוֹנוֹ שֶׁל עוֹלָם ! כְּשֶׁהָיוּ בָּנֶיךָ בְּצַעַר וְאֵין מִי שֶׁיְּבַקֵּשׁ רַחֲמִים עֲלֵיהֶם מִיָּד עֲנֵה אוֹתָם, אָמַר לוֹ  הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא- משֶׁה חַיֶּיךָ! שבְּכָל שָׁעָה שֶׁיִּקְרְאוּ אוֹתִי אֲנִי אֶעֱנֶה אוֹתָם, כְּדִכְתִיב מִי כַה' אֱלהֵינוּ בְּכָל קָרְאֵינוּ אֵלָיו.

קְחוּ עִמָּכֶם דְּבָרִים וְשׁוּבוּ אֶל ה'. אָמַר לָהֶם- דְּבָרִים אֲנִי מְבַקֵּשׁ.. בְּכוּ וְהִתְפַּלְּלוּ לְפָנַי וַאֲנִי מְקַבֵּל! אֲבוֹתֵיכֶם, לא בִּתְפִילָּה פָּדִיתִי אוֹתָם?

שֶׁנֶּאֱמַר: וַיֵּאָנְחוּ בְּנֵי. יִשְׁרָאֵל מִן הָעֲבוֹדָה וַיִּזְעָקוּ!

בִּימֵי יְהוֹשֻׁעַ, לא בִּתְפִילָּה עָשִׂיתִי לָהֶם נִסִּים? הֱוֵי אֵין אֲנִי מְבַקֵּשׁ לא זֶבַח וְלא קָרְבָּנוֹת אֶלָּא דְּבָרִים! <דיבורים! הדיבורים שלך ממש!>  שֶׁנֶּאֱמַר: קְחוּ עִמָּכֶם דְּבָרִים וְשׁוּבוּ אֶל ה'. 

רבינו אומר- אל תוותרו לה' ית'.. תתעקשו! הוא יתן לכם!

אז את מרגישה שאת מדברת לקיר ונכנעת? בדרכ כשיש קיר שרוצים לעבור דרכו, שוברים אותו.

אז איך שוברים, את שואלת? עם דיבורי אמת, לא שקר! אל תספרי לה' שאת צדיקה ושאת רוצה להיות כליל השלימות.. תגידי לה' את אמת שלך, רבונו של עולם אתה רוצה אמת? האמת היא שאני לא מרגישה אותך בכלל, אני מרגישה שאני מדברת לקיר, האמת היא שיש לי את כל התאוות שבעולם ואני אגיד לך עוד משהו רבונו של עולם, האמת היא שאני אוהבת את התאוות שלי. אבל אני גם מאמינה בך שאתה יכול לעשות הכל אז באתי אליך שתיקח את זה ממני כי אני באמת רוצה להיות אישה כשרה ורק שתדע רבונו של עולם, שאם אתה לא תעזור לי, אין לי למי לפנות ואני לא מתכוונת ללכת לאף אחד, אני באה רק אליך כי אתה אבא שלי לא הם אבא שלי! רבי נחמן אומר שהתפילה היא החיות.. איזה חיות ה'? אני לא מרגישה כלום, אבל אני מאמינה שאם הוא אמר אז זה כך. אז תעזור לי ה', תראה לי איך מקבלים חיות מהתפילה..

וכו' וכו', מניח שהבנת. וככה שוברים קירות. ואז תתחילי לראות נפלאות, מה ה' עושה איתך.

וואוו, אשריך אחי!! אהבתי ביותר שדות האמונה
עשית לי את זה!!נגעת. תודה!!אנונימי (פותח)
וזה כל העניין של הכינויקחו עמכם דבריםאחרונה
אומןרק להידבק בצדיק
עבר עריכה על ידי רק להידבק בצדיק בתאריך ט"ו בטבת תשפ"ו 1:23

אהלן
מישהו או מישהי פה טסו פעם לרבינו?
היה לכם מחשבות על היציאה מארץ ישראל?
אני ספציפית מאד רוצה לטוס ודיברתי עם מישהו, אמרתי לו שאני מרגישה שזה חלק מהעבודת ה' שלי,
הוא אמר לי שעיקר עבודת ה' זה להיות חלק מכלל ישראל, מתהליך הגאולה שעמ"י עובר, 
וארץ ישראל היא חלק בלתי נפרד מהתהליך הזה..
הוא אמר שאי אפשר לטוס כדי לעבוד את ה' עם עבודת ה' היא כלל ישראלית..
אבל אני מרגישה שיש פה נקודה שהיא מעבר...
אז אשמח לשמוע מחשבות ותשובות נוספות..
תודה רבה!

הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אולי יעניין אותך