פעם בשנה יוצא לי לקנות רגלעך או דניש, כשנמצאים בדרך וכשמסיבה כלשהי אין ברירה. תמיד יש לי יסורי מצפון על כך. קמח לבן, כמות אדירה של מרגרינה ועוד. כבר שנה שאני חושבת ומהססת אם לאפות משהו דומה, אבל הכמות האדירה של המרגרינה תמיד הרתיעה אותי. קיבלתי מתכון והחלטתי לאפות אבל רק אחרי שהתחלתי להכין את הבצק, שמתי לב ש-100 גרם חמאה זאת רק ההתחלה. בחלק של הבצק שמים 100 גרם חמאה ובהמשך, כמו בבצק עלים מורחים חמאה/מרגרינה, מרדדים ושוב מורחים חמאה/מרגרינה ומרדדים.
התחלתי, אז החלטתי להמשיך. אבל, השתמשתי בקמח מלא (70%), ומאחר שכבר שמתי 100 גרם חמאה בבצק, החלטתצי לנסות להמשיך עם עוד 100 גרם בלבד, ובסה"כ 200 גרם, לא הרבה יותר מאשר באפיית עוגיות. לאמיצים- אפשר לנסות לשים בבצק עצמו שמן במקום חמאה ולהוסיף חמאה רק בזמן הרידוד, כך שנגיע בסה"כ לחצי כוס שמן ו-100 גרם חמאה.
אתמול בבוקר נסעתי, אז הקפאתי את הבצק אחרי רידוד אחד והמשכתי היום אחרי ההפשרה, כך שניתן להכין את הבצק גם בהמשכים ולהצליח.
והרוגלעך יצאו מצויין.
אם מישהו מעוניין, בע"ה אשלח מתכון של מיקי שמו.

)
)
