כמה נקודות שחשוב לי לדייק:
[פעימה] * לגבי אוכל בשיעורים - גם אצלינו מותר, ואני מנצלת את זה לפעמים. בשיעורי מדרשה פחות נעים לי, בד"כ מכיוון שהמרצה \ הרב הם אישיות, וחוץ-מזה לא נעים לי לאכול בשיעור קודש.
מפריע לי ההתעסקות בשיעור עם האוכל, גם מבחינת הריכוז וגם מבחינת הריכוז שזה דורש ממני (השבוע יצא לי לקחת ענבים מהבית, רק בשיעור גיליתי שהם עם גרעין. ברור שבסוף אכלתי, אבל זה דרש ממני מיומנות של יד אחת מסכמת ויש שנייה מכניסה לפה את הענב + מוציאה ממנו את הגרעין. אמנם דוג' נדירה, אבל גם זה יוצא).
* אני ממש משתדלת לעבור בהפסקות ישר לכיתה הבאה, מה גם שבחלק מהקורסים הכיתה מפוצצת ואם אני לא אגיע מספיק זמן מראש - אני עלולה לבזבז את תחילת השיעור על חיפוש כיסא פנוי בקומה. לא לקחת בחשבון שבחלק מההפסקות, לי לפחות, לוקח משהו כמו 5-10 דק' להגיע ממקום למקום, ותוסיפו את הזמן שהמרצה 'גונב' מההפסקה.
בקיצור, ההפסקה לא באמת חצי שעה!
* הנסיעות אצלי לא ארוכות, נוסף על כך אני בד"כ עד תמיד עומדת (בבוקר זה בערך 30 דק', ובערב 20 דק'). כך שאין לי אפשרות לנצל את הזמן הזה.
[בין השורות] * אני משתדלת לקחת פחמימה, פרוסה לבוקר, ופירות \ וירקות לאחה"צ-ערב. אין לי זמן ופניות לשבת לאכול ]רוסה אחה"צ, מה גם שאני לא אוהבת לאכול פעמיים פחמימה מורכבת. אני מעדיפה לאכול בצהרים פירות או דברים קטנים (שקית קורנפלקס \ בייגלה \ עוגיות \ גמבה \ ענבים וכד') ובערב להגיע ולאכול א. צהרים-ערב משביעה.
* אני ממש לא דוחה שיעורי-בית, אני מפזרת אותם על כל השבוע, כך שיצא לי קצת בכל יום! מה גם שיש לי שיעור מסוים עם בוחן כל שבוע, ואם אני יעשה את השיעורי-בית ביום אחד, אני ישכח עד השיעור את החומר. זה תלוי בכמות השיעורים ובסוג הקורס.
[248] * ממש לא נעים לי להישאר עוד שעה באונ', גם לא במדרשה. אני מעדיפה להגיע הבייתה, לאכול משהו ואז לגרור את עצמי לשיעורי-בית. מה גם, שרוב הזמן אני חוזרת בחושך, ולא בכל מקום שאני עוברת נחמד ללכת לבד. אז אני מעדיפה לחזור בשעה מוקדמת (הכל יחסי, כן?) ולא אי-שם באמצע הלילה (מה שקורה גם אם אני לא ירצה).
שוב, תודה רבה לכולן! אני לאט מסתגלת למערכת ושינויים החדשים.
שנה פורייה ומהנה, ב"הצלחה!