סריגת כיפה למתחילה שכמוני אהבה של אימא

אוקיי, דרך כל מני אתרים ואחרי מאמצים רבים הצלחתי להתחיל אותה

אבל לא הבנתי מה הלאה.....

נראה לי שהגודל שאני צריכה הוא 18 ס"מ.. אם אני לא טועה.. (מדדתי כיפה של בעלי.. אבל לא יודעת אם מדדתי נכון).

השאלה היא, איך מישהי שלא "מרגישה" יכולה לדעת כמה חצאי עמודים וכו'.. איך אתן "מרגישות"?! ואיך לא מתייאשיםםם?

את שואלת כמה עיניים להוסיף?יהודיה מא"י

קצת יותר מ6 בכל סיבוב

אבל אני לא מבינה איך סופרים...אהבה של אימא

אני יודעת שבהתחלה עשיתי 12 עיניים בתוך העיגול.. ואז עשיתי עין אחת, שתי עיניים, עין אחת, שתי עיניים.....

אני אמורה כל פעם לחשב כמה יש לי, ואז לחשב כל כמה עיניים אני צריכה להוסיף כדי שזה יהיה סימטרי?!

כאב ראש צוחק

אני גם אף פעם לא סופרת,פלפלתי

אני פשוט כל כמה זמן מניחה על שולחן ישר, ומנסה לשטח את זה. אם זה שטוח - זה טוב. אם זה נראה טיפה מתעגל או משהו - אני מוסיפה מידי פעם עין. זה מסתדר.

נראה לי שעם הזמן תביני ותראי מתי צריך להוסיף ומתי לא.

קחי כיפה אחת לניסיון - השאר כבר ירוצו.

סבבה, תודה! רק עוד שאלה -אהבה של אימא

נכון אמורה לצאת לזה צורה עגולה יפה?

אז זה יוצא לי עיגול, אבל כאילו לא חלק כזה... כאילו השוליים לא "משורטטים", כאילו יש בליטות פה ושם, לא "מתומן" אבל משהו כזה...

הצלחתי להסביר?

איך עושים שזה יהיה עיגול יפה?

בהמשך זה יעשה חלק יותריהודיה מא"י

אם כי קחי בחשבון, שאין מה לעשות והנסיון עושה הבדל גדול, ולרוב כיפה ראשונה יוצאת פחות מוצלחת.

וכדי שיהיה ישר.

ובהתחלה מחשבים/סופרים, אחרי זה כבר לומדים להוסיף כמות נכונה גם בלי לספור. בכל מקרה את יכולה להוסיף כל פעם עין אחרי שסרגת כשישית עיגול מהעין הנוספת הקודמת.

ועוד עיצה בענין - אם את רואה שכיפה התעגלה לך או נהיתה גלים, בצורה משמעותית, אל תתעצלי, תפרמי!

עדיף לפרום כמה שורות, מאשר לסיים כיפה ולהבין שלמרות הכל נשארה לה צורה מעפנה בגלל קטע באמצע עם יותר מידי עיניים/פחות מידי עיניים.

בהצלחה!

כנראה את מוסיפה עיניים באותו מקוםביצת עיןאחרונה

אם הבנתי ממך נכון הכיפה יוצאת כמו "מתומן" כלומר יש בליטות וזה לא חגמרי עגול זה אומר שאת מוסיפה התמיד באותו מקום עיניים, את צריכה להשתדל "לפזר" את העיניים שאת מוסיפב לאורך כל השורה.

ספירהטוב בבית

12 עיניים עשית בלולאת הקסם?

12 עיניים במעגל ראשוני זה בשביל סריגת עמודים (נהוג היום לכיפות ילדים בחוטים העבים) ולא חצאי עמוד הקלאסי. 

חוץ מזה, גם אני פעם סרגתי לפי העין, ומאז שלמדתי את השיטה המסודרת אני בהחלט מעדיפה אותה. לא כל כך צריך לספור כי נכנסים באותו מקום שיש בו עמוד כפול מהשורה הקודמת. וכמובן מה שאני אוהבת בשיטה הזאת - שהעיגולים שלמים ואין קפיצה. 

לפי השיטה הזאת, אם את סורגת חצאי עמודים -

להתחלה את סורגת 4 עיני שרשרת וסוגרת בעין שטוחה (או לחילופין בשיטת לולאת הקסם),

שורה ראשונה - נכנסת כל פעם בתוך המעגל וסורגת 7 חצאי עמודים, סוגרת עם עין שטוחה.

מעכשיו, בכל שורה מעלים 7 חצאי עמודים. לכן:

בשורה שנייה - נכנסים לכל עין ועושים 2 חצאי עמודים, סוגרים עם עין שטוחה

שורה שלישית - עין אחת עושים 2 חצאי עמודים, עין אחת חצי עמוד, וכן הלאה כל השורה... ובסוף סוגרים עם עין שטוחה

שורה רביעית - עין אחת עושים 2 חצאי, שתי עיניים עושים חצי עמוד, וכן הלאה כל השורה... ובסוף סוגרים עם עין שטוחה

שורה חמישית - עין אחת עושים 2 חצאי, שלוש עיניים עושים חצי עמוד, וכן הלאה כל השורה... ובסוף סוגרים עם עין שטוחה

וכן הלאה בשורות, עד שאת רוצה שהכיפה כבר תתקמר, ואז את מפסיקה להוסיף חצאי עמודים. 

ד"א אם עושים כיפת עמודים - זה אותו דבר, רק שבמקום 7 - 12. 

את יכולה להסביר לי את זה -אהבה של אימא

"12 עיניים במעגל ראשוני זה בשביל סריגת עמודים (נהוג היום לכיפות ילדים בחוטים העבים) ולא חצאי עמוד הקלאסי. "

מה ההבדל?

וממש תודה, אחרי שאבין את המשפט הזה אנסה את מה שהצעת, זה נשמע טוב!

אה ו..אהבה של אימא

מה זה עין שטוחה?

סליחה שאני משגעת אותך... יש לי הרגשה שהשיטה שלך מתאימה לי....

עין שטוחהיהודיה מא"י

הכוונה שמכניסים את המסרגה לכיפה, מושכים לולאה, ועם אותה לולאה סוגרים את העין, בלי לקחת לולאה נוספת כמו בחצי עמוד.

ולטעמי השיטה עם הזסגירה של השורות לא מתאימה לסריגה של חצאי עמודים, פשוט לא רואים את ההבדל

ודבר נוסף - דווקא לא כדאי להוסיף כל פעם עין נוספת על באותו מקום, כי הכיפה יוצאת פחות יפה ככה.

אבל תספרי 6-7 עיניים נוספות בשורה אחת, ותדאגי שבין כל שתי עיניים נוספות מהשורה הקודמת (שעליה את בעצם סורגת) עין נוספת אחת. ביחד עם זה שכל הזמן תודאי שהכיפה נשארת ישרה. אם נראה שהיא מתחילה להתעגל, תוסיפי עין אחת נוספת בשורה, אם היא מתחילה להיות גלים, תוסיפי עין אחת פחות בכל שורה.

בהצלחה

אוי...אהבה של אימא

מסובך מדי

נראה לי שאני פשוט אזרום... ואציק לכן במידת הצורך מוציא לשון

18 סמ?? תסיימי עוד שנה.. סליחה על הצפי הקשה..מייכ
זה הגיוני אבל? מדדתי טוב?אהבה של אימא

הוא עוד אמר שהוא רוצה אותה קצת יותר גדולה ממה שיש לו

זה גדול.כתר הרימון
זה הגיונייהודיה מא"י

זה גודל של כיפה שחבר'ה דוסים הולכים בדר"כ

אז כנראה לא טעיתי... אהבה של אימא

ואני מתקדמת לא רע יחסית... ב"ה

עכשיו יש לי שתי שאלות:

1. עד מתי אני עושה אותה שטוחה ואיך מעגלים......

2. איך עושים דוגמא? (מבחינת החוטים.. איך מחליפים כל פעם?)

תודה בנות יקרות!!!פרח

אם זאת כיפת ביינשים סטנדרטיתיהודיה מא"י

כזאת חלקה עם פס של דוגמא בסוף, אז אפשר לסרוג אותה שטוחה לגמרי עד שהיא תגיע ל18 ס"מ, ואז להפסיק להוסיף לגמרי עיניים, ולסרוג את הדוגמא

אפשר גם לעגל בצורה הדרגתית יותר, ואז מתחילים בערך ב12 ס"מ. אבל לדעתי חבל, זה הרבה יותר מסובך, ובכיפות כאלו, ההבדל הוא לא ממש משמעותי, גם גם ככה הצורה יוצאת טוב. זה משמעותי יותר בכיפות שהן ממש על כל הראש מה שנקרא "כיפות של נערי גבעות"

כדי לעגל באופן הדרגתי מוסיפים פחות עיניים בכל שורה (ועוד קצת פחות, ועוד קצת פחות, עד שלקראת השורות האחרונות של הכיפה מפסיקים להוסיף עיניים לגמרי. ועכשיו לכי תחשבי איך את מורידה באופן הדרגתי 6 עיניים על פני 6 ס"מ של סריגה.

קיצר, לדעתי חבל לך, תסרגי ישר עד ל18 ס"מ ואז תוסיפי את הדוגמא

וכדי להחליף צבע, את הלולאה האחרונה שמושכים בעין שלפני - כלומר, את זאת שסוגרת את העין משתמשים פשוט בצע שרוצים לעין הבאה. (ואם לא הבנת, אני אנסה להסביר טוב יותר)

את החוטים המיותרים (אלו שלא משתמשים בהם לסריגת העין הנוכחית) מניחים על השוליים של הכיפה וסורגים עליהם כך שלא רואים אותם (שוב, מקווה שהובן)

כדי לחבר חוט בצבע חדש לכיפה - פשוט משתמשים בו כשצריך, ומשאירים קצה את הקצה מכניסים אח"כ פנימה כפי שהסברתי קודם. אפשר לבחר אותו על ידי זה שקצת לפני שרוצים להשתמש בו מניחים אותו על השוליים של הכיפה וסורגים מעליו.

ואם יש צבע מסוים שבמשך שורה שלמה לא הולכים להשתמש בו, כדאי להשאיר את החוט שלו בחוץ ולחזור להשתמש בו בשורה הבאה (או בשורה שבה צריך אותו שוב) רק זהירות שלא יהיה בלגן בחוטים בגלל זה

ועוד הערה אחת אחרונה - עם הדוגמא היא עם המון חוטים (המון צבעים) בשורה שלפני הדוגמא צריך להוסיף הרבה יותר עיניים, אחרת הכיפה תתכווץ בגלל הדוגמא.

בהצלחה

וואי אמא'לה איזה קשה.......אהבה של אימא

טוב, כשאני אגיע לדוגמא אני אנסה את מה שהצעת ונראה איך הולך לי...
ותגידי, זה באמת לא ייראה מוזר שאני לא אוריד עיניים בהדרגה?

ועוד שאלה - זה לא משנה מה גודל הדוגמא? אם היא 3 שורות או 10?

ואני עושה דוגמא של צבע אחד בע"ה... גם ככה זה נראה לי מסובך, אז לאט לאט קורץ

אה, והכי חשוב -אהבה של אימא

תודה!!!!! אין כמוך!!!! נשיקה

זה באמת לא יראה מוזריהודיה מא"י

אבל אם את עושה דוגמא של 3 שורות בלבד אולי תתחילי לעגל בהדרגה איזה 10-15 שורות לפני הדוגמא.

כי פס דוגמא בכיפה גדולה כזאת הוא בדר"כ 15-20 שורות

ובאשר להחלפת הצבע, זה הרבה יותר פשוט ממה שזה נשמע, באמת, קלי קלות, אל תדאגי

ניסיון לעודד מעט מהניסיון שליראו כי טוב

נראה לי שדווקא הכיפה לא כ"כ גדולה.

אם יש לזה דוגמא, אז הרקע צריך להיות 12-12.5 ס"מ ואז רקע של 15-17 שורות ושורת סיום.

זה ייצא כ18 ס"מ.

לגבי העיניים שצריך להוסיף:

אני בד"כ לא סופרת.

הכי בטוח לראות כשאת סורגת - כששתי הלולאות של המסרגה קרובות זו לזו - לא צריך להוסיף, כשהן מתרחקות אפילו מעט - זה אומר שאת מכווצת את הכיפה וצריך להוסיף.

אם יותר בטוח לך לספור, נסי פשוט ללכת לפי הכלל שככל שהכיפה גדלה - צריך להגדיל את המרחק של הוספת העיניים.

בשורות הראשונות תוסיפי כל 1,2,4,6, וכו'

בשורות המתקדמות - כל 10,12,15 וכו'.

בדוגמא לא מוסיפים עיניים בכלל.

בהצלחה!

ואולי כדאי להתאמן קודם בחוט עבה...

ירמונקארק להידבק בצדיק

מישהו\י יודעים איך לסרוג ירמונקא (כיפת ברסלב)\ איפה אפשר ללמוד לסרוג את הכיפה הזאת?
אם יש למישהו סרטוני הסבר וכד' אני אשמח.
תודה.

יארמלקעשם פשוט

סורגות נשים צדיקות בתולדות אהרון בגאולה.

אני מתקשה להאמין שצילמו סרטון הסבר.

יש חנות ברסלב במאה שערים תוכל לשאול שם. 

סורגות את זה נשים מומחיות , זו סריגה ב 4 מסרגותנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך א' בחשוון תשפ"ו 20:58

בדרך כלל סורגות נשים מבוגרות מירושלים

אולי את יכולה פשוט לברר בחנות מי סורגת ולבקש ללמוד.

(הכיפה נקראת יארמולקא)

כמעט בטוחה שבגלל שזו עבודת יד

הן נמכרות בדלפק אצל המוכרים/ות שם.

אישית כיפות כאלה לא חושבת שמצוי ללמוד חופשי לסרוג, כי זאת לא סריגה רגילה.

אני אישית לפני או קצת אחרי החתונה קניתי לבעלי משם כיפה כזו.

לײַד השול במאה שערים יש חנות.

תודהרק להידבק בצדיקאחרונה
עובי מסרגהאנש

אני רוצה לסרוג כיפה מחוט כותנה

שתהיה הכי דקה וצפופה

באיזו מסרגה הכי קטנה אפשר להשתמש לסריגת חוט כותנה?

..הרמוניה

לי היה 0.75 mm

לי פעם היתה 0.6עשב לימון

זה היה דוקר את האצבע כל פעם באותו מקום עד שבסוף הסריגה של הכיפה היה שם חור בעובי 0.6..

היום לא סורגת בפחות מ1

🙈הרמוניהאחרונה
איך סורגים כיפה צמר שתהיה עבה?הרועההקטנה

שמעתי אפשר עם 3 חוטים או 2, אבל איך סורגים עם 3 חוטים תוך כדי? מה הדרך? אשמח ממש לעזרה
תודה

צריך חוט עבה ומסרגה עבהתמיד בשמחההה:)אחרונה

זה הסוד

הארכת סוודרHelena Shmuely
האים יש שיטה להאריך סריג מלמטה, אחרי שכבר סיימתי לסרוג? סרגתי סוודר לנכדתי ויצא קצת קצר. אני רוצה ללאריך אותו מצד התכתון, כלמר מהפטנט.יש עיצה?
אפשר להעלות עיניים בצד התחתוןעשב לימון

ולסרוג עוד מקטע של פטנט.

מכונת תפירה, מנוף הגבהה אחורי תקולaviva43
מכונת תפירהaviva43אחרונה
מנוף הגבהה אחורי תקול 
אז איך לתמחר עבודת יד?עשב לימון

(השתלטתי על הפורום בערך 🙉)

מחיר א: עלות החומרים + 30 שקל לשעה שהושקעה
מחיר ב: עלות החומרים כפול 4 
מחיר ג: ממוצע בין שני המחירים, מחיר א + מחיר ב חלקי 2
השווי את מחיר ג למחקר השוק - כמה בערך כיפה כזו עולה והתאימי בהתאם

מקור: איך לתמחר עבודת היד?

@תגל הארץ 

הייתי עושה את א. אבל יותר לשעה לא מגיע לי מינימוםפרח-אש
על תחום מומחיות...

נ.ב. חשוב: לא עוסקת במכירת דברים שלי באופן כללי 

תודה רבה על ההסבר והתיוגתגל הארץאחרונה
עבודה 5נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

שאלה ליתגל הארץ

כמה אתן לוקחות על כיפה?

חוט דק?עבה?

לא סגורה על כמה לוקחים🙃

אולי יעניין אותך