1.אם את קונה עוף מחולק (או שלם ומחלקת בעצמך), את יכולה לשים במרק כל חלק שאינך משתמשת בו, כגון: כנפיים, גרון, קצוות של הירכיים ועוד. חזה פחות מוצלח, כי הוא די יבש ולא יהיה לו טעם והוא גם לא יתרום כל שומן למרק (הטעם הוא בשומן).
אם את רוצה לקנות עוף לצורך המרק בלבד, ולא כדי לחלק לכל הסועדים, אני ממליצה על 2 כנפי הודו. (צעיר, או נקבה, בגלל הגודל) למה? המרק לאי יוצא שמנוני (שימי לב לקנות מחברה שמשאירה מעט עור על הכנף, אחרת לא יהיה שומן בכלל). אפשר לחלק חלקיקים מהכנף כתוספת למרק (הטעם דומה מאד לעוף), והמחיר זול, כמעט כמו כנפי עוף. את גם יכולה אחרי הבישול לקלף את הכנפיים ולהכין סלט דמוי עוף קר, או לפורר ולהכין סלט בדיוק כמו סלט טונה (ביצים, מיונז/שמן, מלפפון חמוץ).
גרונות הודו הם בעלי טעם מאד חזק ולא כל אחד עומד בפני הריח והטעם הדומיננטי שלהם. ולא הייתי מסכנת מרק שנועד לאורחים.
אם את מוסיפה כופתאות למרק, המרק כולל הירקות שבו והכופתאות מאד משביעים ומפחיתים את הכמות הנצרכת לשאר הסעודה.
2.ירקות זולים למוקפצים? גזר, בצל, קישואים (גמבה- 1-2 בלבד בגלל המחיר), פטריות- רק כשיש מבצע 2 ב-10 ש"ח. ואם המנה מיועדת גם לכמה ילדים, תשכחי מפטריות.