אז סוף סוף בעלי החליט שהוא מתחיל לעשות דיאטה.
הבעיה היא שהוא חייב משהו לנשנש (במקום הופלים והעוגיות...) ושלא יהיה פירות או סתם ירקות, כי הוא לא בקטע.
אני חייבת רעיונות לנשנושים בריאים וזמינים.
פליזז!! רעיונות!!! לפני שהוא נשבר לי...
אז סוף סוף בעלי החליט שהוא מתחיל לעשות דיאטה.
הבעיה היא שהוא חייב משהו לנשנש (במקום הופלים והעוגיות...) ושלא יהיה פירות או סתם ירקות, כי הוא לא בקטע.
אני חייבת רעיונות לנשנושים בריאים וזמינים.
פליזז!! רעיונות!!! לפני שהוא נשבר לי...
לא להאמין אבל אם חותכים אותם בצורה אסטטית ויפה עם רוטב הם ממש נותנים חשק.
וכמובן פירות ועוגיות דיאטטיות (לפעמים)
נראה לי שמומלץ לו ללכת לדיאטנית שתתן לו תפריט מדויק
א. שקדים אגוזים והכי הרבה תמרים... אומנם הם רוויי קלוריות, אבל הם עושים את העבודה, ואינם ממכרים, בהתחלה אוכלים אפילו שלושה תמרים ברצף (לאלה שבילדותם קמו בלילה לנגב שוקולד השחר..) ואפילו אני התרגלתי לרדת לאחד ולפעמים אפילו לחצי.
ב. העניין של הנישנושים, זה שיש תמיד משהו שאפשר לאכול, מעיין תחושת ביטחון באוכל, שימי לב, שתמיד האוכל מוכן, גם אם מה שמוכן זה הדבר שהוא הכי פחות אוהב, אבל שיראה שיש משהו מוכן.
ג. ראיתי שמכינים פולים בבית, ומטבלים אותם באופן שהם נהיים נשנוש כזה, מאוד בריא.
ד. אני מכינה לבית הרבה אוכל בריא (בנוסף לאוכל שלו) ולפעמים הוא אפילו מסכים להחליף אורז עם עוף, במרק.
ה. מרק מרק מרק--- שתמיד יהיה, על הגז, או לפחות יומיים בשבוע, זה נישנוש מעולה...(כמובן שבלי מרק עוף).
ו. תסתכלי באתר של ניקי ב.
שעועית ירוקה סנפרוסט ודומיו, אין צורך לבשל, בריא בטרוף וטעים.
אין לי כאן אריזה כדי לומר את החברה, אבל יש 3 סוגים, אריזה אדום/כחול, חום/כחול, צהוב/כחול
טעים לנישנוש או כחלק מארוחה
(אני ממליצה על סלט טונה {טונה, ביצה, מלפפון חמוצ + תוסיפי חרדל דיז'ון ובצל סגול=סוף הדרך!} וגבינה- על הפתית הזה.)
יש הרבה דברים שהם טעימים לנו
אך לא "בריאים" והתנור מבריא אותם
למשל:
- שניצלים: אומנם בתנור זה יהיה ללא פרורי לחם, אך אלו יהיו חזות עוף טעימים מאוד
- ירקות בתנור
-תפוחי אדמה
- סלטים למינהם כמו: חצילים משוחים במעט שמן, פלפלים בצבעים
- עוגיות קוואקר
וכך הלאה.
עוד רעיון: לקחת יוגורט להוסיף לו תמר, שקד, פרי חתוך כמו תפוח או אגס, וכפית דבש ויוצא נישנוש מצוין..
וגם מאוד טעים!
אפשר לקחת תפוחי עץ להניח אותם בסיר על אש קטנה עם מעט סילאן, ולהכין ליפתן.
הוא יכול להשמר במקרר ובעת הצורך ניתן לטעום.
--- אני יודעת שלא כל מה שכתבתי הוא נישנוש, אך לדעתי דיאטה זה מערך כללי שצריך ליצור בבית.
הדברים שמניתי הם קלי הכנה, ויכולים לשמש גם כנישנוש, וגם כאוכל של ממש..
בהצלחה
קווקר, קמח מלא וכאלה... יותר משביע ולא צריך לאכול איזה 12 עוגיות כמו שעושים עם וופלים...
ולאכול אותן עם גבינה צפתית/בולגרית עם כמה שפחות אחוזי שומן/טונה מסוננת.
יוגורט וגרנולה לבוקר
במקום פריקסה לאכול בגט ממולא
להשתדל להתרחק ממאפיות בעונה הזו של הסופגניות
אפשר לערבב מעט שמ ןבתבלינים כגון פפריקה וכמון ומלח ולטבול רוסות החציל משני צידיהם
אני שמעתי שזה גם בריא לרגליים זה מסייע להעלמת דליות. תאכלו את זה זה בריא וגם טעים! תכנסו לכאן ותקראו קצת אולי תבינו כמה זה חשוב לשמור על הבריאות. www.medictal.co.il
~א.לרוב הרעיונות לא ענו להגדרת נישנושים! מי מנשנש מרק?? אם יש חשק להכניס משהו מתוק לפה בין הארוחות ועדיף שיהיה מקמח, התפוח הכי עסיסי לא יעזור...
אם יש רעיונות גם אנחנ ונהנה מהם.....
תודה
מתכון לתפוחים אפויים דלי קלוריות : לרוקן את התפוח מתוכנו (אבל להשאיר את המעטפת שלמה ) ולרסק , לערבב את תוכן התפוח עם שקית סוכרזית וקנמון ולהחזיר לתפוח. ככה לעשות ל כל התפוחים . לעשות כוס תה צמחים (בטעם פירות יער , תות או כל טעם טעים ) ולשפוך על התפוחים - לאפות בתנור כ- 1/2 שעה . לאכסן במקרר ולאכל כל פעם שמתחשקנישנוש.
מחזיק שבועיים במקרר.
סלט סלרי : חותכים רק את הגבעולים של הסלרי - לחתיכות קטנות, חותכים תפו"ע לחתיכות קטנות, וחותכים אננס משומר ללא סוכר - מערבבים את הכל - ואוכלים , למי שזה לא מתוק מספיק - אפשר להוסיף אבקת זוכרזית.
עוגת גבינה דיאטטית : מקציפים 6 חלבוני ביצים עם 3 שקיות אבקת סוכרזית לקצף יציב , מערבבים 750 גר' גבינה לבנה 5% עם הצהובים של הביצה ועוד 2 שקיות סוכרזית מאחדים את שתי התערובות ואופים בתנור כמו שאופים עוגות גבינה.
חוץ מזה- יש המוווון ספרים לאפיה ובישול דיאטטי
בהצלחה!
אבל נישנושים זה משמין!!!
ולא משנה מה, כי הנישונשים בין הארוחות, זאת אכילה ללא שליטה, ולרוב גם ללא תשומת לב של ממש, ומכניסים ככה הרבה מאוד קלוריות. (טוב אולי חוץ ממקלות סלרי)
מי שבאמת רוצה לעשות דיאטה להרזיה, צריך ללמוד לוותר על הנישנושים. אפשר להוסיף שתי ארוחת ביניים, כדי שהמרחק בין הארוחות לא יהיה גדול כ"כ.
ובכל זאת שני סוגים של דברים שכן. אחד - מאפים מלא מתוקים מקמח מלא או שעשירים בסיבים תזונתיים. כמו לחמית, (שגם אי אפשר לאכול ממנה יותר מידי כי זה חונק) גריסיני מקמח מלא תוצרת בית, בגיילה מקמח מלא, ואפילו ברנפלקס.
וכיוון נוסף לנישנושים - אגוזים ושקדים, אבל לא מקולפים. שמי שרוצה לאכול, שיצטרך לטרוח לפצח אותם. אז מצד אחד יש הרגשה שמנשנשים, אבל מהצד השני לא אוכלים יותר מידי, כי זאת טירחה, וגם לוקח זמן לפצח.
בעלי בדיוק באותו המצב....
אני משקיעה במרקים ובסלטים ...
קניתי לחם קל , קינואה שאין בה קלוריות כמעט...- יש מתכונים לסלט קינואה טעים עם חמוציות וסיליאן...
גזר לסוגיו- בגזר אין הרבה קלוריות.... סלט גזר מבושל, גזר חי מגורד עם שום ולימון ושמן זית, תבלינים זה ממש טעיים !
אורז של סוגת מעורב- אורז אום, מלא ושחור- נשמע לא טוב אבל ממש ממש טעים! זמן בישול ארוך יחסית, אבל שווה את המאמץ וגם כמובן לא משמין... בעלי שהוא אנטי כל המאכלים הבריאים אהב זאת מאוד!
מה עוד??
פולי סויה (בשקיות קפואים, כמו אפונה, שעועית וכ'...) מבושלים במים עם מלח.. זה ה- נשנוש ! זה פשוט ממכר.... טעים .... ונראה לי (טרם בדקתי זאת..) שגם הוא ללא קלוריות רבות מידי...
כל האגוזים למיניהם נורא משמינים, בריאים אבל משמינים ! גם חלבה וטחינה כנ"ל.....
מישהי כתבה כאן שאפשר לאפות חצילים במקום לטגן, זה נכון ויוצא טוב אם את מברישה אותם בשמן... אין הבדל בטעם בין האפיה לטיגון וכמובן שיש הבדל בכמות השמ ובכך בכמות הקלוריות והשומנים שבחצילים !
ואם עסקינן בתנור, באמת עדיף לאפות בתנור במקום לטגן. ראיתי מתכונים לקציצות שבמקום לטגן אותם אז אופים...
ואם עסקינן בקציצות אז קציצות טונה בתנור או מבושלות ברוטב בסיר זה מצויין. לעבורלטונה עם מים ולטבל אותו טיפה, אפילו עם מיונז קל 5%, ממש כפית מיונז והטעם משתפר....
כנסי לאינטרנט וחפשי מתכונים בסגנון....
באמת נשנושים זה בעיה כי רוב הנשנושים הם משמינים.... אח... עוגות, עוגיות, ופלים, מטוגנים, ממתקים , חטיפים.....
בהצלחה לכולנו !!
סוכריות ללא סוכר במידה
היכ פשוט טעים וקל-
גוש תמרים (או שאפשר לקחת תמרים, לבדוק, להוציא את הגרעינים ולבשל- אבל זה כבר הרבה עבודה)
אגוזים ושקדים לפי כמה שבא לך- אפשר גם פיסטוקים וכו'
לחתוך קטן את האגוזים והשקדים (במטחנה/בלנדר- אם יש)
להוסיף את התמרים, אפשר עם קצת מים חמים שהבלנדר לא יהרס ולערבב (אפשר גם עם הידים, אבל זה מאוד דביק)
ולהכין את הכדורים- שווה ביותר...
וחוצמזה- אני מכינה לחם מטוגן בטוסטר של הטוסטים-
מורחת מעט שמן על 2 צידי הטוסטר, טובלת את הלחם בביצה, שמה בטוסטר וסוגרת עד שזה מוכן- טעים כמו לחם מטוגן אבל קצת יותר בריא..
בהצלחה!
*שניצלים אפויים (ללא פירורי לחם)
*מטבלים לירקות חתוכים.. פעם הייתי באיזה מקום והם הכינו רוטב לסלט ששמים מעל (לא סמיך..) היה פשוט טעים!!! יש לכם רעינות לכאלו?
תודה רבה! שבוע טוב!
שבכל פורים הייתה מביאה משלוח מנות מלא עוגיות מעשה ידיה.
מאז (גיל 6) ועד היום (30) ניסיתי לשחזרת את השבקיות המופלאות שלה, ואתמול לראשונה הצלחתי!!
ברוח הצלחה זו- נראה לכם שמאותו הבצק אפשר להכין גם בורקסים?
תכיני בורקסים מבצק ספידי. מכירה?
אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.
חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?
לק"י
מרקים
שקשוקה וסלט עם לחם
קוסקוס ומרק
פסטה ושניצל
מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-
פשטידות, מאפים
יכול להיות פיצות
אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות
לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)
כי בשרי זה על האש.
מנסה לגוון חוץ מזה
יכול להיות פרווה או חלבי
קישים/פשטידות
מאפינס
מרקים
תפו"א אפויים
פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)
סלטים
ממרחים/מטבלים
פוקאצ'ות
עושים ירקות ותוספות ורטבים,
המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.
כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.
נאמץ כנראה
תודה
ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.
כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.
פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.
מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד.
דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,
כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס
אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)
מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון
אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב
אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת
סלט גדול מתובל היטב
אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים
שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה
אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.
(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)
זה יכול להיות סושי
או פיצות
או פסטה וסלט
פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)
שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות
מוקפץ נודלס עם או בלי דג
ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)
אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.
אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.
(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)
בקיצוררר עצות?
אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.
אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)
וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)
בא לי לגוון.
רעיונות?
לק"י
ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.
תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".
לק"י
ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.
ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.
חזרתי לתבנית הגדולה ופשוט חתכתי לריבועים.
*נייצ'ר וואלי*
4 כוסות קוואקר דק
כוס קמח
כפית סודה לשתיה
3/4 כוס פיצפוצי אורז
כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן
אפשר כפית קינמון
אפשר טיפה מלח
*נוזלים בנפרד-*
כוס שמן
ביצה
2 כפות דבש
2 כפות טחינה- פחות קראצ'
לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..
לשטח ממש
180 רבע שעה
לקרר ולחתוך
לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה
אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח
לבסיס:
300 גרם ביסקוויטים מפוררים
ממיסים יחד:
100 גר שוקולד מריר
כוס חמאת בוטנים
3 כפות טחינה
2 כפות דבש
רבע כוס שמן
מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית
מקפיאים ל10 דקות
שכבה שניה:
ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)
מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.
מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך
בהצלחההה
יש עוד כל מיני מתכוני עוגיות שמכינים גליל ופורסים. אני עושה את זה עם עוגיות שוקולד צ'יפס. מכינה בלילה, מניחה פס על ניילון נצמד או נייר אפייה ומגלגלת חזק, מקפיאה ואז פורסת ואופה.
אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).
אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.
מה הולך אצלכם?
מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים
מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק
לק"י
מרק עדשים כתומות
מרק אפונה
מרק ירקות עשיר
מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...
מרק כתום עם עדשים כתומות
מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם
מרק מגורד עם קוביות עוף
מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)
מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.
(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)
בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.
מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)
מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.
מרק אפונה
מרק כרישה
מרק עוף ברור
מרק ירקות גם זורם לפעמים
מרק בצל
אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.
בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)
מרק ירקות עפ שעועית לבנה
מרק אורז ועגבניות
מרק גזר
מרק קישואים
מרק עוף זה הכי טעים בעולם
עדשים כתומות/ירוקות
כתום
בצל
גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים
אפונה
הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.
מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר
מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף
מרק עגבניות
מרק אפונה
כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת
אני מכינה מרק דלעת וחומוס.
בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט
מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.
בנתיים חותכים דלעת לקוביות.
מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)
מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.
מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.
מכבים כשהכל מתרכך.
טוחנים.
מרק ירקות עם או בלי גריסים
מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)
מרק בצל חלבי
מרק פטריות וגריסים
מרק עגבניות
מרק עוף
מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..
צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.
לק"י
אם לא אכפת שיהיה טחון גס.
לק"י
אני התחלתי עם עוגות, עוגיות וסלטים.
מה בתפריט
אין לי מושג עדיין
חלות יש מההקפאה
היום בע"ה שייתן לי כח
סלט עגבניות
חילבה
טחינה?
עוגיות
עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)
אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי
ערב
מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות
קוסקוס
בוקר
חלןת וסלטים
סדש
חמין פרוֹה
אנטיפסטי
שניצלים של סבתא מהמקפיא
חלןת
שמרים שוקולד מהבצק של החלות
פירות
חצילים בתנור
טחינה
סלט ירקות
סלט אבוקדו אם יבשיל
סלט זיתים מהמקפיא
)טארקויהיה מרק, כנראה כתום
ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...
אצלנו כנראה
דג ברוטב וקציצות לערב
באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה
ולשבת עצמה יהיה חמין
בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח
ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה
לחם כרגיל קונה
בתקווה אכין חלות רגילות,
מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.
מבחינת פחמימות:
נכין אורז ופתיתים
2 סוגים סלומון
סלט תפו"א
ירקות מוחמצים
סלט סלרי/ או עגבניות שרי
מרק עוף + איטריות
עוף
פרגיות
רולדה אולי
אורז
ברוקולי
פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס
לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים
קרקרים ודגים מעושנים
צ'ונט
שניצלונים
סלט חסה
סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר
כיף לכתוב פה! שבת שלום💐
הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'
חצילים מטוגנים וטחינה.
עוד מעט יהיה בע"ה
צלי בשר
פרגיות
כפיתות
ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה
נמשיך משם הלאה
אורז
בשר בערמונים
עוף בתנור
דג לסד"ש
עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)
סלטים מהמקפיא
חלות מהמקפיא
גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...
חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש
)
סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות
פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים
ליל שבת
מרק כתום
עוף ברוטב מתוק
אורז
בוקר שבת
חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים
תפוא קריספיים כלשהם
סדש
בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)
מיני רוגעלך מהמקפיא
עוגה קנויה אם נצטרך
חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים
ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.
יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.
קינוחים:
עוגת קינמון
בראוניז
חיתוכיות שיבולת שועל
ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.
לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.
זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.
זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.
זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.
מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.
הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.
מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.
ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.
ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).
נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.
ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.
ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.
חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.
הכנתי עוגה וזהו...
להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו
שזה נדיר מאודדד..
הלך לנו המיקסר
הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...
אז חלות קנויות
סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)
ליל שבת
מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)
תבשיל הודו ובטטות מתוק
אורז
בוקר שבת
לזניה
סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)
סדש
שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה
עוגיות לימון מושלגות
אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח
דג ברוטב וקציצות דגים
עוף עם תפוח אדמה ואורז
חלה קנויה
עוגה קנויה
סלטים חיים
וקצת פיצוחים ושטויות
פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום
ערב שבת
דגים ברגיל מושט וטונה בסיר
ומרק גרונות
בוקר שבת
מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה
כנפיים
שניצלים ואורז
סלטים
טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה
חלות שהכנתי
עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.
היה טעים
לק"י
עוגת שוקולד
עוגת תפוזים
קוראסונים קנויים
חציל בפירורי לחם
חציל עם עגבניות וכוסברה
טחינה
סלט חי
ליל שבת:
תבשיל שהיה אמור להיות פקילה
קוסקוס
מרק שעועית וירקות
יום שבת:
קוסקוס
תפו"א בתנור
חזה עוף וירקות מוקפצים
שניצלים
סד"ש:
בורקסים קנויים
חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)
וסלטים תוצ"ב:
ז'עלוק
סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)
חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן
חילבה (האורחת הביאה)
טחינה (כנ"ל)
סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת
דג בירקות
אורז
קוגל ת"א תוצרת בית
ביצים
רצועות טונה מטוגנות
מרציפן תוצ"ב
עוגה תוצרת בית .
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38
אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה
אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.
ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק
מה שממילא נותן לו אווריריות.
וגם-
א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך
(בלי ביצה ושומשום)
ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.
ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.
מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.
ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה
מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .
נפש חיה.לבצק
2 קילו קמח
4 כפות שמרים יבשים
1/2 1 כוסות שמן
1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )
כוס סוכר
2 כפות מלח
אופן הכנה:
שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.
מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).
מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח.
כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה
כ- 15 דקות
מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר)
אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.
גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות