(האנונימי-בשביל אחותי הקטנה...שלא תקבל את זה בלי הכנה מוקדמת
)
א. מוזמנת לאישי, (תכתבי פה ואני אפנה אלייך)
ב.אממ...זה יותר פורום של בחורים, אז הם לא יעזרו הרבה. מוזמנת לפורום של שר"ל/אול'/נוג"ה/בת מלך.האמת-נכנסתי בטעות.
ג. אז ככה:
חלק מהבעיה זה: הרבנות הצבאית אסרה, ולכן כקו גורף- לא הולכים.
נתחיל מזה שיש בעיה שאישה תיהיה בפיקוד של גבר, כאשר פיקוד משמעו שאת מחויבת. מדובר במסגרת צבאית נוקשה, שאין אפשרות לברוח. בניגוד לעבודה, שאז זכותך להתפטר, ובניגוד לשירות לאומי-שאז זכותך לקום וללכת, בצבא את מחויבת. אין אפשרות לצאת מהמסגרת עצמה ככלל, והמקס' שתשיגי זה העברה לתפקיד אחר- שם את יכולה להיתקל באותן בעיות שגרמו לך לברוח, זאת מבלי להחשיב את הבירוקרטיה הצבאית שיכולה ממש להאט הכל (לדוג': במסגרת ההסדר אחי בא לפני הגיוס משהו לצבא, הגיע מוקדם בבוקר כדי לא להתעכב, ואז עיכבו אותו שם כי הוא אמור לאכול שם א"צ- עוד בערך 5 שעות. ובסוף הוא התנדב לשטוף כלים
ומסיפור של חצי שעה כולל המתנה הוא שהה שם כ-6 שעות).
ואין צורך לדבר על חברה מעורבת, אני משערת, לא כאן לפחות. אבל להיות בת בצבא זה כמו להיות בחברה מעורבת לחלוטין, רק עם קווים גמישים יותר- בניגוד לאונ', שם רק לומדים ביחד, בצבא גם מתגבשים בטירונות ובשירות עצמו, בין השאר כי התנאים הקשים ביחס להרגל גורמים להתלכדות- שהיא חיונית, נניח, במחלקה, אבל קטלנית לבחורה. ובוודאי שלבחורה דתית, שהיא תמימה מאד (כן, את תמימה. גם אני, כנראה אפילו יותר), אין לה גבולות מסודרים כי יש לה קו אדום ברור (עד הצבא...), ונושא זה ראוי יותר לדבר עליו באישי.
עוד עניין- לבחורה לא מתאים מסגרת צבאית נוקשה, כי מטבעה היא רכה יותר.
וכמובן שהבעיות עוד רבות, ומובא פה רק מעט שבמעט.
בכ"א, בהתאם לשאלתך, את צודקת. אכן יש תפקידים כמעט זהים בשר"ל ובצה"ל, שמיועדים לבנות. ז"א- הבעיה לא בתפקיד (גם בזה יכולה להיות בעיה, אבל זה כבר סיפור אחר), אלא בסביבה ובמסגרת הצבאית.
אנחנו איננו שונות מן החילוניות. גם להן לא טוב/ אסור להתגייס... אבל אצלהן זה לא מועלה לסדר היום, כי זה ברור שמתגיסים. והן גם לא רואות, לצערנו, את ה בעיה הצניעותית והבעיה ב"בנים-בנות" וכו'.
בכו"א, מוזמנת לאישי (את חדשה, אז תבקשי במיוחד ממשה - "admin")