אני משערת שאם למדת עם הנהג את הקורס לא תהיה לו בעיה לתת לך לנהל את המקרה, כי ככל הנראה הוא כבר מכיר אותך, אבל תחשוב הפוך- אתה הנהג ומגיע איזה חובש שאתה לא מכיר ורוצה לנהל לך את המקרה. למה שתתן לו?! זו האחריות שלך ולא שלו! אם ח"ו יקרה משהו עקב פעולה שהוא יבצע באופן מוטעה, האחריות תיפול עליך כי אתה הנהג, ראש הצוות ולכן האחריות היא עליך... כך שכל עוד אתה לא מכיר את החובש ככל הנראה שלא תיתן לו לנהל את האירוע...
וכן, האחריות היא על הנהג!
היוו לי כמה פעמים שעשיתי משמרות עם נהגים חדשים. כמובן שהסברתי להם שאני נמצאת כבר הרבה שנים במד"א ושאלתי אותם בנימוס רב אם הם רוצים עזרה בניהול, כלומר, שהם ינהלו ואם אני אראה משהו לא נכון אני אעיר להם ואעזור. הם הסכימו ואף נתנו לי לנהל חלק מהאירועים. זה מאוד תלוי גם בך וגם בנהג. יש אחד שלא הסכים, אז לא התערבתי.
כל אחד צריך להוכיח את עצמו, אבל הבעיה היא האחריות. לך אין את האחריות שיש לנהג...
בנוגע לעבודה- ניתן לעבוד כחובש מלווה, אבל זה רק במשמרות לילה. אתה יכול לעבוד בנוסף כתורן מוקד, או לצאת לקורס מדריכים ואז לעבוד במשרה מלאה (גם חובש לילה וגםתורן מוקד, מדריך או שניהם יחד).
אני לא חושבת שזה קשור ליוקרה. זה קשור לאחריות. האחריות היא על הנהג ולא על החובש המלווה...
כל היתר משחקים שש בש... ;)
בתכלס איןהמון הבדל חוץ מהקטע של האחריות...
כאשר הנהג נוהג- הצוות שנמצא מאחור צריך לדאוג לחולהף אבל הם חייבים ליידע את הנהג בכל שינוי שחל במצבו! יש אחריות גדולה גם למי שיושב מאחור, אבל בסוף האחריות על המקרה נופלת (שוב...) על הנהג, אלא אם לא דיווחת לו על משהו שקרה ואז הוא יכול להאשים אותך שלא דיווחת.
בנוגע לפאראמדיק- זה משהו אחר בכלל. בנט"ן / אט"ן הפאראמדיק הוא ראש הצוות ולא הנהג. האמת, גם אם יש רופא- עדיין הפאראמדיק הוא ראש הצוות.
בכל מקרה הפראמדיק הוא ראש הצוות ולא אף אחד אחר (חובש/ חובש בכיר / רופא), בעיקר בגלל ההסמכה הרפואית.
רשיון הנהיגה לא מכתיב אוטומטית מי ראש צוות טוב יותר, אלא על מי נופלת נאחריות (באמבולנס לבן).
אם יש ח"ו פיגוע והראשון שמגיע הוא אמבולנס לבן, אז הנהג מנהל את האירוע, אך ברגע שמגיע פאראמדיק הניהול ניתן לו. בהמשך, אם מגיע מישהו בעל סמכות גבוהה יותר, יותר וותק או מנהל אז הוא זה שלוקח את הפיקוד.
הפיקוד בשטח תמיד שייך לאיש הצוות הבכיר ביותר שנמצא בשביבה, אך בתוך האמבולנס הלבן, הנהג הוא ראש הצוות והוא נותן את ההוראות לאנשי הצוות האחרים שלו והאחריות נופלת עליו.
משמרות נט"ן- בכל מרחב זה קצת שונה. יש מרחבים שמבקשים ממך לעשות השתלמות לפני שאתה עולה לנט"ן ויש אחרים שלא. יש מרחבים שדורשים X זמן על לבן לפני שעולים לנט"ן.
מקווה שלא פיספסתי משהו (היה קצת הרבה...).אם כן תכתוב שוב ואשתדל לענות