ולשאר השאלות
שקשוקה - אני מכירה בשתי גירסאות. בשתיהן מכינים את הבסיס שכולל בצל, גמבה ועגבניות. ואז אפשר לערבב ביצים בפנים כמו חביתה מקושקשת, או לשים אותן שלמות אחת אחת, ואז לסגור את המחבת עד שהביצים מבושלות. למעשה מה שאימא שלך מכינה נשמע כמו שקשוקה פשוטה
ביצה בקן - לוקחים פרוסת לחם, עושים חור במרכז. מחממים שמן במחבת, מניחים את הפרוסה, ובמרכזה שופכים ביצה שלמה (לא מעורבבת)
מטגנים משני הצדדים
מרק חביתה - מכינים מרק. מתאים במיוחד מרק ירקות כשהירקות חתוכים קטן ומרק עגבניות עם גזר, אבל למעשה כל מרק יתאים. מביאים את המרק לרתיחה ושופכים פנימה בעדינות ביצים שלמות (בלי קליפה) אחת אחרי השניה. מבשלים עוד כמה דקות. אפשר גם מרק עם נטיפי ביצה - במקום לשפוך ביצה שלמה, מערבבים את הביצה, ושופכים "נטיפים" לתוך המרק
חביתת חיוך - חביתה שמעוצבת בצורת חיוך. היא יכולה להיות חביתה רגילה, או חביתת עין משתי ביצים, בעזרת ירקות חתוכים, גבינה וכו' מעצבים פה, אף, עיניים, שיער וכו'. אפשר לתת לילד לבד.
אבל נשמע שהילד שלך פשוט לא אוהב ביצים, אז אולי באמת דייסה?
עכשיו חורף, אפשר גם אבוקדו לארוחת ערב, על פרוסה עם ירקות