אני חושב שכמעט כל אחד שם לב לכך שבשנה האחרונה הפעילות למען פולארד דעכה מאוד. דווקא כעת, בזמן שנחשב לשעת הכושר המרכזית (סיום כהונת נשיא - דבר שלא היה כבר 8 שנים) האש הולכת ודועכת.
הסיבה לכך היא די פשוטה. הפעילות התבססה על אנשים טובים שהקדישו לנושא את מרצם, זמנם ומחשבתם אך כל הפעילות הייתה בנוייה אותו מספר מצומצם של אנשים מה שגרם לכך שברגע שכמה מהם נאלצו להוריד מינון בפעילות מסיבות שונות (חתונה וכדו´) נוצר מצב שמלבד אסתר פולארד ישנם מעט מאוד אנשים שלוקחים אחריות על הפעילות.
כאמור, המצב כרגע הוא שישנן המון יוזמות טובות וראויות שנופלות פשוט מכיוון שאין מי שייקח עליהם אחריות. זה עצוב במיוחד מכיוון שכיום (להבדיל מהמצב לפני שנים ספורות) ישנם המון המון אנשים שרוצים ומחפשים להשתלב בפעילות אך אפילו פניות שמגיעות נשארות לפעמים ללא מענה פשוט מכיוון שאין מספיק קודקודים שיטפלו בהן.
בקיצור, ברור שיש הרבה אנשים שלא יכולים לקחת על עצמם כרגע אחריות בנושא אך בטוח שישנם גם רבים אחרים שכן ואני מקווה שההודעה שלי תתרום במשהו כדי לעורר את כולנו לעשות מעשה.
בתכל´ס מי שרוצה לעזור אני חושב שהדרך היעילה ביותר היא פשוט לייצור קשר עם אשר מבצרי בדוא"ל amivtzari@gmail.com או בטלפון 0544734057 ופשוט לבקש לדעת במה תוכלו לעזור בהתאם ליכולותיכם.
אם אינכם יכולים לעזור באופן מעשי אודה לכם אם תסכימו לפחות להקפיץ את האשכול וכן לחשוב אם אתם מכירים חברים אחרים שיכולו לעזור - כיוון שאני חושב שכולם מסכימים שעצם המצב שיהונתן ממשיך להנמק בכלא וקול הציבור איננו נשמע זה חילול ה´ וזו פגיעה נוראה ביהונתן שחש דרך שיחותיו עם אשתו את המצב בארץ והידיעה שיש כאן פעילות משמעותית עבורו היא שנותנת לו כוחות לשרוד (וח"ו להיפך)
---
לסיום אתן רק דוגמא לסוגי יוזמות שפשוט דורשות אחריות ושהן ושכמותן אינן זזות פשוט מכיוון שאין מי שלוקח אותן על עצמו
* היה רעיון להציב פעילים עם מצלמות ווידאו במקומות מרכזיים בת"א וכדו´ ולהציע לאנשים לומר מול המצלמה קריאה קצרה לשחרורו של יהונתן. (א) כך אפשר ליצור שיחה עם האנשים ביתר קלות ולעורר את הרחוב. (ב) אח"כ ניתן להכין קליפ להפצה באינטרנט וכדו´ שגם יעזור להפריך את התחושה כאילו פולארד זה נושא רק של הדוסים (יצויין שבסקר של מכון מותגים לפני ביקור בוש אמרו כ-80% שיש להעלות את הדרישה לשחרורו בביקור)
* בקרוב הבחירות לרשויות המקומויות. עלה רעיון לארגן מכתב ולהציע למועמדים לחתום עליו ולהתחייב כי אם ייבחר ייקרא לכיכר/רחוב מרכזי/ת בעיר "כיכר שחרור פולארד" וקריאת השם תלווה באירוע גדול שבו יוענק תואר "אזרח כבוד" ליהונתן. ישנן ערים רבות (בפרט כמו פ"ת וגב"ש) שבהן זה בהחלט ראלי מאוד להחתים את כל המועמדים על מסמך כזה ובפרט אם מכינים עצומה של תושבים רבים הקוראים למועמדים לחתום.
* כמובן ניתן להביא את ההצגה "פצוע בשטח" לעיר/ישוב שלכם, לארגן מטה מקומי שיפיץ סטיקרים וחומרי הסברה, לארגן עצרת מקומית וכדו´.
אלו רק דוגמאות ספורות. יש עוד הרבה דברים נקודתיים שאפשר לעשות ושתלויים בכל אחד לפי קשריו ויכולותיו. הצד השוואה הוא שאם רוצים אפשר לעשות והרבה.
(מומלץ להייעץ עם אשר)
למען עם ישראל ולמען אחינו יהונתן שמסר נפשו למעננו ונמק בגלל זה כבר 23 שנה - בואו נתעורר ונעשה את זה.
יישר כח!
קישורים: