זה ינחמנואנונימי (פותח)

 

       בס"ד

 

 

 

זה ינחמנו: הסבר על נ נח נחמ נחמן מאומן\ ישראל יצחק בזאנסון

 

סקירה על הספר "זה ינחמנו: הסבר על נ נח נחמ נחמן מאומן, מאת הרב בזאנסון.

הוצאה לאור שיר חדש, תשס"ח. 558 עמודים.

 

מאת: שמואל צבי

 

ריקוד סתמי: או צופן הגאולה

 

החסידים שרוקדים על גג הרכב ברמזורים, הגראפיטי שמופיע בכל מקום, בכבישים ובחוצות קריה, המדבקות המופיעות על כלי רכב עם המשפט- נ נח נחמ נחמן מאומן,  מעוררת אצל האנשים תגובות שונות, אלא שהתגובה המרכזית  היא השאלה- מה זה בעצם נחמן מאומן?

 

שאלה זו נותרה פתוחה עד שהשכיל הרב בזאנסון ועמל במשך 12 שנה לכתוב ספר בשם "זה ינחמנו" שיצא לאור בימים אלו, הוא הבין כי באופן כזה, שילוב של הסבר על פי המסורת התורנית לצד תאור חייו של מי שקיבל את הפתק, אזי יתקבלו הדברים ויפעלו כמו שהם באמת צריכים לפעול, כיוון שהספר נותן מענה לשאלה הכה פופולארית. ובכך מעניק הרב בזאנסון בדרכו הציורית, חשק ורצון לקורא להביא את המשפט הזה אליו, ויותר מכך עד כי יבין שהוא זקוק למשפט הזה והוא נחוץ לו מאוד ויוכל לעזור לו בכל מיני מצבים.

 

הספר כתוב באופן ייחודי ויוצא דופן: שכלי, אנציקלופדי ומדויק מחד, רגשי, סוער וסוחף מאידך. כל קורא יכול לחוש את העבודה הרבה שהושקעה, אלמנטים תורנים בסיסיים בתוך ראייה כללית שהיא מעל הזמן והמקום בו זמנית.

כתיבתו של הרב בזאנסון נשענת על עולם ידע רחב ברזי הקבלה והחסידות, כמעט אנציקלופדי, סוג של גאונות עם השראה.

 

הספר מחולק לשלושה חלקים

 

החלק הראשון-הפתק, מתאר את הרקע שבו התקבל, סיפור קבלת הפתק כמכתב שמימי, משמעות העניין ויסודותיו בערכי המסורת. הסבר מדויק ועשיר על כל פרט ופרט מפרטי "הפתק" שורה-שורה, מילה במילה.

 

החלק השני- הסבא, כי יש פתק ויש בעל הפתק, כדי לקבל את מהות הפתק, יהיה זה יותר קל כשנקבל הצצה כללית אל תוך עולמו של בעל הפתק. בחלק זה של הספר מתוארים חייו של הסבא על ידי פסיפס של אנקדוטות נבחרות בין אלפי עדויות, שמתוכן יוצא פאזל מושלם- ציור דמותו של הסבא- בעל הפתק.

 

היופי שבסיפורים על הסבא, גורם לקורא אותם, מן הנאה השמורה בעיקר למי שחובב דמויות הוד, גיבורים שעשו היסטוריה במהלך חייהם והפעם- היסטוריה רוחנית.

 

החלק השלישי- זה ינחמנו, הספר כאמור נשען על מסורת תורנית, בחלק השלישי מובאים, ליקוטים, מאמרים השלמות וביאורים ולבסוף, מפתח כללי מפורט.

 

בשורה נפלאה ומסר של תקווה, חזון לאחרית הימים וגם אזהרה: כיצד להינצל מהמבול הקרב ובא.

כך מתאר הרב בזאנסון בכמה מילים את ספרו.

 

קראתי בספר ואני יכול להעיד ששאלות רבות באו על פתרונן, אם כי עדיין יש כמה שאלות פתוחות כמו למשל, האם קבוצה זו היא כפי שתיאר זאת צבי מרק- ניאו ברסלבים או שמא זאת הדרך הותיקה של חסידי ברסלב מדור דור, כך או כך, הבשורה שבספר הכניסה בי כמות רבה של אופטימיות, כי עתיד להתגלות המנהיג של עם ישראל, המוכיח הראוי, מנהיג שיוכיח לנו כמה אנו טובים, יטה את פסק הדין לטובתנו עדי יאיר את נשמותינו באור אין סוף, מכיוון שכל יהודי הוא אוצר בלום המוקף באלפי שנות גלות המסתירות את אורו המיוחד,  בשורה זו נמצאת בשם : נ נח נחמ נחמן מאומן, מילות לשיר שעתיד להיות העולם הבא של כל הצדיקים והחסידים.

 

הרב בזאנסון בן 63 יליד צרפת, אומן, אשר פרי עטו הולידו עשרות ספרים ומתוכם הרב-מכר "אומץ", מתגורר כיום בתל-אביב לצד קהילה ברסלבית הצועדים בשיטתו- לתת לכל יהודי מסר של תקווה וחיזוק. אין זה סוד למה הוא בחר לגור בעיר ללא הפסקה, כאשר משימת ההפצה היא בראש מעייניו והעבודה בעיר כזו, מטבע הדברים גדולה ורחבה מאוד.

 

מישהו יודע כמה זמן הליכה מבני ברק לירושלים?abrahami

לפי מה שכתוב המרחק הוא 50.5 קילומטר

 

https://nearby.co.il/%D7%9E%D7%A8%D7%97%D7%A7/%D7%91%D7%A0%D7%99-%D7%91%D7%A8%D7%A7/%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%9D

 

סליחה אם הנושא קצת לא קשור, לא ידעתי באיזה פורם לשאול.

מתכנן ללכת?זיויק
אם המטרה היא להנות ולא רק להגיעפתית שלג

אז  כדאי להיצמד לשביל ישראל. לפי המקטעים הרגילים של שביל ישראל זה בערך 3 ימים.

תודה רבה!abrahamiאחרונה
אומןרק להידבק בצדיק
עבר עריכה על ידי רק להידבק בצדיק בתאריך ט"ו בטבת תשפ"ו 1:23

אהלן
מישהו או מישהי פה טסו פעם לרבינו?
היה לכם מחשבות על היציאה מארץ ישראל?
אני ספציפית מאד רוצה לטוס ודיברתי עם מישהו, אמרתי לו שאני מרגישה שזה חלק מהעבודת ה' שלי,
הוא אמר לי שעיקר עבודת ה' זה להיות חלק מכלל ישראל, מתהליך הגאולה שעמ"י עובר, 
וארץ ישראל היא חלק בלתי נפרד מהתהליך הזה..
הוא אמר שאי אפשר לטוס כדי לעבוד את ה' עם עבודת ה' היא כלל ישראלית..
אבל אני מרגישה שיש פה נקודה שהיא מעבר...
אז אשמח לשמוע מחשבות ותשובות נוספות..
תודה רבה!

מותר לטוס לקברי צדיקים.אני:)))))

אני גם רוצה 

זה לא כ"כ פשוטברגוע
לא פשוט, אבל אפשרי למאן דאמר.נפש חיה.
נכוןברגוע
מבינה אותךאשר ברא

גם אני עסקתי רבות בסוגיה הזאת.. והייתי מהמתנגדים ליציאה מהארץ.

ובסוף כשקיבלתי הזמנה מרבנו, אמרתי לעצמי שאני נוסעת לצדיק באמת בשביל לחזק את עבודת ה'- להיות בבחינת תלמיד שהולך לרבו.

לי מאוד הפריע שהרבה נוסעים לאומן וגם לשוק שם לעשות קניות... אז אמרתי לעצמי שאני מגיעה באמת בשביל להשתטח ולא לשופינג.

וגם לפני ובמהלך הנסיעה עזר לי מאוד ללמוד את שיחות הר"ן ט"ו שם רבנו מספר לר' נתן על מעלת ארץ- ישראל.

וכשחזרתי לארץ התחברתי הרבה יותר לקדושתה ומעלתה..

ולגבי עם מי מתייעצים על זה, כל אחד יגיד לך מנקודת ההשקפה שלו. וצריך לדעת עם מי להתייעץ בנושא- בצד ההלכתי ובצד ההשקפתי.

שתזכי להזמנה אישית!

קצת כמו השיר של בינינפש חיה.אחרונה

כל צעד מקרב אותנו

לגלות שוב את פנייך

הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

 

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

 

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה

אולי יעניין אותך