כי בסך הכול אני מתבססת על שמועות, ואולי הרושם שקיבלתי שגוי. במיוחד שאני רואה שיפעת ענתה אחרת, ולה כן יש ניסיון (מצד המלווה).
אני ילדתי גם בהר הצופים, גם בשערי צדק וגם בעין כרם - ויצאתי הכי מרוצה מעין כרם. אבל כאמור קיבלתי רושם שאחרי ניתוח קיסרי הם פחות פתוחים ללידה מבתי חולים אחרים.
מה שכן טוב מאוד בעין כרם, ולא נתקלתי בו בבתי"ח האחרים שילדתי, הוא המוניטור הנייד. הייתי מאוד מאוד חופשייה איתו, ממש עשיתי כל מה שרציתי והסתובבתי בחדר, ובמקרה או שלא במקרה - זו הלידה היחידה שלא נרשמו בה שום בעיות במוניטור.
אני לא יודעת אם יש בית חולים שרואה בעין יפה ניטור לא רציף בוויב"ק, אבל מה שבטוח - עין כרם הוא לא הבית חולים הזה. הם נוטים לניטור די רציף גם בלידה רגילה (בניגוד לנושאים אחרים בלידה שבהם הם פתוחים וטבעיים). זה אמנם נראה לי מוגזם (לפחות ביחס ללידה רגילה) אבל בפועל זה לא הפריע לי כי עשיתי כל מה שרציתי עם המוניטור עליי (אפילו בצירי הלחץ הוא היה עליי! ואני הייתי בעמידה על הברכיים).
בביקור חולים לא ילדתי, החברות שלי שילדו שם לא היו הכי מרוצות, לא מהתנאים בחדר לידה ולא מהמחלקה (למשל מאוד לא קיבלו עידוד להנקה, להפך). אבל אל תסתפקי בניסיון של החברות שלי מיד שנייה, נסי לחפש נשים שילדו שם.
ועוד דבר אחרון: השיקול המכריע שלי לבחור בעין כרם היה שיש שם (בניגוד לבתי"ח האחרים בירושלים) מחלקה נפרדת לביות מלא, עם חדרים מתואמים, בלי צורך להגיע להסכמים עם השותפת לחדר, וכל הבדיקות והטיפולים לידי. האם השיקול הזה משמעותי לך?
אני לא בטוחה שממש עזרתי, אבל אם יש לך עוד שאלות תשאלי חופשי.