מכינים בצק שמרים (כל בצק שמרים בסיסי יהיה טוב, זה המתכון שלי)
כוס מים
כפית מלח
מען שמן
3 כוסות קמח
שום כתוש (לא חובה)
3/4 כף שמרים
מעט סוכר
(לשים באופה לחם, ולהפעיל על התוכנית של בצק בלבד)
ללוש, לכסות, להתפיח
למילוי:
קוצצים בצל
מטגנים אותו עד שיתחיל להזהיב
בנתיים, קוצצים היטב את הפטריות
מוסיפים את הפטריות ומתבלים קלות (התיבול שלי הפעם הוא רק זנגוויל ומלח)
ממשיכים לטגן עוד דקה-שתיים
מרדדים את הבצק (לצערי לא מדדתי את העובי, לא מידי דק, ולא מידי עבה)
קורצים עיגולים בגודל המתאים (לי יש מכשיר יעודי להכנת מאפים ממולאים כדוגמת סמבוסק, בורקס וכו')
מניחים כף מהמילוי במרכז כל עיגול, מקפלים לחצי ומהדקים היטב את הקצוות
מושחים בשמן, ואופים בתנור במשך כ20 דקות, עד שישחים
מילוים נוספים
גבינה וזיתים (אפשר עם רסק עגבניות)
ביצה קשה וטונה
בשר טחון
ירקות - מוקפץ
כרוב
ואם רוצים בצד החיצוני משהו כמו שומשם או קצח וכו', הכי טוב לפזר על משטח העבודה לפני הרידוד, כך שידבק בזמן הרידוד.