עבר עריכה על ידי שמואלג בתאריך כ"ח בכסלו תשע"ג 18:40
אני -הסרטון המביש והמשפיל בכפר קדום, גזרת שכם....
יום שני בשעה 21:10
מג"ד מה שבטוח במה שפרסמת זה שאייזנר אכן עשה מעשה שלא ייעשה.
מעשה שאני לא אקבל בשום אופן ולא אגבה אף חייל אם יעשה דבר כזה.
בנוגע לכל השאר אני הייתי מחכה לתחקיר מסודר לפני שהייתי כותב משהו.
אתמול בשעה 07:51
אני- הלוואי וכל הקצינים בצה"ל היו מתנהגים כמוהו, אולי אז ההרתעה שאבדה ממזמן הייתה חוזרת ולא כל ילד ערבי היה מרשה לעצמו להשפיל חייל, במדינה נורמלית היו עושים לאנרכיסט הזה יותר מזה ולא רק קת לפנים, אבל רק אצלנו עם ה"מוסריות" הכ"כ מעוותת מגנים חייל על כל דבר, ובכך נותנים לגיטמציה לטרוריסטים...
לא פלא שחיילים מגיעים לסכנת חיים, ומפחדים להשתמש בנשק..
אתמול בשעה 15:21
אני- תקרא את זה, ותראה למה זה גורם...
חיילי מילואים בקרית ארבע: כובלים את ידינו
חייל מילואים בקריית ארבע ביקש ממפקדו להשתחרר כששמע על הוראות הפתיחה באש החדשות, "הצבא פוחד מהתקשורת".
חיילי מילואים מאזור קריית ארבע, טוענים כי מאז מבצע עמוד ענן שונו כללי הפתיחה באש והם הונחו שלא לפגוע בערבים גם אם הם מסכנים את חיי החייל.
י' חייל מילואים ששרת עד השבוע בקרית ארבע מספר לערוץ 7, כי הוא ביקש להשתחרר ממילואים לאחר שהבין כי אין לו דרך להגן על עצמו בזמן אמת, "מהר מאוד הבנו את המציאות החדשה, ידיו של צה"ל כבולות. הוראות הפתיחה באש מחמירות מאוד עד כדי סיכון חיי אדם של חיילים.
לפרק מיד את כנופיות שלום עכשיו ואת התקשורת השמאלנית קיצונית אוייבי עמינו וארצינו, שלא מפסיקים לחרף לגדף ולהסית נגד חיילינו, ומפריעים להם לשמור על ארצינו, עמינו, ועל עצמם...
אתמול בשעה 13:53
חייל בפלוגה- - אין ספק שהסיטואציה המצולמת מקוממת . נכון שהדבר הראשון שעולה לראש זה - מה נהיה מאיתנו ,אנחנו הצבא והם הקומץ והם אמורים להתנהג בדיוק להיפך . אך חזקה עליך ועל כל בר דעת שרואה את התמונות לחשוב ולהסיק כי התמונה מעט ואף לפעמים הרבה יותר מורכבת , ודי בכך . לפעמים מותר לחשוב מה היינו עושים ולא מיד לעשות ואח״כ לחשוב מה בדיוק עשינו .... חז״ל הפליאו להגדיר את המשל - בסוף מעשה במחשבה תחילה .
לפני 20 שעות
באמצעות
אני- צחי התמונה פשוטה מאד, צה"ל איבד את ההרתעה, שבוע שעבר היה עוד מקרה בחברון, עם כוח של נח"ל, שוטר "פלסטיני" נתן אגרוף לחייל, והמון ערבי תקף את הכוח, עם אבנים, ומה הייתה התגובה??
ברחו כמו שפנים מהמקום...
הערבים לא טיפשים עד כדי כך כמו שנוטים לחשוב, הם רואים את המצב בשטח, והם מרשים לעצמם לרמוס את החיילים בכל הזדמנות, הן במחסומים, והן בהפגנות, והם יודעים טוב מאד שלא יעשו להם כלום, והכל בחסות בג"צ וארגוני השמאל, היום חייל לא צריך לצאת למשימה עם נשק הוא צריך לצאת עם מצלמה ועו"ד...
לפני 20 שעות
חייל בפלוגה- לא מסכים שהתמונה פשוטה , אני כן מסכים שזה הרבה יותר מורכב מפעם . אבל לא בהכרח כל מה שהיה נהוג פעם - היה נכון אז ולא בטוח שנכון להיום . נגמר השלב של הזבנג וגמרנו חביבי , היום המערכה היא על דעת הקהל ולא בהכרח בכמות האש שיש למי מהצדדים . תמיד ניצחנו כשהיינו דוד וקמנו מול גולית , הבעיה שלנו חביבי , שהתחלנו להאמין שאנחנו גדולים וחזקים כמו גולית - ומישהו (כנראה לא פחות חכם מאיתנו ) תפס את מקומו של דויד , בצדק או שלא בצדק - דה פקטו תפס , והתנחל בלבבות האומות .
לפני 20 שעות
מפקד הפלוגה- אני הבעתי את דעתי על קיצוניות ורצון לפעול ממקום של כח.
צר לי , אבל אני מציע לא להתפתות ולהגדיר את הדברים כפשוטים. אני מצטרף לרביב ולצחי.
רביב צודק שאין הצדקה לפעולות שאינן עולות בקנה אחד עם ערכי צהל. ערכים אילו משמרים את הכח והעליונות שלנו כאומה דמוקרטית וכצבא של אומה דמוקרטית ושוחרת שלום. לוחם אמיתי יודע לפעול בכח כשנדרש.
צחי צודק. הסיטואציות ככ לא פשוטות. ככ מורכבות.
הבסיס שלנו הוא הכח שלנו. הבסיס הערכי. יצרנו הרתעה בלבנון השנייה וכעת גם בעזה. אפשר לחלוק על אופן הפעולה של החיילים באיוש ולטעון שהם לא מצטלמים טוב. אפשר להיסחף אחר תמונות של v שמסמנים ילדים פלסטינאים ולדון בתקשורת, בפייסבוק ובשיחות סרק כמה אנחנו מצטיירים חלשים.
אפשר ואפשר...
אפשר מעל לכל להאמין! להאמין בכח שלנו, ביכולת שלנו, ולא להתפתות לסחף הזה. הרי את כוחינו אנחנו לא צריכים להפגין כלפי שורה של ילדים מיידי אבנים. בטח שהפגנת הכח אל לה שתהיה בניגוד לערכינו.
אני מתבייש במעשה של קצין שבחר לפעול בצורה קיצונית. איבד את קור רוחו, הפגין חולשה ריגשית ונסחף למקומות האפלים שאסור ללוחמים להיות בהם.
זאת לא האופציה שלנו.
אני לא חרד מהצבעות v של חבורת נערים שיידו אבנים וחיילים בחרו להתנתק מהם. אני מאמין שאם נרצה נבוא בלילה "לאסוף" אותם...
אני חרד מאיתנו. אני חרד שאנחנו מאבדים עשתונות. אני חרד שאנחנו מתנתקים מהמקורות שלנו. נסחפים למעגל אלימות.
אנחנו לוחמים. צריכים להגיב כלוחמים. אנחנו לא מתכתשי רחוב. תאמין לי את ההתנהגות הזו הכרתי בגסי כהן כשהייתי ילד.
כמה שאנחנו חזקים. שרק נמשיך להאמין בעקרונות שלנו ושרק נשמור על לערכינו.
זו מלחמה???? ילדים שמיידים אבנים??
המלחמה היא בתוכנו- אנשים שאין להם מה לאכול, ניצולי שואה שמתמודדים עם עוני וחרפה, ילדים שאינם זוכים לחינוך....כאן צריך להשקיע את המאמץ.
אני מזמין אותך ביום שישי להסתובב איתי אחר הצהריים ואת כל האנרגיות שיש לך תוציא במקומות הללו.
בוא נתלהם יחד. נקשיב לניצול שואה שהבדידות והעוני שוברת אותו. נלך יחד לאלו ששותים מהמיץ של הזבל.בוא נתחזק שם.
הילדים הפלסטינאים שיידו אבנים והוריהם ינצחו אותנו אם לא נילחם לשמור על ערכינו שמבדלים אותנו מהם ואם לא נילחם את המלחמות הנכונות.
אל תתפתה אחוני. אל תתפתה. קל להיות כמוהם, קשה במזה'ת להיות ערכי וחזק כמונו.
לפני 19 שעות
מפקד הפלוגה- מבקש להוסיף למען הסר ספק-
גם אני ניזון מהתקשורת, ועל אף שניסיתי לשדל את מי שרץ עימי הבוקר ובקיא באירועים האחרונים בכלל ובאירוע בו הוכה חייל בפרט, אינני בעל המידע הדרוש כדי לשפוט את הסיטואציה.
ממליץ בחום להמתין לאמירות מקצועיות שיהיו בנושא. ממליץ בחום לשמור על ביטחון מידע כשנידרש לכך.
אין זה סותר שכל תגובה קיצונית, שאינה בהתאם לפקודות, שנובעת מחולשה והיכנעות לרגשות של זעם/פחד/רגשות שליליים- פסולה!!!
לפני 10 שעות
אני- להגן על חיילים זה קיצוניות? לדאוג שלא יהיו בשר תותחים בגלל החלטות פוליטיות זה קיצוניות? אז אם כן אני קיצוני, ואני שמח שאני כזה...
אוי ואבוי לצבא שדואג לאוייביו ומסכן את חייליו..
שימי האם אתה כמ"פ- לא הייתה לך בעייה לשלוח חיילים במצב כזה, שהם חשופים לידויי אבנים מבלי יכולת להגן על עצמם??
וכן אבן הורגת, ע"ע אש ויונתן פלמר הי"ד, שנרצחו מאבנים..
תפסיקו להתייחס לאבן כאילו זה נוצה, כזורקים בלוק על חייל גם הקסדה לא תעזור לו וזה הורג, רק צה"ל מתייחס לזה בשוויון נפש..
צה"ל יודע להיות הכי "מוסרי" כשזה נוגע לאוייב, אבל כשזה נוגע לביטחון התושבים וחיילים הוא נהיה רכרוכי ורופס..
המוסריות האמתית היא המוסריות של התורה, שאומרת לא לרחם על האוייב!! גם עם הוא "ילד"..
ילד תמים לא לוקח בלוקים וזורק, ואם יש לו כח לזרוק בלוקים, אז שישא בתוצאות, דוד המלך כישצא להילחם לא עשה סלקציה, אלא הרג, כנ"ל יהושוע כנ"ל במלחמות ישראל השונות, ואפשר לראות המון דוגמאות בנביאים...
מי שמרחם על אכזרים סופו שיתאכזר על רחמנים, ורואים את בבירור בשטח, אותו מח"ט אומלל שדואג לחיי הילדים הערבים ימ"ש..
הוא זה שנותן צווי הרחקה מנהליים לילדים יהודים, שכל חטאם הוא בשהייה במאחז "בלתי חוקי"...
אם זאת המוסריות של הצבא, אז הצבא הזה פשט את הרגל..
וכמו שכתבתי לרביב, לא צריך להיות "ביטחוניסט גדול בשביל להבין את המצב בשטח, זה כמו שלפני הגירוש מגוש קטיף, שהזהרנו "האזרחים הפשוטים" והלא ביטחוניסטים, שאם יפנו את חבל עזה,יגיעו טילים לב"ש ואשדוד, ות"א ואנשים צחקו לנו בפנים, אמרו לנו מה אתם מבינים, הביטחוניסטים אומרים שלא....
פחח מי צדק בסוף???
היום כולם כולל כולם מודים שזאת הייתה טעות נוראית!!
לצערינו צה"ל נהיה פוליטי, ולא כל החלטה שמתקבלת היא משיקולי ביטחון, ולכן המצב בשטח הוא זוועה..
ורבים מחבריי בחטיבות השונות אומרים שירדה להם המוטיבציה לשרת..
לפני 4 שעות
חייל בפלוגה- חוששני שנסחפת בנתונים ובמסקנות מהם - אך אין תופסין אדם בשעת כעסו . צה״ל יודע ונכון שיידעו מפקדיו כיצד להתנהל בוודאי ובוודאי בעיתות רגישות שכאלו . ראה מאמרו של רון בן ישי הבוקר ב ynet בו הוא מציין כי ״ כוחות קטנים מידיי עשויים להיגרר לאש חיה ולייצר ״שהידים״ ״ , במקרים שכאלו צריכים להיות חכמים ולייצר פיתרון ( שדרך אגב נמצא בציטוט עצמו ) , לא התלהמות .