שאלה...תחיה**

עברתי קורס 60 ואמרו לי שאפשר להתחיל להתנדב(בירושלים) רק באזור סוכות זה נכון? אני ממש רוצה להכנס כבר...

תחילת ההתנדבותאנונימי (פותח)
חניך קורס שסיים, עבר את המבחן המסמיך וקיבל 2 מתוך 3 זריקות להפטיטיס בי יכול להתנדב.
מעבר לזה כנראה שבירושלים עושים חוקים לזמני כניסות, דבר שלא שמעתי עליו עד עכשיו . אם לא מאפשרים לך, תנסי בינתיים באזור אחר.
ירקוןחובשת
אתה לאר יודע שיש מד"א ויש מד"א ירושלים.
בירושלים חוקים משלהם...

ואיזור ירקון הולך הרבה אחרי כולם.. (חולצות פס ירוק הגיעיו אלינו לפני שנתיים וחצי, דרגות לפני שנה למתנגבים)....
אההה ומה שמעתי שבגלל שהסתבכתם על הגי-פי-אס לא יכניסו כאילו ללבנים...
לא GPSאנונימי (פותח)
היה אצלנו ניסוי על מסופונים שבעצם הטופס הוא ממוחשב אבל זה ללא GPS.

המסופונים היו גרועים מאוד וקשים לשימוש. בינתיים לפי מה שהבנתי לא סיימו את הניסוי ובודקים הלאה מה עושים. יש סיבה שהיו כאלה שהיו אומרים שיש "תקלה במכשיר" כדי לכתוב טפסים ידניים.
מד"א ירושליםאנונימי (פותח)
מתנדבים חדשים בירושלים מתחילים להתנדב רק אחרי סוכות... בד"כ יש יום לפני סוכות שבאים ומקבלים הסבר כללי על ההתנדבות וכו'.. ורושמים העדפות למשמרות, ואז בסוכות יש יום מרוכז (יום שלם) של תירגולים, הסברים, הכרות עם האמבולנס ופגישה עם הצוות של המשמרת.. לפני זה אין מה לחפש בתחנה!! חוץ מזה שתחילת התנדבות מותנת בזה שאת אחרי גיל 15 ועברת 2 זריקות לפחות.....

נראה לי לא אחראי להתחיל להתנדב באזור אחר לפני... (חוץ מזה שעד סוכות יש בסה"כ עוד חודש וחצי בערך... )

בהצלחה!!
נכון מאוד!תמר_דר
אני ממש לא ממליצה לך לנסות להתחיל להתנדב באיזור אחר.
מתנדבי נוער חדשים נכנסים במדא ירושלים בסוכות אחרי הכרת אמבולנס והסבר על נהלים בתחנה.
לפי המשמרת שבה תשובצי תגיעי לאחד מימי התרגול בסוכות ותכירי את סגל המשמרת ואת האחרים במשמרת.
עשית את הקורס בעפרה, נכון? אז אל תדאגי, יצרו איתך קשר בקשר להתנדבות.
בהצלחה רבה בהמשך!
תמר...תחיה**
תודה על התגובה...
איך את יודעת שעשיתי את בקורס בעופרה?
כתבת בשרשור היכרותתמר_דר
שאת בתחנת עפרה. אז אם את חדשה (כלומר את עוד לא יכולה להתנדב בעפרה) ואת כבר רואה בעפרה את התחנה שלך- כנראה שעשית שם את הקורס...
אבל..תחיה**
1.אני מעל גיל 15 ועברתי קורס 60
2.איפה עושים את הזריקות? פשוט הולכים לקופת חולים ואומרים שאני צריכה את הזריקות וכו...?????
לא יהיה אחראי ?אנונימי (פותח)
לא אחראי הכוונה שייצא מזה דבר רע. אז ננסה לחשוב מה ייצא רע שכדאי ולא :
מקצועיות- נכון ולא נכון, אם היא תתנדב באזור שמקפידים בו על חונכות ולמידה והרמה שלו טובה אז זה לא יפחת, אם תלך לאזור שייתנו לה לעשות אינטובציה במשמרת ראשונה (הקצנתי, ידוע) אז ברור שהיא גם תיראה ככה.
הכרה עם התחנה- תזכירו לי איך להתחיל להתנדב במקום אחר ימנע להגיע ליום הכרות עם התחנה ? אולי רק אגו מנופח של האחראים . מעבר לזה לא אמורה להיות שום בעיה.

אני מוכן שתוסיפו עוד דברים רעים ואראה אולי אני טועה. אדם צריך לומר כשהוא טועה
בין קורס 60 להתנדבות מעשיתאנונימי (פותח)
בין החומר התאורטי שנלמד בקורס 60 לבין מה שקורה בשטח יש הבדל משמעותי...

אתה צודק.. אין בעיה שהיא פשוט תקבע עם משהו בתחנה ותתחיל להתנדב בלי לעבור שום הסבר על איך, למה וכמה מתנדבים.. איך למלא טפסים, איך להוציא מיטה לפתוח כיסא וכו'..(מה לעשות שעל לבן זה לפעמים חלק די גדול מתפקידו של מתנדב הנוער- ואת זה למיטב זיכרוני לא מלמדים בקורס 60..). היא פשוט תלמד תוך כדי...- וככה עוד כמה שנים יבטלו את ימי ההכנה ואולי גם את כל קורס 60 כי אפשר ללמוד הכל תוך כדי....

אני יודעת שזה לא בדיוק מה שהתכוונת... ובטוח שזה לא יהיה המצב גם לא בעוד הרבה שנים אבל צריך שיהיה איזה סדר מסויים..בצורה כזו אפשר לעקוב ולראות איפה המתנדב נמצא- מה רמת הידע שלו והתפקוד ועל מה כדי לעבוד ולשפר...

למה ללכת נגד הזרם ולהתנדב לפני כולם??

אם כל צר ליאנונימי (פותח)
אם יש קורס שבתוך החומר בחלק הכרת האמבולנס לא לומדים איך מתעסקים עם מיטה, כסא, טפסים והכרה כללית זה גרוע
אם יש קורס שלא נפתח באיך למה וכמה מתנדבים, זה גרוע.

אין מה לעשות, משמרת זה הדבר שהכי מוריד את החומר לתכל'ס ובשביל זה החניך מצוות לחונך שחוזר איתו ומלמד אותו שוב איך פותחים כיסא, איך ממלאים טפסים, איך מנפחים מסכת חמצן, איך לוקחים מדדים.
תשאלי כל חניך בקורס פרמדיקים והוא יגיד לך שאינטובציה על גרשון (בובת התירגול) לא משתווה על אינטובציה בחדר ניתוח שלא משתווה לאינטובציה בשטח. נו אז מה, נשאיר את חניך הקורס עם גרשון עד שארית חייו? זה בסדר הוא ראה ותירגל, וזה בסדר חניך 60 ראה ותירגל, לא זה מה שצריך לעכב.
בין לטחון דק לבין לבטל קורס 60 המרווח הוא עצום וזה לא נכון לראות איפה החניך עומד אם הוא לא עומד מול חולה. תשימי אותו כמה שאת רוצה בתחנה ליד מה שאת רוצה , את תקבלי את אותה תוצאה כמו בסיום הקורס כי הוא הגיע לגבול היכולת...מול בובה, הוא צריך להמשיך הלאה.
צודקאנונימי (פותח)
אתה צודק...
אבל יש הבדל גדול מאוד בין קורס פראמדיק לבין קורס 60... יש גם הבדל בין לעשות אינטובציה לבין לפתוח כיסא.... הדבר היחיד שאולי משותף הוא שאם אתה לא מתרגל אתה לא יודע.... בקורס 60 (לפחות שאני עשיתי) לא רואים אמבולנס...ובדיוק בשביל זה צריך יום הכנה...

צודק 100% שאם חניך תרגל לפחות פעם אחת הוא צריך להתקדם ולגשת למעשי..

אבל אני עדין חושבת שעדיף לא להתנדב לפני יום ההכרות...
בטח שיש הבדלאנונימי (פותח)
אבל בין לעשות אינטובציה (אגב הם עושים דיי הרבה אבל לא חשוב) שצריך לתרגל מיומנות מסוימת לבין לדעת טכנית איך פותחים כסא ובאמת שזה לא מסובך, אולי צריך להפעיל כח אבל בשביל זה שילך לחדר כושר.

אם אצלך בקורס 60 לא ראו אמבולנס תגידי למדריכים שלך שזה חמור מאוד.
איו ביום הכרות הזה כלום מעבר ללהכיר את התחנה או את הצוות אבל להכיר את התחנה עושים בשניה בתחילת משמרת ולהכיר את הצוות הכללי לוקח איזה כמה משמרות...

נסכם שיום ההיכרות הוא דבר נחמד אבל בטח שלא נספח חשוב ביותר להתנדבות החניך
אווווווווווווווווווותחיה**
תודה על כל התגובות!
אני ממש רוצה ללכת לפי הראש של ירקון! הוא ממש צודק1
אבל.. יש מעלי...לא נורא אז נתחיל הסוכות או מתי שזה לא יהיה רק שיתחיל!!!!!
ו..גם אני לא ראיתי אמבולנס בקורס 60 שלי ולא לימדו איל לפתוח כיסא ומיטה....
?!פעימה
בס"ד

איזה הזוי..
לנו מהיום הראשון הודיעו מתי האמבו' מגיע ותכננו ת'זמן לפי זה..
ברור שחלק מהקורס 60 זה האמבולנס.. לא?!
הזוי.
הכל תלוי בתחנה...תמר_דראחרונה
מה לעשות, אבל במדא ירושלים דברים הולכים אחרת.
יש לך משמרת קבועה וסגל שדואג לרמה המקצועית שלך והיום היכרות הוא הרבה יותר מאשר להכיר את התחנה והצוות.
אצלנו ביום הכנה יש הכרת אמבולנס רצינית, טפסים, מדדים, תרגולי החייאה וקרש גב ועוד.
לכן חשוב להתחיל במסלול הרגיל ביחד עם כולם, כדי שאח"כ לא יווצרו אי הבנות.
אני יכולה לתת כדוגמא את סכמת ה- PHTLS. בכל הארץ יש שני סבבים בשטח, ואילו בירושלים מבצעים סבב שניוני באמבולנס. מתנדב שיתחיל להתנדב באיזור אחר ויתרגל לצורת העבודה שם, יסתבך אם בהמשך הוא יצטרך לעבוד בשיטה שונה.
לכן כסיכום- חכי לסוכות, עוד אין הרבה זמן!
תגידו רגעעלמת חן

דוד שלי נפל ואיבד הכרה ועכשיו הוא התעורר ומדבר חלש

השאלה שלי מה יכולה להיות הסיבה ששמו אותו בטיפול נמרץ?

לכאורה הוא בעצם רק התעלף

לא יודע כמה פעיל פה...ניב שטרן
אבל מישהו יודע על קורס חובשים לביינישים בבין הזמנים?
בדקת עם איחוד הצלה?פתית שלג
א. איפה בודקים?ניב שטרן
ב. בעיקרון אני מעדיף לעשות דרך מד"א...
תתקשר אליהםפתית שלג

גם לאיחוד הצלה וגם למד"א.

אני יודע פשוט שבאיחוד הצלה מצוי יותר קורסים נפרדים.

ולפי מה שידוע לי מד"א מכבדים את הקורס של איחוד הצלה.

(ואם אתה מתכוון להתנדב, אז התשלום סמלי..)

מה המספרים?ניב שטרן
מדא *8101 איחוד 025436540פתית שלגאחרונה
ואולי תעדכן פה בפורוםפתית שלג
קורס חובשים מבחן אג''ם עזרה דחוף בבקשהcatt

שלום, יש לי מועד ג' של מבחן אג''ם (נהלים עברתי ברוך השם)
אני לא מצליח להתכונן, כל החומר לא ברור, מפוזר ומאוד ארוך, זה לא כמו עם שאר החומר והמבחן המסכם אותו עברתי בקלות.
למישהו בבקשה יש את המבחנים עם תשובות? אני חייב ממש ממש דחוף, אני לא רוצה ליפול בקורס חובשים שהשקעתי בו אלפי שקלים ומעל חצי שנה בגלל המבחן השטותי הזה
תודה רבה לעונים!!

קורס חובשת או מ"ער לנשים בלבד ?אין
יש דבר כזה?
אולי באיחוד הצלה,לא לנוערישראלית2❤🇮🇱אחרונה
שאלה על קורס 60ישראלית2❤🇮🇱
אהלןן
מישהו יודע במקרה אם בקורס 60 יש דברים עם אינפוזיות/ורידים/מחטים? אני ממש מפחדת מזה אבל ממש רוצה לעבור את הקורס..בעייתי?😅
בגדול לא אמור להיותהריון ראשון13

כי נוער לא מתעסקים בזה..
מקסייימום מלמדים בדיקת סוכר שזה עם מחט לא ניראית 

ואי פצצהה(; תודה(:ישראלית2❤🇮🇱אחרונה
התנדבות בנטןמנ1
אם אין בתחנה שאני מתנדב אמבולנס לבן אני יכול להשתבש לנטן?
או שאני לא יכול להתנדב אז?

תודה רבה מראש!!!
רשמיתמשקפת
אסור לך לעלות על אטן/נטן בלי הכשרה
בתכלס יש נהגים/צוותים שמאפשרים לעלות גם בלי הכשרה אבל זה דיי נדיר וקורה בעיקר אם יש מחסור באנשי צוות
אז תיאורטית אפשר להרשם למשמרת בנטן או שא"א?מנ1אחרונה
יצירת קשר עם מדא לעניין התנדבותשיבול

אני מעוניין בהתנדבות ולעשות קורס במד"א אך יש לי שאלות אליהם קודם.

למשל שלחתי טופס מקוון אבל אני לא בטוח שמילאתי כמו שצריך ושזה עבר, אני מתלבט איזה קורס איפה ומתי, ובאופן כללי אני לא מבין מתי יחזורו אלי אם בכלל

הבעיה שלא עונים בטלפון שבאתר (03-9101101) כנראה שהם עמוסים מאד תמיד. איך אפשר ליצור קשר עם אדם רלוונטי לעניין התנדבות וקורסים?

תודה

תנסה להתקשר ל8101*תגל הארץאחרונה
עריכהשושנושי

אולי יעניין אותך