יום שישי הבא ט"ו טבת 28.12.12 יוצאים מאלון מורה...
פרטים בהמשך...
יום שישי הבא ט"ו טבת 28.12.12 יוצאים מאלון מורה...
פרטים בהמשך...
אז אני אשמח לקבל טרמפ בחזור צפונה לאיזור מחסום הבקעה - בית שאן - צמח
חברים שלום וברכה,
4:30 מפגש בשער היישוב אלון מורה ונסיעה להחניית רכבים בסקאלי ובהר כביר
4:50 מפגש ותדריך מאבטחים (נשק ארוך בלבד), חובשים ומע"רים (חובה ליצור קשר לפני - dvirraviv@gmail.com)
5:00 מפגש ברחבת הישיבה של אלון מורה
5:15 יציאה למסלול (נא לדייק)
7:00 הגעה לאזור הבריכות וביקור באזור שמתחת (ממזרח) לעיקול הכביש
8:00 עזיבת הבריכות ותחילת חזרה לאלון מורה בשתי קבוצות נפרדות
קבוצה א (בהובלת נתנאל אלינסון וישראל רוזנפלד) – הליכה במעלה ואדי אברד, ואדי סמקה וסיום בהר כביר
קבוצה ב (בהובלת דביר רביב) – הליכה במעלה הציר שעולה לכיוון סקאלי, ביקור בח'רבת אל חריבת, תל אל פוחאר וסיום בסקאלי
12:00 סיום משוער של קבוצה א בהר כביררמת קושי:
הטיול מיועד למטיבי לכת בלבד והוא כולל ירידה במתלול החריף ביותר בארץ ישראל המערבית – מראש הר כביר עד לנחל תרצה. ירידה של כ-700 מטרים על פני קילומטר וחצי בקו אווירי. ירידה זו יש גם לעלות אחר כך. אין אפשרות לחתוך באמצע, אנחנו באזור ללא התיישבות עברית. לא מתאים לבעיות ברכיים. הטיול כולל ירידה תלולה מאוד בדמדומי הבוקר. לא מומלץ לילדים למעט מקרים חריגים שאושרו על ידינו.
תשלום:
הטיול הינו בתשלום סמלי שמוקדש לטובת פרויקט טיולים ייחודי וחדשני בשומרון לרווחת הקהל הרחב.
התנהגות נאותה:
מי שבא לטיול מקבל על עצמו לא לגרום נזקים לרכוש שאינו שלנו (היו דברים מעולם). את דעותיך שמור בבית. אנחנו באים לטייל וליהנות מהנופים והמורשת. מי שלא מתאים לו שירד למעיינות בפעם אחרת. הטיול תואם עם הצבא לאחר עמל רב ועל מנת שהמסורת תמשיך עלינו להתנהג כראוי.
ציוד נדרש:
נעליים גבוהות, 3 ליטר מים, פנס, תנ"כ, קפה ומצלמה.
מי שלא בא הפסיד...
למרות שלפי דביר רביב זה רק היה ההתחלה וזה פתח לעוד המון טיולים שיהיו באזור...
הלוואי שיהיו עוד כניסות בקרוב.... אני יעלה תמונות בעז"ה למי שרוצה לראות מה הוא הפסיד
ואגב יש כל יום שישי טיולים אם דביר במקומות שלא מטיילים בהם בד"כ בשומרון ובסביבה
אז מי שרוצה מוזמן להתעדכן...
אני אשמח שתרשום באופן קבוע את הטיולים יום שישי של דביר רביב לטובת גולשי הפורום...
אני אישית לרב הטיולים לא יוכל להגיע כי אני לא מהאזור...
ahrאחרונהאח שלי היה שם ביום שישי האחרון

הכי זול שטסתי היה ב-150 ש"ח הלוך חזור למילאנו (כמובן רק עם תיק גב). מה שלכם?
או שלמרות החום כיף לטבול בכנרת?
תכננו טיול משפחתי וממש מתלבטים כרגע אם לחזלש הכל
רותח שם למותת
הייתי שם היום וממש סבלתי...
חושבת שזה יהיה ככה עד שבוע הבא לפחות
שלום לכולם,
האם ידוע האם מסלול הטיול יער ברעם ונחל דישון, וכן שביל הפסגה בהר מירון, אפשריים לטיול? אני שואל בעיקר לאור המלחמה והדיווחים שהיו על שריפות באיזור.
אשמח גם להמלצות נוספות באיזור (מסלולים/פעילויות למשפחה כמו רכיבה על סוסים), כולל מזרחה משם לכיוון אצבע הגליל.
פעם היו מספרי טלפון של בתי ספר שדה לבירור על מסלולים לפני טיול. יש היום משהו שמקביל לזה?
תודה
נשאר מהחופש את החודש האחרון. ואין לנו עוד שום תכנונים וזה מלחיץ!!! הילדים כבר מתחילים לחשוש שגם השנה לא נעשה שום דבר. אנחנו ממש רוצים לעשות דברים, אפילו חשבנו על חופשה ליד טבריה. אבל גילינו שאין לנו מה לעשות באיזור של הצימר. בקיצור רעיונות למשפחה עם כמה גילאים יתקבלו בברכה (תיכון ויסודי).
בעלי חושב לנסות לקחת כל ילד או ילדה לפעילות שיבחר, לדעתי עדיף משהו משפחתי.
משתדלים למצוא מקום ללא בעיות צניעות ופחות עם מים.
מכירים מקום כמו קפצובה אבל יותר מוצלח?
פארק שווה לפיקניק?
האם מעניין במוזיאון המדע בירושלים? מערת הנטיפים?
מכירים צימר (במחיר סביר) עם בריכה שיש לידו מה לעשות?
ממש אשמח לעזרה כדי שהשנה נצליח לבלות.
האפליקציה שהייתה זמינה בעבר הורדה מהחנות אפליקציות.אבל הצלחתי להתקין אותה.
ואני מחפש דרך להוריד את הסיורים,מישהו במקרה יודע איך לעשות את זה? הלינקים להורדת הסיורים כמובן לא זמינים.
ראיתי פירסום על מקום נחמד - בור מים ותצפית ברמת מיגרון
מישהו מכיר? יודע אם המקום הזה קיים עדיין? (כי רמת מיגרון..)
או תצפית אחרת ומקום נחמד (עדיף עם מקום לשבת -ספסל וכדו') האיזור מיגרון/עופרה וכדו'?
תודה רבה
קצת אחרי צומת שילה- יש בור בוסתן העמק- עם שילוט- יש שם תצפית יפה ואולי גם בור מים- לא בטוחה.
ובצד השני של צומת שילה- לכיוון גבעת הראל- יש גם תצפית מיד אחרי הכניסה לגבעת הראל.
משערת שיש גם בעפרה, פשוט צריך להיכנס בשער ולנסוע די בשוליים של הישוב
עשיתי רק עד הר בנטל. הבנתי שמדרום להר בנטל והלאה די משעמם עד הירידות בצוקים שמעל הכנרת. לא זוכר כמה הוא קשה.
תשאל אנשים.
אשמח לרעיונות למסלולים שמתאימים למשפחה (הגיל הכי צעיר 7) באיזור המרכז/שפלה