א.האם אתם אומרים תודה לנהג כשאתם יורדים מהאוטובוס?
ב.באם כן - גם אם הנהג ערבי תאמרו לו תודה?
ג.כמה לדעתכם מ1 עד 10 אמירת התודה תשפיע על מצב רוחו של הנהג?
תשובות שלי.
א.משתדל.
ב.לא.
ג.7
א.האם אתם אומרים תודה לנהג כשאתם יורדים מהאוטובוס?
ב.באם כן - גם אם הנהג ערבי תאמרו לו תודה?
ג.כמה לדעתכם מ1 עד 10 אמירת התודה תשפיע על מצב רוחו של הנהג?
תשובות שלי.
א.משתדל.
ב.לא.
ג.7
כתר הרימוןלק"י
1. לפעמים
2. לא יודעת..
3. 6
א. משתדל, בעיקר אם הוא יכול לשמוע מהיכן שאני יורד.
ב. כן. פשוט לי שאין משום "לא תחנם".
ג. 7.
א. באוטובוס עירוני כשאני יורדת בדלת האחורית- אני לא אומרת תודה, אבל בנסיעה בינעירונית- בד"כ כן.
אבל לאחר פרוצדורת התשלום, אני ממש משתדלת!
ב.לערבי? |נגעלת|
אולי אסנן תודה.. אבל...
ג.10.
ואני די קרובה לנהג- אז כן.
2. תלוי.אבל בד"כ, כמו סעיף 1.
3. 9
ומה עם השאלה איך זה משפיע עלינו? 
1. משתדל, אם אנ יורד מהדלת האחורית והוא לא ישמע, אז לא תמיד.
2. כן, אם זה היה עד כדי כך מפריע לי, לא הייתי אמור לעלות לנסיעה הנ"ל.
3. אני לא יודע, אני יודע שלי זה עושה ממש טוב על הלב.
א. משתדל.
ב. משתדל. (מה, שאני אשאר חייב לו טובה?!
)
ג. מ1 עד 10.. מאיפה לי לדעת, איני נהג.
נוצה ברוחא. אם הנהג קרוב אלי אז כן.
ב. בשונה מנהג יהודי אני לא אעשה השתדלות גדולה לכך, אבל אם במילא ירדתי דרך הדלת הראשונה, אז כן..
ג.6-7
א. ברור.
ב. ממש לא!
ג. רואים שזה עושה לו טוב.. 
בגאווה רבה!
כל פעם שהולכים לגן ורואים את מנקי הרחובות אומרים להם תודה,
הפיצית בת שנתיים וחצי אומרת לו "אתה עושה לנו נקי?"
ואיך לדעתך מנקה רחוב (יהודי) יגיב אם אישה שהיא לא בת שנתיים תגיד לו תודה ?
א. אומרת אחרי שנאי משלמת. בד"כ כשאני יורדת לא יהיה אפשר לשמוע אותי, אם ירדתי מקדימה- אז כן
ב. לא. להיות נחמדה לאיש זר?
ג. תלוי בנהג וכמה נוסעים אחרים העלו לו את הפיוזים
א. תלוי, אם הוא היה נחמד אז כן.
ב. כמו א'.
ג. 5.
בכל אופן:
1.בדרך כלל.
2.מה זה משנה? כמו לכל נהג.
3.לא נראה לי שזה כל כך משפיע עליו, אבל לא אומרים בשביל להעלות את מצב הרוח של הנהג. אדם עושה לי טובה וחובתי להודות לו על כך
בעזהי"ת
1. כן [אא"כ אני יורדת מאחורה וממש צפוף שם], ואמת שהרבה פעמים גם יצא לי לשבת ממש מקדימה ואז אם אני נגיד מוציאה מסטיק אני אציע לנהג גם, בשביל לעשות לו שמח
[לכן מעדיפה להסתובב עם מסטיקים כמו five שארוזים אחד אחד וקל להציע אותם]
2. כן
3. 9-10; אני טוענת גם בכללי שנהגי אוטובוס עושים לנו ממש שמח- נסעת עם נהג נחמד- עושה ת'יום, הנהג היה עצבני- זה מבאס. לכן אני רוצה ליות נהגת אוטובוס; בכ-כ-ה כלום- לעשות לאנשים את היוםם!
ואם זה נהג שחביב עלי כבר- אני ארד מקדימה. למרות שבד"כ אני לא אוהבת לעשות את זה.
ב. כן.
ג. 10. לדעתי זה גורם לו להרגיש שאני תופסת אותו כבנאדם עם רגשות, ולא כ"נהג".
א. אני מקפיד לומר תודה רבה כשאני עולה, ונסיעה טובה כשאני יורד
ב. כן. מפני דרכי שלום ואדיבות, וכהוקרת תודה אנושית בסיסית
ג. ממש תלוי בנהג. ישנם כאלה שאפילו לא מתייחסים..
~א.לעזרתי היום רבות למזכירתו של מנהל מוסד שהוא לקוח שלנו אח"כ מנהל המוסד התקשר במיוחד רק כדי להגיד תודה.
זה בהחלט חימם את הלב שמעריכים את המאמצים. 
ולשאלותייך:
א. משתדל.
ב. תלוי.
ג. 8
ועוד משהו - הזכירו פה את מנקי הרחובות. בקרית ארבע התברכנו במנקי רחובות שגם מאירים פנים ומקדימים שלום לכל אדם. מעטים הפעמים שהצלחתי להגיד בוקר טוב לפני שהם בירכו אותי לשלום 

כן
כן
6 7
ברור. זה כיף וחשוב ומעולה.
אם הוא ערבי- אומר, אבל בלי משים. בעיקרון- לא.
אמירת התודה יכולה להשפיע לפעמים אחד ולפעמים עשר. זה לא תלוי בי, אלא בו, או בקב"ה.
השתדלות, לומר תודה. נטו...
1. כן
2. כן
3. אני מקווה שהכי בעולם, בדיוק כמו שאת התודה איחלתי לו מכל הלב
א. בד"כ כן, ממש חשוב.
ב. לא. בשום אופן.כשאני מזהה שהוא ערבי)
ג. תלוי בנהג, נראלי שבאופן כללי משפיע לטובה- 8-9
![]()
א. כן
ב. אף פעם לא. כמה שנותנים להם יותר הם רוצים עוד. אנחנו עושים להם טובה שאנחנו מפרנסים את הכלבים האלו... מבחינתי
זה חוצפה שהם בכלל בארץ ישראל שיעופו לירדן.
ג. נראה לי שלרוב הנהגים זה בכלל לא מעניין הם מעדיפים שאת כבר תהיי למטה וכשאת יורדת הם כבר ממתינים בקוצר רוח לסגירת הדלת. בכל אופן מצד הנוסע עכ''פ זה דבר יפה להגיד תודה. אבל לא מסוף האוטובוס כי את שאר הנוסעים זה בטח לא מעניין אותם כל הקרקורים שלך...
לכבוד הסקר הזה אני אגיב שוב. אז ככה:
א. כשאני יורדת מהדלת הקדמית אני משתדלת ממש להגיד תודה. בדר"כ 90% מהפעמים אני אומרת. וכנ"ל לגבי העליה, בדר"כ אחרי התשלום על הנסיעה אני אומרת תודה.
ב. כן, גם לנהג ערבי אני אומרת תודה. הוא עזר לי והביא אותי ליעדי אז מגיע לו.
ג. מבחינתי זה החלק החשוב ולכן אני מגיבה-
אני לא יודעת עד כמה זה משפיע, זה אופי של אדם. יש כאלה שזה עושה להם טוב לכמה דקות ויש כאלה שלא.
אבל בבקשה מכם, נהגים הם בני אדם!! תהיו נחמדים!!! אין לכם מושג באיזה שעות שהם קמים וכמה זמן הם כבר על ההגה. תחשבו מה זה לקום לפנות בוקר ולעבוד עד הלילה, וכל היום אתה רק נוסע ונוסע ולפעמים נתקע בפקקים ויש אנשים מגעילים לפעמים.
מכירים את הסרט "תעביר את זה הלאה"? אז בבקשה תשתדלו להיות קצת יותר נחמדים לנהגים.
א.משתדלת
ב.באותה מידה של א'
ג.7

א. כן
ב. כן - והאמת שהשאלה קצת עצבנה אותי
ג. 8
batsheva100א. משתדלת אלא אם כן הוא היה מגעיל לי או לאנשים
ב. משתדלת אם הוא לא מפחיד (:
ג. 5
1. מאוד משתדל לפעמים יורד מהדלת הקדמית למרות שהאחורית יותר קרובה רק בשביל זה.
2.בהחלט כן אבל לא מתאמץ כ"כ בשביל זה (אם אני יורד מהדלת הקדמית אז אני אומר)
3. +10
א. משתדלת... לפעמים יורדת מאחורה (כשיש הרבה שעולים לאוטובוס-כי זה סתם מעצבן את הנהג...)
ב.כן.. והאמת שאני לא מבינה את השאלה בכלל...
ג. לא יודעת, לפחות 2 וזה הרבה! גם אם שיפרתי במקצת את המצב רוח שלו-זה מעולה..
לפעמים אני אומרת לאחר שאני משלמת. לא משנה לי מה העדה/מגזר.. של הנהג
ובכלל זה כיף שמודים לך ומוסיף מוטיווציה לעבוד
א. כמעט תמיד
ב. כנ"ל
ג. 3
א.משתדל מאוד,וראוי לשים על זה דגש ביותר שצריך לדעת להוקיר תודה לאנשים שלפעמים מחמת זה שהם מקבלים תשלום על עבודתם,אנו לוקחים זאת כמובן מאליו שלא להוקיר תודה.
ב.אין שום שינוי. אז מה אם הוא ערבי?! הבחור מסיע אותי ונותן לי שרות אפילו אם ונניח שלא בא לו להסיע אותך מכייון שאתה יהודי וזה נניח,זה לא מונע מאיתנו להתנהג בדרך ארץ שזוהי דרכה של תורה ולהוקיר תודה על שירותו.אף, אחד לא דיבר על זה זעכשיו תכניס אותו לביתך תכין לו תה ותנהל איתו קשר אישי..מדובר בתודה פשוטה שבהחלט מגיעה לו על שירותו אפילו אם הוא שונא אותך.(וגם זה נניח,כל מקרה לגופו) וברוך ה' שהקב"ה הבדילנו מן הגויים ונתן לנו תורת אמת ועשה אותנו לעם הבחירה! אך בואו לא נשכח שגם אותו ערבי שכרגע לא עשה לך שום רע הוא גם בריאה בצלם וגם לו מגיעה תודה! כדאי לחשוב על זה אחיי ואחיותי היקרים!![]()
ג. תלוי במידת ההרגל של אותו נהג,אבל בהחלט אמירת תודה לאדם משפיעה בצורה עמוקה מאוד.
בוודאי שאני משתדל לומר תודה. גם אם הוא ערבי.
אני לא זוכר את הציטוט המדוייק של הרב צבי יהודה זצ"ל אבל הוא אמר משהו בסגנון "אין לנו דבר עם מוחמד ואחמד".
יש לנו מלחמה עם הערבים כעם[ואל תתפסו אותי בקטנות על ה"עם" הפלסטיני המומצא.. הכוונה אני מקווה שמובנת].
כל עוד הערבי הבודד לא יצא נגדנו, אין שום סיבה לשנוא אותו.
דרך ארץ קדמה לתורה והוא בן אדם וצריך להוקיר לו טובה על זה שהוא עבד בשבילנו.
מותר לא לחבב אותו, אבל התנהגות אנושית מינימלית מגיע לו. כבוד הבריות זה אחד הערכים הכי גדולים שיש בתורה.
אין לי שום כוונה לפגוע באף אחד, אבל ה'תיעוב' והשנאה שעולים פה מכמה אנשים ממש זעזעו אותי..
אתה לא חייב או צריך להתנהג אליו באנושיות. לא חושב שזה נכון. בסתר ליבו כנראה שהוא רוצה בהעלמותך מפה
זה מה שגורם לדרישה לתת להם שוויון זכויות פה. וככה העם שלהם מ תחזק
א.כן
ב.כן!
ג.3
הוא עשה לכם משהו רע? למה ליהודי מגיע תודה ולערבי לא? ואת זה אני אומרת בתור אחת שאם תהיה לבד בלילה עם נהג ערבי תרד בתחנה הקרובה ותחכה לאוטובוס הבא - כי אני פוחדת. אז נכון שאנחנו מעדיפים להעסיק יהודים, אבל הערבי הזה כבר הועסק, אם תגיד לו תודה (לא חייב בחיוך גדול, נימוסיות מינימלית) לא יקרה שום דבר רע. להפך, אולי יעריכו אותנו יותר. (ולא, לא לכל ערבי צריך לחייך, בייחוד לא כשהוא בא אליך עם סכין. אני מדברת על המקרה הספציפי/דומה)
הזוי לי שהרוב כאן אמרו לא... פלא שיש לחילונים סטיגמות עלינו?
לכן אני לא רוצה להתייחס אליו בנחמדות
מה שאמרת עכשיו זה בגלל התייחסות הנהג, השאלה היתה בגלל דתו/לאומו.
(וע"פ מה שראיתי אולי הממוצע הכללי של הנהגים הערבים פחות טוב, אבל יש גם נהגים סימפטיים ערבים ויש נהגים לא סימפטיים יהודים)
וזה שראוי להגיד לו תודה לא קשור לעניין שאיני חושב שהיה צריך להעסיק אותו.
ועל חובה לא חייבים לומר תודה.
אם הוא תופס מקום בשטח ומקום עבודה בארץ היהודים - לא צריך עוד להודות לו על זה.
לא צריך לבזות אבל לא צריך לצאת מכלים בשבילו
אם אתחיל לכתוב ביקורת על הגיליון האחרון של מגזין ''פנימה'' 🙈
כמעט בכל עמוד הרגשתי צורך לדפוק את הראש בקיר, אבל הצלחתי להתגבר על היצר 🥳
קפיץלא ידעתי שזה עדיין קיים. אז ברוכים תיהיו אנשים חדשים וישנים
הייתי בחתונה עכשיו של חבר והיה 0 אנשים מהישיבה התיכונית שלנו (היום כבר נמצאים עמוק בעולם הישיבה) הגיעו מהישיבה התיכונית אני הרב שלנו וראש הישיבה עכשיו זה לא היה בחור שקט הוא בחור שבתיכוניץ היה מאוד פעיל ובאמת היה חבר טוב של כמה חבר'ה וחברמן עכשיו בסדר לא כולם חייבים לבוא אבל מינימום חבר אחד שניים טובים מה נסגר??
אבל אז הוא דווקא היה מפחיד קצת לילדים 
ממש ממש מהלב. באמת, גרם לי לחלישות הדעת. איזו נפש, נשמה, יפה ונקייה!
שמישהו יעזור לנתח, מה קורה לנפש שלנו, מה היא מרגישה כשהיא רואה סרטונים מה7.10?
מה קורה לנו שם עמוק בפנים?
נ.ב.
צפיתי בסרט הזוועות כבר לפני שנה וחצי.. הכל מזכיר לי את מה שהיה שם..
כזה נוראי..
דווקא הייתי בהלם מעצמי שלא קרסתי ודווקא הייתי סבבה אחרי זה.
אבל עמוק בפנים היתה לי הרגשה שזה הרס אותי.
מה אומרים?
יש דברים שעדיף להשאיר אותם לא ידועים עד הסוף
אין חובה לפגוע בנפש, וכל אחד מכיר את הנפש שלו ויודע כמה יכול להכיל
אני גם לא מאמין בלצפות בזה.
לא זוכר מי כרגע מחילה
שאמר שמראות אסורים כוללים בקטגוריה גם מראות קשים של שפיכות דמים. זה מזיק לנפש. בייחוד כשזה מהעם שלך.. כשאני ראיתי את מה שראיתי הרגשתי כאילו במובן מסוים אנסו אותי וחיללו אצ כבודי. יודע שזה דוגמא רדיקלית אבל זה הדבר ההכי קרוב להרגשה הזאת. זה עשה לי כל כך רע שנכנסתי לדיכאון למשך חודש לא עבדתי לא יצאתי מהבית לא שמעתי מוזיקה לא צחקתי בקושי אכלתי.
אבל אחר כך למרות הכל חייבים לבחור בחיים
אגב איך נחשפת לסרט הזוועות?
מן סוג של מזוכיזם כזה. לא ראיתי ואיני מתכוונת לראות, בעז"ה. יש מספיק מועקות ומתח,
לשם מה להוסיף זוועות?
ישב כמה שנים בכלא, שוחרר כמיטב המסורת של מערכת המשפט הישראלית המלאת חמלה והגנה על אלו שהרסו חיים.
מסתבר שתוך כמה שנים יחזר להסתובב עם פמליה וחסידים שוטים, בדיוק כמו מוטי אלון...
היו מחאות, דיבורים, ואז השתקה.
אולי צריך להציף את הנושא הזה שוב.
צריך לעקוב, לבדוק מה הסטטוס של הרוע הזה
מי מסוגל לחזור לכזה איש? להאמין בו?
מדובר על אנשים אינטלקטואלים... לא לבושי שחורים שנוהרים אחרי כל כת מזדמנת וכל איש אשר בשם רב יכונה, אשר כל רדיפה שבעולם וכל פיצוץ פרשייה לא תרחיק אתם ממנו אלא תוסיף ותעצים את אהבת והערכתם אליו..
איך יש עדיין אלפי חסידים לברלנד?!
אם אתה מכיר שמישהו שמתפתה לשם, תציל אותו. זהו.
שהיכולות שהביאו אותו למקומו הקודם עדיין שם. ספויילר: זה אכן דבר שלא מסובך מדי ללמוד. אבל רוב האנשים המערביים לא מאמינים בזה ואז כשזה עובד להם זה שוק חייהם.
הלואי שכל המתעללים/אנסים/פדופילים היו מקבלים יחס כזה לתמיד. יש יוצאים מהכלא וממשיכים במעלליהם וגורמים כאב וצער לעוד קורבנות.
4ne1בפעם האלף החלטתי שהפעם אני לא נסחף.
כאילו, שום דבר לא יעזור זה חזק ממני.
לא בקטע של צדקות או נפילה, פשוט נגרר, זה שורף זמן ואני מרגיש שאין לי שליטה על הזמן שלי.
מה יש באינטרנט שמטשט את גבולות הזמן, ותמיד תמיד תהיה עליו יותר זמן ממה שתכננת?
ונועד להיות כזה.
מה יש באינטרנט שגורם לך לשרוף זמן ?
(אלא אם כן התכוונת אינסטגרם טיקטוק וכזה ואזיותר מובן)
– המוח האנושי לא אוהב להתמקד כל־כך במשהו אחד לאורך זמן רב. זה מאוד קשה לשבת במשך כמה שעות ולהתעסק במשהו רצוף כמו ציור או כתיבה, למי שלא רגיל לזה. באינטרנט יש הרבה גירויים קצרים והמוח שלנו מת על זה (זפזופ בין אתרים, חדשות).
פעם הייתי אוהב לשחק במשחק מחשב מסוים אבל זה היה קשה לשבת עליו הרבה זמן בלי הפסקות של דברים אחרים (כמו קריאת מאמר).
– אני חושב שהאור במסך מרגיע/ממכר. המחשב/אינטרנט/UI בנוי בצורה מאוד מאוד כיפית ונוחה לעין והמוח די נרגע מזה.
– אתה תמיד יכול לעבור לטלפון בלי דפדפן או למחוק את הדפדפן מהטלפון שלך (אפשר לחפש מדריך), אם הבעיה שם.
להגביר שליטה ע"י
צמצום טריגרים
(לשים את הטלפון בחדר אחר/ לצאת החוצה בלי טלפון)
מציאת חלופות
(תחביבים/ לדבר עם אנשים/ לצאת לטייל)
אימון
(לשים יעד ריאלי ולהוסיף עליו כשמצליחים להשיג אותו)
אגב זה לא קשור רק לגלישה אלא לכל שליטה עצמית אחרת
(אוכל/ כעסים/ זמנים/ תקשורת תקינה/ גבולות)
כשמשפרים שליטה בנושא אחד
הוא יכול להשפיע על עוד נושאים
אחרת היו לך עיסוקים אחרים שהיו יותר חשובים לך, מעניינים אותך, התחייבת לעשות אותם כי אחרת תיפגע…