בס"ד ובר"ה
רבינו הקדוש גילה לנו סוד... סוד כמוס...
לסוד הזה קוראים "אזמרה"... היינו שהאדם ימצא ויחפש בעצמו נקודה טובה ששם הוא טוב גמור...
וע"י שאדם יעשה כך.. הוא יכול לצאת מכל הבעיות והעבירות והתסבוכות שיש בחיים..
רבינו אומר שיהודי חייב ללכת עם העצה הזאת של "אזמרה" כי בלי זה אין סיכוי...
(ליקוטי מוהר"ן תורה רפ"ב "אזמרה לאלוקי בעודי")
עוד אומר רבינו שכשיהודי מתחזק דווקא במצב קשה..ומסתכל בכוח על איזה טיפת טוב שה' עושה איתו---דייקא זה
עושה לה' יתברך נחת רוח הכי גדול....כן..באמת..נחת הכי גדול...
כמו תחילת הסיפור של השבעה בעטליר'ס (סיפורי מעשיות י"ג) רבינו מספר "וכשנעשו שמחים מאד עמד המלך ואמר לבנו:
היות שאני חוזה בכוכבים, ואני רואה שאתה עתיד לירד מן המלוכה, בכן תראה שלא יהיה לך עצבות כשתרד מן המלוכה.
רק תהיה בשמחה. וכשתהיה בשמחה - גם אני אהיה בשמחה. גם כשיהיה לך עצבות, אף על פי כן אני אהיה בשמחה על שאין אתה מלך. כי אינך ראוי למלוכה, מאחר שאינך יכול להחזיק עצמך בשמחה כשאתה יורד מן המלוכה.
אבל כשתהיה בשמחה - אזי אהיה בשמחה יתרה מאד."
עוד נקודה היא שהמלכות היא של ה' יתברך.. לא שלנו... הנפילות שלנו הם בעיקר בגלל שהמלכות נפלה
לבין העכו"ם...היינו שהעכו"ם והס"מ לקחו את המלכות אליהם.. וזה כמובן משפיע גם עלינו..שאנחנו כמעט כל הזמן חיים במצב שכאילו 'אני קובע ואני מחליט ואני ככה ובא לי ככה וכמה רע לי וכו'...'
וזה אומר רבינו בתורה ד' "[אות א'] כשאדם יודע שכל מאורעותיו הם לטובתו זאת הבחינה היא מעין עולם הבא...
[דילוג לאות ב'] וזאת הבחינה אי אפשר להשיג, אלא כשמעלה בחינת מלכות דקדושה מבין העכו"ם. כי עכשיו המלכות
והממשלה להעכו"ם,....וכו' וכו'"..עיין שם...
ועוד משו קטן...
ה' יתברך פשוט אוהב את התפילה שלך...ה' יתברך רוצה שנתפלל אליו תמיד...גם כשהמצב "טוב" וגם כש"לא טוב"...
ר' נתן כותב בשיחות הר"ן שיחה ש"ב: "פעם אחת עמדתי לפניו והוא זכרונו לברכה היה מונח על מיטתו
ונזרקו דיבורים אלו מתוך פיו הקדוש ואמר בזו הלשון: העיקר הוא "מבטן שאול שיוועתי".."
(וכבר אמרו 'מה התכלית של זה הכאב..? אם לא לנענע לי את הלב..?..ששקע בתרדמה...וכו'..זאת הנפילה...רק
לעורר אותי שוב לתפילה...' [שולי רנד]..)
לכן אחי... אל תתייאש!! גם לא מהציפיה לישועה!!!
אשריך אחי ה' אוהב אותך ובסה"כ רוצה שקצת תתפלל אליו...קצת תמצא בעצמך נקודות טובות...קצת תמצא חסדים שה' עושה איתך כל יום.. קצת תהיה בשמחה... שתזכה ושנזכה!!!
כל הישועות צדיק!!! אשרינו!!