על מה אתם בד"כ ..מעריצה של אבא

מדברים עם ה' בהתבודדות?

מה אתם מבקשים?

ומה פותח לכם את הלב?

אני יודעת שאלו דברים אישיים בין כל אחד ואחד לקב"ה..אז אתם לא חייבים לשתףדוס

שנזכה לדיבור של אמתתיש רעב

הרבה פעמים רוב השעת התבודדות היא שתיקה, זריקת אבנים או לשבור קוצים ולחפור באדמה גומות חופר

מה שפותח לי את הלב ומחזיר לי את המוחין, זה רחמים גמורים של ריבונו של עולם וזה שאני שר שירים של רבי שלמה, ואז "שפתי דובבות מילה ועוד מילה ופתאום אני מוצא ת'עצמי עומד בתפילה" מלאך (רבי שולי) 

האמת שבקושי מבקש.. הרוב זה לספרנתל'ה

לו דברים שעוברים\ עברו עליי-  ברוחניות ובגשמיות.. מחשבות, מועקות, חרדות, פחדים, חששות, רצונות, הרגשות, חלומות, משאלות, אכזבות, הצלחות, שמחות, התחזקויות, הבנות ותובנות חדשות שלמדתי או שסתם האירו לי ועוד ועוד..

ודברים שאני מתבייש לספר לאחרים ואיתו יתברך אני הכי פתוח.. כי הוא היחידי שמבין אותי.. כמו שרבינו אמר "כמו לחבר טוב"..

אשריינו לגמרי!!

שיטהר את ליבנו לעובדו באמת.. ושיכוון אותנו לדרךהכלטובה

האמת..

אני..השתפכות הנפש

אומרת תודה,מבקשת דברים,מספר על היום שהיה,ובסוף שרה ומנגנת בגיטרה..דוס

תשובה של מוהרא"ש על התבודדות, מתוך אתר ברסלב סיטינתל'האחרונה
בגלל שהמצב הכלכלי שלי קשה, אני מתפלל בימים האחרונים רק על כסף. האם זה בסדר?

שאלה:

מאת ישכר דב:
לכבוד האדמו"ר שליט"א. אני נולדתי למשפחה חסידית שהיום היא מהחסידיות הידועות בארץ. יש לי בעיות בפרנסה, ואני פשוט משתגע מרוב חובות, עד שהשלום בבית שלנו מתערער בשביל זה, וקראתי בתשובה שכתבתם שאם מתפללים ארבעים יום על משהו, רואים ישועה, אז קיבלתי על עצמי להתפלל עבור הרבה כסף מה' יתברך במשך ארבעים יום. אני עושה את זה כבר חמש עשרה יום, אבל זה קצת כואב לי שאני מבקש רק על כסף וכסף וכסף, אבל האמת זה מה שמציק לי הרבה.
האם זה דבר יפה לבקש רק על כסף ארבעים יום? תודה לכם על השו"ת, ואני עם החברים מתחזקים עם המכתבים שלכם, ומדפיסים, והתשובות הנפלאות עוברות הרבה ידיים. תודה רבה.

השאלה הופנתה דרך מערכת 'ברסלב סיטי' ללשכת כ"ק מוהרא"ש שליט"א, הצדיק מיבנאל, אשר השיב במכתב נפלא.

תשובה:

בעזה"י יום ד' לסדר ויחי י"ג טבת התשע"ג

שלום וברכה אל ישכר דוב נ"י

לנכון קבלתי את מכתבך.

קודם כל עליך לדעת שכלל עם ישראל הם קדושים וטהורים, ולא איכפת מאיזה חסידות הוא בא, או מאיזו עדה הוא בא, או מאיזו שיטה הוא מחזיק, כל עם ישראל הם בני הקדוש ברוך הוא, כמו שכתוב (דברים י"ד א') "בנים אתם להוי"ה אלקיכם", ועל זה בנוי דבר רביז"ל, כמו שאמר בעצמו (חיי מוהר"ן סימן שנ"ט) איתא במדרש (בראשית רבה פרשה ל"ד סימן כ"א) על פסוק (יחזקאל ל"ו כ"ו) "ונתתי לכם לב בשר", אל תקרי בשר אלא בסר, שיהיה כל אחד בוסר בחלק של חבירו, לב בסר אותיות ברסלב.

היינו שכל הצרות שעם ישראל סובלים מפני שיש לנו לב האבן, שאחד לא מבין את השני, ולא מעוניין להבין את השני, כמו שתי אבנים וכו', וזה מה שאומר הנביא (שם) "והסירותי מכם את לב האבן ונתתי לכם לב בשר", שזו תהיה הגאולה שאדם יהיה לו לב של בשר, ואמרו חכמינו הקדושים (בבא מציעא פד.)אהבה דוחקת את הבשר, הרגע שיש לאדם לב בשר, הוא יבין את השני ויאהב את השני ויעזור להשני, וזה כל הענין של חסידות ברסלב, שהם אותיות לב בסר, כי אות ש' מתחלפת באות ס', כי אדם צריך לעבוד על מידותיו לעקור ממנו את הלב האבן שזו מדת האכזריות שיש בו, מדת האנוכיות שיש בו, ואז דייקא יזכה ללב בשר, לאהוב את כל בר ישראל, ולהרגיש בכאב הזולת, וישתדל לעזור, שזה כל חסידות ברסלב, וזה לא שייך לזרם אחד וכו', זה מתנה לכלל נשמות ישראל ולכל העולם כולו.

ולכן לא בחינם שלאחרונה מתפרסם הלימוד העמוק של רביז"ל בכל העולם כולו, ולא רק נשמות ישראל נמשכים אל רביז"ל, מכל החוגים ומכל החסידיות ומכל השיטות וכו', אלא אפילו אומות העולם מתענינים בהלימוד העמוק של רביז"ל, איך שמחזק ומעודד ומשמח את כל הנשמות הנפולות, ומחזק את כולם, ומדריך את כולם בדרך הנכונה, אשרי מי שיתמיד בספרי רביז"ל, ואז יתהפך לבו לב האבן, שזה היצר הרע הס"מ שעניינו רק לעשות רע להזולת וכו', ויהיה נעשה לבו לב בשר, שזה היצר טוב שענינו רק לעשות טוב להזולת וכו'.

עכשיו בענין שלום בית שלך, אתה צריך לזכור טוב טוב מה שאמר רביז"ל (שיחות הר"ן סימן רס"ד) שצריך לכבד ולייקר את אשתו. כי אמר הלא הנשים הם סובלים צער ויסורים גדולים מאד מאד מילדיהם, צער העיבור והלידה והגידול, כאשר ידוע לכל עוצם מכאובם וצערם ויסוריהם בכמה אופנים הקשים וכבדים מאד מאד וכו' וכו', על כן ראוי לרחם עליהם ולייקרם, ולכבדם. וכן אמרו חכמינו הקדושים (בבא מציעא נט.)'אוקירו לנשייכו כי היכי דתתעתרו', [תכבדו ותייקרו את נשותיכם כדי שתהיו עשירים], וכן אמרו (יבמות סג.)'דיינו שמגדלות את בנינו ומצלת אותנו מן החטא'.

ולכן צריכים לכבד ולייקר אותם מאד מאד, וזה יסוד גדול בחסידות ברסלב, שהבעל מוכרח לעזור לאשתו, ואם הוא רוצה להיות מקורב אל רביז"ל ולציית אותו, עליו הדבר הראשון לעזור לאשתו בכל המובנים, וכן אמרו (בבא מציעא נט.) לעולם יהא אדם זהיר בכבוד אשתו, שאין ברכה מצויה בתוך ביתו של אדם אלא בשביל אשתו, שנאמר (בראשית י"ב) "ולאברם הטיב בעבורה" והיינו דאמר להו רבא לבני מחוזא, אוקירו לנשייכו כי היכי דתתעתרו, (תכבדו ותייקרו את נשותיכם כדי שתתעשרו) ואמר רביז"ל (ליקוטי מוהר"ן חלק א' סימן ס"ט) שעיקר העשירות בא בזכות האשה.

ולכן תשתדל הרבה לבקש את הקדוש ברוך הוא על שלום בית, שלום בית, שלום בית, על שמחה, שמחה, שמחה, ואז יהיה לך שפע בכסף, אבל אל תבקש כסף, כסף, כסף, שרביז"ל אמר (סיפורי מעשיות מעשה י"ב) שהכסף הוא צואה וטינוף, תתאר לעצמך שאתה מבקש תן לי צואה וטינוף, צואה וטינוף וכו' וכו', איזה פנים יש לתפלה כזו? תתפלל על שמחה, ועל שלום בית, ממילא תהיה לך פרנסה בשפע.

פעם בא אדם אל מוהרנ"ת ז"ל, והתלונן שאין לו פרנסה, אמר לו מוהרנ"ת ז"ל שיבקש את הקדוש ברוך הוא, ענה ואמר אני מתפלל ומתבודד אליו יתברך, אמר לו מוהרנ"ת ז"ל תתפלל רק על פרנסה, כי את זה אתה צריך וכואב לך שאין לך, ולכן תפלה כזו היא עם אמת, כי זה מה שאתה צריך, אבל מסתמא תתחיל להתבייש איך אני מבקש רק על כסף? בשעה שחסר לי קביעת עיתים לתורה, יראת שמים שלימה, ושלום בית וכו' וכו', ואז כבר תתפלל גם על זה עם לב אמת.

הקדוש ברוך הוא השומע תפילות ישראל ישמע בתפילתי שאני מבקש ומתפלל בעדך שיהיה לך הצלחה מרובה ובכל אשר תפנה תשכיל ותצליח.

המאחל לך ברכה והצלחה מן השמים

מישהו יודע כמה זמן הליכה מבני ברק לירושלים?abrahami

לפי מה שכתוב המרחק הוא 50.5 קילומטר

https://nearby.co.il/%D7%9E%D7%A8%D7%97%D7%A7/%D7%91%D7%A0%D7%99-%D7%91%D7%A8%D7%A7/%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%9D

סליחה אם הנושא קצת לא קשור, לא ידעתי באיזה פורם לשאול.

מתכנן ללכת?זיויק
אם המטרה היא להנות ולא רק להגיעפתית שלג

אז  כדאי להיצמד לשביל ישראל. לפי המקטעים הרגילים של שביל ישראל זה בערך 3 ימים.

תודה רבה!abrahamiאחרונה
אומןרק להידבק בצדיק
עבר עריכה על ידי רק להידבק בצדיק בתאריך ט"ו בטבת תשפ"ו 1:23

אהלן
מישהו או מישהי פה טסו פעם לרבינו?
היה לכם מחשבות על היציאה מארץ ישראל?
אני ספציפית מאד רוצה לטוס ודיברתי עם מישהו, אמרתי לו שאני מרגישה שזה חלק מהעבודת ה' שלי,
הוא אמר לי שעיקר עבודת ה' זה להיות חלק מכלל ישראל, מתהליך הגאולה שעמ"י עובר, 
וארץ ישראל היא חלק בלתי נפרד מהתהליך הזה..
הוא אמר שאי אפשר לטוס כדי לעבוד את ה' עם עבודת ה' היא כלל ישראלית..
אבל אני מרגישה שיש פה נקודה שהיא מעבר...
אז אשמח לשמוע מחשבות ותשובות נוספות..
תודה רבה!

מותר לטוס לקברי צדיקים.אני:)))))

אני גם רוצה 

זה לא כ"כ פשוטברגוע
לא פשוט, אבל אפשרי למאן דאמר.נפש חיה.
נכוןברגוע
מבינה אותךאשר ברא

גם אני עסקתי רבות בסוגיה הזאת.. והייתי מהמתנגדים ליציאה מהארץ.

ובסוף כשקיבלתי הזמנה מרבנו, אמרתי לעצמי שאני נוסעת לצדיק באמת בשביל לחזק את עבודת ה'- להיות בבחינת תלמיד שהולך לרבו.

לי מאוד הפריע שהרבה נוסעים לאומן וגם לשוק שם לעשות קניות... אז אמרתי לעצמי שאני מגיעה באמת בשביל להשתטח ולא לשופינג.

וגם לפני ובמהלך הנסיעה עזר לי מאוד ללמוד את שיחות הר"ן ט"ו שם רבנו מספר לר' נתן על מעלת ארץ- ישראל.

וכשחזרתי לארץ התחברתי הרבה יותר לקדושתה ומעלתה..

ולגבי עם מי מתייעצים על זה, כל אחד יגיד לך מנקודת ההשקפה שלו. וצריך לדעת עם מי להתייעץ בנושא- בצד ההלכתי ובצד ההשקפתי.

שתזכי להזמנה אישית!

קצת כמו השיר של בינינפש חיה.אחרונה

כל צעד מקרב אותנו

לגלות שוב את פנייך

הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה

אולי יעניין אותך