תשמ"ש -כמה שאלותmotiml77
ראיתי שיש פה אנשים שממש מבינים בכל העיניינים האלו,אז אשמח לעזרה
אנחנו שנינו באיזור גיל 21- אני בייני"ש והיא סטודנטית (מסיימת שנה ראשונה).
אם זה רלוונטי היא יתומה מגיל קטן מאבא.

1.בתור זוג שלקראת חתונה,האם כדאי כבר להתחיל לפנות למשקי"ת ת"ש בעניין?כי הבנתי שישנם מסמכים שאפשר להגיש רק אחרי החתונה.

2.אשתי לעתיד היא סטודנטית שנה ראשונה ואי"ה החתונה אמורה להיות בחודש יוני (אמצע-סוף החודש) וזה בדיוק סיום הלימודים אך עדיין לא מתחילים שנה שניה.
האם נהיה זכאים לתשמ"ש?
ואם לא,האם לאחר חודש-חודשיים כשהיא כבר תתחיל בפועל את השנה השניה נהיה זכאים או שזה לפי מועד החתונה?
3.הבנתי שיש בעיות עם נהיגה ברכב.
לנו ברור שאין רכב או משהו כזה,אך האם יש עלי איסור לנהוג ברכב של ההורים?הוא לא נמצא אצלנו,אלא למשל כשאנחנו אצלם אז לנהוג בו לכמה סידורים.
4. יש לכם טיפים או נקודות חשובות שצריך לשים לב אליהם במילוי הטפסים?
5. אם למישו יש נסיון עבר- כמה זמן לוקח לקבל את התשמש?כי אנחנו ממש בונים עליו בשביל להסתדר ולחיות.

6.שכר דירה- האם אני זכאי לשכר דירה גם אם איני זכאי לתשמ"ש?

תודה רבה מראש
אני לא יודע את הכל, אבל חלקנפשי תערוג

1. כמה שידוע לי כדאי להתחיל להריץ עניינים כבר מעכשיו

ומה שבטוח להגיש את הבקשה כמה שיותר קרוב לאחרי החתונה. (בשבועות הראשונים אחרי החתונה)

2. רק אם היא סטודנטית מהשנה השניה תהיו זכאים, וזה נקבע על פי התאריך שהתחתנתם, (אם היא לא היתה בשנה שניה ביום החתונה, כל הנראה לא תהיו זכאים לתשמ"ש כלל)

3. אין איסור נהיגה ברכב, והם גם לא יכולים לבדוק האם נהגת בו או לא

4. להיות נאג'סים, לנדנד להם עד שהבקשה תאושר, כידוע, מדור בייניש והת"ש שם לא כ"כ ששים לעזור לחבר'ה

5. לא יודע

6. אני חושב שכן, אבל לא בטוח בזה

אממmotiml77
תודה..!
יש מישהו שיודע להשלים את החסר?
ואממ לגבי שנת הלימודים- האם אתה בטוח בכך?
אנחנו בע"ה אמורים להתחתן ממש בחופשת הסמסטר- אין מצב שזה נחשב כבר שנה שניה?

ד.א
סטודנטית שנה ראשונה לא זכאית לתשמ"ש בכלל?

תודה מראש 
השלמות וחידודיםa-a-a

1.כדאי לפתוח את הבקשה לפני החתונה.(גם את הבקשה לשכר דירה).אם תהיו זכאים תקבלו רטרואקטיבית מזמן פתיחת הבקשה/תאריך החתונה, המאוחר שביינהם, מה שומר שאם תפתחו בקשה אחרי החתונה סתם תפסידו כסף.(עד חודש אחרי החתונה זה נחשב כמו ביום החתונה, אבל מטבע הדברים שוכחים וכו,וחבל)

*אמנם מוקדם לדבר על זה,אבל חושב לדעת שבלי קשר לעבודה/לימודים,גם ילד/הריון משבוע 14 מזכה בתשמש.

2.לפי הגדרות הצבא "על אשת החייל לסיים שנה א' לפני הנישואין.תבדקו אם אתם עומדים בקריטריון הזה.

אם לא לא תהיו זכאים לתשמ"ש גם שהיא תיכנס לשנה שניה.

(ד"א מי שזכאית לתשמש חייבת למצות כושר השתכרות בחופשות/פגרת לימודים,ז"א או לעבוד או לחתום בלשכת התעסוקה)

3.יש איסור על שימוש ברכב יומיומי, כלומר שאנשים רושמים את הרכב על שם ההורים כדי לעקוץ תשמ"ש.אין איסור על נהיגה חד"פ ברכב .

4.אני חושב שהייתה פה הוצאת שם רע מיותרת על מדור בייניש והתש.אמנם אין לי ניסיון מעצמי אך מניסיוני עם חיילים שלי הכי חשוב זה לשים לב שמביאים את כל הטפסים שמבקשים כמה שיותר מהר וכמה שיותר עדכני (ד"א,אם זה לא מספיק עדכני מאושר תשמ"ש לפחות זמן.)בגלל טופס אחד הבקשה שלך יכולה להתעכב חודשים,אין לך מושג עד כמה זה מעצבן.

5.זה עלול לקחת זמן רב.(חודשים)תלוי הרבה במשקית הת"ש שלך.וכאן אני חוזר ל4-הכי חשוב להביא להם את כל הטפסים שהם מבקשים, כמה שזה לפעמים מעצבן ומשגע,הכל תלוי בזה..

6.כן,בודאות.עד 795 שקל בחודש.כמובן גם את הבקשה לשכר דירה לפתוח כמה שיותר מהר וגם זה דורש טפסים..

בקיצור,ממליץ לך כמה שיותר מהר לפנות למשקית ת"ש ולהתחיל להריץ עניינים..

בהצלחה!

בקשר לסעיף 4נפשי תערוג

הלוואי ודברי היו הוצאת שם רע

זאת המציאות

ולמה כתבתי את זה

כדי שידע שאם לא יושבים עליהם חזק, דברים לא זזים

אם תרצה,

יש בפי כמה סיפורים נגד המדור הזה

ב"ה אני לא נזקקתי אליו

אבל יש לי חברים שהיו צריכים

ואכלו קש

גם אם יש לך סיפורים,עדיין לא הייתי כותב ככה על כלa-a-a

המדור.ואני בטוח שיש גם סיפורים הפוכים.

ועוד משהו,"כמים הפנים לפנים כן לב האדם לאדם",ואני חושב שיש לנו הרבה מה ללמוד 

איך להתייחס שאנחנו פונים עם בעיה/בקשה.

יצא לי להתעסק עם המדור,רציני

לצערי 'נפשי תערוג' צודק, ממש קשה להשיג עזרה מהם.

לגבי רכבדור3

כשאתה מתדלק אז לא בכרטיס אשראי כוון שהם בודקים תדפיסי בנק

נראה לי שאם זה עניין של רק חודשיים לפני החתונהyifat_s

אז  לא יעשו לכם בעיות. בצבא מאד מבינים, תפנה למשקית ת"ש בנושא ואני בטוחה שיאפשרו לכם. בהצלחה

חשבון בנקא.ל.נתניה

חשבון בנק בו מופיעים כספי מתנות החתונה הופך אתכם לעשירים ואז מסרבים לבקשתכם. קחו זאת בחשבון בהתארגנותכם בחשבון הבנק.מזל טוב.

כמה נתוניםחייל שהשתחרר

אני השתחררתי זה מכבר..

הייתי בצבא נשוי + 2

הגשתי בקשה ביום שהתגייסתי (יותר נכון זה היה ב2 בלילה כשהגעתי לבא"ח..)

קיבלתי אישור תוך פחות מחודש!!

כן זה היה בזכות המפקדים והמשקית תש שהשתדלו כ"כ כ"כ לעזור להריץ את העניינים!!

אז הכל תלוי במשקית תש שלך, ואני נפגשתי כל הזמן עם רצון גדול לעזור, וגם בפועל הריצו את העניינים.

לגבי מה שכתבו לך על חשבון בנק, זה כ"כ לא מדויק!!

אני אציין שקיבלתי תשמש למרות שאני מחזיק רכב (ישן!) והייתה לי דירה מושכרת, ואשתי עבדה. אמנם לא קיבלתי מלא,

אבל קיבלתי חריג (2/3 מהמלא, וזה עדיין הרבה).

הם בודקים את כל ההכנסות, שומעים את הצרכים שלך ומשתדלים לעזור לך. במיוחד אם אתה לוחם ולא עושה יומיות, כך שאתה לא יכול ללכת לעבוד בערב..

אז בהצלחה גדולה!

והכי חשוב לזכור שאנחנו לא באים כדי לסחוט את הצבא!! אנחנו תורמים למדינה וזה העיקר, והמדינה מצידה משתדלת לעזור לנו כדי שנוכל לחיות.. (והיא עושה את זה יפה, זה הרבה יותר גבוה מהמלגה שתקבל בתור אברך).

וגם חשוב להשתדל לעשות את זה כמה שיותר מהר!! ולהביא את כל הטפסים שאתה חושב עליהם וגם אלו שלא..

עוד כמה נקודות...המוזרה

לגבי השכר דירה - אם אתה מקבל תשמ"ש שכר הדירה יורד לחצי (פחות מ400 שקל)

אפילו אם תקבלו 800 שקל תשמ"ש, שכר הדירה ירד לחצי.

ולגבי הכסף של החתונה אם יראו שהפקדתם סכומים גדולים תצטרכו ללכת להצהיר עליהם בקצין העיר, וזה לוקח שעעווות!

וכנ"ל לגבי כל הפקדה של סכום גבוה, ככה שכדאי לשים לב מה עושים עם חשבון הבנק 3 חודשים לפני הבקשה. 

יש סכום שמותר שיהיה בחסכונות, נראה לי שזה 3 משכורות ממוצעות במשק או משהו בסגנון. 

ועוד נקודה לגבי חשבונות הבנק - אם החשבון הוא רק על שמך, אתה תצטרך להצהיר על מה קורה בו מול סגן אלוף, אם הוא גם של אשתך היא מצהירה בחתימה או בקצין העיר תלוי בסכומים וכו'. 

בכל מקרה משק"י הת"ש אוהבים כמה שפחות טפסים, וכמה שפחות חשבונות בנק, וכמה שפחות כרטיסי אשראי שמוסיפים להם עבודה. 

תקל על העבודה של המשק"ית שלך, היא תעזור לך יותר בקלות ויותר בשמחה. 

גם כן, כמה הערות.יום השביעי

מותר להחזיק רכב אם מתקיימים שני התנאים: א. אם הוא ישן וקטן ב. אם לאשה יש הכנסה בגובה מסוים.

ניתן להדפיס תדפיסי חשבון בנק ואשראי מהאינטרנט- לא חייבים להתיצב בבנק בשביל זה.

חסכונות (כולל חשבון עו"ש) מסכום מסוים משוקלל כהכנסה, בכל מקרה תהיו זכאים לתשמ"ש, השאלה- כמה.

יש להם נוסחה לשקלל את החסכונות כהכנסה, כך שעד סכום די גבוה, אם אין מקור הכנסה נוסף, זה לא ישפיע על הזכאות לתשמ"ש.

שכ"ד זו זכאות נפרדת- בשבילו צריך רק לשכור דירה או לשלם משכנתא.

לוחם שמקבל תשמ"ש זכאי גם לקניות בסך 120 ש"ח בחודש ברשת שופרסל- פשוט מעבירים את החוגר.

יש היום נהלים שמקלים לקבל תשמ"ש זמני (למשל, אם יש תלוש שכר לחודש אחד בלבד), שכמובן דורש טיפול נוסף בהמשך.

מש"קית ת"ש בלשכת גיוס בירושלים ממש הגדילה ראש ועזרה בהכל. תודה רבה!

כמה דברים.רוממות

1.לי תוך פחות משבוע היה אישור ת"ש(וזה היה בלשכת הגוס).

2.למדור ביני"ש אין קשר לת"ש

3.חסכונות נחשב כהכנסה חודשית כך שכל 50 אלף ש"ח נחשב כ200 ש"ח (ואז אם יש לך יותר מ5000 הכנסה בחודש אתה בבעיה)

4. יכול להיות שאחרי שמסיימים שנה ראשונה זה בסדר(למרות שעדיין לא התחילו שניה).

בהצלחה

מזל טוב!! tomerittalאחרונה

ב"ה

מה שאני מציע, אל תגיש את הבקשה בזמן הקרוב, אלא תחכה שאשתך תהיה בשנה השניה.

לגבי הרכב-אין שום איסור לנהוג על רכב. החוק קובע, שמי שיש בבעלותו רכב לא זכאי לתשמ"ש. 

לגבי שכר בדירה- יש הבדל אם אתה זכאי לתשמ"ש או לא: אם אתה זכאי- התקרה של השכירות היא 350 בערך, ואם אתה לא זכאי, התקרה בסביבות ה700.

ב"הצלחה!! שיהיה המון מזל טוב!

שאלה לגבי צו ראשון,ימח שם עראפת
אם מישהו התייצב לצו ראשון אצל חרדים, דהיינו שהוא דוחה גיוס, הוא יכול לבטל את המהלך ולהתייצב לצו ראשון רגיל?

ואם כן, לאחר הצו ראשון הרגיל הוא יוכל לדחות גיוס?

כמו כן,ימח שם עראפתאחרונה
אם מישהו התייצב רגיל ולאחר מכן קיבל נשק עקב היותו במקום הדורש זאת, הוא יכול לדחות גיוס או שעצם קבלת הנשק מבטלת את האפשרות?
גיוס לצה"ל בגיל 45danielt

הי לכולם,

פטור מגיוס  מגיל 18. סיבה אינה בעיות נפשיות או בריאותיות, אלה סרבנות. לא אכנס לפער בתפיסת העולם והערכים שנצבר לאורך השנים, אך כבר שנים סוגיית השתמטות פתוחה אצלי ובימים אלו אני מעוניין לסגור את הסיפור אחד לתמיד. במלחמת לבנון השנייה פניתי לצה"ל בבקשה להתגייס, אך קיבלתי תשובה לקונית "פטורך נשאר בתוקף". היום אנחנו לצער כולנו במציות אחרת  לגמרי, לכן אולי יש סיכוי שיגייסו אותי. מטפס הרים לשעבר, בן 45, בריא.

אשמח לקבל מידע, מה הסיכויים שמהלך יצליח ויגייסו אותי ולאיזה גורם ניתן להגיש את הבקשה. 

מנהלת חרדים. אוליהעני ממעש
גיוס חוק טלאדם בכיר

גיוס אחרי גיל 22 לשנה וחמש לבני ישיבות ההסדר. מישו יודע איך ניגשים לזה ומה אומר השירות הזה?

באתר ניתן למצואכי קרוב.אחרונה

תתקשר 1111 או לתל השומר.

תעודת שחרור בכבוד- כוכב זהב/כסף/ארד- קציני הסדראחד שמשתדל

מחפש לדעת א מישהו פ יודע, אם הייתי קצין במסלול הסדר- זאת אומרץ בפועל לא הייתי בקבע.. (יצאתי לפיקוד במסלול ישיר), האם אני מקבל תעודת שחרור משירות סדיר- ארד? 

כי בפועל לא הייתי בקבע

אין לי מושג. תתקשר 1111 יענו לך...אם רק נאמין
איך זה משנה?נפשי תערוג

יש משמעות לצבע?

יש לי תעודת השתחרר בכבוד. האמת ל זוכר באיזה צבע.

בזמני.. לא יודעת איך זה היום..עוגת גבינה.אחרונה

הצבע היה נגזרת של תפקיד.

ג'ובניק קיבל ארד, תמכל קיבל כסף ולוחם זהב.

מידע על תוכנית "בינה בירוק"זאב קדוש

מחפש מידע על התוכנית בינה בירוק, ממשהו שהיה/משרת שם, כמה זה מתאים לחרדים/דתי תורני, מה בדיוק עושים, כמה זמן סה"כ, ועוד. תודה

שיר השריונריםאליסף עמר1

אולי יעניין אותך