רציתי לשתף במתכון לדג זהבון שהכנתי שיצא ממש טעים. בכלל לא חשבתי שדג זהבון יכול לצאת טעים כ"כ.
קילו דג זהבון.
שמים את הדג בתבנית, 2-3 כפיות מלח, ומים. אפשר גם מיץ לימון.
נותנים לו להפשיר בתוך המים עם המלח.
שוטפים כל חתיכת דג, וסוחטים מהמים שיש בה (כן, ממש סוחטים)
מסדרים בתבנית שמתאימה להגשה. משתדלים שיהיה פחות או יותר בשכבה אחת (אפשר שיהיה קצת חופף).
חותכים גזר-שניים בעזרת קולפן (כך שיוצא רצועות דקות כאלו) מפזרים באופן אחיד על הדג
חותכים פלפל אדום לרצועות דקיקות, מפזרים גם כן
פורסים שום דק-דק, מסדרים מעל הדג.
מערבבים בקערית 2-3 כפות רסק עגבניות, 4-5 כפות שמן, פפריקה, פלפל שחור ומים
שופכים על הדג, הגבוה של הרוטב צריך להיות פחות מהגובה של הדג, אבל קרוב לכך, וכששופכים צריך לשפוך כל שכל הדג והירקות ירטבו מהרוטב.
אופים בתנור ב180 30-40 דקות.
כדי להגיש עם משהו שיתפוס את הרוטב (כמו אורז, קוסקוס או פירה, ואפילו סתם לחם טרי)
)
)

