זהו סיפור אודות ילד קטן בהודו שהלך לבקר חכם זקן . החכם ישב והתבונן במשהו שהחזיק בידו .
הילד ניגש והסתכל אף הוא , אלא שלא בדיוק הבין מהו הדבר שביד הזקן .
פנה אל החכם : ושאל " מה זה בידך ? " - " זה גולם " , ענה החכם . בתוך הגולם נמצא פרפר . בקרוב הגולם יתבקע והפרפר יצא .
הילד שאל אם יוכל לקבל את הגולם .
כן , נענה , אבל עליך להבטיח לי , שכאשר הגולם יתבקע והפרפר יתחיל לצאת ויכה בכנפיו כדי להשתחרר מהקליפה , לא תעזור לו .
אל לך לסייע לפרפר על ידי כך שתשבור את קליפת הגולם . עליך להניח לו לעשות זאת בעצמו .
הילד הבטיח , לקח את הגולם והלך לביתו .
בבית ישב והמשיך להתבונן בגולם .
לאחר זמן ארוך ראה שמתחילה תנועה. הגולם נע וכאילו רעד , והנה נבקע בקצהו .
בפנים היה פרפר עדין ויפה שניסה להיחלץ מתוך קליפת הגולם תוך שהוא מכה בכנפיו כנגד הגולם .
תנועותיו היו חלשות ולא נראה שמכות הכנפיים הללו יוכלו לעשות את המלאכה הזו .
הילד הקטן רצה נואשות לעזור לפרפר הסובל . לבסוף , כשלא יכול היה לשאת זאת , הפר את הוראות החכם .
הוא הסיט את שני חצאי קליפת הגולם לצדדים ועזר לפרפר להיחלץ .
כאשר יצא הפרפר , החל לעוף באוויר .
אך לפתע נפל למטה אל האדמה ונשאר שוכב ללא תנועה .
הילד הרים אותו בזהירות וראה שהפרפר מת .
שטוף דמעות הלך הילד לביתו של החכם והראה לו את הפרפר המת שבידו .
"אתה רואה ילד " אמר החכם , " מיהרת לשבור את קליפת הגולם , האין זאת ? - כן , הודה הילד. "זאת עשיתי " .
השיב החכם : " אינך אשם . לא יכולת לדעת מה תעולל . כאשר הפרפר מתחיל לצאת מהגולם , הדרך היחידה שבה הוא יכול לחזק
את כנפיו , היא בכך , שמכה בהן לעבר הקליפה . הוא מכה שוב ושוב , ואז מצמיח ומחזק את שרירי כנפיו .
בכך שעשית זאת במקומו , מנעת ממנו לגדול ולפתח את שרירי הכנפיים .
זה הסיבה שהפרפר נפל ומת .
כהורים - אנחנו כל הזמן רוצים לעזור ולהואיל לילדינו , אפילו לפעמים "במחיר " של לעשות בשבילם .
כגננת אני נתקלת לא פעם בילדים גדולים בגן שעדיין לא יודעים לנעול נעליים לבדם , או להתלבש לבדם , אפילו לפעמים הם
צריכים עזרה בלאכול (שיגישו להם את האוכל לפה @#%! )
נכון שרצונינו להואיל אבל בל נישכח דבר חשוב ביותר יש לנו תפקיד כהורים , והוא ללמד את ילדינו דברים ולהכין אותם לחיות את החיים .
סביר להניח שאמא לא תגיע לחייל שלה לבסיס לעזור לו לשרוך את השרוכים #@? - אז למה את שורכת לילדך בן החמש שש ?
ואפילו ילד בן שלוש - ארבע אפשר ללמד לנעול נעליים לבד ( פשוט תקנו לו נעליים עם סקוצ' ) כמה פשוט להיות עצמאי !!
טייפ קטן - החל מהגיל שילדינו אומרים לנו " אני רוצה לבד " תנו להם להתנסות ולנסות .
אל תתנו להם לבחור בגדים מכל הארון אבל תנו להם שני סוגי מערכות בגדים שמתוכם הם יכולים לבחור ותנו להם להתלבש לבד .
אם הילד אומר אני לא יודע - הסבירו לו מילולית איך עושים זאת .
תנו לפרפרים שלכם לגדול ולפרוח !! ותהנו מהם גם אתם - זוהי תקופה מופלאה !!! 
יום מקסים
אורלי כהן - נגיעות
נ.ב. אשמח אם תשתפו אותי בחוויות ההורות שלכם מול הפרפרים שלכם שמנסים לגדול .
אם אהבתם ואתם רוצים לקרוא עוד כנסו לבלוג שלי http://www.bloger.co.il/negiot/
וגם.... תעבירו אותו הלאה שעוד אנשים יקראו .