קודם כל, צינון- הקטנה (7.5 חודשים) קצת מצוננת, ומשתעלת שיעול שנשמע כואב (שיעול-גורר-שיעול, ובד"כ מביא לידי בכי בסוף).
חוץ מזה, יש לה גם נזלת שמתייבשת על האף בזמן השינה, והיא שונאת שאני מורידה לה אותה (לעיתים רחוקות זה קצת פוצע אותה).
איך אפשר לעזור לה עם השיעול והנזלת?
(וגם אני מצוננת, אף ואוזניים (
) נוזל וסתומים
. אם יש לכם עצות, זה יהיה נחמד
).
עניין שני- בשבוע שעבר היינו בטיפת חלב, והאחות אמרה שהקטנה לא עלתה מספיק במשקל (600 גרם בחודשיים, והאטה ניכרת בקצב העליה במשקל שלה). לכן, היא אמרה שניתן לה שתי ארוחות של מוצקים ביום.
אבל הגברת הקטנה לא מצליחה לאכול שתי ארוחות של מוצקים. לכל היותר היא אוכלת חצי ארוחה, ומתעייפת (אולי בגלל הצינון).
מה לעשות? לתת לה 4 חצאי ארוחות של מוצקים? להוסיף תמ"ל כלשהו? חוץ מזה, היא יונקת יפה מאוד.
אה, ודבר אחרון... היא עדיין לא מתהפכת, לא מתיישבת, ולא זוחלת קדימה.
באיזשהו מקום, אני מתחילה להתייאש מזה שהיא אי פעם תעשה משהו חוץ מלזחול אחורה-ישר או אחורה-לצד
. אני קצת מתרגלת איתה התהפכויות (עושה חלק, ונותנת לה להשלים), ונראה שזה די קשה לה.
(אני יודעת שאסור להשוות, אבל אחותה התהפכה בגיל 3 חודשים, התיישבה וזחלה קדימה בגיל חצי שנה וכו'... כשהקטנה הייתה בת 4 חודשים, אמרתי לעצמי שיש לה עוד זמן, ואולי היא תתהפך בגיל 5 או 6 חודשים, אבל זה לא קרה, ועוד לא קורה.).
בקיצור, תחזירו לי את התקווה, טוב?
תודה רבה רבה.