ארוחות מבושלות עם קטניות, אני חייבת להתחיל לבשל קטניות בגלל שינוי תזונה..
חייבת מתכונים טובים אין לי שמץ בזה...
תודה רבה!!!!
אגב אני מכירה שעושים בשר עם חומוסים למישו יש מתכון טוב?
ארוחות מבושלות עם קטניות, אני חייבת להתחיל לבשל קטניות בגלל שינוי תזונה..
חייבת מתכונים טובים אין לי שמץ בזה...
תודה רבה!!!!
אגב אני מכירה שעושים בשר עם חומוסים למישו יש מתכון טוב?
את מוזמנת להתקשר אליה
יש לה גם כמה מתכונים מטריפים למרקים שיעשו לך את החורף תענוג
ולגבי הבשר אני ישאל אותה..
היא באמת מבשלת טוב!!
אני משתמשת המון בקטניות. כמה רעיונות בשלופ:
מג'דרה, מרק עדשים (כתומות/ירוקות), גרגירי חומוס מבושלים (בלי כלום/עם רוטב/עם דג), קציצות מעדשים, מרק מאפונה יבשה, שעועית ירוקה ברוטב עגבניות, סלט בטעם כבד מאפונה.
אם מעניין אותך אצרף בשמחה מתכונים
של כל מה שכתבת חוץ ממרק אפונה..
תודה רבה!!!
תותמג'דרה:
מבשלים את האורז (אני עושה עם אורז מלא). בנפרד מבשלים עדשים ירוקות עד שמתרככות ומסננים להן את המים. מטגנים בצל, מוסיפים את האורז והעדשים, מתבלים (אני אוהבת הרבה כמון, מלח פלפל כורכום)
מרק עדשים כתומות:
מטגנים בצל, מוסיפים גזר (אני מגרדת), עגבניות, עדשים כתומות, מומלץ גם סלרי, שום. מאדים קצת, מוסיפים מים מתבלים מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה. אצלנו אוהבים את זה מאוד ככה, אפשר גם לרסק. אם אוהבים טעם מודגש של שום, כדאי להוסיף את השום בסוף הבישול (וזה נכון לכל מיני תבשילים. אין על שום, נקודה).
גרגירי חומוס מבושלים:
אני באתי מבית צמחוני, שאמא שלי הייתה פשוט מבשלת גרגירי חומוס (כמובן לאחר השרייה ארוכה - מניסיון כדאי עם קצת סודה לשתייה. כמה שיותר משרים -יותר בריא וקל לעיכול. להחליף מדי פעם את המים. נכון לכל הקטניות הכבדות. הכי טוב לחכות שיצא נבט קטנציק). וככה היינו אוכלים את זה, בתור נשנוש.
חמותי המרוקאית שתחי' מבשלת אותם ממש טעים - כשהם לקראת סוף הבישול היא מוסיפה שום, פלפלים, שמן ותיבול (בדגש על פפריקה וכמון) - יוצא סוף הדרך אבל כמובן יותר שמן. מעולה בשבת כתוספת.
הנה הקישור למתכון של חומוס עם דג מושט:
קציצות עדשים:1 כוס עדשים (חצי שקית), לטגן בצל/שום, להוסיף את העדשים עם כוס מים, לבשל עם גזר אחד (אפשר גם פלפל, חריף או אדום רגיל) וכף כורכום בערך 20 דקות. כשהעדשים ממש מתפוררות, להוסיף כף קמח וביצה אחת (או כף טחינה), לטחון בבלנדר, ליצור קציצות בעזרת כף, להעביר לתנור בחום של 180 ולאפות עד הזהבה (בערך עשרים דקות), או לטגן.
שעועית ירוקה בעגבניות את בטח מכירה - פשוט מטגנים בצל ומבשלים איו את השעועית עם רסק עגבניות מים ותבלינים. כמובן שיש שדרוגים אבל זה נהדר ככה.
סלט אפונה בטעם כבד: מטגנים בצל 1, מבשלים 2-3 ביצים קשות, ומרסקים את שניהם בבלנדר יחד עם 1 קופסת שימורים של אפונה, ואגוזים (לא זוכרת כמה...) מלח פלפל וזה נהדר.
אני מוסיפה - כי אי אפשר בלי - ממרח חומוס: מבשלים חומוס (לאחר השריה כמובן), עד שממש ממש רך, ואז מרסקים בבלנדר עם טחינה, לימון, כמון מלח פלפל ופטרוזיליה/כוסברה (לא חובה). אם יוצא מוצק מדי - להוסיף ממי הבישול. אפשר גם לשמור כמה גרגרים לקישוט בהגשה. טעים טעים.
מקווה שעזרתי לך. מכירה את הצורך בלגוון עם הקטניות. גם אני אשמח לרעיונות חדשים...
כן אנחנו מנסים עכשיו להכניס יותר קטניות ופחות דברים לא בריאים...
משנים תזונה..
תודה רבה!!!!
משרים אפונה לילה במים
מסננים
חותכים בצל, מטגנים עד שיהיה שקוף
מוסיפים קוביות של תפו"א. אפשר גם שיני שום
מערבבים ומבשלים דקה-שתיים
מוסיפים את האפונה המושרית, מערבבים ומבשלים עוד דקה
מוסיפים מים עד לכיסוי, ועוד
מבשלים 40 דקות עד שעה.
מרסקים בסוף
לטעמי המרק הרבה יותר טוב חלבי או בשרי
לחלבי - אפשר לשים גם חמאה בטיגון של הבצל, ומוסיפים בסוף אחרי הריסוק שמנת או חלב.
לבשרי - מוסיפים חלקי עוף בבישול. ואז אפשר וכדאי לוותר על הריסוק.
אפשר לוותר על התפו"א, המטרה שלהם היא לעדן את הטעם של האפונה, בעיקר למי שלא מאוד אוהב מרק אפונה.
כתבת שלקטניות הכבדות צריך להשרות וכמה שיותר, אפילו עד שיוצא נבט.
אפשר אחרי ההשריה לשים במקפיא ולבשל בפעם אחרת, או שזה מקלקל את הקיטניות מבחינת הטעם? (לגבי בריאות - ברור שזה פוגם אבל עדיין עדיף מאוכל תעשיתי)
באופן כללי מבחינה בריאותית עדיף להשרות קטניות כמה שיותר.
המלצה מאמא שלי: כשקונים קטניות על המקום להנביט אותם ליום יומיים ולהקפיא ואח"כ להוציא כמה שאת צריכה כל פעם.
את הורגת בהקפאה את הויטמינים שיש בו.
חבל על העבודה.
אותו פרנציפ כמו עוף על אורז.
יצא מעולה!!!
טעים מאוד להוסיף קוביות בטטה ובצל קטנות בפנים..
בעזהי"ת
שמים מעל זה עוף,
שמים מים בערך פי 2 מהאורז,
מכינים רוטב טעים
[מה שבא לכם. דבש, סילאן, צילי, תבלינים, וכו']
אפשר גם לפרוס בצל/שום/בטטה/דלורית ולשים בין העוף לאורז
שופכים את הרוטב על העופות ומושחים את העופות בו
לתנור מכוסה, לקראת סוף האפייה מורידים את הנייר כסף בשביל שהעוף ישתזף..
קחי בחשבון שלגריסים צריך לשים מעט יותר מים...
מניחים בתבנית ירקות חתוכים לקוביות קטנות (איזה ירקות שרוצים), מוסיפים שמן ותבלינים- מלח, פפריקה, כורכום- לפי מה שאוהבים. מורחים את העוף ואופים מכוסה בתנור למשך שעה. מוציאים, מוציאים את העוף, מכניסים את האורז ואת כמות המים הנדרשת (פי 2 לאורז לבן, ולאורז מלא 2 ורבע כוסות לכל כוס אורז), מערבבים עם התבלינים, ומניחים למעלה את העוף. מכניסים לתנור לא מכוסה ואופים עד שכל המים נספגו.
למרות שמוכרים אותם באותן אריזות...
מטגנים בצל בכמות נדיבה של שמן אך לא מוגזמת. מוסיפים 3 כפות קמח ומערבבים.
מוסיפים עדשים ירוקים [רצוי לאחר השריה של שעה שעתיים]
מים קצת יותר מכיסוי העדשים והמון המון שמיר קצוץ.
אחרי 3/4 שעה מוסיפים מלח פלפל ומערבבים. ומכבים. [העדשים צרכים להיות רכים]
וזהו.
יוצא מעולה סוף הדרך.
כדאי לחכות איזו שעה לספיגת הטעמים.
למרק אפונה אפשר פשוט להשרות אפונה יבשה ולבשל כשלוש שעות עד שהכל מתפרק,
להוסיף מלח ופלפל, אם מתיבש להוסיף מים. ולאכול עם קרוטונים ביתיים. [קוביות לחם שנשאר אפויות בתנור]
זה טעים מאד ולא מוכר, בוררים, מכינים כמו אורז, ואז אוכלים עם חמאה וטיפה מלח, או עם חלב, ובעלי טוען שעם רוטב עגבניות זה טעים, אני לא אהבתי..
זה קטניה יותר מתוקה קצת.
סלט בורגול או קינואה- מבשלים כמו אורז, ואז מוסיפים עגבניות שרי חתוכות, חמוציות, בצל סגול קצוץ ונענע חתוכה.
עוד אופציה לבורגול\קינואה- לבשל עם גזר ובצל מגוררים.
בעזהי"ת
משרים כוס בורגול עשרים דקות במיץ לימון מלימון שלם [שלושתרבעי כוס בערך]
קוצצים 2 חב' פטרוזיליה, 3 בצלים ירוקים, קצת נענע, 2 עגבניות גדולות, רבע כוס שמן זית
מערבבים עם הבורגול
ויאמי.
אחרי שעה-שעתיים זה אפילו יותר טעים, שהטעמים נספגים והבורגול מתרכך עוד..
השבוע הכנתי בורגול אחרת- שמתי קצת בורגול, קצת מים רותחים, קצת תבלינים, הכנסתי למיקרוגל לחמש דקות, חיכיתי עוד 10 דק', סחטתי פנימה חצי לימון ויאמי.
זה דגן
כנ"ל לגבי בורגול
את מתבלבלת עם כוסמין, שהוא אחד מחמשת מיני דגן.
ובורגול זה חיטה שבורה - דגן לכל הדעות...
עדשים כתומים: מטגנים בצל ושום ,מוסיפים את העדשים ותבלינים: כמון, כורכום ומלח לפי הטעם. מוסיפים מים ויוצא נהדר.
אם רוצים מרק אז המים הם ביחס של 6 כוסות לכוס עדשים, ואם רוצים תבשיל מהיר לאכול יחד עם האורז אז מוסיפים פחות מים.
יוצא ממש טעים.
עדשים חומים או שחורים (השחורים טעימים וגם בעלי ערך תזונתי קצת יותר גבוה): מטגנים בצל במחבת רחבה ועמוקה, ומוסיפים ירקות כיד הדמיון והמל- גזר, קישוא, תפו"א, בטטה, שומר, סלרי ומה שבא. מוסיפים את העדשים וגם מים שיכסו את הכל. מתבלים במלח וחוואיג' למרק ויוצא סוף הדרך. יחד עם אורז, לבן או מלא זה מנת חלבון טובה ומלאה.
מרק אפונה: מטגנים קצת בצל ומוסיפים שומר או סלרי. מוסיפים את האפונה והרבה הרבה מים ומבשלים עד שהאפונה מתרככת. בסיר לחץ זה די מהר, בסיר רגיל זה כמה שעות. מוסיפים גזר אם רוצים, מתבלים במלח וכמון. קצת לפני סיום הבישול מוסיפים שום כתוש (שן או שתיים או יותר) וקצת מיץ לימון. גם זה יוצא ממש טעים.
בהצלחה
את מתכוונת לעדשים הפיציות האלה הכתומות?
וכמה זמן אני מבשלת אותם ואיך עם האורז עושים את זה?
קיצר, אם מישהו יכול להסביר לי בפירוט איך עושים את זה וכמה זמן - אשמח.
תודה.
עקרונית הכי כיף לבשל אותם כי תוך 10 דקות זה מוכן וגם לא צריך להשרות במים לפני כן.
אם את רוצה בארוחה לא לאכול בשר או עוף, אז את יכולה להכין בסיר אחד עדשים ובסיר שני אורז, והשילוב ביניהם, מבחינה תזונתית הוא של חלבון מלא, כמו עוף. חוצמזה שיש בעדשים גם ברזל ועוד דברים טובים.
יש לי גם מתכון עירקי למג'דרה עם עדשים כתומות, אבל הוא לא כזה טעים...
עם עדשים חומים אפשר להכין מג'דרה. אם את רוצה אכתוב לך שבוע הבא את המתכון המדויק.
הנבטתי חומוס אורגני בישלתי ובעראך שעה אחרי הבישול החומוס התחיל להשחיר. אכלתי בכ"ז חלק מהחומוס, למחרת הוצאתי את מה שנשאר מהמקרר וזה היה עוד יותר שחור.
לא לקחתי סיכון וזרקתי.
כבר בישלתי והנבטתי חומוס הרבה פעמים מעולם זה לא קרה לי,
מי יודע מה זה ועל מה זה?
ברור שזורקים נכון?
מוזמנת לעשות חיפוש פה בפורום, את המתכון הבאתי בעבר.
ואפשר גם בתנור, לא חייבים לטגן.
חוץ מזה, אני אוהבת להשתמש במיקס קטניות - חומוס, אפונה ושעועית (ואפשר עוד קטניות אם רוצים) אני משרה אותם לילה, ולמחרת אני מכינה תבשיל של אורז מלא/גריסי פנינה עם קטניות. פשוט מבשלת כרגיל, ומוסיפה גם את הקטניות, קצת יותר מים, וכמובן לבשל מספיק זמן.
או שאני מטגנת בצל, מוסיפה את הקטניות וגזר חתוך, תבלינים ומים, ולבשל עד שהקטניות רכות
זה מצויין בתור רוטב לקוסקוס, אורז או פירה
אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.
חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?
לק"י
מרקים
שקשוקה וסלט עם לחם
קוסקוס ומרק
פסטה ושניצל
מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-
פשטידות, מאפים
יכול להיות פיצות
אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות
לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)
כי בשרי זה על האש.
מנסה לגוון חוץ מזה
יכול להיות פרווה או חלבי
קישים/פשטידות
מאפינס
מרקים
תפו"א אפויים
פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)
סלטים
ממרחים/מטבלים
פוקאצ'ות
מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..
צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.
לק"י
אם לא אכפת שיהיה טחון גס.
אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).
אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.
מה הולך אצלכם?
מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים
מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק
לק"י
מרק עדשים כתומות
מרק אפונה
מרק ירקות עשיר
מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...
מרק כתום עם עדשים כתומות
מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם
מרק מגורד עם קוביות עוף
מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)
מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.
(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)
בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.
מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)
מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.
מרק אפונה
מרק כרישה
מרק עוף ברור
מרק ירקות גם זורם לפעמים
מרק בצל
אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.
בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)
מרק ירקות עפ שעועית לבנה
מרק אורז ועגבניות
מרק גזר
מרק קישואים
מרק עוף זה הכי טעים בעולם
עדשים כתומות/ירוקות
כתום
בצל
גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים
אפונה
הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.
מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר
מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף
מרק עגבניות
מרק אפונה
כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת
אני מכינה מרק דלעת וחומוס.
בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט
מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.
בנתיים חותכים דלעת לקוביות.
מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)
מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.
מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.
מכבים כשהכל מתרכך.
טוחנים.
מרק ירקות עם או בלי גריסים
מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)
מרק בצל חלבי
מרק פטריות וגריסים
מרק עגבניות
מרק עוף
אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.
אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.
(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)
בקיצוררר עצות?
אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.
אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)
וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)
בא לי לגוון.
רעיונות?
לק"י
ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.
תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".
לק"י
ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.
ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.
לבסיס:
300 גרם ביסקוויטים מפוררים
ממיסים יחד:
100 גר שוקולד מריר
כוס חמאת בוטנים
3 כפות טחינה
2 כפות דבש
רבע כוס שמן
מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית
מקפיאים ל10 דקות
שכבה שניה:
ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)
מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.
מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך
בהצלחההה
לק"י
אני התחלתי עם עוגות, עוגיות וסלטים.
מה בתפריט
אין לי מושג עדיין
חלות יש מההקפאה
היום בע"ה שייתן לי כח
סלט עגבניות
חילבה
טחינה?
עוגיות
עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)
אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי
ערב
מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות
קוסקוס
בוקר
חלןת וסלטים
סדש
חמין פרוֹה
אנטיפסטי
שניצלים של סבתא מהמקפיא
חלןת
שמרים שוקולד מהבצק של החלות
פירות
חצילים בתנור
טחינה
סלט ירקות
סלט אבוקדו אם יבשיל
סלט זיתים מהמקפיא
)טארקויהיה מרק, כנראה כתום
ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...
אצלנו כנראה
דג ברוטב וקציצות לערב
באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה
ולשבת עצמה יהיה חמין
בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח
ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה
לחם כרגיל קונה
בתקווה אכין חלות רגילות,
מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.
מבחינת פחמימות:
נכין אורז ופתיתים
2 סוגים סלומון
סלט תפו"א
ירקות מוחמצים
סלט סלרי/ או עגבניות שרי
מרק עוף + איטריות
עוף
פרגיות
רולדה אולי
אורז
ברוקולי
פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס
לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים
קרקרים ודגים מעושנים
צ'ונט
שניצלונים
סלט חסה
סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר
כיף לכתוב פה! שבת שלום💐
הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'
חצילים מטוגנים וטחינה.
עוד מעט יהיה בע"ה
צלי בשר
פרגיות
כפיתות
ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה
נמשיך משם הלאה
אורז
בשר בערמונים
עוף בתנור
דג לסד"ש
עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)
סלטים מהמקפיא
חלות מהמקפיא
גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...
חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש
)
סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות
פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים
ליל שבת
מרק כתום
עוף ברוטב מתוק
אורז
בוקר שבת
חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים
תפוא קריספיים כלשהם
סדש
בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)
מיני רוגעלך מהמקפיא
עוגה קנויה אם נצטרך
חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים
ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.
יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.
קינוחים:
עוגת קינמון
בראוניז
חיתוכיות שיבולת שועל
ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.
לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.
זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.
זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.
זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.
מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.
הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.
מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.
ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.
ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).
נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.
ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.
ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.
חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.
הכנתי עוגה וזהו...
להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו
שזה נדיר מאודדד..
הלך לנו המיקסר
הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...
אז חלות קנויות
סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)
ליל שבת
מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)
תבשיל הודו ובטטות מתוק
אורז
בוקר שבת
לזניה
סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)
סדש
שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה
עוגיות לימון מושלגות
אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח
דג ברוטב וקציצות דגים
עוף עם תפוח אדמה ואורז
חלה קנויה
עוגה קנויה
סלטים חיים
וקצת פיצוחים ושטויות
פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום
ערב שבת
דגים ברגיל מושט וטונה בסיר
ומרק גרונות
בוקר שבת
מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה
כנפיים
שניצלים ואורז
סלטים
טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה
חלות שהכנתי
עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.
היה טעים
לק"י
עוגת שוקולד
עוגת תפוזים
קוראסונים קנויים
חציל בפירורי לחם
חציל עם עגבניות וכוסברה
טחינה
סלט חי
ליל שבת:
תבשיל שהיה אמור להיות פקילה
קוסקוס
מרק שעועית וירקות
יום שבת:
קוסקוס
תפו"א בתנור
חזה עוף וירקות מוקפצים
שניצלים
סד"ש:
בורקסים קנויים
חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)
וסלטים תוצ"ב:
ז'עלוק
סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)
חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן
חילבה (האורחת הביאה)
טחינה (כנ"ל)
סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת
דג בירקות
אורז
קוגל ת"א תוצרת בית
ביצים
רצועות טונה מטוגנות
מרציפן תוצ"ב
עוגה תוצרת בית .
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38
אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה
אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.
ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק
מה שממילא נותן לו אווריריות.
וגם-
א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך
(בלי ביצה ושומשום)
ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.
ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.
מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.
ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה
מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .
נפש חיה.לבצק
2 קילו קמח
4 כפות שמרים יבשים
1/2 1 כוסות שמן
1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )
כוס סוכר
2 כפות מלח
אופן הכנה:
שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.
מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).
מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח.
כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה
כ- 15 דקות
מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר)
אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.
גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות
את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה
החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב