שלוםם!!!!!!!רצתי לשתפך אותכם במשהו..יקירה

השבוע היית בשיעור של הרב ארווש בבאר שבע מי שמכיר אותו רב צדייק!ממליצה!!!

קיצר והוא דיבר על הפצות!!להחזיר אנשים בתשוובה!!אז אני מזה לקחתי מזה...שכאלו באמת ..ייאללה יש הרבה עבוודה  בעולם וזה חלק מעבוודה שלנוו להחזיר אנשים בתשובה וגם את עצמנו..לפממים אנחנו חושבים שאנחנו לא יכולים להחזיר אנשים בתשובה אבל כל אחת..פה שאתר הזה יכול להזיר משיהו בתשוובהה אפלו לעשות לא משהו קטן בלב..אז ייאלה כל אחת לעד הישוב שלוו שיש לו עיר שם..לפתור איזה דווכן ..או אפלו סתם ללכת ברחוב לחלק דיסייקים ספרים של ברסלב..אני בעזרתו יתברך!!פותחת דווכן בקרית גת..שלל ברסללב...אחנו חייבם שיבווא המשיח!!אז קדימה!! !   

בהצלחחה!!ללכולם..ובאמת תעשו עם זה משהו..

תנוו חיוך!!!!!!!!!!!!!!זה הכי חשווב!!!!!!!!!!

מסכים^אח..
רבי נחמן נתן לנו עצהבלפן
העשק שלכם הוא הפצה לצאת לחזק את נשמות ישראל ולהחיש את ביאת הגואל
זה לא כ"כ פשוט -אח..
במיוחד לנערים. ללכת ולתת אמונה , מי שלא בפנים יכול ליפול...
אני יודע שמישי נסתה להוכיח לאחרים ובסוף האמונה שלה
עצמה דיי התרופפה....

לכן , ת'כלס חילוק דיסקים , דוכנים ברחוב וזה...
שזה דברים דיי פשוטים נראה לי מצוין!!
ממה?יקירה
ברורורו שכן אתה יודע כמה אמונה אנחנו יכולים לתת מזה השטיות האללה!!!
לא , זה לא פשוט -אח..
רוצה לראות כמה אנשים אפשר להפיל פה באמונה?
יודעת כמה האמונה שלהם מבוססת על "מצות אנשים מלומדה"?

תאמיני לי ,
זה לא כ"כ פשוט!!
אני בעד להחזיר את כל עמ"י בתשובה!! הלוואי בעז"ה!!
אבל -
קודם כל אנחנו צריכים לבסס את האמונה שלנו!!
אני לא אומר את זה סתם..
אני שמעתי על כאלה שניסו להוכיח והם עצמם , התרופפו באמונה...

מקוה שהובנתי!
אתה טועה..יקירה
מה את רוצה??שנחכה עד שנה האבה אמונה כל הזמן עובדים האלה..תאימני לי עם אנחנו יושבים בבית זה לא יותר טוב..הרב קוק אמר..שכל בנאדם יכול להחזייר אנשים בתשוובה!!וביחד גם הוא לחזוור ועוד להתתקדם!!זה לא חחכמה לשבת בביית ולא לעשות כלום!!אנחנו רוצים משיחחח!!
תשובה -אח..
אני אמרתי לשבת בבית?
אני גם מנסה לחזק חלק מהסובבים לי...

גם אני חושב שצריךלעשות מעשה!! {ציטוט : "אני בעד להחזיר את כל עמ"י בתשובה!!" , "לכן , ת'כלס חילוק דיסקים , דוכנים ברחוב וזה...
שזה דברים דיי פשוטים נראה לי מצוין!!" }

אבל , לפני שאנחנו יוצאים ומתחילים להסביר לאלה שצריכים הסבר על
האמונה וכו' , אנחנו צריכים להיות חזקים בזה!! וצריך להמנע מלהכנס ל-ז-ה
אם האמונה שלנו לא כ"כ חזקה! {כי אפשר ליפול , זה לא כ"כ פשוט}

ברור שדברים אחרים גם עכשיו {בלי האמונה החזקה שישי בו } כל אחד יכול
ואף צריך לעשות!!
אגב - גם אני רוצה משיח!! ;)
תשובה..יקירה
חחחזקיים חחזקיםם!!זה קשה קשהה זה נראלי עד סוף חינו צריכים להתפלל על זה הרבה!!!דרך אגב..אחנו הדתים לא יודעיםם הכל!!עם חלוני שוואל אותנו משהו אפפשר..לבררר איתו.. ביחד!!לא חייב הכל ישר ללדעת!מה אחנו לא יודעיםם הכלל.???ללא מממש לא אתה יודע כמה תורה כמה הלכות יש לנוו..אני ממש לא חושבת כמוך..
תחכה בבית עד שאמונה של תיהיה חזקה בדבר..ואז בטח לא יבוא משיח!!
תגובה:אח..
לא אמרתי להיות חזקים חזקים!! - יעני שנדע הכל!!
לא , ממש לא.
אפשר וצריך גם לפני זה , אמרתי שצריך שתהיה לנו אמונה מבוססת , חזקה!!
מה... יבוא אליך אדם ויגיד לך "תוכיחי לי שהתורה אמיתית" .
בא נגיד שאת לא יודעת.
תגידי לו "בא נלך ונשאל את הרב".

עם זה אני מסכים!! זה יותר דומה מלחלק דיסקים או לפתוח דוכן ליהדות
מאשר לה-ת-ו-כ-ח {ממש שאנחנו נתן לו הסברים} עם אדם!
אבל אם תלכי אליו ותגידי לו "בכבוד , שאל ואני יענה , בא נתוכח ביהדות" "אני אוכיח לך שזו הדרך האמיתית".
יכולים להיוצר פה כמה בעיות אם את לא יודעת איך להוכיח לו -
* האמונה שלך יכולה להתרפרף. {ואני מכיר מקרה כזה ויש עוד מלא כאלו...}
* הוא יראה שאת לא יודעת ויגיד "הא , מה את באה אלי ללמד אותי אמונה , את דרך האמת , את אומרת שזה אמת ואת עצמך לא יודע בודאות?!? > יכול להרחיק אותו מהיהדות! {הוא יגיד , הנה , הם סתם אומרים שזה "אמת" , אפילו היא שבאה לרב אותי לא יודעת בודאות שזה "אמת" לפיה}

ושוב!! אני ממש לא אמרתי לחכות בבית!! ממש לא!! {עייני תגובה שלי לעיל}
צריך לפעול ולהחזיר את האחים שלי בתשובה!! זה חובתנו!!
אבל - אנחנו לא נלך על דבר שלא ברמה שלנו -
בא נעלה קודם כל אנחנו רמה!! ואז -
בעז"ה כולנו נצא ונחזיר את האחים שלנו לאבא שלנו!! אמן!!

מקוה שהובתי!
טוב?!יקירה
אני לא "כ מסכימה איתך אבל כל אחת ומה שהוא חשוב !!

חיים טובייםם1
יש לנו כזה לבאנונימי (פותח)
רק צריך ללבב אותו עם תפילה והתבודדות, עם איכפתיות לזולת,עם עוד פעם לומר תיקון הכללי, עוד וידוי דברים, עוד שיעור התחזקות!
לידק כללי זה עצה של רבי נתן עיין הראל טלחגי עקיבא
*לידע     זה על ההודעה של בלפןחגי עקיבא
אוףףף... הברזתי מישיעור שלו יוום רביעי כי -מתנחל גאה.
בע"ה ית'

הייתי בצפון.. ועד עכשיו אני מצטער על זה שהברזתי.....
חח....אתה קורה לזה הברזה?סחתיין על הקביעות...קראתיך
מתי כב נזכה  שיתגלה הראש בית בביתאריה ליפו
מי היה השבוע בשיעור ובהכנסת ספר תורה?מתנחל גאה.
בע"ה ית'

איזה טוב ה'!!! היה פשוט ש=מ=ח!!!
הרב ארוש אמר שמעולם לא הייתה שמחה כזאת.. אני יעלה תשיעור שלו בהיזדמנות,(הקלטה טובה..)
אני הייתי!א.מ.נ
בהכנסת ספר תורה אבל לא בשיעור כי כבר היה לי מאוחר מידי לחזור בטרמפים...
איך היה השיעור?
היה פשוט אורות!! הגעתי בבוקר הביתה..  מתנחל גאה.
בע"ה

פעם הבאה תשליך עצמך על ה' ית' ותראה שתצליח להגיע הביתה..
.....א.מ.נ
אני בת..
אני משתדלת.. אבל זה כיבוד הורים.. אמא שלי לא ישנה עד שאני לא מגיעה לבית...
אה.. אז זה מובן..מתנחל גאה.
בע"ה ית'

לא ידע אבל לי יש פשוט נגדיר את זה בקטגורית הניסים- בטרמפים, בחיים לא נתקעתי יותר משעה בטרמפיעדה!!

אתמול הגעתי לגבעה הצרפתית ב8 וחצי 9 וחצי כבר הייתי בבית..נס לא יאומן..

ו-מתנחל גאה.
בע"ה ית'

ואני גר שעה וחצי נסיעה מירושלים-בשומרון-איפה שהכביש ניגמר.. (כיפשוטו ממש!)
נחמד לך!א.מ.נ
כנראה שה' רוצה שאני אתפלל אליו יותר בענייני הטרמפים.. כי נגיד אתמול נתקעתי שעה וחצי! בגיבעה הצרפתית...
..מתנחל גאה.
בע"ה

יצאתי מהבית ב8 בערב-נסעתי לאבני איתן בצפון-המשפחה שלי הייתה שם-אבא שלי קם בבוקר ולא הבין מאיפה צצתי כשבערב הוא דיבר איתי והייתי בבית- קיצור 5 שעות נסיעה בטרמפים והייתי באבני איתן (רמת הגולן)
וגם זה בגלל שבטרמפיעדות היו מלא אבל מלא אנשים!.. (צ.גיתית היה 14 אנשים לפני!)
וזה קרה לפני שבועיים..
דה-ז'ה-ווּסבא גפטו
בפעם האחרונה שחבר טוב אמר לי שהוא ראה אורות, זה היה איזה בחור, בן למשפחה חוזרת בתשובה, חרדי-ברסלב, שניסה לשכנע אותי (לפני שנתיים וחצי לערך) לטוס לאומן, והוא הבטיח לי שאני אראה 'אורות'. משום מה, פגשתי אותו אחרי שנה (שוב, לערך) בג'ינוגלי (אני לא שם) כשהוא משולל סימונים, עם שדה של קוצים על הראש, עושה פרסומת לכל חברת אפטרשייב אפשרית, ועוד הרבה שטויות בתוך הראש.
לאלו 'אורות' הוא נחסף, אין לי מושג. אני רק יודע בוודאות שמשם הוא התדרדר. והוא יודע זאת בעצמו.
(ולמי שתוהה... - מסנחל; הוא הוריד את הפיאות מהסיבות שכולם יתנגדו להם. הוא פשוט התדרדר מבחינה תורנית וחברתית. לא מסיבות הנתונות למחלוקת...)
מה שבטוח לא בגלל אומןנ נח זה הכל
וצריך כלים נכונים לקבל את האורות של אומן אם לא הבנת תגיד ואני יסביר ארוכות
יא-חביבי, אני לא יודע מי אתה.סבא גפטו
לפחות כרגע ברור לי שאני לא יודע מי אתה.
אבל אני יודע מיהם החברים שלי. ועבודת ה' שלו היתה נפלאה, עמוקה ותמימה. והוא אכן חזה באורות במשך שנים שהוא היה טס לאומן. עד שפעם אחת הוא הוא נסחף לאורות מסוג אחר, אורות שברור לכל מי שמכיר אותו, אורות שהוא לא מצא בארץ ישראל. וייתכן שהאורות האלו, פשוט היו ה'החברה הכללית' שהוא לא היה מעז לעשות את הדברים הלאה בארץ הקודש.
והבאתי את הדוגמא הזאת, לא למעשים, אלא לאומן - מקור הטומאה.
אח שלי היקר אמן היא ארץ טמאה ולכן מי שבא בלי כליםנ נח זה הכל
יכול ליפול שם בקלות ולכן אין להאשים את רבינו בעסק הזה רבינו קודש קודשים וציווה לבוא לציון שלו ובלי פוליטקות וחפירות שונות אנחנו פשוט באים את התיקון נקבל וכל עם ישראל יחזור בתשובה שלימה בע"ה אמן!!!!!!!!
אני הייתי היה אורות החזקתי לרב ארוש את הכובע מתינ נח זה הכל
שהוא שם כוס מים על המצח
לא לשכוח את העיקר!ד.לוי
לא לשכוח שהעיקר הוא רבינו נחמן, ולא להתבלבל בין העיקר לטפל!!!! ( בין הצדיק יסוד עולם לבין להחזיק את הכובע של הרב ארוש)
מממש ללא!יקירה
מממש לא מתבלבליםם!!!מה שהרב ארוש אומר זה גםם רבנו הכלל ביחחד!!!
מה קרה לך?!ד.לוי
בשבילך הרב ארוש זה רבי נחמן?!
השתגעת?!
מה זה קשור צדיקנ נח זה הכל
אני מבוטל כל כולי לרבינו הקדוש אבל אני מעריץ עוד רבנים שהולכים בדרכו וכן באמת היה לי אורות להחזיק את הכובע של הרב ארוש
לללללללללללאא!אנייי ממש לא אמרתי את זה!יקירהאחרונה
ללא מה פתאוםם!אבל הרב ארוש לא אומר סתם דברים הוא אומר מה שרנו אמר ווכתוב בספרייםם!!!!!!
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך