שאלה לי אליכם -אנונימי (פותח)

היום הכתי עם חברה שלי מהסניף לצלם עלונים שיוצאים כל חודש.

פגשנו שם מישי שסתם התעניינה מי אנחנו ומה אנחנו עושות.בהתחלה היא שאלה אותנו אם אנחנו בני עקיבא (כי היינו עם חולצותנועה) ואמרנו לה שאנחנו אריאל.היא שאלה אותנו מה זה, ואם זה כמו בני עקיבא. ענינו לה שזה תנועת נוער - כן כמו בני עקיבא.

ואז היא שאלה אותנו מה ההבדל בינינו לבין בני עקיבא.

ענינו לה שזה אותו דבר רק שזה נפרד.

המשך השיחה לא כ"כ משנה אבל הרגשנו אח"כ כ"כ גרוע שזה מה שיש לנו לענות! כל הזמן אומרים לנו שזה לא ההבדל היחיד - ואני גם יודעת שלא! אני יודעת שזה האידיאלים והדרך של התנועות..אבל בכולופן מה אני אמורה לענות למישי לא דתיה ששואלת אותי מה ההבדל שלנו מבני עקיבא??להתחיל לפרט לה על אידיאלים זה לא שייך - כי זה סתם להתענינות השטחית.

אבל זה בסדר שככה עונים??

מוכר מוכר..טימון!
זה קורה הרבה פעמים כשבאה חניכה חדשה לסניף, כי שמעה שיש תנועת נוער בסביבה, והאמא שלה (או האבא- זה לא משנה..) באים ומתעניינים מזה אריאל. הרבה פעמים יצא לי לענות- "זה כמו בני עקיבא, אבל נפרד וכו'.."
ועכשו שאני חושבת על זה, אני שמה לב פתאום שבמשך הזמן שניתי אוטומטית את התשובה שלי ועכשו כמעט תמיד אני אומרת שאריאל זאת תנועה שיצאה מבנ"ע כי היא דוגלת בחברה נפרדת וכו..
לדעתי זאת תשובה לעניין, כי ככה ההורים (וכל מי שמתעניין) מבינים שזאת תנועת נוער נורמלית ששמה דגש על צניעות.
אבל זה לא להורים..אנונימי (פותח)
זה מישי שלא קשורה בכלל ולא מעניין אותה צניעות!!
וזה הרגשה מטומטמת שזה מה שענינו..
נכון...שבונץ'
ובאמת גמאני עונה ככה...
ואני יודעת שזאת תשובה בכלל לא מדוייקת!ולא הכי נכונה...

(שירה....אני אלירז!)
אולי תתפלאו לשמוע אך גם אני בעוונותי<צ> הייתי עונהאריאלניקהנאמן
כך, אך לאחר זמן נסחתי לעצמי תשובה זריזה זהירה קצרה ואמיתית לכל דורש ומבקש, וז"ל: "תנועת אריאל היא תנועת נוער חרדית לאומית(י"ג; תורנית ציונית), הדוגלת בחינוך לחיי תורה שלמים." עכ"ל
פשוט מאודאפוש
בס"ד
אין צורך לפרט יותר מידי אנחנו תמיד עונות "זו תנועת נוער דתית נפרדת"...
ואם הם שואלים אם זה בנ"ע :"לא זה יותר שווה מבנ"ע (עם קריצה)"
זה מה שאני והמדש"ית שלי עושות...
אפרת,זה הכי קל לעשות..רחובותית!!=)
אבל זה לא מספק אפחד!זה נראה כהתחמקות..
באמת שאלה שצריך לבדוק..
זה לא הולך ככה..
לחילונים זה מתחמק?אפוש
בס"ד
אבל אמרתם שאין להם זמן לשמוע את כל האידייאלים...אז לא נראלי שהם יתפסו את התשובה הזאת ב"זמנם המועט" כמתחמקת....
לא, זה לא כמו בנ"ע.פלספנית
בס"ד
וזה הכי לא אותו דבר רק נפרד.

זה תנועה שדוגלת בתורת חיים בעוז, ופרטים מלאים- שתברר.
אני עונה כמו אפרת,יופידו
זה הכי טוב, כי יש אנשים שלא שייך לדבר איתם על אידיאלים ודברים כאלה.
ועובדה שזה מספק אותם, ו אם הם חופרים אז אני חופרת להם בחזרה על אידיאלים ועוד.
הכי צחוקים-פגזניקית גאה!
להתחיל לחפור להם על אידאלים.. זה מה שאני עושה..
זה הכי מורח.. בסיבו"ש לפני חודשיים הייתי עם התיק של אריאל.. ואז אני באה להיכנס, אז השומר כזה "יאללה בני"ע!!" כי הוא חשב שאני מבני"ע.. (בושה, בושה!) אז אני כזה- "אההה סליחה, יש גבול! אני אריאל!!" ואז הוא שאל מזה אריאל? אז התחלתי לחפור לו כזה.. בקול של המורה שלי לנ"ך (חוווווופר!!) ולעצום עניים כזה.. ולזוז בדבקות.. חח הוא לא הבין מה רציתי ממנו.. אז הוא עושה לי כזה "בני"ע, אריאל, הכל אותו דבר.."
ואני, נזעקת ממש: " לא!! זה לא אותו דבר!!" ושוב, אני חופרת לו.. והתור אחריי מתארך.. אז הוא כזה "טוב, אז מה את רוצה שאני אגיד?" אני כזה מצביעה לו על התיק, מחוייכת: "אתה רואה אתזה? זה הסמל של אריאל.. פעם הבאה שתראה דבר כזה, תיזכר שזה א-ר-י-א-ל-!-! ושאנחנו לא בני"ע!! ושיש לנו אידאלים אחרים.. ושזה שונה לגמרי!!" ושוב אני חופרת לו על תורת חיים בעוז..
הוא התחיל לצחוק, פלט איזה סבבה כזה, ואמר שאני חמודה..

נוו.. תודו אחלה!!
חחח.. נשפכתי!!! אתיולה החתולה
שיואו איזה מאגניבה |פרצוף ציני מאוד| חחחאפוש
אפרת הקנה של הרובה שלי מכוון אלייך!!פגזניקית גאה!
תכל'ס..היושב בצד
דוגרי כמה מוזר שזה לא ישמע זאת ההגדרה של אריאל
לפני משיהו שלא מכיר את התנועה...
תנועה כמו בנ"ע רק נפרדת
(ומתוך שזה נפרד הוא מבין שגם מקפידים שם יותר על נושאים נוספים)

כי בתכל'ס כולנו כיפות סרוגות
וגם בנ"ע וגם אריאל הם תלמידים של הראי"ה קוק זצ"ל
וכולם קיבלו ממנו חלק נרחב מהאידאלים
רק שבנ"ע מבליטים את הפיעילות למען הקהילה וכו'...
ואריאל מבליטים את ההפרדה.(מה לעשות?! ככה זה)

יומטוב
(זו דעתי האישית מי שרוצה לחלוק אני אשמח לשמוע)
ממתי בנ"ע הם תלמידים של הראי"ה זצ"ל?האריאלניקהנאמן
זה שהם מנכסים לעצמם את הרב קוק(ללא כל הצדקה) לא אומר שהם תלמידיו
אני חושב.. שאי אפשר להסביר יותר מידי.tomerittal
אנחנו עדיין לא מפורסמים כמו בנ"ע. בעז"ה, עוד כמה שנים אנחנו נהיה תנועה גדולה ומפורסמת, וכשיגידו "אריאל" אז כולם יבינו טוב את האידיאלים. ולכן, בנתיים, לפי דעתי, אם נגיד "תנועה כמו בנ"ע קצת יותר דוסים" זה יהיה הכי קרוב וקולע.
אגב.. מאיפה אתה יודע שבנ"ע לא הולכים לפי הרב זצ"ל? בגלל שהם לא עושים כמה דברים שהוא אמר? תתפלא, הם כן מציבים את זה כאתגר בשבילם.(אגב, הייתי בסניף בנ"ע רחובות בחדר לימוד שלהם, והוא מפוצץ ספרים שהל הרב קוק...)
ואם בישיבת סאטמער בניו יורק יהיו ספרים של הרב קוקהאריאלניקהנאמן
זה אומר שהם הולכים לפיו?

לא שאלתי על המטרה אמרתי תכל'ס אם הם לא שומעים לפסקי והדרכות הרב קוק אזי הווי אומר שהם לא היו ועדיין לא(וגם לא יהיו) תלמידיו
בשביל הדיוק..היושב בצד
תנועת בנ"ע הולכת לרוח מיסד ישיבות בנ"ע הרב משה מבי נריה זצ"ל
שהיה התלמיד המובהק של הרב צבי יהודה קוק זצ"ל בישיבת מרכז הרב.

להתעמקות
http://www.bneiakiva.org.il/show_item.asp?itemId=12&levelId=58757&itemType=0

יומנעים
ההפך! התכוונתי שמשום שזו זכות כ"כ גדולה ללכתהאריאלניקהנאמן
בדרכו של הרב קוק זצ"ל, לא כל הרוצה ליטול יבוא ויטול, בנ"ע לא יכולים להחליט יום אחד שהם תלמידי הרב קוק, אתם מוזמנים לשאול את ראש ישיבת מרכז הרב הרב יעקב שפירא שליט"א מי מבין התנועות הולכת באמת לפי הרב קוק זצ"ל ומי לא.
תנועת אריאל היא זאת שהולכת באמת לפי הרב קוק זצ"ל

ובמחילה הרב נריה לא היה ממקימי בנ"ע, הוא השפיע רבות אך לא היה ממקימיה.
כן. אתה צודק.tomerittal
בגלל זה אמרתי שאולי בנ"ע לא הולכים לפי כל ההלכות של הרב קוק(אולי בעז"ה יבוא יום והם יצטרפו לאריאל ;) )
|תוהה אם מתפתח פה עוד דיון אריאל-בני"ע|פגזניקית גאה!
|טוען שזה נושא חפור שנמאס ממנו|פגזניקית גאה!
זה לא נכון1!!!גב''שניקית גאה
האחים שלי בנ''ע!!!!! אז זה מראה שהמשפחה שלי לא הולכת לפי דרכיו של הראי''ה זצ''ל????
אני לא מדבר על הדרך של כל יחיד ויחידהאריאלניקהנאמן
אלא על הדרך של תנועה- כתנועת נוער בנ"ע לא הולכת לפי הראי"ה זצ"ל. יחידים? יכול להיות שיהיו יחידים(הכל באופן יחסי) שכן הולכים לפי הרב זצ"ל אך הם לא מלמדים על תנועת נוער שלמה.
דיי ברורהיושב בצד
נראה לי ברור שמכיוון שבנ"ע זו תנועה שכוללת בה הרבה ציבורים אז יהיה מובן שלא כולם הולכים ע"פ הדרך של הראי"ה זצ"ל.
לעומת אריאל שאין בה יותר מדי ציבורים שונים ולכן הרוב המוחלט הולך בדרכו.

ועוד הבהרה לאריאלניק הנאמן-
אני לא מבין בדיוק מה זה משנה אם הרב נריה היה ממקימי התנועה או לא הרי גם הראי"ה לא היה ממקימי התנועה אך הוא השפיע רבות על הציבור שהקים את התנועה וכנ"ל בבנ"ע.
הוא אפילו ברך את בנ"ע כמו שכתוב באתר שלהם:

בניסן תרפ"ט זכו חברי בני-עקיבא לברכתו של הרב אברהם יצחק הכהן קוק זצ"ל שכתב להם:
"ובימי חג החרות והאביב נקדם בברכה את פני הניצנים אשר נראו בתנועתנו, בדמות ארגון בני הנעורים בשם "בני-עקיבא". ברוכים יהיו לנו אלה צעירי הצאן אשר עליהם תקותנו בשאיפתנו לגאולתנו ולפדות נפשנו, והם הם דור עתידנו וממשיכי דרכנו".

בשנת תרצ"ד שלח הראי"ה מכתב ברכה לכינוס מדריכים ובו כתב: "יקירי לבבי חברי בני-עקיבא עז לכם ויפעת נשמה ממקור ישראל. חביבי ממעמקי הלב הנני שולח לכם את הבעת הוקרתי לכינוסכם היקר". לימים בשנת תרצ"א הצטרף גם הרב משה צבי נריה זצ"ל כמדריך ומרכז לסניף בני-עקיבא בירושלים והשרה מרוחו הגדולה על התנועה כולה והתפתחותה.

אתה מוזמן לעיין גם במכתבים ששלח הרב זצ"להאריאלניקהנאמןאחרונה
למזרחי, מכתבים שלאחר מכן חזר בהם, ותקף את המזרחי. המכתבים אינם ראיה לתמיכת הרב זצ"ל במוסד מסוים ק"ו ב"ב של ק"ו שמדובר בבנ"ע.
אואו אני ממש מתחילה לפחד פה...|בררר|אפוש
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך