"תמ"ל על בסיס חלבון סויה שונה מתמ"ל על בסיס חלבון חלב פרה מבחינות רבות, למשל: מקור החלבון, סוג הפחמימות, הרכב חומצות האמינו, תכולת הפיטואסטרוגנים,. הוא לא נמצא יעיל בהפחתת שכיחות מחלות אטופיות אצל תינוקות בסיכון גבוה, אך הוא יכול לשמש תחליף הולם לחלק מהתינוקות, הסובלים מאלרגיה לחלב פרה (ראה פרק בנושא אלרגיות למזון). חשוב להדגיש את הצורך בייעוץ רפואי מתאים לפני החלטה על שינוי סוג התמ"ל לתינוק .
תמ"ל על בסיס סויה יכול להתאים לתינוקות עם גלקטוזמיה, אי סבילות מולדת ללקטוז (נדיר מאד) ולתינוקות ממשפחות המעדיפות להימנע ממזון מן החי (טבעונים, צמחונים)
קיימות משפחות דתיות הבוחרות לתת תמ"ל על בסיס סויה מטעמי כשרות. מומלץ להדריך משפחות אלו להעדיף תמ"ל על בסיס חלב פרה, הנושא הכשר של הרב המקובל עליהם."
ובהערת שוליים מובאת שם ההפניה הבאה: Bhatia J. Greer F. and the Committee on Nutrition. Use of soy protein based formulas in infant feeding. Pediatrics 2008;121:1062-8 (זה למקרה שמעניין אותך ואת רוצה להעמיק מה הסיפור).
אני לא העמקתי עד כדי כך, אבל ממה ששמעתי מפה ומשם אני מבינה שלא כ"כ רצוי לתת לתינוק תזונה שלא מבוססת על חלב. כלומר השאיפה של כל התמ"לים היא להידמות במידת האפשר לחלב אם, והמשקה המופק מסויה רחוק מזה די הרבה - לתמ"ל על בסיס חלב של יונק אחר יש יותר מכנה משותף עם חלב אם. ואולי גם יש חשש מהשפעה הורמונלית בגיל ההתבגרות למי שניזון בינקותו באופן אינטנסיבי מסויה. או שאולי החשש הזה תקף רק לגבי בנות? בקיצור, אל תסמכי עלי, אבל ממליצה לעשות כמו שכתוב בתדריך, ולהיוועץ ברופא.
דבר אחרון - אם אני לא טועה, יש מדינות שבהן בכלל אין אישור לתמ"ל צמחי. כלומר, הוא לא יכול להימכר כמזון תינוקות. כך שההנחיה בארץ (לקבל אישור רופא) היא עוד די מקלה...
לשיקולך.