מה המשמעות מבחינתך של לקבל מחזור. עד כמה זה חשוב לך שלא תקבלי?
מקריאה של דברייך זה נשמע שזה מאוד חשוב לך, אם את מוכנה לקום במיוחד בשביל זה באמצע הלילה, (אבל אולי את קמה בכל מקרה מסיבה אחרת?)
לענ"ד הצורך שלך עוד לא התברר בשרשור הזה, ומכיוון שהצורך עוד לא התברר גם אי אפשר לענות לך בצורה נקייה, מבלי להשלים את החסר שעוד לא נאמר מהעולם שלי, שלא בהכרח תואם את מה שקורה אצלך.
אולי זה שתהיי טהורה זה לא משהו שסתם בא לך בשביל הסבבה, אלא משהו שנותן לך כוחות, ובסופו של דבר משפיע על הבית וגם עליו? ואולי לא? אין לי מושג.. פשוט חסר לי המידע..
כתשובה חלקית, התשובה שלי היא שכן אעשה משהו אגואיסטי בשבילי על חשבון ילדי. כי בסופו של דבר אנחנו יחד מערכת אחת, וחיזוק שלי הוא בעצם בסופו של דבר גם בשבילם. אבל כמובן בצורה מאוזנת, עם גבולות.
לדוגמא - שבוע עבר הבן שלי בן השנתיים וחצי היה חולה, מקורר. אז לקראת ערב נתתי לו אקמול, כדי שיישן לילה שלם. כי אני הייתי אחרי לילה קשה עם הרבה הפרעות של בן השנתיים וחצי, והייתי זקוקה ללילה שלם בלי הפרעות. אילו לא הייתי מכניסה למערכת השיקולים את עצמי - לא הייתי נותנת לו אקמול. אמנם היה לו חום (נמוך), אך הסבל שלו היה ממש מועט, וללא אקמול הריפוי מהיר יותר, והגוף מתגבר בעצמו, ומתחסן ומתחזק. אבל כן הכנסתי למערכת השיקולים את עצמי, גם כי אני חייבת לשמור על עצמי ולישון, וגם כי כך אוכל להיות יותר שלווה ומלאת כוחות בשבילו במשך היום (הוא לא בגן).
הייתי מציעה לך לבחון את הדברים יחד עם מישהו נוסף או עם עצמך בכתב, ולענות על השאלות הבאות (פירוט והסברים בהמשך):
א. למה חשוב לך להיות טהורה?
ב. מה זה התעללות?
ג. האם לפי כך להעיר אותו להנקה באמצע הלילה זו התעללות?
ד. האם יש דרך אחרת? - האם יש דרך אחרת להיות טהורה? האם יש דרך אחרת להניק אותו באמצע הלילה מבלי להעיר אותו? האם יש דרך אחרת להסתכל על ההתלבטות הזאת?
פירוט והסברים:
שאלה א' - אחרי שתעני לעצמך - לדוגמא: חשוב לי להיות טהורה כי אני רוצה לקבל כל יום חיבוק מבעלי - תשאלי את עצמך גם על התשובה למה זה חשוב- כלומר לפי הדוגמא: למה חשוב לי לקבל כל יום מבעלי?
שאלות ב' ו-ג' - כרגע 'התעללות' זה מושגי מידי, וגם בשל כך התפתח פה דיון. לאחת זה נראה התעללות, לשנייה לא. ייתכן שזה מפני שכל אחת פה תופסת אחרת הערת ילד באמצע השינה, ייתכן שזה מפני שכל אחת פה תופסת אחרת את המושג התעללות. השאלה היא איך את רואה את הדברים. מה זה התעללות, וכשמוגדר לך ומסודר לך מה זה התעללות מבחינתך - יהיה לך ברור גם אם להעיר אותו זה התעללות או לא. כך יהיה לך גם תמונה ברורה יותר האם זה חשש והאשמת שווא עצמית, או שזה באמת התעללות.
מאחלת לך שתמשיכי להיטיב עם הילדים שלך כמו שחשוב לך, וגם שתוכלי להיות טהורה לפי רצונך כמה שיותר..