לק"י
חזרתי ברגעים אלה מאירוע מחריד שזיעזע אותי לחלוטין.
חרוט לי אי שם בזיכרון שרבינו דיבר על נק' מלכות שנמצאת בכל אחד
אצל אחד באתגליא ואצל אחר באתכסיא אבל בכל יהודי היא נמצאת,ולא ממש הבנתי למה התכוון רבינו ז"ל
מה הוא רוצה מהנק' מלכות הזאת מה זה שייך?
אני יודע שאין מלכות נוגעת בחברתה ואפילו כמלוא נימה או קיי זה ברור לי איכשהו ומה המלכות הזאת קשורה אלינו עכשיו?
מלכות יון ומלכות פרס ידוע אני הקטן? או פלוני אלמוני אחר? לא! מלכות לא קשורה לאנשים קטנים.
ניסיתי לדבר עם ה' על זה שאם יש בי נק' מלכות אז שהיא תתגלה ואם כן מה זה אומר? התפללתי לה' שיפתח לי שערי חוכמה ובינה כדי להבין את הדברים הנ"ל אך עד היום לשווא.
לפני כמה כמה שעות(מאז שהתחלתי לכתוב עברה שעה ועברו עליי עוד שעתיים לערך מהמקרה כדלקמן)
בעודי חוזר מראשל"צ הביתה עם חבר באוטו פנינו שמאלה לכיוון בת ים ועצרנו ברמזור אדום(חבר שלי רפאל נהג)
הכל טוב ויפה מרוצים מהשופינג שעשינו ולפתע רכב עובר מאחורינו ונכנס לצומת ורכב שבא מכיוון אחר נכנס בו במהירות,כהרגלי בקודש חייכתי בחצי פה ואני אומר לחברי:רפי בזה הרבה קיבלת שיעור בנהיגה מונעת לחיים,בינתיים המכוניות הפסיקו להסתחרר ולנו נהיה ירוק עברנו את הצומת ע"מ לעצור בצד ולראות במה אפשר לעזור
בינתיים חצינו את הצומת ואני מסתכל ואני מקווה שאני טועה אני מקווה שזאת בובה אני מסתכל שוב ואני רואה תינוקת שוכבת על הכביש ליד הצומת על הגב מוטלת ככה על הריצפה,מהר מאוד הבנתי שהתינוקת עפה מהרכב,בינתיים עצרנו ורפי מתקשר למד"א ומודיע שיש פצועים כולל האימא של התינוקת שהאוטו נכנס בצד שלה ועוד אחת מהרכב השני,
משניה שהכל היה נראה לי נחמד ברמה של עוד תאונה,לשניות חשכו עיניי לא האמנתי שהתינוקת הזאת עפה מהרכב
יש לי הכשרה רפואית נרחבת וניסיון בדברים כאלה והייתי בטוח שכמו בכל מקרה אחר אני קופץ ומתחיל בפעולות הנדרשות למרות שכשראיתי אותה ידעתי שהתינוקת הזאת ז"ל,אבל לא...
אני נשארתי ברכב והמשכתי להסתכל מבפנים על התינוקת,אני יודע שהרסתי את הנפש שלי בכל מיני סיטואציות בחיים ובאירועים קשים שעברו עליי ומדברים שעשיתי,אני מכיר את עצמי ויודע שיש לי קרח בורידים,גם התעסקתי בקבורה וזיהוי חללים,אני לא רגיש לדברים האלה אבל ריבון העולמים למה לא יצאתי מהרכב?,ה' זימן אותי למקום הזה לא לחינם,ולא השלמתי את הייעוד הזה,נפשי המסכנה מה עוללתי לך? כבר נהיה לי אבן במקום לב? הרי זה לא חדש לי דברים כאלה וטיפלתי בדברים יותר גרועים מה קורה לי ריבון העולמים,בינתיים במהלך המחשבות הנ"ל(10 שניות)אני רואה את חברי הטוב עזרא שהגיח משום מקום,עזרא(תרתי משמע) שתמיד עוזר ועושה חסד עם כולם מרים את התינוקת נכנס לרכב שהיה במקום ונוסע לביה"ח,פה התחלתי לבכות ולהתאכזב,ריבונו של עולם למה יש לי כיפה על הראש? למה שלחת אותי לפה? איך לא עמדתי בניסיון הזה? אולי לזה שלחו אותי לעולם הזה פיספסתי פה חסד עליון ומצווה ענקית,אולי גם פיספסתי כרטיס כניסה לעולם הבא ומה שבטוח הפסדתי מצווה ענקית של קידוש ה' איך עוללתי את זה לעצמי?
במשך שעה ארוכה ישבתי והביתי בכלום וחשבתי על הדברים,נכון אומנם התינוקת מתה במקום ואני חותם על זה
אבל הייתי צריך לעשות משהו איך נשארתי ברכב? אין לי לב יהודי הכיפה שלי והתורה שלי לא שווים כלום!
התלבטתי ארוכות מה לעשות עם עצמי ולמה ה' סיבב את הכל ככה,אחרי השעה הזאת הספקתי להתקשר לעזרא ולשאול מה קורה,עזרא לא עונה.. איזה עצבים! אני רוצה לדעת מה עם המסכנה הקטנה אני ממשיך להתלבט
ומתשקר שוב אחרי 5 דק' עזרא לא עונה!
אני מחליט ליסוע עם רפי חזרה למקום התאונה לתת עדות ולראות מה הולך שם בינתיים
אנחנו מגיעים אני מתקשר שוב ויש עזרא עונה לי
אני שואל את עזרא מה עם הקטנה והוא אומר לי אחי! כאילו כלום לא רק חיה אפילו בריאה ושלמה! וגם האימא שלה בסדר רק טיפה חבולה!
הודו לה' כי טוב! כבר שמחתי החלטתי להרגיע גם את רפי שבכה לא מעט על העניין
ואז קפצה לי המחשבה רפי-רפאל התקשר להזמין את שירותי הרפואה,התינוקת שעפה מהחלון פשוט הונחה על הכביש ע"י מלאך או משהו כזה איןם לי מושג איך היא שלמה,ועזרא בה ועזר איך שהוא יכול לעם ישראל,
עכשיו הכל ברור לי הרגע הזה שעזרא השתלט על העניינים וקטף את התינוקת מהכביש ונכנס לרכב הייתה הנק' מלכות שלו!,זה היה הרגע שלו בחיים!,לכל אדם יש את הרגעים בחיים שהוא יודע שאם זה לא אני זה לא אף אחד אחר
זה קרה לי בעבר פעמים ספורות אבל הפעם ידעתי,אין מלכות נוגעת בחברתה ואפילו כמלוא נימה!,זה היה הרגע מלכות של עזרא בלבד,תודה לך בורא עולם שהקשבת לתפילה שלי ושהקטנה חיה ובועטת,תודה לך עזרא על מי שאתה ותודה למי שברא אותך!,תודה לכם עם קדוש שאתם שם תמיד כשצריך,רק אחדות בעם ישראל!
ממני הקטן הדורש בשלום עמו
לירן.
שבת שלום!
נק' מלכותשב ממצולות
וואו אשרייך ואשרי חבריך!קראתיך
וואווווווווווווווווווווווו מטורף ברמות על!!!!נ נח זה הכל
אשריך לגמרי!!!
כמה עידכוניםשב ממצולותאחרונה
התינוקת בת 12 יום נכון ליום שישי
והבנתי מחבר שלי שבכל זאת יש לה פגיעה מסויימת כנראה ששברה כמה צלעות ופתחה את הראש ופה אני מקווה שהכל מסתכם
אבל גם זה נס גלוי היא עפה מרחק אדיר ובמהירות מטורפת ונחתה על הגב
נקווה לטוב
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
געגועצאצא
וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...
יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו
ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד
מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?
סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק
היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!
ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה
אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל! על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.
מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה
אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס"
יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך
להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי
תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס
תודה!רק להידבק בצדיק
השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?
כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע
לפני שאשלח אגיד מה שאלתי ובקשתי.
1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?
2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .
וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן
אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?
שכוייח...
אומןאשר ברא
אף פעם לא הייתי אצל רבנו.
ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..
קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.
ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.
האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?
כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.
רעיונות? מחשבות? הגיגים?
תודה!