צ'יפס אפויים בתנור:
- 3 תפוחי אדמה גדולים או כ-6 קטנים (במשקל כולל של כ-700 גרם), חתוכים לטריזים
- 5 כפות שמן קנולה
- מלח גס לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור (או טוסטר אובן) ל-250 מעלות.
2. מניחים את טריזי תפוחי האדמה בקערה גדולה, ומכסים אותם במים חמים. משרים 30-10 דקות (אני יצקתי על תפוחי האדמה מי ברז ולאחר מכן מעט מים רותחים, והשריתי במשך כ-20 דקות).
3. יוצקים 4 כפות שמן לתבנית אפייה ומנערים, כך שכל התבנית תהיה משומנת (אני ריפדתי אותה קודם בנייר אלומיניום)
4. בוזקים בנדיבות על התבנית מלח גס ופלפל שחור גרוס.
5. מסננים את תפוחי האדמה מהמים, ומייבשים אותם היטב עם מגבות נייר.
6. מייבשים גם את הקערה שבה הושרו תפוחי האדמה, ומחזירים אותם אליה. יוצקים לקערה כף שמן ומערבבים.
7. מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית האפייה בשכבה אחת.
8. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים 5 דקות בתנור החם. מסירים את הנייר ואופים 20-15 דקות נוספות.
9. מוציאים את התבנית מהתנור והופכים את תפוחי האדמה לצדם השני. אופים עוד 20-10 דקות, עד שתפוחי האדמה מקבלים גוון זהוב-שחום.