זהו סיימנו עם המצווה- בחרנושמואלג

אפילו ראינו תוצאות, גם יצאנו ידי חובת הכפשת והאשמת האחר .

עכשיו הגיע זמן לחזור לשיגרה, ורשמית

מוזמנים להמשיך בדיונים בשרשור זה, בעז"ה נעזור לכוון את אלא שקשה להם, לכיוון השרשור הזה 

תודה על ההבנה

ערב טוב

ג' מורידים קולות מהעבודהמושיקו

עקב עייפותם של חברי הקלפי בהרבה קלפיות חרדית סימנו את 'אמת' שמסוכה לג' בפרוטוקול.

ואז שמו לב שיש הרבה קלפיות עם רוב קולות לעבודה במקם לג' אז מתקנים את זה.

זו דוגמא של קלפי אחת

http://www.votes-19.gov.il/ballotresults?cityID=3000&BallotNumber=226

וזה הסבר של החבר'ה של ג:

בעמוד סיכום התוצאות בפרוטוקול הקלפי, המפלגות מופיעות לפי סדר הא-ב.
וג' מופיעה מיד למטה אחרי אמת, מספיק שעולים שורה אחת בטעות, וזה מה שיוצא.
צריך לזכור שהספירה נעשית ע"י מספר אנשים שגמורים מעייפות, ונוטים לחפף כדי ללכת כבר הביתה...

הדרך לבדוק זאת היא פשוטה, כל קלפי שולחת לוועדה האיזורית את הפרוטוקול שמסכם את מה שקרה בקלפי במשך היום,
ומצורף אליו הדף שבו נרשם כל פתק ופתק שהוצא מהמעטפות, בצירוף הפתקים עצמם.
פשוט צריך לעיין בדף שבו תועדה הספירה וכן לספור מחדש את הפתקים המצורפים.

אז מה אתם מצביעים עוד חודשיים?איש השקים
אומצה לישראל, כי ההפעם לא זכינו שמואלג
קציצות תרד!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!אריק מהדרום
איזה כיף שעוד חודשיים נוכל לחזור לכתוב על בחירותאיש השקים
שמים ׳ביס׳ בקלפי!אושר תמידי
בהצלחה מחרג'נדס
לנו.

בעע.. הסוס"ט.
..ג'נדס
הסתברות וסטטיסטיקה.
|מקיאה||בוכה||בהצלחה|אושר תמידי
בהצלחה רבה. שנאתי את זהאיש השקים
בשעה טובה,יטבתה

תודה שמואל, מנעל לעניין.

לינוי, כנראה הצלחנו להשפיע...צוחק

כנראה הצבעתם אתמול שנאמר מי שמצביע משפיעאיש השקים
סקר! (ושוב בחירות..)הקולה טובה

לאיזה אתרי בית של מפלגות נכנסתם כדי לקרא ולראות אם יש סיכוי שתצביעו להם?

ואני ראשונה הקולה טובה

- הבית היהודי

- עוצמה לישראל

- ליכוד

- עלה ירוק

- עבודה (בעיקר כי עניין אותי המצע של שלי)

מעניין אותך המצע של העלה הירוק? טוב....מישהו10

בחורה דתיה עם ראש טוב מה שנקרא...

אתה יודע מה המצע שלהם?הקולה טובה

הרעיון הכללי שלהם- הוא אקסטרה דמוקרטיה.

הפרטה לכל הכיוונים.

ההמון חכם מכל שלטון, ההמון חזק מכל בריון.

לתת כמה שיותר כוח לאדם ולעם.

לדוג'- יש כרגע כל מני נושאים שנמצאים רק אצל ארגוני הפשע (הימורים, סמים) אם יהיו חוקים שיצליחו להכניס את הדברים האלו- תחת פיקוח זה יוצא מארגוני הפשע הרבה כסף. 

לדוג'- קזינו תחת פיקוח שאין בו רמאויות מצד הבעלים, שיש עליו מס גבוהה- לוקח את הכסף מארגוני הפשע- לממשלה.

"אם אתה לא יכול להלחם נגדם- תצטרף אליהם"

אותו הדבר עם הצבא- להפוך את הצבא לשירות קצר ולחזק את מעמד אנשי הקבע. מה שיגרום להתייעלות כספית ופחות בזבוז כסף על הכשרות, להעלאת המוטיבציה של החיילים, ומצד שני- להתחלת הלימודים האקדמאים, ותחילת העבודה של רבים מהצעירים, מה שיגרום ליותר ויותר צעירים להגיע מהר יותר לביטחון כלכלי.

וגם עם הביטוח לאומי- הפרטת המוסד לביטוח לאומי לארגוני צדקה מפוקחים, שהאזרחים יוכלו להחליט למי הם תורמים. כך שתהיה תחרות, ומוסד שלא יתפקד בצורה טובה- לא יתרמו לו.

וכנ"ל בחינוך- ליצור תחרות בין בתי הספר- מה שיגרום להם להיות יותר טובים. ולהעלות את מעמד המורים.

אני לא הצבעתי לעלה ירוק- כי אני לא מסכימה עם הרבה מהרעיונות שלהם בפועל (ליגליזציה לכל מני דברים שאסורים לפי התורה). אבל הרעיון הכללי שלהם- מאד מאד נכון ויוכל באמת לייעל הרבה דברים.

בקיצור- לפני שאתם טוחנים פה על מי שרק מקשיב לתקשורת- תסתכלו קודם במראה. מה אתם יודעים באמת על המפלגות? ועל האנשים? אני מסתכלת פה על על שרשורים ותגובות- כ"כ הרבה סיסמאות באויר ודברים חסרי אחיזה במציאות. כ"כ הרבה הקצנות ופרשנויות מוטעות.

פיראטים כמובןאריק מהדרום

וגם הבית היהודי, עוצמה, ברית עולם, כח להשפיע, מורשת ישראל, כלכלה, ש"ס, בל"ד, רע"ם תע"ל.

ללא ספק, הכי מעניין היה הפיראטים.

אולג פטרושקה.עוגי פלצת
אה, נכוןאריק מהדרום

גם אליו נכנסתי לראות מה הוא מציע אבל זה היה מזמן.

לפנות בוקר צפויות התוצאות הסופיות, כולל החיילים.רק נצח

אם 6 אחוז מהחיילים יצביעו לבן ארי, הוא

יעבור,אבל לצערי זה לא נראה סביר שזה יקרה.

ע"פ נענע, בנט רוצה ממשלה ללא חרדים:רק נצח

יו"ר הבית היהודי, נפתלי בנט, ינסה לשכנע שבממשלה ללא החרדים ניתן יהיה לקדם את סוגיית השוויון בנטל. קואליציה עם יש עתיד, הבית היהודי וקדימה מונה 63 מנדטים. ספק אם אפשר יהיה להכניס גם את התנועה לממשלה כזו ובכל מקרה, יהיה קשה לתחזק אותה.

(מתוך וואלה).

ומה רע בזה?הקולה טובה

זה ייתן לו יותר כוח במקרה של איום גירוש.

אם יש ממשלה של 63 חכ"ים, מתוכם 11-12 הבית היהודי- איום של יציאה מהקואליציה יהיה איום.

אבל אם ש"ס יהיו שם- זה יהיה כמו המפד"ל בגירוש- שום איום ושום נעליים.

ואם לרגע יעלה על דעתך שש"ס יצאו מהממשלה במקרה של מסירת שטחים- אז אתה טועה ובגדול. (אלא אם כן מדובר בהר-נוף)

אין לנו שום דבר עם ש"ס. הם מכרו אותנו באוסלו ובגוש קטיף. אין לנו שום אינטרס לחזק את מחנה השמאל בקואליציה (ודרעי כבר אמר שהוא יותר שמאל מימין..) צר לי, אבל זו המציאות. לכאורה החרדים היו אמורים להיות השותפים הטבעיים שלנו, שיהיו לנו אינטרסים משותפים- אבל לצערי החרדים דואגים יותר לרעיונות ולמוסדות מאשר ליהדות ולתורה. ואחרי מה שהם עשו למשרד הדתות- אני מעדיפה אותו אצל בן דהן.

המפד״ל לא טובים יותר.רק נצח
כשנכנסו לממשלת שרון-לפיד ללא החרדים.
כשישבו בממשלת הגירוש, בניגוד לש״ס
שהתנגדה לגירוש בכל תוקף, ולא היתה
שותפה לקואליציית החורבן,
איילת שקד כבר הצהירה שפינוי ישובים
לא יגרום להם לצאת מהקואליציה, אלא
רק משהו בסדר גודל של ההתנתקות או
משהו בדומה לזה.
למי שאומר מראש דבר כזה, אין שום
קווים אדומים, ואני מניח שגם במקרה
של התנתקות שנייה הם ישארו בכדי
׳להשפיע מבפנים׳, בדיוק כמו שאול
יהלום שאמר ערב הגירוש:
לא נצא, כי אז העבודה תיכנס במקומנו.

בנט לא יאיים על איש אם יצא, כי ביבי
יוכל להכניס תמיד מפלגות שמאל
במקומו.
אגב, נתניהו רוצה את ש״ס והחרדים
יותר משהוא רוצה את בנט בפנים,
ולא בטוח כלל שהבית היהודי תהיה
בקואליציה.
פתאום מאמינים לנענע?איש השקים
דברים-משה ר-

שפעיל עוצמה כתב היום...

יאיר מזרחי:
אני זוכר את עצמי לפני בערך 7 שנים עומד בצמתים ומחלק סרטים כתומים.

עד היום אני לא יכול לשאת את הגרוש הנורא הזה. כל הזמן החזקתי מאותם אנשים שגרים ביהודה ושומרון מלח הארץ צדיקים אמיתיים, לוחמים למען יישוב הארץ,,

עד אתמול בערב... 
מיתוך 350 אלף תושבים רק 11000 תושבים הצביעו לעוצמה לישראל.
כל השאר אתם כבר מנחשים למי הצביעו ..

בגרוש הקרוב אני כבר לא יצא להפגין אני כבר לא יחוש את אותו כאב שהיה לי לפני 7 שנים , 
אתם ציבור בוגד!!! בגדתם במיכאל בן ארי. האיש היקר הזה שהושיט לכם יד ובמקום זה נתתם לו סטירה.

בזכותכם ב4 שנים הבאות כבר לא תשמעו את קולו החד והברור את דעותיו הבילתי מתפשרות בין קירות כנסת ישראל. את פעילותו יומם ולילה לא למען כיסא ולא למען כסף אלה רק למענכם ולמען ארץ ישראל...

עוד לא עבר יום אחד מהבחירות וכבר אנחנו רואים באיזה מסלול הולך נפתלי בנט. אני מקווה שאתם מרוצים עכשיו. 
דיברתי היום אנשים יקרים פעילי עוצמה לישראל שפשוט בוכים!
וזה שהם בוכים זה לא ההפסד הזה, זה פשוט ממשיך להוכיח לי עד כמה שאנחנו לא עיוורים. אנחנו רואים את המציאות וכן פשוט בוכים. אז אתם אולי צוחקים עכשיו . אבל נפגש בגרוש הבא... ניראה כמה תמשיכו לחייך...

אני לא מתחרט ולו לרגע על הבחירה שלי בקלפי, ולא מתחרט על שניסיתי לשכנע אנשים להצביע עוצמה לישראל !! אני גאה בזה מאוד! עשית את מה שהרבי ציפה מימני! אני שמח שהכרתי אנשים פשוט מדהימים אין כמוכם לוחמים אמיתיים אני פשוט אוהב אותכם תיהיו חזקים.
ותודה לכם מכאל בן ארי אריה אלדד ברוך מרזל אריה קינג מאי גולן .....אין לי מילים כמה שאני מעריך אותכם!!!!!

דברים כדרבנות...כוכב ים

עצוב.אין מילה אחרת...בוכהעצובהפסדנו אנשי אמת בכנסת.בוכה

כואב. מאוד כואב.ט'

מזדהה

כמה נכון.הינדיק

גם אני לא מצטער ששמתי נץ !

^^^^כששאלולאהוב את הרבי

אותי מה קורה עם עוצמה??

שלחתי אסמס כזה: עוצמה עוצמתית מידי לכנסת- יש בה מקום ל120 אנשים אבל לא למלאך מיכאל אחד...

ולחבדניקים שבנינו

ההודעה השניה היתה- דידן נצח- ניצחנו במשפט על 770 ניצחון אמיתי בבחירה הנכונה

מה שנקרא- חבדניקים לא יודעים להפסיד....

בשו"ט

עוד תראו שגם זו לטובה

אתם חשבתם לרעה והקב"ה חשבה לטובה

נשמה צפתית
עצוב ממש
אבל ל א מתחרטת שהצבעתי בנט.
רגשית מאד הזדהתי, אבל...עוד מישהי

בס"ד

בהתחלה גם אני לא הבנתי איך מתנחלים או יהודים שאוהבים את הארץ יכולים להצביע משהו אחר חוץ מעצמה,

אבל אני לא חושבת שמותר לנו לקרוא להם "ציבור בוגדני".

ציבור שיורה לעצמו ברגליים?- כן.

אולי אפילו בראש.

אבל זה לא נובע מתוך חוסר חיבור לערכים, לעם וכ',

אלא זה כל ההבדל בנושאים המדיניים בין חב"ד לבין הצינות הדתית (באופן כללי, כמובן שיש גם בציבור הציוני דתי דעות מגווונות)

אבל כל הסיבה שחבד בחרו עוצמה- זה כי הרבי אמר שמפלגה שיושבת בקואליציה שמוסרת שטחים או מגרשת יהודים- היא בגדר שופכי דמים.

לכן בכל פעם שיש בחירות רבני חב"ד מגישים מסמך של התחייבות לא לשבת בממשלה כזאת, והיחידים שחתמו על זה זה עצמה לישראל.

בציבור הדתי לאומי יש אמונה מאד חזקה בתהלתהליך של "לשנות מבפנים".

לדעתם מפלגה שלנצח תישאר באופוזיציה לא באמת יכולה להשפיע.

לא בגלל מיעוט מנדטים, אלא בגלל הקו שהם כנראה יישארו בחוץ ברוב הפעמים...

כמובן שאני מאמינה להפך, עצם הישיבה בממשלה כזאת, נותנת את הכוח לכל המהלכים הנ"ל.

מעבר לזה הרבי אמר שמי שבוחר שמפלגה כזאת שמוכנה לשבת בקואליציה של מסירת שטחים וכ', גם הוא בגדר שופך דמים.

אז אצלינו אין "אפור", "ועדיף", "וגרוע פחות".

עם זאת צריך לזכור שההבדל ביננו לבין מצביעי בנט הימניים (כי היו כל מני שהצביעו לו) אינו באמונה המהותית של ארץ ישראל השלמה וכ', אלא אך ורק הדרך הנכונה להשפיע על זה בפוליטיקה. 

וכואב לי לשמוע התנתקות רגשית כזאת מציבור כל כך חשוב וטהור בעם, רק בגלל פוליטיקה, הריי ברור - ובייחוד לחבדניק זה אמור להיות ברור, שלא זה מה שיביא את הגאולה, בניגוד לאהבת ישראל שהיא בהחלט הדבר הכי חשוב שיש לנו, הכוח שלנו להביא את המשיח בפועל ממש.

הצבענו עוצמה למען עם ישראל, ואנחנו לא נתנתק רגשית מיהודים יקרים חשובים ואידיאליסטים רק בגלל מפלגה כזאת או אחרת.

עצוווב!! אוף..אושר תמידי
עצוב 4בל שני דבריםאיש השקים
350 אלף זה אולי התושבים אבל לא בעלי זכות הצבעה. 2. אנחנו לא נלחמים בשביל מישהו ספציפי אלא בשביל ה ועם ישראל
זה מה שאתה עושה באמצע מבחן? נשמה צפתית
כן מה הבעיה?לינוי

וכן אני הדוברת שלו,למה?קורץ

התבלבלת, יש לו כבר דובריםאנונימי (פותח)
זה היה בהפסקה בין החלקים איש השקים

למה הוא התכוון כשכתב-עלמא1234

בס"ד

"עוד לא עבר יום אחד מהבחירות וכבר אנחנו רואים באיזה מסלול הולך נפתלי בנט" ???

טוב, אז אני לא מסכימה!אביה*

א. 60 ומשהו אלף קולות הלכו ל-פ-ח-!! אל תתרצו, אל תגידו שאתם לא מצטערים, הציבור הדת"ל הפסיד שני מנדטים!! לפח!!

וכל בחירות זה קורה  מחדש....

ב. מהדברים שלו זה נשמע כאילו הוא נלחם עבור האנשים, כאילו הוא נלחם עבור תושבי גוש קטיף-בזמנו או עבור תושבי יו"ש בעתיד, אבל צריך לזכור ולהבין, שלא היא!!!! אנחנו נלחמים עבור ארץ ישראל, עם ה', תורת ה', אנחנו נלחמים כנגד חילול ה'!!!

ולכל אחד הדרך בה הוא חושב שנכון ללכת, ולא צריך לגדף אחד את השני, גם אם איקס חושב שהדרך של התחברות לכל חלקי העם היא הנכונה וגם אם אחר חושב שבפרובוקציות והתלהמויות הוא יביא את השלום לאזורינו.....

ו...אני ממש מבינה שמצביעי עוצמה מבואסים  ומאוכזבים, ובצדק... אבל לא צריך ללכת ולהוסיף חורבן ושנאה בתוך המחנה פנימה, עכשיו ישנה מפלגה אחת שמייצגת אותנו, אחת, בואו ניתן לה את הכוח לפעול!! ואל תשכחו שנציגי המפלגה זה לא רק בנט אורבך ושקד, 

זה אורי אריאל -תותח על, אורית סטרוק, זבולון כלפה... אנשים משכמם ומעלה!!! בואו ניתן בהם אמון קדנציה אחת...

שני (2 שהן 4) דברים טובים שקרו בבחירות הללו:רק נצח
א. זכינו לשני חברי כנסת נאמנים: משה פייגלין ואורית סטרוק הי״ו, שחזקה עליהם שיעשו מלאכתם נאמנה.

ב. נפטרנו משני חברי כנסת אחרים, סוררים ופוחזים:
כרמל שאמה הכהן ועוד ׳רב׳ מפוקפק שסרח ובגד בתורה.

בעז״ה שנשמע רק דברים טובים!
אז אחרי לילה לא פשוט, של ציפייה תקווה ואכזבה-משה ר-

כנראה שלא ניכנס לכנסת, אני שומע הרבה קולות שאומרים זרקתם קולות לפח, הרסתם לימין וכ"ו...

אני יכול לומר על עצמי ויש עוד רבים כמוני, שאם עוצמה לא היו מתמודדים, לא הייתי טורח כלל להצביע, לאף מפלגה, מבחינתי זה או עוצמה או כלום, אין אדם אחד שאני רואה בו נציג שלי, שאני יכול לתת בו אמון ל-4 שנים..

מבחינתי בנט לא שונה משאר המפלגות, ואני מקווה מאד שלא נצטרך להגיד לציבור, אמרנו לכם..

חבל מאד שאנשים בוחרים ללכת עם מה שפופולארי ולא עם מה שאמיתי ונכון, אני שמח שהצבעתי עוצמה לישראל..

אני שמח שהייתי חלק מזה ולא מצטער לרגע אחד על הבחירה והשותפות עם האנשים המדהימים האלה, שלא מעניין אותם יוקרה וכבוד, מעניין אותם שכבוד ה' וכבוד ישראל לא יירמס, אכפת להם ששם שמים לא יחולל, שלא יגעו בא"י, הם האנשים היחידים שבאו במטרה לעשות ולא לדבר והם ימשיכו את העשייה הזאת גם מחוץ לכנסת, ובעז"ה נחזור בכנסת הבאה, מקווה שכמה שיותר מוקדם, ועד אז מקווה הציבור ייתפקח ויבין את הטעות..

יישר כח!!עוגי פלצת

אין ספק שהמאמץ הזה למען עם ישראל לא הלך לריק,

זה עשה הרבה לימוד זכות על עם ישראל...

מסכימה עם כל מילה.אושר תמידי
לא מתחרטת לרגע שזה מה שהצבעתי!

ומיכאל באמת בן אדם מדהים
איפה הכפתור LIKE?איש השקים
לגמרי כל מילה!!א"י לעמ"י

ממש רע לי כבר כל היום!

הייתי בטוחה שנעבור..

בא לי לבכות...בוכה

ומאיפה--כמו צמח בר

הגעת למסקנה המקסימה שלך שמי שבחר בבית היהודי עשה את זה בגלל שזה פופלארי??

ההכללה הזאת מקסימה אותי..

תתפלא. אבל לא כולם חושבים כמוך.

הזוי עד כדי מופרך, אבל קורה.. מה לעשות?

וכן,יש אנשים שהצביעו לבית היהודי מתוך בחירה ואני בטוחה שגם הם,כמוך לא מתחרטים על זה..

רק כי בנאדם לא חושב כמוך זה לא אומר שהוא טיפש..

ולא אומר שהוא בהכרח טועה.

ממש לא.

אנחנו לא בני נוער. גדלנו. לא הכל שחור-לבן.

בכל מפלגה, אם זה הבית היהודי,אם זה עוצמה לישראל ואם זה הליכוד או מפלגה אחרת- בכל מפלגה יש גרעין טוב. התפקיד שלך הוא להחליט האם אתה מתחבר לטוב הזה או שאתה מתחבר לטוב אחר.. ושניהם בסדר.

לא צריך לתקוף מישהו רק כי הוא חושב אחרת ממך.

אני מבינה את הצורך שלך בשיחת מוטיבציה לעצמך ולאחרים. אבל בבקשה,אל תעשה את זה על חשבון אנשים שלא חושבים כמוך.

הוכחה ש"אני טוב" על חשבון פגיעה באחרים לא מוסיפה כבוד למפלגה שאתה בוחר בה. היא גוררת אותה אלף-אלפי רמות למטה..

סליחה שנפלתי דווקא עליך. זה פונה פה לכולם ובעיקר לעצמי..

זה שיש בחירות לא מתיר לאף אחד לומר לשון הרע, הוצאת שם רע או סתם ג'יפה על אחרים..

הלוואי שנזכור את זה..

יום נהדר!!!

מסכיםמישהו10

אני לא אוהב את ההשמצות האלה כנגד הבית היהודי. למרות שגם אני אישית אם לא הייתי מצביע לעוצמה לישראל כנראה לא הייתי מצביע בכלל.

^^^^ג'נדס
בעיקר מזדהה עם הרעיון שלא בהכרח המצביעים ל'בית' עשו זאת כי הלכו עם הזרם..

הכל לטובה ורק עיננו מסומאות מלראות...
אבל עדיין יש הרבה שהצביעוכתר הרימון
מה'הילה' של האיחוד.
לאדם יש רצון להשתייך למשהו גדול וחדש.
אז אמנם לא כולם, אבל בהחלט יש.
אבל לא כולם (ממש ממש ממש לא) עוגי פלצת

אילו הייתי נותר בהחלטתי הראשונה להצביע "הבית היהודי",

זה ממש בלי קשר לבנט ולשקד ולקמפיין.

דווקא התעייפתי מהרגע הראשון מהסיסמאות הדביקות...

^^^ג'נדס
כתרוש,
או יותר נכון- אחותי!
זה ממש לא בגלל הסיסמאות!!
אני ממש לא אוהבת את העניין של הסיסמאות המאוסות..
את יודעת כמה שהאיחוד חשוב לי?
לפני חצי שנה, שזה היה על הפרק, ממש התפללתי על זה!!
אז סבבה. אפשר לומר לעצמך ש"אני הולך במה שאני מאמין, גם אם המפלגה לא תעבור את אה"ח!"- וזה מעולה!
אבל לא כל מי שלא חושב כמוך חסר חוט שדרה..

(וגם לא הרוב!!)
זה מה שאמרתי?כתר הרימון
אולי לאג'נדס
יש לי תירוץ אם זה לא קשור:
סתם רציתי לפרוק...
נכון, הכללתי וזה לא בסדר אבל..-משה ר-

רבים ממצביעי הבית לא הצביעו בגלל אידיאולוגיה אלא נסחפו, ואני יכול להגיד לך בתור אחד שהיה בשטח, ודיבר עם לא מעט פעילים שלהם, שרבים לא ידעו לומר מה טוב במצע שלו או למה הוא באמת טוב,(חלק מתשובות ששמעתי: הוא יודע לדבר יפה, הוא היה בסיירת מטכ"ל ועוד, היו ממש מעט אנשים שענו תשובות ענייניות) וזה רק אומר שמאחורי ההצבעה לא הייתה יותר מדי אידיאולוגיה, אנשים פשוט הלכו כמו עדר אחריו בלי להפעיל חשיבה, וזה מה שמכעיס..

יותר מזה אני אגיד לך רבים מהרבנים שאמרו להצביע, ואת זה אני יודע בודאות ולא משמועות, מצביעים רק בגלל שיקולים כספיים, הם יודעים שרק מפלגה גדולה תביא תקציב למוסדות שלהם..

לא נעים, אבל הרבה הצביעו עוצמהעוגי פלצת

גם מתוך גישה של שנאת המן ולא אהבת מרדכי...

לא חסרה יצריוּת במאבק בין מטות הפעילים של שתי המפלגות.

בוא נתמקד בראיית הטוב, בלהדגיש את הטוב בזולת ולא לחפש את הרדוד והשטחי שבו.

מה זה רבים?!כמו צמח בר
ה-17...30 אנשים אם אני מגזיייימההההה שדיברת איתם?!

אתה שוב נופל להכללות...

ו-דיברת על הרבנים?! מצטערת לומר,אבל אני מסכימה איתם..
ביטחון וא"י זה שיקול חזק מאוד.. אבל אלו לא הדברים היחידים בחיים.. אלו אפילו לא הכי מרכזיים בהם...
תסתכל על המגמה המרכזית בעם... לרוב כבר נמאס ממצע שמדבר רק על יחסי ערבים-יהודים.
הם רוצים משהו שיותר קשור לחיים שלהם... והם צודקים במובן מסוים.. לא בריא להתעסק כל הזמן רק במלחמות...
ברור שלא צריך להתעלם מזה. וברור שהדעה שלנו בעניין צריכה להיות הכי ברורה בעולם. אבל יש עוד דברים חשובים. לא פחות.
אז נכון.. אולי שיקול כספי הוא לא השיקול הכי רוחני ונעים בעולם.. אבל הוא שיקול מעשי. בלי כסף לא יהיה ישיבות. לא יהיה מוסדות צדקה ולא יהיה כל מפעל מדהים אחר... איך אתה יכול לומר שזה לא חשוב גם?!
(וזה לא שהם אמרו לך להצביע למפלגה שלא קשורה אליהם בגרוש... יש אידאולוגיה במה שהם בחרו. בטוחה שהרבה מהם היו בוחרים בבית היהודי גם בלי השיקול הכספי אם בכלל יש באמת כזה...)
היום זה נורמה למכור ערכים בשביל כסףאיש השקים
בלי קשר לרבנים וכו

ולדעתי זה אחד הדברים המקולקלים שיש
זה השאלה שלי..כמו צמח בר
האם הם באמת מכרו את הערכים שלהם??
לא מאמינה...
וגם אם כן.. כמו שאמרתי מקודם.. לכסף הזה אין ערך בפני עצמו.. הוא משמש למטרה טובה... אז בסופו של דבר הוא כסף טוב...
בשביל ללמוד תורה בשביל לא לקיים אותהאיש השקים
בשביל לקבל כסף בשביל ללמןד תורה בשביל לא לקיים אותה בשביל....
תורה לשמה לשם התורה...עוגי פלצת
הלומד לשם לימוד... והלומד לשם מעשה.. וכואיש השקים
אל תתבלבל..כמו צמח בר
א"י זה לא כל התורה...
זה חלק גדול. זה חלק מרכזי. אבל זה לא ה-כ-ל...
גם שבת זה לא כל התורהאיש השקים
מי שמקיים את התורה חוץ ממצווה זו כאילו כופר בהכל
ו...? מה את רוצה להגיד בזה?-משה ר-

כרגע א"י נמצאת בסכנה, והדבר הכי נכון זה להילחם ולמנוע גירושים בעתיד..

אז יש בעיות אחרות אבל הם לא בעיות קיומיות, חוץ מזה שעל הבעיות החברתיות יש לא מעט מפלגות שמתעסקות בזה כנ"ל כלכלה וכנ"ל חינוך..כמה מפלגות את מכירה שבאמת אכפת להם מההתיישבות???

אין לי עצבים להתווכח איתך על זה עכשיו...כמו צמח בר
הבעיות החברתיות יש הרבה שמתעסקים בזה??
מ-י-?
אנשים שאני לא מאמינה בדרכם החינוכית והחברתית?? ממתי להיות דתי אומר להילחם רק על ארץ ישראל??
אנשים,אתם התבלבלתם לגמרי!!!
להילחם על חינוך זו בעיה קיומית!!!! אם הרבה אנשים היו מתחנכים בדרכינו לא היו גירושים.. אם נלך בדרך שלך..
להילחם למען הכלכלה זו בעיה קיומית!!! אולי המשפחה שלך במצב טוב... אבל יש אנשים שבשבילם כל שקל חשוב...

איך אתה יכול לבטל את זה כ"כ בקלות??? זה עיוות מטורף!!!
יש חיים אחרי המלחמה!!!
וננית שבן ארי היה לוקח את כל התוכניות המהממות שלו ומיישם אותם.. מה היה אח"כ??? לא היה כלום!!! כי אין שום דבר אחר אצלם...

אני בשוק עדיין על הסיטואציה ההזויה שא-נ-י שהתלבטתי כמו מטורפת בין שניהם נלחמת במלחמה הטיפשית הזאת...
שניהם חשובים!!! כל אחד מהצד שלו!!! ושום צד לא יפסול צד אחר...

אני עדיין דבקה בעמדתי. זכותך לבחור מישו. אין לך זכות להכפיש אחרים.
"הצדיקים הטהורים אינם קובלים על הרשעה אלא מוסיפים צדק"
אם אין לך כח אל תתווכחי, אף אחד לא הכריח אותך..-משה ר-

אני רק חושב שאת חיה בסרט רע, וכדאי שתתחילי לראות את המציאות שבה אנחנו חיים, את אומרת לאחרים לא לזלזל אבל את בעצמך פוסלת בן אדם ואני בטוח ב-100% שאין לך מושג בכלל מה המצע שלו, ומה הוא עושה למען אנשים..

את כמו כל הרוב המוסת שמוזנים מהתשקורת, ועוד אח"כ אומרים לא להוציא שם רע על אנשים...

אני פוסלת בן אדם??כמו צמח בר

שמעת אותי אומרת מילה רעה על עוצמה לישראל???

ואל תתעצבן. לא מתכוונת לריב איתך.. אוקיי? סתם שיתפתי שאין לי כוח להתווכח על זה..

להגיד שאין שום דבר אחר אצלם זה להכפיש את המפלגה-משה ר-

את בדקת את מה שיש להם לומר? קראת את המצע של המפלגה?

זה מעצבן שאנשים סתם אומרים דברים מבלי לבדוק, כי אני בניגוד אלייך כן ראיתי דברים ממקור ראשון וכן קראתי את כל המצע של הבית היהודי, ואני לא סתם יוצא נגד...

ואני שוב מבהיר, אין לי שום דבר נגד בנט האיש, אני בטוח שהוא אדם טוב, שתרם הרבה.

אבל כן יש לי בעייה עם הדרך שלו.. 

אתה מ-ח-ל-י-ט שאני לא קראתי או שואל??כמו צמח בר

התחברתי מאוד לשני המפלגות.

אבל בסוף הייתי צריכה לבחור.. מה לעשות?

היה לי הרבה יותר קל אם הם היו ביחד.. זה היה חוסך לי הרבה חיבוטי נפש.. אבל זה לא היה ככה..

ובחרתי את מה שבחרתי.

לא מתחרטת על זה.

וגם אם הייתי מחליטה בסוף לבחור בעוצמה לישראל לא הייתי מתחרטת על זה.

שניהם טובים. כל אחד פועל מהצד שלו בדברים טובים.

וברוך ה' שזה ככה.

עמ''י צריך אנשים שיפעלו בכל התחומים!!

תבינו!!אייכה!
אין אפשרות להפריד בין ארץ ישראל תורת ישראל ועם ישראל!!!

מי שאחד משלושת הדברים האלו לא מעניין אותו ולא במרכז העמדה של המפלגה שלו.........

בדיוק!!כמו צמח בר

א''י-

ביחד עם ע-ם ישראל ו-ת-ו-ר-ת ישראל.

הכל חשוב!!

אף אחד לא יותר חשוב מהשני!!

אני לא תוקף אותם כי בא לי או רק בגלל דעה שונה-משה ר-

אני יוצא נגדם, כי אני רואה בהם שותפים לממשלות גירוש, וזה דברים שמסכנים את עם ישראל...

את מדברת כאילו את חיה בשוויץ, מז"א אין עוד דברים לדבר עליהם? הסכנה הגדולה היום היא הרס יו"ש, אז כן זה הרבה יותר חשוב מהמצב הכלכלי ומדברים אחרים, כי אם חלילה יוחלט לפנות יישובים, הכלכלה תקרוס המצב הבטחוני ידרדר ומדינת ישראל תימצא בסכנה קיומית, והיחידים שנאבקו ואמרו את האמת לגבי זה ללא פשרות אלו חברי עוצמה לישראל..

וכשאני רואה מפלגה שמתפשרת על א"י מותר לי לתקוף אותה, ולפחות שלא יגידו שהם שומרים על הארץ, כי זה שקר!!

לשיטתך-מה לנו כי נליןאריאל יוסף

על אותם שנתנו ידם להחרבת גוש קטיף תמורת ישבות מוסדות צדקה וכו'-

כאשר אנו עושים בדיוק את אותו הדבר?!

הוצאת לי את המלים מהפה.כתר הרימון
ולפחות המצפון שלי קצת יותר שקט.
לא מתחרטת לרגע.
לא מסכים..מוטיז

סתם דבילי לא להצביע. ברור שהבית היהודי טוב מהליכוד, וברור שהליכוד טוב ממפלגת שמאל...

חבל באמת שהם לא נכנסו.

מוטי מבכה את אובד קולו החשוב יוסלה קמצן (קדוש?)

ציניות,

אני הכי בעד נץ

ברור שהליכוד טוב ממשלת שמאל? במה בדיוק???עוד מישהי

בס"ד

למי שלא שם לב, הליכוד הוא שמאל.

את כל הגירושים, מסירות השטחים וכ' עשו הליכוד.

החל מבגין בימית ועד ימינו העם בוחר ימין, ומקבל שמאל.

בזמנו שרון היה אימצת השמאל והערבים, והוא הביא את ההתנתקות...

הליכוד רק קורא לעצמו ימין, אבל אין שום קשר בין מצע הליכוד המקורי לבין מה שקורה כבר הרבה שים בפועל.

כשהשמאל בשלטון לפחות יש לו אופוזיציה ימניית חזקה.

אני לא אומרת לבחור זמאל חלילה, אבל מי שרוצה להצביע ימין, צריך להצביע ימין אמיתי.

עוצמתיים ישראלים- יקרים מאוד!!לאהוב את הרבי

היום חשבתי עליכם, על עוצמה לישראל וובעצם עלינו

ניסיתי לחשוב מה??

הם(בן אר ואלדד) הכי אמיתיים- ופשוט אחרי עבודה מאוד מאומצת לא קיבלנו את התוצאה המבוקשת על פינו(א"כ הקבה"ה הביא תתוצאה הטובה ביותר)

ואז חשבתי לעצמי :שבנ"י הלכו למדבר ,ומשה עלה לקבל את התורה, כולם! אבל כולם! חגגו עם העגל!!! כולל אהרון- הכה"ג אח של משה!!)חוץ ממישו אחד

יהושע!!- כולם צעקו משוגע למה אתה מאמין?! הנה השטן מראה לנו הנה הנה משה כבר לךא חי.

אבל יהושע- בפאנטיות ועקשנות מטופשת עומד ומחכה למשה.....(תחשבו על זה למשה רבינו היה רק קול אחד- הקול של יהושע...)

והתוצאה ידועה...

הלוחות נשברו ב,בנ"י לא קיבלו את התורה-רק אחרי מאמץ של תשובה(וכל זאת רק כי פספסו את זיכוך העולם מחטא עץ הדעת- והחזירו את הטומאה לעולם חזרה)

האמת שנשאר שם עוד כמה קולות- שבט אחד קטן ולא משמעותי- שבט לוי

לעניינו-

כל תקופת הבחירות היהתה מפלגה אחת- שהכריזה וקבעה- אנחנו עם ה' אלוקי ישראל!! אנחנו נדאג לשלימות התורה, העם והארץ!! מי לה' אלי!!

עשינו המון- רצנו ברחובות, תליינו שלטים, שיכנענו...

וכולם קראו לנו- פאנטים מטורפים, תיראו מה קורה בסקרים אתם לא עוברים את אחוז החסימה- וז בעקשנות החלטנו להתאמץ יותר...

אפילו מפלגה דתית אחת- שכל הרבנים כמעט היו איתה אמרה לנו תפסיקו1די!אין טעם...שתפו פעולה עם העם ושיגיע הרגע אנחנו גם נחבור אליכם ....

ממילא כבר הוכז מה שהוכרז...

ואכן ביום הבחירות הוכח- שששבט לוי הוא שבט קטן- שהמשיך ומששיך להאמין ששלימותה של הארץ תלויה בשלמיותו של העם ושל התורה ואי אפשר לזה בלא זה...

היודע שחורות אכן צדקו- לא עברנו...- אבל האמת נמצאת רק אצלנו- רק אצל יהושע הדבק במשה ותורתו...

אז לרגע הפסדנו- אבל עוד נראה  שהתוצאה הזו תגרום לכל עם ישראל להדבק בנו- שבט לוי...

זה שצמא ומחפש את האמת- צועק אותה בקול ולא מרפה...ושכולם ידבקו בה' חזרה תבוא הגאולה האמיתית והשלימה תיכף ומיד ממ"ש.

לחיים!\

ועוד סיפור קטן לסיום

פעם הייתי במבצעים ביישוב קטן בראש השנה. אחרי התפילה הכרזתי על שעת תפילת מנחה. בא הגבאי הזקן ואמר שאצלהם אין מנחה כי אין מנין. אמרתי לו שאנחנו כבר שניים ובע"ה ננסה לארגן מבחוץ אם יחסר. אבל הוא התעקש שאין מנין למנחה ביישוב. בפועל הגיעה שעת מנחה והיינו תשעה. נגשתי לגבאי הזקן שהיה גר צמוד לבית הכנסת, אמרתי לו שאנחנו תשעה וביקשתי ממנו שיבוא להשלים מנין. אבל הוא סרב בתוקף לבוא והתעקש: 'אמרתי לך שלא יהיה מנין. אתה רואה - אין מנין...'. זה מה שמזכיר לי הסיפור של עוצמה לישראל. שיגעו את כולם שהם לא יעברו. שכנעו אותם כולל מיילים בהולים והפחדות ביום הבחירות. ועכשיו הם טוענים 'אמרנו לכם'.

ישר כח!שירה כים

בהחלט מעודד... ( אולי זה גם יעודד את המשפחה שלי )

מחילהפריסבי
אם אתה קורא לבית היהודי (ולשאר המפלגות) עגל הזהב, אתה צריך לעשות תשובה. לכנות ולהשוות ככה יהודים (ורבנים!) שבחרו אחרת ממך היא מזעזעת.
בסדר. אז איך אתה מציע לכנות את מוכרי התורה וא"י?אריאל יוסף
(אהרון חגג בעגל?)כתר הרימון
אהבתי את הכיוון, אך ההשוואה לא מדויקת.
בהחלט-לאהוב את הרבי

הוא חטא ובגלל זה לא נכנס לקה"ק עם בגדי זהב- הוא לא נהרג כי הוטע וניסה "לשנות מבפנים"

ולפסיבי- תאמין לי שאהרון הכהן היה גדול מהרבנים היום: בחכמה, בנבואה בקדושה(הוא בסוף היה כהן גדול) וגם הוא טעה

אז ככה שרבנים בני ימינו בהחלט יכולים לטעות וטועים ולפעמים אף מטעים.

שבוע טוב- שבוע של גאולה

יחי המלך המשיח!

הלואי ביבי יכניס ת׳חרדים וישאיר את בנט בחוץ.רק נצח
שילך עם אילת שקד לשיר יחד עם אביב גפן ותלמידות האולפנות, בכנסת הוא רק יזיק.
ואגב, יש סיכוי לא מבוטל שכך אכן יקרה לבסוף.
הלואי ביבי יכניס ת׳חרדים וישאיר את בנט בחוץ.רק נצחאחרונה
בנט ושקד יכולים לפתח קריירה מוזיקלית
מצויינת ולסחוף אחריהם המון מעריצים
ומעריצות, דתיים ושאינם.
בכנסת הם רק יעשו נזק.
חברים - אלו שצופים מדי פעם בסרטים\סדרותשפיכת לב

כמה הייתם מוכנים לשלם עבור שעת וידאו, עבור מעבר על כל התוכן וסינון המקומות שבהם יש בעיה של צניעות (נניח שניתן לבחור מידה - עירום, בגדי ים, או גם מקרים גבוליים יותר כמו שמלות לא צנועות וכד') חותך ומסדר את הקובץ הסופי לצפייה?  אני מדבר פר שעה (נניח לסרט שאורכו שעה וחצי: אני מוכן לשלם 2 שח).

לא הבנתי מה השאלהבנות בזות לי

אתה שואל כמה היינו מוכנים לשלם בכדי שיצנזרו לנו סרטים? אם גוי היה עושה את זה.. הייתי משלם הרבה.

בטח לא 2 שקל..

בעיתונות הכתובה פתרו את הבעיה בצורה יותר חכמהפ.א.

במקום לצנזר ולשפר את בעיות הצניעות בעיתונות החילונית, יש עיתונות המותאמת לציבור הדתי.  

נראה לי מוזר לצרוך תוכן ומדיה עם בעיות צניעות גם אם יש מי שיחתוך וידביק וינקה את מה שמפריע. 

אם זה חותך לגמרי את החלקים הבעייתיים..בנות בזות לי

ולא רק מצנזר בקטע של להסתיר, אז אולי יש בעיה אחרת של עצם הסרט והתוכן שלו. זה כבר דבר אחר..

לא הבנתי כלוםכְּקֶדֶם
ומרגיש לי לא מתאים בכלל 
אם הייתי צופה, הייתי משלם אלף שקל לכלחסדי הים
דקה, אבל הכסף זה גם סיבה לא לצפות.

יש גם בעיה של אלו שצופים כדי לסנן, אבל אולי אתה מתכוון אם איזה אלגוריתם.

הבהרה חשובהשפיכת לב

מדובר כמובן על סרטים או סדרות שבגדול הן 'נקיות', אבל לפעמים יש פתאום כמה שניות של בעיה.

הסינון מתבצע ע"י AI ולא ע"י שום אדם יהודי וכד'.
השאלה הייתה האם מבחינתכם הייתם משקיעים סך מסוים שעבור כל סרט או פרק שאתם צופים - תוכלו לשים אותו בתוכנה שתעבור על כולו ותחתוך את המקומות הבעיתיים.

אם זה נקיהרמוניה

גם מבחינה רעיונית אז כן

אבל הרבה פעמים סרטים אפילו בלי קשר לחוסר צניעות לא תואמים את הלך הרוח של יהודי.

נ.ב

המטרה של סרטים היא לא לשרוף את הזמן או להוות ריגוש אלא ללמד דרך חוויה

כי זה גם ככה מחנך מהדלת האחורית... אז צריך לראות שזה עונה גם על זה 

וזה מסובך, לכן הפיתרון הוא כמו שכתב @פ.א. 

הייתי קוראת לזה נקודות למחשבה/ מסר, אבל לימוד?נפש חיה.
חינוך בעיניי הוא לא דרך סרטים ודומיהם
למה?הרמוניה

סרט זו חוויה חזקה ולכן זה כלי שאפשר לרתום אותו לקדושה את לא חושבת?

אנשים הולכים לסרטים, להצגות, כדי להתענג, להתנתקפ.א.אחרונה

לשעתיים מטרדות היום יום, מלחצים ודאגות.

הולכים לקולנוע או צופים בבית בסרט, יוצאים להצגה,  כדי להכנס לזמן קצר לעולם אחר.  ההפוגה הזו מעניקה למוח "מנוחה" מרעשי הרקע של המציאות.

לפעמים אנחנו נהנים אפילו מסרטים שגורמים לנו לפחד או לבכות. זה קורה כי המוח שלנו יודע שזה "רק סרט" 🙃

מי מחפש לקבל שעת חינוך בצפייה בסרט?

לשם כך יש שיעורים ולימודים.

לא ברור לי איך זה יעבודברגוע
אתה תוריד את הסרט בצורה לא חוקית ואז תצנזר אותו בעזרת התוכנה שלך? אתה הרי לא יכול לצנזר את הסרטים/סדרות כשהם באתר המקורי שלהם (רימון אולי כן יכולים).
פלאפון חדש. באיזה מחיר כדאי? מה היתרון של דגם יקר?מתיעצת28

אממ... מניחה שזאת שאלה קצת מצחיקה וילדותית כי זה כמו לשאול למה יש רכב שעולה 50K ולמה פרארי עולה 300K..

ובכל זאת.. אני רוצה לקנות סמארטפון חדש אחרי 5 שנים..  מה היתרונות לקנות ב2000 ולא ב1000/1500 ש"ח? ואולי בכלל כדאי חד"פ להוציא 3000 ש"ח?

השאלה מה חשוב לךפשוט אני..

לדעתי, לאדם הממוצע טלפון ב-1,000 ש"ח (מהדור האחרון של שיאומי למשל) יכול לספק את כל הצרכים +++. 

אבל אם למשל חשוב לך מצלמה מעולה, כזאת שתאפשר לך לפתח את התמונות שצילמת בלי שיראו שזה צולם בטלפון (כלומר בלי פיקסולים, מריחות וטשטושים), אז המחיר כבר קופץ פי כמה...

נתונים נוספים שאם הם חשובים לך, יכולים להשפיע על המחיר: עמידות למים ואבק, בהירות מסך (לנוחות צפייה באור שמש), עמידות לנפילות, זיכרון RAM (ככל שגבוה יותר - הטלפון יוכל לשרוד יותר משימות גם בלי להאט ולהיתקע), קליטה של דור 5 (מאז שיש לי דור 5 - אני כבר לא מחפש WIFI באף מקום, כי האינטרנט שלי במכשיר יותר מהיר מרוב הרשתות הביתיות), אפשרות לסים וירטואלי (בשביל להתחבר לחברות סלולר בלחיצת כפתור בלי צורך בסים פיזי, כולל למשל אם רוצים חבילת גלישה בחו"ל כמעט בחינם), טעינה מהירה, סוללה חזקה...

מכשיר שמצטיין בכל מה שכתבתי עכשיו, כנראה יעלה לפחות 3,000 ש"ח. אבל מי שלא חייב את כל התכונות האלה, בהחלט יכול לקנות מכשיר פשוט יותר.

נקודה למחשבה: מכשיר פשוט של היום שעולה רק 1,000 ש"ח, הרבה יותר משוכלל ומתקדם ממכשיר דגל שעלה לפני 5 שנים 3,000 ש"ח.

מצטרף לנאמרנפשי תערוג

הכל תלוי מה תרצי לעשות עם זה

לאחרונה קולגה רכשה את הדגם האחרון של אייפון הכי טוב.

עלה 7000+

שאלתי אותה מה הצורך, היא הסבירה שהיא מצלמת הרבה סרטונים לפרסום העסק שלה והיא חייבת שזה יהיה הכי טוב שיש

לעומת זאת.

אצלי התכונה הכי חשובה במכשיר סלולרי זה אינפרא אדום. לצורך שליטה במזגנים במקום עבודתי. לכן חיפשתי דווקא את התכונה הזאת. 

את חייבת להגדיר לעצמך מה אופי השימוש שלך בוזיויק

כי זה יכול להיות כלי זניח שאת לא נוגעת בו כמעט וזה יכול להיות מרכז היום שלך ללימודים / עבודה וכאלה.

אם למשל את מצלמת ועורכת סרטונים זה גם שיקול ובגלל זה כדאי לחשוב עם עצמך מה הפונקציות שחשובות לך ומה התקציב.

כמו שכתבו כולםפצל"פאחרונה

זה תלוי למה את משתמשת...

וגם לכל חברה ודגם יש יתרונות וחסרונות

אני מציע לך אם את באמת פחות מבינה ומכירה את העולם הזה של מפרטים של פלאפונים וההבדלים ביניהם

אז פשוט תכתבי מה השימושים שאת עושה בפלאפון וכמה מהם במקביל

אם בא לך אז יכולה גם לומר איזה מכשיר יש לך עכשיו ומה את מרוצה ולא מרוצה ממנו ככה יהיה מקום להשוואה וידעו לתת לך יותר מדויק

אם יש לך גם חברה של פלאפונים שאת רוצה רק מהם אז תכתבי

לשבור הרגלים קבועיםזיויק

יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?

כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.

איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?

ההובי של חייoo

לשנות הרגלים רעים

ליצור הרגלים טובים

כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל

ממליצה על ספר כוחו של הרגל

הוא מסביר את הרעיון של

טריגר- פעולה- תגמול

איך להיפטר/ ליצור הרגל

אמיתי? זה קל לך?זיויק
אחפש את הספר
לשנותoo

או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך

הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו

לא אוהבים תהליכים

וזה גורם לקושי בהשגת דברים

אני כן אוהבת תהליכים

מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות

לרוב גם נהנת מהדרך

לכן בעיניי זה לא קשה

אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים

נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
עם זאת זה מאתגר תסכימי איתי
כןנפש חיה.אחרונה
לאט לאטנפש חיה.

ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר

ללכת בצעדים קטנים 

ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע

תהיי ספציפית?זיויק
וזה עזר?
אשתדלנפש חיה.

לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות

ופירט איך לעשות את זה צעד צעד

זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.

לגבי הצעדים הקטנים-

נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז

קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)

לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)

כשהייתה לי מטרה גדולה

השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....

היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי

רק צריך לרצות

ולעשות משהו קטן בכיוון. 

תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג

ומוסיפים כמה שיכולים

לאמיצים בלבדזיויק
אתם מחזיקים פה פצלשים? [אני לא]
מי שאמיץoo

לא מפחד לדבר בשם עצמו

וכנראה לא פותח פצלש

לפעמים לשאלות נקודתיות...הרמוניה
בדיוק חשבתי על זהזיויק
נשקול🙂
לא! עיניי יתהלך במישרים והייתי כשוכב בלב 'ים'.חסדי הים
איזו מן שאלה זאת?כְּקֶדֶם
#גם_פצלשים_בני_אדם@

כן. במקום אנונימי בפורומים שאיןיעל מהדרום
אני בעצמי😅פצל"פ

אבל היום אני כבר רק מפה כמעט

ולא כ"כ משתמש במקורי

כנ"ל חחפצלשי"ת
לא הבנתי את התגובהפצלשי"ת
שהשאלה הקפיצה את אלה שזה השם שלהםזיויק
בעוד אני כיוונתי לכלל משתמשי הפורום. קפיש?
לאנפש חיה.

היה לי כינוי בלי הנקודה ושכחתי את הסיסמא אליו

לפני הרבה שנים

יש לי פצלש בחיים האמיתיים.די שרוט
הבעיה שהוא תמיד מנצח בויכוחים.
מאחורי כל אישה עומד גבר שלא יודע מה קרה הפעםדי שרוט
בערךמבולבלת מאדדדד
יש לי כמה שפתחתי כל פעם לשאלה ספציפית. אבל הם לא פעילים (ואני לא זוכרת את השמות שלהם בכלל😂
לאארץ השוקולד

מלבד אחד כמו מבולבלת, לא זוכר מה הפצלש

אה הא! תמיד ידעתי שאתה פצלש של מבולבלתדי שרוט
ארץ השוקולד

אוי, עלית עלינו🙈

@מבולבלת מאדדדד , באיזה ניק נשתמש?

אופס🫢מבולבלת מאדדדד
אני חושבת שנעבור להשתמש רק בפצלש השלישי שלנו, @די שרוט
רעיון טוב💪ארץ השוקולד
נקווה שלא יזהו
בניגוד למה שחושבים אין לי הרבה..בנות רבות עלי

אומנם פתחתי הרבה בעבר אבל ברשמי אני קופץ מידי פעם לבנות מרכלות עלי אבל לא יותר מכך.

אני אפילו לא מכוון את זה.. אני פשוט מתחבר ומה שיוצא לי בהתחברות אני מתחבר.. חחח

מעניין ממה זה נובעזיויק
האם פצלש בניקים נובע מפיצלוש בנפש? 🫢
זהו?זיויק
לאבחור עצוב
אבל משום מה האתר מדי פעם מקפיץ לי הודעה "האם יש לך פיצול אישיות?" 
זה קורה כשאתה מנסה לכתוב לעצמך בשיחה אישיתיעל מהדרום
כל פעם שנכנסתי לשיחה אישית זה כתב ליבחור עצוב
כדי להיכנס לשיחה אישיתoo

צריך ללחוץ על שיחות אישיות בתפריט הצד ולא בתוך הכרטיס האישי

אכן זה מבלבל

תודהבחור עצוב
בינתיים נעלמו לי כל השיחות האישיות. 
כנראה המשוחח השניoo

העביר להסטוריה

אם לוחצים על 'הסטוריה' רואים את כל השיחות הסגורות

לא נוראבחור עצובאחרונה
זה לא באמת חשוב 
המקום שלכם בעולםזיויק

הוא קיים בכלל? הוא ברור לכם?

יהיה ברור אי פעם?

איך אחרים רואים את המקום שלכם?

זה למעשה תפקיד? שליחות? כישרון?

רק מי שהבין את השאלה שיענה. תודה 🙂

אולי הבנתי, אז-הרמוניה

אין לי "מקום" בעולם... אני כאן כל רגע שה' מחליט שאהיה כאן, כל רגע מחדש. 

שליחה, כל מה שיש לי זה מה', ממה שהוא נותן לי משתדלת לתת.

אחרים רואים את מה שאני באמת מכוונת. כשאני מצליחה באמת לכוון ולהיות בתודעה של מה שכתבתי לפני- אנשים רואים את זה, זה ממש כאילו "שם ה' נקרא עליך ויראו ממך". יראת כבוד כזו.

אבל לא תמיד אני ככה, וכשאני פועלת ממניעים אגואיסטים זה ניכר.

זה לא יוצר פיזור? לא עדיף מיקוד? יש דבר כזה בכלל?זיויק
תלוי אולי בסוג האנשים? איך הקב"ה עובד עם היצורים שברא?
לא, כיהרמוניה

אין לנו תפקיד אחד בעולם חוץ מלעשות את רצון ה' ולהתקרב אליו.

וזה כן בא ביחד עם מודעות עצמית, לראות מה הכלים שה' שם לך.

אם זה יכולת לשמח אנשים, אם זה לימוד שאתה צריך להפיץ... מבינים את זה לפי מה שקורה איתך, אתה יודע במה אתה טוב, ועדיין כל פעם ה' שם אותך בסיטואציה אחרת, כל רגע בפני עצמו. 

יכול להיות שאתה אדם תוסס ואתה יודע איך להשתמש בזה לטוב אבל עכשיו ה' רוצה אותך בפקק ולראות איך אתה מגיב ואם תתעצבן. זה מלא דברים. המגמה היא אחת.

בלבלתזיויק
כי אישרת שבאופן כללי יש מיקוד בתכונה, גם אם יש יוצא מן הכלל.
התכונה היא לא המיקוד בעינייהרמוניה

היא הדרך, לא המטרה. 

מי שמתקבע על התכונה שבעיניו היא התפקיד שלו עלול לחטוא לעיקר.

הטלת כאן פצצהזיויק

כי תמיד חשבתי שכישרון ויעוד קשורים זה לזה.

תוכלי לבאר את כוונתך?

אין לי כוחהרמוניה
בעיהזיויק
😆
היעוד שליoo

ברור לי מאד

לעשות טוב לעצמי ולאחרים

ללמוד ולהשתפר מיום ליום

אני לא מוטרדת ממה אנשים אחרים חושבים על התפקיד שלי

את התפקיד שלי רק אני קובעת ושאחרים יתעסקו בתפקידים שלהם

זה לא יעוד של כל אחד?זיויק
חשבתי יותר בכיוון של משהו ממוקד: לדוגמא חסד, רפואה, שליחות ציבורית, יצירה, חינוך, ביטחון, קדושה וכאלה
זה יכול להיותoo

יעוד של כל מי שרוצה בזה

לא רואה צורך לתחום את תפקידי לתחום מסוים 

לגמרי הבנתי את השאלה. עונה:די שרוטאחרונה

בסוף, זה תלוי במינון של כמה אתה צורך. כי אם תגזים אתה בסוף תמצא את עצמך בחמש לפנות בוקר מתעורר ליד פח זבל עם גרביים שהם לא שלך.

ככה זה בחיים. צריך לקבל אותם כמו שהם. כל ניסיון להתכחש להם נועד לכישלון. כי מה הם החיים אם לא צבר אירועים שמפריעים לנו לישון?

כתיבה ברשתות חברתיות: מה אתם אומרים עלחסדי הים

הכלל לא לכתוב למישהו ברשתות החברתיות אלא אם כן הייתי אומר לו את זה בפנים או שדווקא המרחב נותן לבן-אדם אפשרות להביע את דעתו באמת מה שהוא לא יכל לעשות בפנים של הבן-אדם?

איזה צד עדיף.

תמיד עדיף לבחור באופציה הראשונה.בנות מרכלות עלי

זה מונע מהמצב להדרדר למקומות לא נעימים.

הבעיה שזה מונע יצירתיות וכנות.חסדי היםאחרונה

יש צד טוב שאפשר להתבטא ככה, כשאתה ממש לא מול השני.

השיקול שלך מאוד רציני, וזה יכול למנוע הרבה דברים לא נעימים.

קשה להכריע.

ברור לי, צריך להיזהר מאוד במה שכותבים, אבל אולי לא יותר מדי.

חכמת ההמונים: קרה לכם שכעסו עליכם ולא רצו להסביר?זיויק
נגיד והשדר הוא "תבין לבד" כשזה באמת לא לגמרי מובן, או שמורגש שיש כאן משהו מעבר. מה עשיתם?
בטח, קרה ליפצלשי"ת

אבל לצערי מהצד השני, כעסתי על מישהו ולא רציתי להסביר...

כשמישהו מכעיס אותי כל כך ואח"כ עוד שואל למה אני כועסת, זה עוד יותר מרגיז ומתסכל וגומר את הסבלנות. כאילו... אתה עושה דבר כל כך מציק ולא ברור לך על מה אני כועסת?? זה מעלה את התחושה שמדובר בהיתממות ולא באמת ברצון כנה להבין למה כעסתי..

אני חושבת שהפתרון במצב כזה הוא פשוט להתרחק ממי שכועס עליך, אם אתה חשוב לו, כשהוא ירגע הוא יפנה אליך בעצמו...

מעניין ללמוד מהמקרה שלךזיויק

ומה עשית כשזה קרה לך? פשוט חיכית?

לא חשבתי על האופציה הזו למרות שחז"ל אמרו "אל תרצה את חברך בשעת כעסו".. כי שם בסוף מדובר בחברך שבסוף ישקף לך את המצב.

לדעתי גם אם זה חבר וגם אם לאפצלשי"ת
אם רואים שאי אפשר לדבר- עדיף תמיד לקחת צעד אחורה.
זה ברור... במצב שאין ברירהזיויק
מה שניסיתי להבין פה מכם זה אם יש ברירה כדי לא להשאר בפער עצוב כזה 🫥
זה קורה ל100% מהגברים הנשואיםדי שרוט

אני לא בטוח שנכון לקבוע כזאת עובדה מבלי לבדוקנפשי תערוג

יכול להיות שיש 0.000000000000000000001% שזה לא קיים אצלם

מה שחשבתי גםארץ השוקולדאחרונה
רעיונות למשחקי קופסאהרמוניה
עבר עריכה על ידי הרמוניה בתאריך כ"ג בכסלו תשפ"ו 20:09

מגבשים וכייפים ששווה לקנות?

תודה

אליאסדרור אל
קטאן כמובןריבוזום
טיקט-טו-רייד שיחקתי פעם אחת ומאוד נהניתי אבל אין לנו בבית, אז אין לי ניסיון אישי אם הקסם שלו מחזיק מעמד. לפי מה ששמעתי מסביב נראה שכן משחק שווה. 
נראה ככה...הרמוניה
שם קוד!ריבוזום
איך שכחתי (דורש לפחות ארבעה שחקנים)
זהוו גם אליאס...הרמוניה
סיאנס. לא משחק קופסא אבל מגבש.די שרוט
ואם יש בעיה הלכתית של עבודה זרה אז טוויסטר. ואם יש בעיה הלכתית של נגיעה אז טלפון שבור. ואם יש בעיה הלכתית של במושב ליצים אז תלמדו הלכות לשון הרע.
אני בוכה😂Shandy
אציע כמה שונים:ארץ השוקולד

שם קוד,

אליאס,

דיקסיט,

עידן האבן,

טיקט טו רייד,

Robo rally,

The crew,

Avalon,

Shadows over Camelot,

Nefarious,

Colloretto,

סושי גו,

אזול,

Draftasorus

יואוהרמוניה

מה זה השמות האלה אתה בטוח שזה בישראל?😂

ממש תודה!

מה ה3 הכי מומלצים בעיניך? (חוץ משם קוד ואליאס)

הרבה משחקים הם באנגלית במקורארץ השוקולד

ולא יודע אם תרגמו אותם, בכל מקרה, בכלל המשחקים שפירטתי אין מלל כמעט.

תלוי מה הסגנון שאת מחפשת?

האורך? מספר השחקנים?

אה וואלה...הרמוניה

טוב אז יש לי שיעורי בית לחקור.

לא משנה הסגנון והאורך העיקר שיהיה אפשר גם בשני שחקנים ומעלה ולא מ-4

מה שלא מתאים רק ל2 מהרשימהארץ השוקולד

שם קוד (יש לו גרסה לזוג),

אליאס,

דיקסיט (אפשר לבצע התאמות שיעבוד לזוג),

Avalon,

Shadows over Camelot

סושי גו,